רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


תבשיל הודי | תבשיל הודי תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה תבשיל הודי. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "תבשיל הודי" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה תבשיל הודי בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

הרבה יותר מקארי: צלילה לעומק הטעמים האמיתיים של הודו

מה אם כל מה שחשבתם שאתם יודעים על אוכל הודי הוא רק קצה הקרחון? רבים מאיתנו מקשרים את הודו ל"קארי", אבל המילה הזו היא בסך הכל פישוט מערבי למציאות קולינרית מורכבת ועשירה כמו תת-היבשת עצמה. דמיינו מפה, לא של ערים ומדינות, אלא של טעמים. בצפון, תמצאו לחמים רכים הנאפים בתנורי חימר לוהטים ומנות המבוססות על מוצרי חלב עשירים. בדרום, אורז ריחני וקוקוס טרי שולטים בכיפה, לצד תבלינים עדינים וחריפות חדה. המכנה המשותף לכולם הוא שליטה אמנותית בתבלינים, המשמשים לא כתוספת, אלא כנשמתה של כל מנה. במדריך זה נצא למסע שיפרק את המיתוסים ויצלול עמוק אל תוך כמה מהמנות האייקוניות ביותר, אלו שמספרות את סיפורה האמיתי של הודו, ביס אחר ביס.

דאל: פעימת הלב המנחמת של המטבח ההודי

דמיינו מאכל כה בסיסי, כה מנחם וכה חיוני, עד שהוא נאכל כמעט מדי יום על ידי יותר ממיליארד איש. זהו הדאל (Dal). רחוק מלהיות "מרק עדשים" פשוט, הדאל הוא פעימת הלב של הבישול הביתי ההודי, התגלמות המושג "אוכל נשמה". בבסיסו, זהו תבשיל סמיך העשוי מעשרות סוגים של קטניות – עדשים, אפונה, שעועית או חומוס – המבושלות לאט עד לריכוך מושלם. אבל הרגע שבו הדאל הופך מיצירה טובה ליצירת מופת הוא רגע ה"טארקה": פיצוץ של ניחוחות וטעמים המתרחש כשזרעי חרדל, כמון, שום וצ'ילי פוגשים שמן רותח או גהי (חמאה מזוקקת), וכל התערובת הזו נמזגת אל תוך סיר הדאל ברעש תוסס. רוצים להכיר את גרסת "השמלה השחורה" של המנה? הכירו את הדאל מח'אני, קלאסיקה שמקורה בחבל פנג'אב שבצפון הודו. זהו תבשיל קטיפתי של עדשים שחורות המתבשל במשך שעות ארוכות עד שהוא הופך לסמיך, מעושן ועשיר באופן יוצא דופן.


ביריאני: אמנות החגיגה בתוך סיר אחד

מהנחמה היומיומית של הדאל, אנחנו ממריאים אל פסגת החגיגיות הקולינרית: הביריאני (Biryani). זו אינה עוד מנת אורז עם בשר, אלא טקס שלם, יצירה מלכותית שמקורה במטבחי האימפריה המוגולית והגיעה לשיא של מורכבות בערים כמו היידראבאד ולקנאו. הכנת ביריאני היא שיעור בסבלנות ובאמון. שכבות של אורז בסמטי ריחני שבושל חלקית, נחות על גבי שכבות של בשר או ירקות שהושרו שעות במרינדה של יוגורט ותבלינים.  כאן, תבלינים שלמים ו"חמים" כמו הל, ציפורן וקינמון הם הכוכבים, ומעניקים לאורז ארומה עמוקה ובלתי נשכחת. 
הסיר נאטם הרמטית – באופן מסורתי עם בצק – ונשלח לבישול איטי בחום נמוך. בתוך הכלי האטום הזה מתרחש קסם: האדים הכלואים מבשלים בעדינות כל גרגר אורז, והטעמים העמוקים של המרינדה והתבלינים מתמזגים לכדי הרמוניה מושלמת. פתיחת מכסה הביריאני היא רגע של התגלות, שחרור ענן של אדים ריחניים שמספרים סיפור על מסורת, טכניקה וטעם בלתי נשכח.

פניר ופלאק פניר: הגבינה ששוברת את כל החוקים

הכירו את הגבינה שמסרבת להימס. הפניר (Paneer) היא גיבורה שקטה במטבח הצפון-הודי, גבינה טרייה ומוצקה בעלת טעם חלבי עדין. כוח העל שלה טמון במרקם הייחודי שלה: בחום, היא אינה נמסה ונמתחת כמו מוצרלה, אלא מתרככת, סופגת באהבה את טעמי הרוטב שבו היא שוחה ושומרת על צורתה. תכונה זו הופכת אותה לקנבס מושלם לאינספור מנות, אך אין ספק שההופעה המפורסמת ביותר שלה היא בפלאק פניר (Palak Paneer), מנה שזוהרה נוצץ במיוחד במטבח הפנג'אבי. דמיינו אוקיינוס ירוק-ברק של תרד טחון וקטיפתי, מתובל בעדינות בשום, ג'ינג'ר ורמזים חמים של גראם מסאלה, ובתוכו שוחים איים רכים ולבנים של קוביות פניר. זהו שילוב מנצח של מרקמים וטעמים – העושר האדמתי של התרד לצד העדינות החלבית של הגבינה, במנה שהיא גם מזינה, גם מנחמת וגם יפהפייה להפליא.


לאסי: התשובה הקרירה לחום התבלינים

איך מאזנים את החריפות והעושר של המטבח ההודי? התשובה מגיעה בכוס גבוהה וקרה. הלאסי (Lassi) הוא הרבה יותר משייק יוגורט; הוא התשובה המחושבת והגאונית של חבל פנג'אב לצורך באיזון ורענון. המשקה המסורתי הזה, המבוסס על יוגורט המדולל במים או חלב, מגיע בשתי גרסאות קלאסיות שכל אחת מהן משרתת מטרה אחרת. הלאסי המלוח, מתובל במלח שחור ובתבלין המפתח כמון קלוי וטחון, הוא משקה מרענן ומרווה צימאון, מושלם לימי הקיץ החמים. הלאסי המתוק, לעומת זאת, משולב לרוב עם סוכר ופירות, כשהמפורסם והאהוב מכולם הוא לאסי מנגו, שלעיתים מקבל עומק ארומטי מקורט הל טחון. טעמו המתוק והקרמי עוטף את הלשון ומכבה בעדינות כל תחושת חריפות. זהו האביזר המושלם לכל ארוחה הודית, בן לוויה נאמן שמכין את החך לביס הבא.

קולפי וסב (דבאייל): התו הסופי, ממתק לעיס ופריכות ממכרת

הארוחה ההודית לא מסתיימת עם המנה העיקרית, והיא מציעה חוויות מרקם וטעם ייחודיות גם בסופה. תשכחו כל מה שידעתם על גלידה קלילה ואוורירית; הקולפי (Kulfi), ששורשיו נטועים במטבחי האימפריה המוגולית, הוא אב קדמון עשיר וצפוף יותר. הקינוח הקפוא הזה נוצר על ידי צמצום איטי של חלב על אש קטנה, תהליך שמקרמל את הסוכרים הטבעיים בחלב ומעניק לו טעם עמוק ואגוזי. מכיוון שהוא אינו מוקצף, המרקם שלו דחוס, כמעט לעיס, והוא נמס לאט על הלשון, משחרר טעמים עשירים של פיסטוק, זעפרן או הל
ובצד השני של סקאלת המרקמים, נמצא הסב (Sev), המוכר בישראל כדבאייל. החטיף הזה פופולרי ברחבי הודו, ובמיוחד במדינות המערב כמו גוג'אראט. אלו הן אטריות דקיקות ופריכות העשויות מקמח חומוס, שלעיתים מתובלות באג'ואן (זרעי קארום) לתוספת טעם ייחודית, ומטוגנות עד לקבלת גוון זהוב ומרקם ממכר. הסב הוא לא רק חטיף רחוב פופולרי, אלא גם ה"קראנץ'" הסודי במנות רבות, התוספת הפריכה שמוסיפה את הממד המרקמי הסופי והופכת מנה טובה למצוינת. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות: דאל (מאכל הודי / סוג של תבשיל מהמטבח ההודי
פתרון 4 אותיות: פניר  
פתרון 5 אותיות: קולפי
פתרון 6 אותיות: דבאייל
פתרון 7 אותיות: 
ביריאני  
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון של שתי מילים ומעלה: אלו גובי (תבשיל הודי מסורתי), 
פלאק פניר
ביטויים דומים: תבשיל הודי 3 אותיות, תבשיל הודי תשחץ, תבשיל הודי פירוש, תבשיל הודי מילון, תבשיל הודי תשבץ, 
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

2 תגובות:

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו