מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה קינוח מהמטבח האיטלקי. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "קינוח איטלקי" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים כדוגמת: ידיעות אחרונות, מעריב או ישראל היום, וגם במגזינים השונים כמו: שבועון לאשה, פנאי פלוס ומוסף 7 ימים.
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה קינוח איטלקי בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. לרוב בתשחצים תופיע ההגדרה הכוללת: מאכל איטלקי.
הפעם, קבלנו את ההגדרה קינוח מהמטבח האיטלקי. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "קינוח איטלקי" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים כדוגמת: ידיעות אחרונות, מעריב או ישראל היום, וגם במגזינים השונים כמו: שבועון לאשה, פנאי פלוס ומוסף 7 ימים.
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה קינוח איטלקי בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. לרוב בתשחצים תופיע ההגדרה הכוללת: מאכל איטלקי.
מעבר לפסטה: הסיפור האמיתי מאחורי הקינוחים שכבשו את העולם
כשאנחנו חושבים על אוכל איטלקי, אנחנו ישר קופצים לפסטה ברוטב עגבניות או לפיצה עם קראסט מושלם. אבל אחרי שהמנה העיקרית מפנה את מקומה, מתחיל הקסם האמיתי: עולם ה"דולצ'ה" (Dolci), הקינוחים האיטלקיים. זו לא רק תוספת סוכר לסוף הארוחה; זו פילוסופיה שלמה. המטבח האיטלקי הוא למעשה פסיפס של מטבחים אזוריים, וכל קינוח הוא כמו גלויה קטנה מהמקום שבו נולד. בצפון הקריר יותר, תמצאו קינוחים המבוססים על שמנת וחמאה עשירה. בדרום שטוף השמש, הכוכבים הם שקדים, פירות הדר וגבינות טריות. הסוד הגדול של הקינוח האיטלקי הוא לא מורכבות, אלא פשטות שמגיעה לשלמות. הוא לא מסתתר מאחורי טכניקות מסובכות, אלא נותן ללימון משובח, לגבינת ריקוטה טרייה או לאגוז פיסטוק איכותי לספר את כל הסיפור. בואו נצלול לחמישה מהכוכבים הגדולים שמייצגים את הפילוסופיה הזו.
טירמיסו: הקינוח שכולם מכירים, והסוד שאף אחד לא יודע
חושבים שטירמיסו הוא מתכון סודי מימי הרומאים? תחשבו שוב. הקינוח האגדי הזה, שפירוש שמו הוא "הרם אותי" (רמז להתעוררות שהוא נותן), הוא למעשה המצאה מודרנית להפליא. בניגוד לתדמית העתיקה שלו, התיעוד ההיסטורי המהימן הראשון שלו מופיע רק במחצית השנייה של המאה ה-20, ככל הנראה בצפון-מזרח איטליה. מה שהופך אותו לגאוני זו לא ההיסטוריה, אלא ההנדסה הקולינרית. זהו קינוח ללא אפייה, המורכב משכבות של בישקוטי "ליידיפינגרס" הטבולים באספרסו חזק ואיכותי. ביניהם מסתתר קרם קטיפתי, המבוסס על גבינת מסקרפונה עשירה (לא גבינת שמנת!) וחלמוני ביצים. מעל כל זה מפוזרת בנדיבות אבקת קקאו מרירה. הסוד שלו הוא האיזון המושלם: הקקאו והקפה נותנים מרירות שמאזנת את המתיקות והעושר של קרם הגבינה. הפשטות הזו, לצד העובדה שכל אחד יכול להכין אותו, הפכה אותו לכוכב עולמי.
ג'לאטו: זה לא (רק) גלידה, זה מדע
בואו נסגור את הפינה הזו אחת ולתמיד: ג'לאטו הוא לא סתם "השם האיטלקי לגלידה". ההבדל הוא מהותי, והוא טמון במדע. בעוד שגלידות רבות, במיוחד בסגנון האמריקאי, מבוססות על אחוז שומן גבוה (מעל 10% ולפעמים הרבה יותר), הג'לאטו המסורתי רזה יותר, ומכיל בדרך כלל בין 6 ל-9 אחוז שומן. ההבדל השני והקריטי הוא האוויר. בתהליך ההכנה, מכונת הג'לאטו מערבלת אותו לאט יותר, ומחדירה פנימה הרבה פחות אוויר מאשר בתהליך ייצור גלידה תעשייתית. מה זה נותן לנו? שני דברים מדהימים. ראשית, פחות שומן משמעו שהלשון שלנו לא "מתכסה" בשכבה שומנית, מה שמאפשר לטעם להיות נקי, חד ומיידי. שנית, פחות אוויר שווה מוצר דחוס יותר. כפית של ג'לאטו פשוט מכילה יותר "טעם" מאשר כפית של גלידה אוורירית. לכן טעם הפיסטוק מרגיש יותר כמו פיסטוק, והלימון מרגיש יותר כמו לימון.
פנקוטה וטורטה קפרזה: קרב מתוק בין הצפון לדרום
רוצים להבין את ההבדלים התרבותיים בתוך איטליה? פשוט תטעמו את שני הקינוחים האלה. "פנקוטה" (Panna Cotta), שפירושה "שמנת מבושלת", מגיעה אלינו מחבל פיימונטה שבצפון. זהו קינוח שמייצג אלגנטיות מאופקת. הוא מורכב בסך הכל משמנת, סוכר וג'לטין (ללא ביצים, בניגוד לקרם ברולה). כל הקסם שלו טמון במרקם: הוא אמור להיות יציב מספיק כדי לעמוד על הצלחת, אבל עדיין לרעוד בעדינות כשנוגעים בו. זוהי במה מושלמת לרוטב פירות יער חמצמץ או קרמל עמוק. מנגד, "טורטה קפרזה" (Torta Caprese) היא כל כולה דרום. היא נולדה באי שטוף השמש קפרי, והיא מוגדרת על ידי מה שאין בה: קמח. הסיפור המפורסם (והלא מאומת) מספר על אופה ששכח להוסיף קמח לעוגת שוקולד. התוצאה? עוגה דחוסה, לחה בטירוף, עשירה, המקבלת את כל המבנה שלה משקדים טחונים ושוקולד מריר. היא חגיגה של חומרי גלם דרומיים טהורים.
קנולי: הסוד הסיציליאני לפריכות מושלמת
אי אפשר לדבר על קינוחים איטלקיים בלי לעצור בסיציליה, והקנולי (Cannoli) הוא כנראה השגריר הכי מפורסם שלה. הקינוח, שהיה במקור כוכב חגיגות הקרנבל, הוא שיעור מופלא בחשיבות של ניגודי מרקמים. הוא מורכב מגליל בצק פריך שצבעו זהוב עמוק, תוצאה של טיגון (ולא אפייה). הגליל הזה משמש כבית למילוי קרמי ועשיר. וכאן מגיע הסוד שכל חובב חייב להכיר: המילוי המסורתי הוא לא קצפת או קרם וניל, אלא קרם המבוסס על גבינת ריקוטה טרייה (רצוי ריקוטת כבשים) שסוננה היטב ועורבבה עם סוכר. אבל הנה הטיפ ששווה זהב: אסור למלא את הקנולי מראש. החטא הקרדינלי של הקונדיטוריה הסיציליאנית הוא הגשת קנולי ספוגי. את הבצק הפריך ממלאים בקרם הריקוטה הקר ממש שניות לפני ההגשה לסועד. רק כך הפריכות נשמרת, והביס המושלם משלב את הקראנצ'יות של הבצק עם הקרירות של הגבינה.
אז מה הסיפור הגדול? כנות, פשטות, וחומר גלם
אם נחפש את הקו שמחבר את כל הקינוחים המופלאים האלה, נגלה שזה לא טכניקות מורכבות. הסוד הגדול של הקינוח האיטלקי הוא כנות. הקינוח האיטלקי לא מנסה להיות משהו שהוא לא. הוא לא מתחכם, הוא לא מתחפש. הוא שם את חומר הגלם במרכז הבמה. הטירמיסו הוא חגיגה של קפה ומסקרפונה. הג'לאטו הוא שיר הלל לפרי העונתי. הפנקוטה היא מחווה לשמנת איכותית, והקנולי הוא במה לריקוטה טרייה. במטבח שבו איכות חומר הגלם היא ערך עליון, אין צורך להסתיר שום דבר. יש רק צורך לתת לטעם הטהור לנצח. וזו כנראה הסיבה האמיתית לכך שהקינוחים האלה הצליחו לחצות יבשות ולכבוש את הלב (והבטן) של כולנו, בלי להרגיש כמו טרנד חולף. בהצלחה !
מודעות
פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות: ג'לאטו, מקצפת, קנולי
פתרון 6 אותיות: זביונה, פנקוטה
פתרון 7 אותיות: ביסקוטי, דזוקוטו, טירמיסו, סמיפרדו, פנפורטה, קולומבה
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון של שתי מילים ומעלה: טורטה קפרזה, עוגיית פלורנטין, קסאטה סיצ'יליאנה
ביטויים דומים: קינוח איטלקי מילון, קינוח איטלקי פירוש, קינוח איטלקי מילה נרדפת, קינוח איטלקי 7 אותיות, קינוח איטלקי תשבץ
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון של שתי מילים ומעלה: טורטה קפרזה, עוגיית פלורנטין, קסאטה סיצ'יליאנה
ביטויים דומים: קינוח איטלקי מילון, קינוח איטלקי פירוש, קינוח איטלקי מילה נרדפת, קינוח איטלקי 7 אותיות, קינוח איטלקי תשבץ
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!
אפוגטו
השבמחק