מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה זן ענבים . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה זן של ענבים בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית.
הפעם, קבלנו את ההגדרה זן ענבים . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה זן של ענבים בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית.
מה שלא סיפרו לכם על האנטומיה של העינב
רובנו תופסים ענבים כנשנוש קיץ מתוק, אבל מבחינת היינן, מדובר בפצצת זמן ביולוגית. בניגוד לבננה או אבוקדו שממשיכים להבשיל על השיש במטבח, העינב הוא פרי "לא קלימקטרי". המשמעות? ברגע שהמזמרה ניתקה אותו מהגפן, המשחק נגמר. הוא לא יצבור עוד סוכר ולא ישפר טעמים. זו הסיבה שבציר הוא מרוץ מלחיץ נגד הזמן. אך הקסם האמיתי לא נמצא בציפה המימית והמתוקה, אלא דווקא בקליפה, או בשמה העברי העתיק - ה"זג". הזג הוא הגיבור השקט של היין האדום. הוא מכיל את כל הצבע והטנינים. עובדה מפתיעה: הציפה של רוב הענבים השחורים היא למעשה שקופה-ירקרקה. אם תקלפו עינב אדום ותסחטו אותו, תקבלו מיץ לבן. כך בדיוק מייצרים שמפניה צרפתית אמיתית מענבי פינו נואר שחורים - פשוט מפרידים את הקליפות מהר, לפני שהספיקו לצבוע את הנוזל.
הדרמה התת-קרקעית של הגפן
הכרמים הפסטורליים שאנחנו רואים בטיולים מסתירים היסטוריה של הישרדות. הגפן היא צמח מטפס עקשן, המשתמש בקנוקנות (שרידים אבולוציוניים של אשכולות) כדי לטפס אל אור השמש. אבל הגפנים של ימינו הן למעשה "כימרה" - שילוב של שני צמחים שונים. במאה ה-19, כנימה זעירה בשם פילוקסרה כמעט והחריבה את עולם היין כולו, כולל את הכרמים הראשונים של הברון רוטשילד בראשון לציון וזכרון יעקב ב-1890. הכנימה תקפה את השורשים והרגה את הגפנים האירופאיות. הפתרון המדעי שהציל את המצב היה מבריק: הרכבה. לקחו את הגפן האירופאית האצילית (שנותנת פרי איכותי) והרכיבו אותה על מערכת שורשים של גפן אמריקאית, שיש לה עמידות טבעית למזיק. כך שכל יין איכותי שאתם שותים היום הוא תוצאה של הנדסה חקלאית בת למעלה ממאה שנה, המשלבת מסורת עם כושר הישרדות.
קברנה סוביניון: סוד הקליפה העבה והגנטיקה המפתיעה
הוא מכונה "מלך היינות האדומים", אבל עד שנת 1997, אף אחד לא ידע באמת מאיפה הוא הגיע. בדיקות DNA גילו כי הקברנה סוביניון הוא ילד אהבה ספונטני שנוצר בטבע מהכלאה בין קברנה פראן לסוביניון בלאן. מה שהופך אותו לכל כך מיוחד ומבוקש הוא המבנה הפיזי שלו: מדובר בעינב קטן יחסית עם קליפה עבה מאוד. העובי הזה קריטי, כי הוא מספק ליין ריכוז גבוה של טאנינים - אותם חומרים שיוצרים תחושת יובש בפה אך שומרים על היין ומאפשרים לו להתיישן בבקבוק עשרות שנים. הקברנה הוא גם "מספר סיפורים" של מזג אוויר: באקלים קריר הוא ייתן לכם טעם של פלפל ירוק ועשבים, בעוד שבשמש חזקה הוא יהפוך לפצצת פירות יער וריבה. באוסטרליה, למשל, הוא אפילו מקבל ארומה של אקליפטוס, פשוט כי השמנים מעצי האקליפטוס הסמוכים לכרמים נדבקים לשעוות העינב.
הוא מכונה "מלך היינות האדומים", אבל עד שנת 1997, אף אחד לא ידע באמת מאיפה הוא הגיע. בדיקות DNA גילו כי הקברנה סוביניון הוא ילד אהבה ספונטני שנוצר בטבע מהכלאה בין קברנה פראן לסוביניון בלאן. מה שהופך אותו לכל כך מיוחד ומבוקש הוא המבנה הפיזי שלו: מדובר בעינב קטן יחסית עם קליפה עבה מאוד. העובי הזה קריטי, כי הוא מספק ליין ריכוז גבוה של טאנינים - אותם חומרים שיוצרים תחושת יובש בפה אך שומרים על היין ומאפשרים לו להתיישן בבקבוק עשרות שנים. הקברנה הוא גם "מספר סיפורים" של מזג אוויר: באקלים קריר הוא ייתן לכם טעם של פלפל ירוק ועשבים, בעוד שבשמש חזקה הוא יהפוך לפצצת פירות יער וריבה. באוסטרליה, למשל, הוא אפילו מקבל ארומה של אקליפטוס, פשוט כי השמנים מעצי האקליפטוס הסמוכים לכרמים נדבקים לשעוות העינב.
מרלו: הקטיפתיות שמשלימה את התמונה
אם הקברנה הוא הטיפוס הקשוח והרציני, המרלו הוא החבר הנגיש והרך. שמו מגיע ככל הנראה מהמילה הצרפתית ל"שחרור" (ציפור שחורה שאוהבת לנשנש אותו). המרלו מבשיל מוקדם יותר ויש לו קליפה דקה, מה שאומר פחות עפיצות ויותר רכות בפה. זו בדיוק הסיבה שהוא בן הזוג המושלם ב"בלנד" (ממסך) של בורדו: המרלו מביא את הגוף המלא, האלכוהול והקטיפתיות, שמאזנים את החומציות והנוקשות של הקברנה סוביניון. אבל הפופולריות שלו גרמה גם לבלבולים היסטוריים. בצ'ילה, למשל, גידלו במשך עשרות שנים כרמים שלמים שחשבו שהם מרלו, עד שבדיקה מדעית גילתה שמדובר בכלל ב"קרמנרה" - זן צרפתי עתיק שנחשב לנכחד. הטעות הזו הפכה בסופו של דבר לסימן ההיכר של היין הצ'ילאני.
שרדונה: הקנבס הלבן של היינן
שרדונה הוא אולי הזן הלבן המוכר בעולם, אבל הוא גם ה"ניטרלי" ביותר. אפשר לחשוב עליו כעל בד ציור נקי, שמשקף בדיוק את מה שהיינן מחליט לצייר עליו. כשאתם קונים שרדונה, אתם יכולים לקבל שני משקאות שונים לחלוטין. מצד אחד, יש את השרדונה "עם העץ" - יין שעבר יישון בחביות אלון ולעיתים תסיסה מיוחדת (מלולקטית) שהופכת אותו לחמאתי, שמנוני ובעל טעמי וניל וקרמל. מצד שני, יש את השרדונה "הנירוסטה" - כזה שלא ראה חבית מימיו, והוא חד, מינרלי ומזכיר תפוח ירוק חמצמץ (כמו באזור שאבלי בצרפת). מעבר לזה, לשרדונה יש תפקיד מלכותי נוסף: הוא הענב הלבן היחיד שמותר לשימוש בשמפניה הקלאסית, שם הוא אחראי לאלגנטיות ולעדינות של הבועות.
ריזלינג: לנפץ את המיתוס על יין לבן
ישנו מיתוס שיין לבן חייבים לשתות מהר כשהוא צעיר. הריזלינג מגיע ומנפץ את המיתוס הזה לרסיסים. מקורו באזורים הקרים של גרמניה, והסוד שלו הוא חומציות טבעית גבוהה במיוחד. החומציות הזו מתפקדת כחומר משמר טבעי, שמאפשר ליינות ריזלינג להתיישן ולהתפתח בבקבוק במשך עשרות שנים, ממש כמו היינות האדומים הגדולים ביותר. עם השנים, ריזלינג איכותי מפתח מורכבות אדירה, החל מניחוחות של דבש ופירות הדר ועד לריח ייחודי ומפתיע של "דלק" או נפט (Petrol) - שנחשב לסימן איכות בקרב אניני טעם. הוא יכול להיות יבש לחלוטין וחד כתער, או מתוק וסמיך כדבש, אבל תמיד ישמור על אותה חומציות שגורמת לפה להתמלא רוק ולרצות עוד לגימה.
לא רק אלכוהול: הבריאות שמסתתרת בזג
לסיום, אי אפשר להתעלם מהעובדה שהעינב הוא בית מרקחת קטן של הטבע. המחקרים העדכניים ביותר, כולל נתונים שפורסמו ב-2025, מחזקים את מה שידעו במסורת העממית: הפוטנציאל הבריאותי טמון בעיקר בקליפה (הזג) ובחרצנים. הם עמוסים בפוליפנולים ונוגדי חמצון כמו רסברטרול ופלבנולים. מחקרים אלו מצביעים על קשר בין צריכה מתונה של חומרים אלו לבין שיפור בגמישות כלי הדם ואיזון לחץ הדם. אז כשאתם נהנים מכוס יין אדום, אתם למעשה ממצים את ההגנה שהגפן יצרה לעצמה מפני השמש והמזיקים. זהו שילוב מרתק שבו הנאה גסטרונומית פוגשת יתרונות תזונתיים, והופכת את העינב הפשוט למרכיב מתוחכם בתזונה הים-תיכונית. בהצלחה !
מודעות
פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות: דנוג (זן ענבים שחורים), מלבק, מרלו (זן של ענבי יין אדומים), נואר, סנסו, פרלט
פתרון 5 אותיות: גרנאש, דבוקי, דוריף, מוסקט (זן של ענבים לייצור יין/זן של ענבים), סמיון, שיראז
פתרון 6 אותיות: נביולו, רפוסקו, שרדונה
פתרון 5 אותיות: גרנאש, דבוקי, דוריף, מוסקט (זן של ענבים לייצור יין/זן של ענבים), סמיון, שיראז
פתרון 6 אותיות: נביולו, רפוסקו, שרדונה
פתרון 7 אותיות: זינפנדל, ספראווי, קונקורד, קריניאן, ריזלינג
פתרון 8 אותיות ומעלה: גווירצטרמינר, סולטנינה
פתרון של שתי מילים ומעלה: בבאסקה שחורה, בוסויואקה דה בוחוטין, גרינר ולטלינר, טמיואסה רומנאסקה, סוביניון בלאן, פטאסקה שחורה, פטי ורדו, פינו נואר, קברנה סוביניון (זן ענבים אדום), קברנה פראן
פתרון של שתי מילים ומעלה: בבאסקה שחורה, בוסויואקה דה בוחוטין, גרינר ולטלינר, טמיואסה רומנאסקה, סוביניון בלאן, פטאסקה שחורה, פטי ורדו, פינו נואר, קברנה סוביניון (זן ענבים אדום), קברנה פראן
ביטויים דומים: זן ענבים 4 אותיות, זן ענבים מילון, זן ענבי יין, זן ענבים פירוש, זן ענבים תשבץ, זן של ענבים לבנים
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון ? תפרגנו לנו בלייק!
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון ? תפרגנו לנו בלייק!
5 אותיות - סמיון
השבמחקתודה עדנה !
השבמחקזינפנדל - עכשיו היה לי בתשחץ.. :)
השבמחקתודה רבה לך. מעדכנים... :)
השבמחקנביולו פתרון ל-6 אותיות
השבמחקעזרת..תודה
מחקנביולו פיתרון ל-6 אותיות
השבמחקקונקורד
השבמחקתודה
מחקתודה רבה על התשובה
מחקתודה!
מחקגרנש
השבמחקקונקורד
השבמחקתודה
מחק8 אותיות: סולטנינה
השבמחקמוסקט
השבמחקסנסו
השבמחקרפוסקו
השבמחק