רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


נתרן | נתרן תשבץ | נתרן מילון

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה נתרן. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "נתרן" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים כדוגמת: ידיעות אחרונות, מעריב או ישראל היום, וגם במגזינים השונים כמו: שבועון לאשה, פנאי פלוס, מוסף 7 ימים ועוד... 
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה נתרן בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

נתרן: יסוד חיוני לחיים, בעל תכונות מפתיעות ושימושים מגוונים

נתרן הוא מינרל חיוני לגוף האדם, הממלא תפקידים מגוונים וחשובים. הוא נמצא בעיקר בנוזל החוץ-תאי, ומשתתף בתהליכים פיזיולוגיים רבים, כגון שמירה על איזון נוזלים, לחץ דם ותפקוד עצבי. נתרן הוא גם יסוד כימי פעיל, בעל תכונות ייחודיות ושימושים מגוונים בתעשייה ובחיי היומיום. למרות חשיבותו, צריכה מוגזמת של נתרן עלולה להזיק לבריאות, ולכן חשוב לשמור על איזון נאות של נתרן בגוף.

תכונות ופיזיקליות של נתרן: מתכת אלקלית פעילה ובעלת צבע צהוב ייחודי

נתרן הוא מתכת אלקלית רכה, קלה וכסופה, המגיבה במרץ עם מים ועם חומרים אחרים. תגובה זו גורמת לשחרור גז מימן ולעליית טמפרטורה, ולכן יש לטפל בנתרן בזהירות. נתרן צובע להבה בצבע צהוב אופייני, תכונה המשמשת לזיהויו ולשימושיו. צבע זה נובע מפליטת אורכי גל ספציפיים כאשר אלקטרונים של נתרן עוברים בין רמות אנרגיה. בניגוד למתכות אחרות, נתרן משנה מצב צבירה לנוזל תחת לחץ גבוה, תופעה יוצאת דופן ומרתקת. תחת לחץ של 30 גיגה-פסקל, טמפרטורת ההיתוך של נתרן מתחילה לצנוח, ובסביבות 100 גיגה-פסקל הוא ניתך בטמפרטורת החדר. תופעה זו עשויה להיות קשורה למבנה האלקטרוני הייחודי של נתרן, שבו אלקטרון חיצוני אחד "נדחף" קרוב יותר לגרעין תחת לחץ.


שימושים של נתרן: ממלח שולחן ועד לכורים גרעיניים

נתרן משמש במגוון רחב של יישומים, החל ממלח שולחן (NaCl), שהוא מרכיב חיוני במזון, וכלה בייצור סבון, זכוכית, נייר, נפט, טקסטיל ועוד. מלח שולחן הוא תרכובת יונית המורכבת מיוני נתרן חיוביים ויוני כלור שליליים, והוא משמש לתיבול מזון, שימור מזון ותהליכים ביולוגיים שונים. נתרן משמש גם בכורים גרעיניים כנוזל מעביר חום, ובנורות נתרן, שהן יעילות יותר מנורות ליבון. נורות נתרן פולטות אור צהוב מונוכרומטי, המתאים לתאורה חיצונית ולתאורה של כבישים ומגרשי ספורט. תרכובות נתרן, כגון סודה לשתייה (NaHCO3) וסודה קאוסטית (NaOH), הן כימיקלים חשובים בתעשיות שונות. סודה לשתייה משמשת באפייה, בבישול ובתעשיית המזון, ואילו סודה קאוסטית משמשת לייצור סבון, נייר, טקסטיל ואלומיניום.

תפקיד ביולוגי של נתרן: שמירה על איזון נוזלים, לחץ דם ותפקוד עצבי

נתרן ממלא תפקיד מפתח בשמירה על איזון הנוזלים בגוף, לחץ הדם ותפקוד מערכת העצבים והשרירים. יוני נתרן חיוניים להעברת אותות חשמליים בין תאי העצב, להתכווצות שרירים ולפעילות תקינה של הלב והכליות. נתרן מווסת את נפח הדם על ידי שליטה על ריכוז הנוזלים בתוך ומחוץ לתאים. כאשר רמת הנתרן בדם עולה, הגוף שומר יותר מים כדי לדלל את הנתרן, וכתוצאה מכך נפח הדם עולה. עלייה בנפח הדם גורמת לעלייה בלחץ הדם. לעומת זאת, כאשר רמת הנתרן בדם יורדת, הגוף מאבד יותר מים, וכתוצאה מכך נפח הדם ולחץ הדם יורדים. חוסר או עודף בנתרן עלולים לגרום לבעיות בריאותיות שונות, כגון התייבשות, בצקות, לחץ דם גבוה או נמוך, חולשה, עייפות ובעיות נוירולוגיות.

נתרן בתזונה: צריכה נכונה ומניעת עודף

נתרן נמצא במזונות רבים, בעיקר במלח שולחן ובמזונות מעובדים. צריכה מוגזמת של נתרן עלולה להוביל לעלייה בלחץ הדם ולסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, שבץ מוחי ומחלות כליה. ההמלצה לצריכת נתרן היא לא יותר מ-2.3 גרם ביום, שהם כפית אחת של מלח שולחן. בפועל, רוב האנשים צורכים הרבה יותר נתרן מהמומלץ, בעיקר ממזונות מעובדים, כגון חטיפים, שימורים, רטבים, נקניקים וגבינות. חשוב להקפיד על צריכה מאוזנת של נתרן, ולקרוא בעיון את תוויות המזון כדי להימנע מצריכת יתר. טיפים להפחתת צריכת נתרן:
  • השתמשו בתבלינים ועשבי תיבול במקום במלח.
  • הימנעו ממזונות מעובדים.
  • קראו את תוויות המזון ובחרו במזונות עם כמות נתרן נמוכה.
  • הכינו ארוחות בבית והשתמשו במלח בכמות מועטה.
  • הפחיתו את צריכת האלכוהול, שכן הוא מכיל כמות גבוהה של נתרן.
אמצעי זהירות בשימוש בנתרן: טיפול זהיר ומניעת תאונות

נתרן מתכתי הוא חומר פעיל מאוד, ויש לטפל בו בזהירות רבה. נתרן מגיב במרץ עם מים ועם חומרים אחרים, ועלול לגרום לכוויות ולנזקים. יש לאחסן נתרן במקום קריר ויבש, הרחק מחומרים דליקים וממים. בעת העבודה עם נתרן, יש ללבוש כפפות ומשקפי מגן, ולהימנע ממגע ישיר עם העור והעיניים. במקרה של פגיעה, יש לשטוף את האזור הפגוע במים זורמים ולפנות לטיפול רפואי.

סיכום: נתרן – יסוד חיוני, אך יש לצרוך אותו במידה

נתרן הוא יסוד חיוני לגוף האדם, אך יש לצרוך אותו במידה. צריכה מאוזנת של נתרן חשובה לשמירה על בריאות תקינה ולמניעת מחלות. חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת, הכוללת מגוון מזונות, ולקרוא בעיון את תוויות המזון כדי להימנע מצריכת יתר של נתרן. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות: סודיום
פתרון 7 אותיות:
 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: נתרן מילון, נתרן פירוש, נתרן מילה נרדפת, נתרן 6 אותיות, נתרן תשחץ
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו