מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה גפן שזמורותיה על כלונסאות. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "גפן שזמורותיה על כלונסאות" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה גפן שזמורותיה על כלונסאות בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. לא פעם יכולים להופיע בתשחץ ערכים דומים כמו: ענף גפן, ענף ארוך של גפן, ענף של גפן ועוד...
הפעם קבלנו את ההגדרה גפן שזמורותיה על כלונסאות. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "גפן שזמורותיה על כלונסאות" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה גפן שזמורותיה על כלונסאות בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. לא פעם יכולים להופיע בתשחץ ערכים דומים כמו: ענף גפן, ענף ארוך של גפן, ענף של גפן ועוד...
גפן היין: סיפור בן אלפי שנים שנמזג אל הכוס שלכם
עוד לפני שההיסטוריה נכתבה, צמח מטפס אחד החל לשנות את העולם. הוא סייע בבניית אימפריות, העניק השראה למשוררים והפך לסמל אוניברסלי של חגיגה, קדושה ושמחת חיים. זוהי גפן היין (Vitis vinifera), צמח עתיק יומין שסיפורו שזור בסיפורה של האנושות. כאן, באדמת ארץ ישראל, הקשר הזה עמוק במיוחד. הגפן, אחת משבעת המינים המפארים את הארץ, היא חלק מהנוף, מהשפה ומהתרבות שלנו. היא לא רק צמח, אלא מורשת חיה. דמיינו את הכרמים הקדומים שטיפסו על גבעות הרי יהודה, את הגתות העתיקות שבהן דרכו ענבים, ואת הריח המתוק של תירוש שתסס והפך ליין. בכל עונה, הגפן מספרת את סיפורה מחדש: באביב היא מתעוררת לחיים בשריגים ירוקים ורעננים, בקיץ היא עוטה על עצמה אשכולות כבדים וצבעוניים, ובבציר היא מעניקה לנו את תמצית טעמה של האדמה.
המסע המופלא מהניצן אל הבציר
אם אי פעם תהיתם מהו סוד הקסם של העינב, התשובה טמונה במסע מופלא שהוא עובר בכל שנה. זהו מסע שמתחיל בניצן זעיר, רדום, הממתין בסבלנות על זמורה חשופה בחורף. עם בוא האביב, הניצן מתעורר ופורץ החוצה, משחרר עלים שינשמו את אור השמש ויתחילו לייצר אנרגיה. במהרה, יופיעו אשכולות תפרחת עדינים, וכמעט ביישניים. לאחר שהרוח תעשה את שלה ותאביק אותם, כל פרח יהפוך לעינב קטן וירוק. מכאן מתחיל המרוץ הגדול של הקיץ: הענבים תופחים, מתמלאים במיץ מתוק ובחומצות מרעננות, עד לרגע השיא – ה"בוחל", שבו הם מחליפים את צבעם הירוק בגוונים של זהב, ארגמן או סגול עמוק. כל עינב הוא קפסולה של טעם: קליפה דקה המכונה זג שומרת על ארומות וצבע; ציפה עסיסית מחזיקה את הסוכרים; וחרצנים קטנים מוסיפים מורכבות. ההחלטה מתי לקטוף, מתי לעצור את המסע הזה, היא אמנות. מכיוון שהענב לא ממשיך להבשיל אחרי שנקטף, הבציר הוא רגע אחד בזמן שקובע את אופיו של היין לשנים קדימה.
שרדונה ומרלו: שתי אישיויות, עולם שלם של טעמים
איך יכולים שני זני ענבים מאותו צמח לספר סיפורים כל כך שונים? הכירו את שרדונה ומרלו, שניים מהכוכבים הגדולים של עולם היין. השרדונה, שמקורו בחבל בורגון שבצרפת, הוא כמו אמן רב-גוני. תנו לו לגדול על אדמת גיר קרירה, והוא יעניק לכם יין חד ומינרלי. שתלו אותו באזור חם יותר, והוא יפגין טעמים של פרי טרופי בשל. הכניסו אותו למכלי נירוסטה, ותקבלו יין צלול ומרענן עם ניחוחות הדרים. תנו לו להתיישן בחבית עץ אלון, והוא יתעטף בשכבות של וניל, ניחוחות עץ קלוי וקרמל, לצד מרקם חמאתי עשיר. הוא ה"זיקית של עולם היין", ותמיד משקף את המקום בו גדל ואת פילוסופיית היינן. לעומתו, מרלו הוא הסיפור על רכות ונדיבות. הוא מגיע מאזור בורדו, שם הוא מככב ביינות המפורסמים ביותר בעולם. טעמו מזכיר פירות יער אדומים ושחורים, שזיפים בשלים, והמרקם שלו קטיפתי ומזמין. הוא יכול לככב ביינות המבוססים על זן יחיד שהם עגולים ונגישים, אך הוא גם שחקן קבוצתי מושלם, שיודע להוסיף גוף ועושר ליינות מורכבים יותר. לטעום שרדונה ומרלו זה לצד זה, זה כמו להאזין לשני סיפורים שונים – אחד על אלגנטיות ודיוק, והשני על חום ועושר.
מה מסתתר מאחורי העלה? סודות הגפן שמחוץ לבקבוק
סיפורה של הגפן גדול יותר מסך כל בקבוקי היין שהיא מפיקה. במטבחים רבים ברחבי הים התיכון, עלי הגפן הצעירים הם חומר גלם נחשק. הם הופכים למעטפת מושלמת למילוי עדין של אורז ועשבי תיבול, יוצרים ביסים קטנים ומופלאים שהם תמצית הטעם של המטבח המקומי. המסורת היהודית, שתמיד שמה לב לפרטים הקטנים, זיהתה את האתגר שבניקיון העלים הללו, וכיום ניתן למצוא פתרונות כשרות המאפשרים ליהנות מהם בבטחה. אך הסודות לא נגמרים שם. מדע התזונה המודרני מגלה את מה שהרפואה העממית ידעה מזמן: העינב הוא מעצמה של בריאות. בקליפתו הדקיקה, הזג, מסתתרים נוגדי חמצון רבי עוצמה כמו רסברטרול, ובחרצנים הקטנים חבויות תרכובות ייחודיות שנחקרו בזכות יכולתן לתמוך בבריאות הלב וכלי הדם. כך, מתברר שהגפן מעניקה לנו הרבה יותר מהנאה – היא מציעה גם טעם, מסורת ובריאות.
לאלף את הגפן: אמנות הגידול שמאחורי כל כרם מפואר
גפן בר היא צמח פראי ועוצמתי, המטפס ללא שליטה. כדי להפוך אותה למקור עקבי של ענבים איכותיים, האדם למד "לאלף" אותה באמצעות טכניקות גידול מתוחכמות. הסיפור המרתק ביותר הוא סיפור ההישרדות של תעשיית היין במאה ה-19, כאשר כנימה קטלנית בשם פילוקסרה כמעט והכחידה את כל כרמי אירופה. הפתרון היה גאוני: הרכבת זני הגפן האירופיים העדינים על גבי שורשים עמידים של גפנים אמריקאיות. זוהי טכניקה המשמשת עד היום, ומבטיחה את בריאות הכרמים. אך האילוף לא נגמר שם. כדי להבטיח שכל אשכול יקבל את הכמות המדויקת של אור שמש ואוורור, פותחו שיטות עיצוב שונות. הנפוצה והמודרנית שבהן היא שיטת הדלית, שבה הגפנים מסודרות בשורות על גבי מערכת הדליה של חוטים. שיטה זו מאפשרת שליטה מלאה בצמיחה, הופכת את הבציר ליעיל יותר, ומבטיחה שכל האנרגיה של הצמח תתרכז ביצירת פרי איכותי. כל כרם מסודר שאתם רואים הוא למעשה תזמורת של צמחים, שבה כל גפן מנגנת את תפקידה בהרמוניה מושלמת.
לחזור הביתה: מסעה של הגפן הישראלית אל זהותה הייחודית
תעשיית היין הישראלית של היום היא סיפור הצלחה מרתק. במשך שנים, היא התמקדה בגידול זנים בינלאומיים מוכרים – שרדונה, מרלו, קברנה סוביניון – והוכיחה שהיא יכולה לייצר יינות ברמה עולמית, המשקפים את אזורי הגידול המגוונים של ישראל. אך כעת, מתרחש פרק חדש ומסעיר בסיפור הזה: החזרה הביתה. חוקרים וייננים סקרנים יוצאים למסע בלשות ברחבי הארץ, מחפשים אחר זני גפן מקומיים, עתיקים, שגדלו כאן לפני מאות ואלפי שנים ושרדו כמעט בנס. זנים עם שמות כמו מראווי, חמדאני וג'נדאלי ניצלים מהכחדה ומקבלים הזדמנות שנייה. היינות המופקים מהם מספרים סיפור אחר – סיפור מקומי, שורשי, עם טעמים שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר בעולם. זהו מסע לגילוי הזהות האמיתית של היין הישראלי. כך, הגפן ממשיכה את תפקידה ההיסטורי: היא לא רק מפיקה יין, אלא גם מחברת אותנו לעבר שלנו, ופותחת בפנינו עתיד מרגש, מלא בטעמים חדשים שעוד נגלה. בהצלחה !
מודעות
פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות: דלית
פתרון 5 אותיות: דלייה
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:
ביטויים דומים: גפן שזמורותיה על כלונסאות מילון, גפן שזמורותיה על כלונסאות תשחץ, גפן שזמורותיה על כלונסאות תשבץ, גפן שזמורותיה על כלונסאות פירוש, גפן שזמורותיה על כלונסאות 4 אותיות
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!