רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


מן קינוח | סוג קינוח תשבץ | סוג של קינוח מילון

פתרון תשחצים. כל התשובות בחינם.  התשובות להגדרה "מין קינוח" | מן קרם שוקולד הן:

קינוח: סוף מתוק לכל ארוחה

הקינוח – אותה מנה אחרונה, מתוקה לרוב, המגיעה בסיום הסעודה – הוא הרבה יותר מסתם עוד מנה. הוא הרגע שבו אנחנו מרשים לעצמנו להתפנק באמת, סגירה מתוקה ומרגשת לחוויה הקולינרית כולה. בעוד שבמטבחים מסוימים, כמו בסין, המתיקות משתלבת גם באמצע הארוחה, המקום המסורתי של הקינוח בסוף הסעודה הוא רגע השיא. המגוון העצום של קינוחים, מפירות טריים ודבש של פעם ועד ליצירות קונדיטוריות מודרניות, מספר את סיפורה של הקולינריה לאורך הדורות. הקינוח של ימינו אינו מוגבל רק לטעמים מתוקים; הקולינריה המתקדמת מציעה לנו גם שילובים מפתיעים של חמוץ, מלוח ואפילו חריף (כמו שוקולד וצ'ילי), שמאתגרים את בלוטות הטעם ויוצרים חוויה בלתי נשכחת. בין אם תעדיפו עוגות קלאסיות, קרמים עדינים, גלידות מרעננות או טראפלס שוקולד עשירים, תמיד תמצאו את הפינוק המושלם לסיום הארוחה.

מהפכת הסוכר: מפינוק יקר למתוק נגיש

ההיסטוריה של הקינוח שזורה בסיפורו של הסוכר. בעבר, לפני זמינותו הרחבה של הסוכר המעובד, המתיקות הגיעה בעיקר מפירות יבשים ודבש. נקודת מפנה משמעותית הייתה התפשטות קנה הסוכר מהודו העתיקה, אז הפך למוצר קל להפצה. הסוכר הפך במהרה למרכיב דומיננטי במטבחי הודו, המזרח התיכון וסין, וליווה את הקינוחים במשך למעלה מאלף שנים. באירופה, לעומת זאת, סוכר נותר נדיר ויקר עד למסעות הצלב, אז החל להתפשט השימוש בו. האירופאים החלו בייצור סוכר מקומי, אך מחירו הגבוה הפך אותו לפריט מותרות השמור לעשירים ולאירועים מיוחדים. המהפכה התעשייתית, שהתחילה באירופה והתפשטה לאמריקה, שינתה את הכל. ייצור המוני של מזון, כולל קינוחים, אפשר עיבוד, שימור ואריזה בקנה מידה רחב. קינוחים, ובפרט קינוחים קפואים, הפכו לזמינים ופופולריים בקרב כלל האוכלוסייה כבר בשנות ה-20 של המאה הקודמת, והנגישו את המתוק לכולם.


מלבי: קינוח אוריינטלי עם ניחוח של פעם

המלבי (מערבית: مُهلّبية) הוא קינוח פודינג מוצק, אהוב ומוכר במטבחים הערבי, הטורקי והיווני. אף שמקורו המדויק לוט בערפל, אגדות מספרות על טבח פרסי שבישל אותו עבור המצביא הערבי אל-מוהאלאב אבן אבי סופרה במאה השביעית, ושעל שמו נקרא הקינוח. במקור, השם "מוהאלביה" שימש לשלוש מנות דומות שכללו חלב, אורז או ביצים. המתכון המתועד הראשון מופיע בכתבי אבן סיאר אל-וראק. כיום, המלבי מוכן לרוב על בסיס מים או חלב, לעתים בתוספת שמנת, ומוסמך באמצעות עמילן תירס. הוא ממותק ומתובל באופן מסורתי במי ורדים או מי זהר, ולאחר קירור הוא מתייצב ומוגש בכוס או על צלחת. בישראל, נהוג להגישו עם פתיתי קוקוס, שברי בוטנים או פיסטוקים, וסירופ אדום מתוק בטעם מי ורדים. קיימת גם גרסת פרווה מחלב שקדים, שמאפשרת ליהנות ממנו גם אחרי ארוחות בשריות. אירופה אימצה גם היא גרסה משלה למלבי – ה"בּלאנְמַנְג'" – המתובלת לרוב בתמצית שקדים.

כדורי שוקולד: מתוק של ילדות בגרסאות מפתיעות

כדורי שוקולד הם קינוח נפוץ ואהוב, במיוחד בקרב ילדים, המשלב פשטות עם טעם ממכר. בבסיסם, הם עשויים מביסקוויטים מפוררים, קקאו (ולעיתים מעט קפה), חלב, סוכר ושמן, ומצופים לרוב בפתיתי קוקוס או סוכריות קטנות. זהו מתכון בסיסי שמאפשר מגוון רחב של שינויים ושיפורים: ניתן להשתמש בקרם חם על בסיס שוקולד איכותי, שמנת או חמאה במקום התערובת הפשוטה, ולהחליף את הביסקוויטים בעוגת שוקולד. גם הציפוי ניתן לשינוי, עם אבקת קקאו, שברי פיסטוקים, אגוזים או שקדים. כדורי השוקולד מוגשים בדרך כלל בגודל של כדור פינג פונג, אך ניתן גם לעצב אותם כ"נקניק" שוקולד לפריסה, או להקפיאם לגרסה קרה ומוצקה יותר. מעבר לגרסה המקומית, כדורי שוקולד קיימים בצורות שונות ברחבי העולם. בצרפת, הטראפלס הם קינוח יוקרתי יותר, המיועד למבוגרים, ועשוי משוקולד, שמנת וחמאה ללא בצק, לעתים עם רכיב אלכוהולי. בברזיל, הבריגדיירו הוא קינוח מסורתי העשוי מחלב מרוכז, מרגרינה וקקאו, ופופולרי באירועים משפחתיים. בשוודיה, קינוח דומה המכונה "צ'וקלדבול" מבוסס על קמח שיבולת שועל, קקאו, קפה וסוכר.


טירמיסו: הפיתוי האיטלקי של קפה, קרם ואהבה

הטירמיסו (Tiramisù), ששמו באיטלקית משמעותו "הרם אותי למעלה", הוא קינוח איטלקי קלאסי המשלב קרם חלבי אוורירי ובישקוטים (עוגיות ספוגיות רכות) ספוגים באספרסו עשיר. אף על פי שקיימת מחלוקת קלה לגבי מקום הולדתו המדויק – בין אזורי ונטו לפריולי-ונציה ג'וליה בצפון איטליה – רוב המקורות מצביעים על מסעדת "לה בקריה" בטרוויזו בשנות ה-60 של המאה הקודמת כמקום בו נולדה הגרסה המודרנית של הקינוח. הטירמיסו הוא עוגת שכבות קרה, המורכבת לסירוגין מבישקוטים הטבולים בקפה ובליקר (כמו יין מרסלה או אמרטו) וקרם עשיר המבוסס על גבינת מסקרפונה, קצף ביצים וסוכר, המצופה באבקת קקאו. ייחודו של הקינוח בכך שאינו דורש אפייה; הוא מורכב בכלי הגשה, לרוב מזכוכית, המאפשר להציג את שכבותיו המרהיבות. לאורך השנים, המתכון המקורי עבר התאמות רבות, וכיום ניתן למצוא וריאציות הכוללות תוספות כמו שוקולד, פירות יער, לימון, תותים, אננס, בננה ויוגורט. אף שווריאציות אלו אינן טירמיסו מסורתי, כולן שומרות על המבנה השכבתי האופייני. הקינוח זכה לפופולריות עולמית והפך לסמל של הקולינריה האיטלקית.

סופלה: אמנות האפייה האוורירית והמרשימה

הסופלה (soufflé), ששמו נגזר מהמילה הצרפתית souffler שמשמעותה "להתנפח", הוא מאפה עדין ואוורירי במיוחד, המבוסס בעיקרו על חלבוני ביצים מוקצפים. הוא יכול לשמש הן כמנה עיקרית מלוחה או חריפה, והן כקינוח מתוק, כאשר סופלה שוקולד הוא מהגרסאות הפופולריות ביותר. הסופלה מורכב משני מרכיבים מרכזיים: בלילה או קרם המעניקים לו את טעמו הייחודי – מתוק (כגון שוקולד, לימון או וניל עם סוכר) או מלוח (עם גבינה ותבלינים) – וקצף הביצים, המעניק לו את נפחו ואווריריותו המרשימים. במהלך האפייה בתנור, הסופלה תופח באופן דרמטי, אך הוא שומר על מצבו התפוח לזמן קצר יחסית, כ-20–30 דקות בלבד. שינויי לחץ או טמפרטורה פתאומיים עלולים לגרום ל"נפילתו" המהירה, ולכן הוא מוגש מיד לאחר אפייתו, לרוב בתבניות אישיות עגולות שבהן נאפה.  הסופלה המקורי הוא יצירת מופת קולינרית עדינה, הדורשת דיוק רב ומומחיות. קיימת גם גרסת "סופלה קר", שהיא למעשה מוס או פרפה המעוצבים בצורה מדמה סופלה תפוח. בשל קשיי הכנתו ועדינותו, הסופלה משמש לעתים בתרבות הפופולרית כהמחשה הומוריסטית לשבריריות של אמנות האפייה. בהצלחה !



מודעות





תשובה 2 אותיות:
תשובה 3 אותיות: ג'לי, ופל, מוס, פאי, פלן
תשובה 4 אותיות: אקלר, טארט, כנפה, לפתן, מלבי, מקפא, מרנג, סחלב, עוגה, פאדג', פלאן, פרפה
תשובה 5 אותיות: גלידה, זביון, חביצה, כנאפה, סורבה, קנולי רפרפת (מין קינוח)
תשובה 6 אותיות: בקלווה, טרטופו, פבלובה (קינוח עשוי מרנג), פודינג (חביצה), פנקוטה
תשובה 7 אותיות: טירמיסו (סוג של מנה אחרונה)  
תשובה (מיוחד מ-8 אותיות):  
תשובה 2 מילים ומעלה: בננה ספליט, כדורי שוקולד, סופלה שוקולד, סלט ווטרגייט (מאכל אמריקאי לקינוח), סלט פירות, קרם אנגלז, קרם בוואריה, קרם ברולה
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

16 תגובות:

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו