רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


מאכל מקסיקני | מאכל מקסיקני תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה מאכל מקסיקני . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה מאכל מקסיקני בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית. 

המטבח המקסיקני - מסורת קולינרית עתיקה ועכשווית

המטבח המקסיקני מהווה מארג מרתק של השפעות תרבותיות, היסטוריות וגאוגרפיות, אשר זכה להכרה בינלאומית כשהוכרז בשנת 2010 כמורשת תרבותית בלתי מוחשית על ידי אונסק"ו. מטבח זה מבוסס על יסודות איתנים של תירס ושעועית, כאשר התירס משמש הן כמרכיב עיקרי במאכלים והן כבסיס להכנת טורטיות, טמאלס וגורדיטות. העושר הקולינרי המקסיקני מתבטא בשימוש מתוחכם בתבלינים מגוונים, ביניהם פלפל צ'ילי, אורגנו, כוסברה, קינמון ושום, היוצרים יחד פרופיל טעמים עשיר ומורכב. החיבור בין המסורת האצטקית והמאיה לבין ההשפעות האירופאיות שהגיעו עם הכובשים הספרדים במאה ה-16, יצר מטבח ייחודי המשלב טכניקות בישול עתיקות עם חומרי גלם חדשים.

התפתחות היסטורית ומאפיינים

הכיבוש הספרדי במאה ה-16 חולל מהפכה של ממש במטבח המקסיקני המסורתי. הספרדים הביאו עימם בעלי חיים כמו בקר, חזירים, כבשים ועופות, וכן גידולים חדשים כמו חיטה, שעורה ושמן זית. מפגש תרבותי זה הוביל ליצירת מטבח היברידי המשלב בין עולמות. תפקיד מיוחד נודע לשוקולד, אשר שימש במטבח האצטקי כמשקה טקסי ואף כמטבע עובר לסוחר, כאשר תרנגול הודו היה שווה 100 פולי קקאו ואבוקדו בודד שלושה פולים. השילוב בין המסורת המקומית והאירופאית הוביל לפיתוח מגוון רחב של מנות ייחודיות המאפיינות את המטבח המקסיקני עד היום.

צ'ילי קון קרנה - הנזיד שכבש את העולם

צ'ילי קון קרנה, שמשמעותו המילולית "פלפל עם בשר", התפתח ממתכון מסורתי של בשר מיובש ופלפלים חריפים למנה מורכבת ועשירה. המתכון המקורי כלל בשר מיובש, חלב כבשים, פלפלי צ'ילי מיובשים ומלח, אשר עובדו לצורת לבנים ויובשו לשימור. התבשיל זכה לתהודה בינלאומית בתערוכה העולמית בשיקגו בשנת 1893, כאשר דוכן מסן אנטוניו הציג את הגרסה הטקסנית של המנה. כיום, המנה מוכרת במגוון גרסאות, כולל גרסאות צמחוניות וטבעוניות המבוססות על תחליפי בשר, והפכה לסמל של המטבח המקסיקני-אמריקאי.


טאקו - מהרחוב המקסיקני לשולחן העולמי

מקורות הטאקו שנויים במחלוקת, עם עדויות אנתרופולוגיות המצביעות על קיומו עוד לפני הגעת הספרדים למקסיקו. האזכור הראשון של סעודת טאקו אירופאית תועד על ידי ברנל דיאז דל קסטילו, שתיאר ארוחה שערך הרנן קורטס לקברניטיו. המונח "טאקו" עצמו מגיע כנראה מהשפה הנאוואטל, שם המילה "טלאחקו" משמעותה "באמצע" או "חצי", בהתייחס למיקום המילוי בתוך הטורטייה. כיום, הטאקו מוגש במגוון צורות וסגנונות, כשהגרסה האמריקאית הפופולרית מתאפיינת בטורטיית תירס קשיחה ומילויים מגוונים.

גואקמולה - ממורשת האצטקים למטבל עולמי

הגואקמולה, שמקורו בתרבות האצטקית, מדגים את ההמשכיות של המטבח המקסיקני העתיק בימינו. השם מגיע מהנאוואטל ומשמעותו "רוטב אבוקדו". המתכון המסורתי משלב אבוקדו, עגבניות, בצל, ליים, כוסברה ומלח, כאשר כל אזור פיתח את הגרסה הייחודית שלו. בישראל, למשל, נהוג להוסיף ביצה קשה מעוכה, בעוד בניו זילנד מערבבים חלבוני ביצה טרופים ליצירת מרקם ייחודי. הגואקמולה הפך לחלק בלתי נפרד מאירועי ספורט ותרבות בארצות הברית, כאשר צריכת האבוקדו מגיעה לשיא בסופרבול ובחגים לאומיים.

פהיטה - המפגש בין מקסיקו וטקסס

הפהיטה מייצגת את התפתחות המטבח הטקס-מקס, המשלב מסורות קולינריות מקסיקניות עם השפעות אמריקאיות. המנה מורכבת מרצועות בשר צלויות המוגשות עם פלפלים ובצל מוקפצים, כאשר ייחודה טמון בצורת ההגשה על מחבת חמה המשמרת את טעמי הצלייה. בשנות ה-80 של המאה ה-20 הפכה הפהיטה לאחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח הטקס-מקס, כשהיא מוגשת עם מגוון תוספות כגון גואקמולה, סלסה, שמנת חמוצה וגבינה מגורדת.

השפעה והתפתחות עכשווית

המטבח המקסיקני המודרני ממשיך להתפתח ולהשפיע על התרבות הקולינרית העולמית. שפים עכשוויים משלבים טכניקות מסורתיות עם חומרי גלם חדשים ומציעים פרשנויות מודרניות למנות קלאסיות. המגמה העולמית לאוכל בריא ומקיים הובילה ליצירת גרסאות טבעוניות וצמחוניות למנות מסורתיות, תוך שמירה על פרופיל הטעמים המקורי. המטבח המקסיקני הפך לחלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית הגלובלית, כשהוא משלב בין מסורת לחדשנות ומציע חוויה קולינרית עשירה ומגוונת. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות: טקו
פתרון 4 אותיות: טמלה
פתרון 5 אותיות:
פהיטס
פתרון 6 אותיות: בוריטו
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:
ביטויים דומים: מאכל מקסיקני 3 אותיות, מאכל מקסיקני מילון, מאכל מקסיקני פירוש, שם של מאכל מקסיקני,מאכל מקסיקני תשבץ
מחפשים תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
עזרנו לכם למצוא את הפתרון ? תפרגנו לנו בלייק! 
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!

3 תגובות:

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו