רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


סוג של פטריה | סוג של פטריית מאכל תשבץ | מן פטריה מילון | פטריית מאכל

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה סוג של פטריית מאכל . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה סוג של פטרייה בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית. 

לא צמח, לא חיה: ברוכים הבאים לממלכה הסודית של הפטריות

האם תהיתם מה באמת קורה מתחת לרגליכם כשאתם מטיילים ביער לח? רובנו רואים עצים ופרחים, אבל מתחת לפני השטח פועלת רשת חיים אדירה, ממלכה שלמה שמשנה את כל מה שחשבתם שאתם יודעים על הטבע. זוהי ממלכת הפטריות. תשכחו מההגדרות המוכרות; פטריות אינן צמחים, הן לא מבצעות פוטוסינתזה כדי לייצר את מזונן. במקום זאת, הן פיתחו אסטרטגיה מתוחכמת: הן שולחות לסביבתן אנזימים עוצמתיים המפרקים כל חומר אורגני - מעלים שנשרו ועד גזעי ענק - וסופגות את המזון ישירות לגופן. המבנה התאי שלהן מכיל כיטין, חומר קשיח המוכר לנו בעיקר משריון החרקים. הגוף האמיתי שלהן, התפטיר, הוא רשת קורים מדהימה שמתפקדת כמו האינטרנט של הטבע, מעבירה מידע וחומרי מזון בין צמחים. הכובע החמוד שאתם מזהים הוא רק קצה הקרחון, גוף פרי שתפקידו לשגר לעולם דור חדש של נבגים. בפעם הבאה שתראו פטרייה, זכרו שאתם מביטים בקצה של יצור ענק, נסתר וחיוני מאין כמותו.

הסוד הגדול של מדף הירקות: איך שמפיניון, קרימיני ופורטובלו הן אותה פטרייה?

בואו נפתור תעלומה קטנה מהסופרמרקט. אתם עומדים מול המדף ורואים פטריות שמפיניון לבנות וקטנות, לידן פטריות "בייבי בלה" או קרימיני חומות, וקצת הלאה, כובעי פורטובלו ענקיים ובשרניים. שלושה מחירים, שלושה שמות, שלושה שימושים. אבל האם ידעתם שאתם מסתכלים על אותה פטרייה בדיוק (Agaricus bisporus) בשלבים שונים של חייה? השמפיניון הלבנה היא הגרסה הצעירה והעדינה. תנו לה קצת להתבגר ולפתח צבע, וקיבלתם קרימיני, עם טעם עמוק יותר. תנו לה לצמוח למלוא גודלה, לפרוש את כובעה ולחשוף את הדפים הכהים שלה, והיא הופכת לפורטובלו המרשימה, מושלמת למילוי או כהמבורגר צמחי. הגילוי המקרי של הזן הלבן בחווה בפנסילבניה ב-1925 שינה את עולם הגסטרונומיה, והחקלאות המודרנית מאפשרת לנו ליהנות מהרבגוניות הזו כל השנה, בגידול מבוקר על מצעי קומפוסט, ללא אדמה, באיכות טרייה וקבועה. אז בפעם הבאה שאתם קונים פטריות, דעו שבחרתם את אותו השחקן, פשוט בגיל אחר.


כמהין: האם אתם מוכנים לצאת לציד אוצרות קולינרי?

ישנם מאכלים שאנחנו קונים. אחרים, אנחנו צדים. הכמהין שייכת לקטגוריה השנייה. זהו אוצר נדיר שהטבע מחביא מתחת לאדמה, והחיפוש אחריו הוא מסע מרתק של ידע, מסורת וחוש ריח אחד מדהים. הכמהין, שגדלות בשותפות סימביוטית עם שורשי עצים ספציפיים, מפתחות ארומה עזה ומשכרת ששום דבר אחר לא דומה לה. זו הסיבה שהן כל כך יקרות וזו הסיבה שציידי כמהין מקצועיים נעזרים בשותפיהם הטובים ביותר: כלבים שאומנו במשך שנים לזהות את הריח המדויק שהפטרייה הבשלה משחררת דרך האדמה. עולם הכמהין מתחלק בעיקר לשני מחנות: הכמהין הלבן מאיטליה, נדיר, יקר להחריד ובעל ניחוח עוצמתי, והכמהין השחור מצרפת וספרד, "היהלום השחור" בעל טעמי האדמה העמוקים. ומה אצלנו? בנגב ניתן למצוא את כמהת-השמשון המקומית, אך בשנים האחרונות מתרחשת מהפכה של ממש, עם הצלחות ראשונות בגידול חקלאי של כמהין שחורות אירופאיות בגליל ובגולן, פיתוח שמבטיח להכניס את ישראל למפת הגורמה העולמית.

אורנייה מצויה: החברות הסודית בין פטרייה לעץ האורן

מתכננים טיול ביער אורנים אחרי הגשם? אתם עשויים לפגוש שם את אחת הפטריות הנפוצות והטעימות בישראל, האורנייה המצויה (Suillus granulatus). אבל הסיפור שלה הוא הרבה יותר מסתם פטריית מאכל. זוהי דוגמה מושלמת לשותפות גורל. האורנייה חותמת על "הסכם" תת-קרקעי עם עץ האורן: היא פורשת את רשת הקורים שלה סביב שורשי העץ ומתפקדת כמערכת שאיבה משוכללת, ומספקת לעץ מים ומינרלים שהוא לא היה מגיע אליהם לבד. בתמורה, העץ מעניק לה סוכרים חיוניים. לכן, לעולם לא תמצאו אורנייה ליד עץ אלון או אקליפטוס. איך תזהו אותה בבטחה? חפשו כובע חום-צהוב ודביק, הצצה מתחת תגלה "ספוג" צהבהב ולא דפים, והמבחן הקריטי ביותר: חתכו את בשרה, והוא יישאר באותו צבע ולא יכחיל. כאן הידע הופך להיות קו הגבול בין ארוחה נהדרת לטעות מסוכנת. ביערות אלונים גדלה גושית הזאב הרעילה, שדומה לה במראה, אך בשרה מכחיל מיד בחיתוך. זכרו את ההבדל הזה, הוא עשוי להיות הדבר החשוב ביותר שתלמדו על ליקוט.


מלך היער: הפטרייה שמתנהגת כמו סטייק משובח

דמיינו פטרייה עם מרקם של בשר, כזו שאפשר לצלות על הגריל, לפרוס לפרוסות עבות ולצרוב במחבת עד לקבלת צבע זהוב עמוק. הכירו את "מלך היער" (Pleurotus eryngii), הכוכבת העולה של המטבח המודרני. הייחוד שלה טמון ברגל העבה והמוצקה שלה, שהופכת אותה לאהובת השפים, הצמחונים והטבעונים. היא מהווה קנבס מושלם לספיגת טעמים – מרינדות של שום ועשבי תיבול, רטבי סויה ואפילו עישון קל. כשהיא נכנסת למחבת, מתרחש קסם: המרקם הופך לנגיס ועסיסי והיא מפתחת טעמי אומאמי (ערב לחך) אדמתיים ועשירים. באופן מפתיע, בטבע היא לא גדלה על עצים כמו רוב בנות מינה, אלא על שורשים של צמחים ממשפחת הסוככיים, כמו הכלך. בזכות טכניקות גידול יפניות שהתפשטו בעולם, היא זמינה היום לכולנו ומזמינה אותנו להתנסות ולגלות עד כמה פטרייה אחת יכולה להיות ורסטילית, מפתיעה ובעיקר – טעימה להפליא.

הכלל החשוב ביותר: איך ליהנות מפטריות בראש שקט

אז יצאנו למסע מהפטרייה המוכרת בסופר ועד לאוצרות החבויים ביער. ראינו איך פטרייה אחת יכולה להיות שלוש, איך השנייה שווה אלפי דולרים, ואיך השלישית חיה בשותפות מושלמת עם עץ. אבל אם יש מסר אחד שאתם חייבים לקחת מהמסע הזה, הוא זה: בעולם הפטריות, ודאות של 99% שווה לאפס. אין מקום לניחושים. פטריות רעל קטלניות עלולות להיראות כמעט זהות לפטריות מאכל משובחות. לכן, כלל הזהב הוא פשוט ובלתי ניתן למשא ומתן: אם אינכם בטוחים בזיהוי באופן מוחלט, אתם פשוט משאיר את הפטרייה במקומה. מעבר להנאה הקולינרית, זכרו שהפטריות הן עולם ומלואו שהעניק לאנושות את האנטיביוטיקה, את הלחם ואת הבירה, וכעת הוא מציע פתרונות חדשניים לאתגרי העתיד, כמו חומרי אריזה מתכלים. בפעם הבאה שתיפגשו פטרייה, הסתכלו עליה בסקרנות, בכבוד, ועם הידע שצברתם, ותגלו עולם שלם שמחכה להתגלות. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות: טרפש, כמהה, עובש (סוג של פטריות
פתרון 5 אותיות: אבקית, ארניה, גושית, גמצוץ, כמהין, לבדית, שמרים, שנטרל
פתרון 6 אותיות: אבנטית, אוזנית, אורניה, אחלמית, חמאנית, חריפית, טרטופו, שורפית, שיטאקי
פתרון 7 אותיות: אורנייה, כלונסית (פטרייה לא ראויה למאכל), פורצ'ינו
פתרון 8 אותיות ומעלה: נרתיקנית, פורטובלו, שמפיניון (פטריית מאכל)
פתרון של שתי מילים ומעלה: אורנייה מצויה (פטרייה טובה למאכל), אזנונית יהודה, פקועה דו נבגית
ביטויים דומים: סוג של פטריית מאכל 8 אותיות, מן פטרייה מילון, סוג של פטריית מאכל פירוש, מה זה סוג של פטריית מאכל?, סוג של פטריה 5 אותיות, סוג של פטרייה תשבץ
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

14 תגובות:

  1. פקועה
    פקועה מצויה - פטריית מאכל מצוינת, מוכרת ואהובה על כולם, הגדלה בשדות, בגינות ובשטחי מרעה לאורך כל עונת החורף. פני הכובע שלה לעתים חלקים ולבנים, אך יכולים להיות צהבהבים ...

    השבמחק
  2. פטריית כמהין מרוקאית : טרפש

    השבמחק
  3. חמאנית - פטרייה שצבעה כצבע החמאה

    השבמחק
  4. שאול- פורצינו זו הנכונה

    השבמחק

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו