שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


תבשיל ים תיכוני על בסיס אורז ועדשים | מאכל מזרחי על בסיס אורז ועדשים תשבץ | תבשיל ים תיכוני המכיל אורז, חיטה ועדשים מילון

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה מאכל ים תיכוני על בסיס אורז ועדשים. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "סוג של תבשיל ים תיכוני המכיל אורז, חיטה ועדשים" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים כדוגמת: ידיעות אחרונות, מעריב או ישראל היום, וגם במגזינים השונים כמו: שבועון לאשה, פנאי פלוס, מוסף 7 ימים ועוד... 
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה מאכל מזרחי על בסיס אורז ועדשים בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

טעם של מסורת ותזונה מהמזרח התיכון

המג'דרה היא אחת מאבני היסוד של המטבח המזרח תיכוני, מאכל עממי בעל היסטוריה עשירה שמשתרעת על פני מאות שנים. שמה בערבית, מג'דרה (مجدّرة), מתייחס למראה ה"מנוקד" או ה"מחורר" של התבשיל, כאשר העדשים הכהות פזורים בין גרגירי האורז או הבורגול הבהירים. התיעוד הראשון של מתכון למג'דרה מופיע בספר הבישול "כיתאב אל-טבאח'" שנכתב בשנת 1226 על ידי אל-בגדאדי בעיראק. באותה תקופה, המנה הוגשה עם בשר בחגיגות ואירועים מיוחדים, אך הגרסה ללא בשר הפכה למאכל עממי נפוץ בקרב האוכלוסייה הכללית בשל מחירה הזול ומרכיביה הזמינים. שורשיה העמוקים בתרבות המזרח תיכונית משתקפים באמרה הערבית העתיקה: "אדם רעב יהיה מוכן למכור את נשמתו עבור צלחת מג'דרה" - עדות לחשיבותה התרבותית והתזונתית באזור לאורך הדורות.


גיוון אזורי ומגוון סוגי מג'דרה

למרות פשטותה הבסיסית, המג'דרה מציגה גיוון עשיר של גרסאות אזוריות בכל רחבי המזרח התיכון. ניתן להבחין בשני סוגים עיקריים על פי סוג העדשים המשמשים להכנתה - "מג'דרה צהובה" המוכנת מעדשים צהובים מפוצחים (מפגושים), ו"מג'דרה שחורה" או חומה המוכנת מעדשים חומים שלמים. ההבדלים האזוריים לא מסתכמים רק בסוג העדשים אלא גם באופן הכנת המנה ובמרקמה הסופי. בלבנון, למשל, המילה "מג'דרה" מתייחסת בדרך כלל לגרסה המרוסקת של התבשיל, בעלת מרקם דמוי דייסה, בעוד שהגרסה שבה גרגירי האורז והעדשים נשארים שלמים ומובחנים נקראת "מודרדרה". הפלסטינים, לעומת זאת, מעדיפים להחליף את האורז בבורגול וקוראים לתבשיל "מג'דרת-בורגול" כדי להבחין בינו לבין המג'דרה המסורתית. הבדלים אלה בין מתכוני המג'דרה משקפים לא רק העדפות טעם מקומיות אלא גם את הזמינות ההיסטורית של חומרי הגלם באזורים השונים של סוריה, לבנון, פלסטין, ירדן ועיראק.

אמנות ההכנה המסורתית וסודות הטעם

הכנת מג'דרה מושלמת היא אמנות שנשמרת במשפחות מזרח תיכוניות מדור לדור, כאשר כל מרכיב וכל שלב בתהליך ההכנה תורם לטעם העשיר והמורכב של המנה. המתכון המסורתי ביותר למג'דרה התבסס על עדשים חומים ובורגול - חומרי גלם בסיסיים שהיו זמינים לכל חקלאי באזור. עם חדירת האורז למטבח הלבנטיני, החליף זה את הבורגול בגרסאות רבות, אך שיטת ההכנה הבסיסית נשארה דומה. טכניקת הכנה אופיינית כוללת את השריית העדשים למספר שעות לפני הבישול, דבר המקצר את זמן הבישול ושומר על צורת העדשים. לאחר בישול העדשים עד לריכוך חלקי, מוסיפים את האורז או הבורגול ומבשלים יחד עד שכל הנוזלים נספגים. אך הסוד האמיתי של המג'דרה הטובה טמון בבצל המקורמל שמוסיפים בסוף הבישול או כתוספת עליונה. טיגון הבצל בשמן זית עם מעט מלח עד להזהבה והקרמלה מעניק למג'דרה את עומק הטעם האופייני שלה. לתבלינים תפקיד מכריע - הכמון נחשב לתבלין הכרחי, אך ניתן להשתמש גם בהל, כוסברה, תערובות בהארט אזוריות ואגוז מוסקט להעשרת הטעם.


ערכים תזונתיים וסגולות בריאותיות

המג'דרה אינה רק מענגת את החך, אלא גם מספקת ערכים תזונתיים מרשימים שהופכים אותה לאפשרות תזונתית מצוינת, במיוחד עבור צמחונים וטבעונים. מנה אופיינית של מג'דרה (כ-140 גרם) מכילה כ-528 קלוריות, 8 גרם שומן (מתוכם רק 1 גרם שומן רווי), אפס כולסטרול, 87 גרם פחמימות ו-27 גרם חלבון. יתרונה הגדול הוא השילוב התזונתי המושלם בין קטניות (עדשים) לדגנים (אורז או בורגול), המספק חלבון מלא עם כל חומצות האמינו החיוניות. זהו שילוב מסורתי חכם שפותח לאורך דורות רבים במזרח התיכון כפתרון תזונתי למחסור בחלבון מן החי. חשוב לציין שהמג'דרה נחשבת למאכל "נקי" מבחינה תזונתית, ללא תוספים כימיים או מרכיבים מעובדים. שמן הזית המשמש לטיגון הבצל מוסיף שומן בריא מסוג אומגה-9, והתבלינים כמו כמון לא רק מעשירים את הטעם אלא גם מספקים תכונות אנטי-דלקתיות ומסייעות לעיכול. בעידן שבו אנשים רבים מחפשים אפשרויות תזונתיות בריאות, מקיימות וחסכוניות, המג'דרה עונה על כל הדרישות הללו במנה אחת פשוטה ומזינה.

מג'דרה במסורות דתיות ותרבותיות

המג'דרה היא דוגמה מרתקת למאכל שחוצה גבולות דתיים ותרבותיים במזרח התיכון, כשהיא משולבת במסורות ובמנהגים של קהילות שונות. בקרב נוצרים ערבים, המג'דרה היא מאכל מסורתי בתקופת הלנט, צום הארבעים הימים לפני חג הפסחא, כשנמנעים מאכילת מזון מן החי. ליהודים יוצאי סוריה ומצרים יש מנהג ייחודי לאכול מג'דרה פעמיים בשבוע - חמה בערב יום חמישי וקרה בצהרי יום ראשון. יהודי ירושלים נהגו לשלב את המג'דרה בארוחות חלביות, בתוספת יוגורט או גבינה. בקרב הדרוזים בלבנון וסוריה, המג'דרה היא מאכל פופולרי המשמש הן כמנה עיקרית והן כתוספת למנות אחרות. המג'דרה אינה רק מאכל משביע וטעים, אלא גם מסמלת את המשותף בין התרבויות השונות במזרח התיכון - פשטות, חסכנות, ואופטימיזציה של משאבים מקומיים. העובדה שמאכל אחד כה משמעותי במסורות קולינריות מגוונות מדגישה את הקשרים העמוקים בין הקהילות השונות באזור, על אף ההבדלים הדתיים והתרבותיים.


מג'דרה ומקבילותיה העולמיות

הרעיון של שילוב קטניות ודגנים לתבשיל מזין ופשוט אינו ייחודי למזרח התיכון, וניתן למצוא מאכלים מקבילים למג'דרה במטבחים רבים ברחבי העולם. בישראל ובמצרים, הקושרי המפורסם מציע וריאציה מורכבת יותר הכוללת עדשים, אורז, מקרוני ורוטב עגבניות, כאשר הגרסה המצרית כוללת גם בצל מטוגן וחומוס. במטבח ההודי, ה"קיצ'רי" הוא תבשיל דומה של אורז ועדשים, המתובל בתערובת תבלינים ייחודית. בקפריסין קיים מאכל דומה, שמשמעותו בכלל "עדשים". במטבח האתיופי, ה"בונא" מציע שילוב דומה של מרכיבים. באיראן, "אדס פולו" הוא תבשיל אורז ועדשים שמזכיר מאוד את המג'דרה. אפילו אצלינו, במטבח היהודי, החמין או הצ'ולנט מציג עיקרון דומה אם כי עם תוספת של בשר. הדמיון בין מאכלים אלה מעיד על קשרים היסטוריים ותרבותיים בין אזורים שונים, אך גם על התפתחות מקבילה של פתרונות תזונתיים דומים לאתגרים משותפים. כל גרסה מביאה את האופי הייחודי של המטבח המקומי - בתבלינים, בטכניקות הבישול, בתוספות ובאופן ההגשה - אך שומרת על העיקרון הבסיסי של שילוב חכם בין קטניות לדגנים ליצירת מאכל שלם מבחינה תזונתית, חסכוני, משביע וטעים. בהצלחה !



מודעות



פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות: 
מג'דרה (תבשיל על בסיס אורז ועדשים)
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: מאכל מזרחי על בסיס אורז ועדשים מילון, מאכל מזרחי המכיל אורז, חיטה ועדשים פירוש, תבשיל ים תיכוני המכיל אורז, חיטה ועדשים מילה נרדפת, מן מאכל ים תיכוני המכיל אורז ועדשים 5 אותיות
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו