רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


קטיף תמרים | קטיף תמרים תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה קטיף תמרים . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "קטיף תמרים " יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה קטף תמרים בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

קטיף: הסיפור האמיתי מאחורי הפירות והיבולים שלנו

כולנו מכירים את המילה "קטיף", אבל האם ידעתם שבשפה העברית מסתתר עולם שלם של מילים ייחודיות לפעולות איסוף ספציפיות? לא מדובר רק באיסוף פירות, אלא במסורת עתיקה שנטועה עמוק בתרבות ובחקלאות שלנו. סקירה זו תחשוף בפניכם את הקסם שמאחורי כל קטיף – מקציר החיטה ועד בציר הענבים, דרך מסיק הזיתים, גדיד התמרים ואריית התאנים. בואו נצא למסע מרתק שישנה את האופן שבו אתם רואים את הצלחת הבאה של פירות העונה!

קציר: מהמגל ההיסטורי ועד הקומביין המודרני

תארו לעצמכם שדה חיטה זהוב, מוכן לאיסוף. זוהי סצנת הקציר – פעולה שהייתה מאז ומעולם עמוד התווך של הקיום האנושי. בעבר, הכלים היו פשוטים: מגל חד או חרמש ארוך, שהופעלו בעבודת כפיים מפרכת. השיבולים נקצרו, אוגדו לאלומות, לאחר מכן, הגיעו שלבי הדיש, בהם הפרידו את גרעיני החיטה מהשיבולים היבשות על ידי הכאה או דריכה, ושלב הזרייה, שבו הופרדו הגרעינים הכבדים יותר מהקליפות הקלות באמצעות הרוח. היום? המהפכה התעשייתית הביאה לנו את הקומביין – מכונה מדהימה שיודעת לקצור, להפריד את הגרעינים ולנקות אותם מהקליפות בפעולה אחת חלקה! היא חסכה אינסוף שעות עבודה, אבל לא שינתה את המהות: קציר הוא עדיין המפתח ללחם שעל שולחננו. ואחרי הקציר? נשאר "שלף" – שרידי השיבולים בשדה, שמספרים את סיפור המחזוריות וההתחדשות.


בציר: כשענבים הופכים ליין משובח

יש משהו קסום בבציר – קטיף הענבים מהגפן. זו לא רק עבודה, זו חגיגה! במיוחד בישראל, שבה הבציר הוא חלק בלתי נפרד מהמורשת והמסורת. בעבר, הכורמים ידעו בדיוק מתי לבצור לפי צבע הענב, שקיפותו וטעמו. היום, זה כבר מדע מדויק: מומחים בודקים את רמת הסוכר והחומציות כדי לוודא שהענבים מושלמים לייצור יין. דמיינו לעצמכם, ימים בודדים יכולים לקבוע אם היין יהיה יצירת מופת או סתם עוד יין. בין אם זה בציר ידני קפדני ובין אם באמצעות בוצרת מכנית עצומה, המטרה אחת: להביא את הענב בשיא פריחתו ליקב. והטיפ הסודי? רוב הבציר מתבצע בשעות הקרירות של הבוקר המוקדם או הערב, כדי לשמר את טריות הענבים ולמנוע חמצון שיפגע בטעמם.

מסיק: מהפכת הזהב הנוזלי של הזיתים

המסיק – קטיף הזיתים – הוא הרבה יותר מסתם איסוף פירות. זהו תהליך שממנו מופק "הזהב הנוזלי" שלנו, שמן הזית. הזיתים, בניגוד לרוב הפירות, אינם נאכלים ישר מהעץ בגלל מרירותם. הם עוברים תהליכי כבישה או נשלחים לבית הבד כדי להפוך לשמן איכותי. מועד המסיק קריטי: הוא תלוי בזן, באזור הגידול ובשאלת ההשקיה. בישראל, חודש אוקטובר הוא שיא עונת המסיק. תופעה מרתקת בעצי הזית היא הסירוגיות – הם נוטים להניב יבול שופע אחת לשנתיים. זהו אתגר לחקלאים, שמנסים לצמצם אותה בעזרת זנים חדשים ושיטות השקיה מתקדמות. המסיק יכול להיות ידני, עם "נקיפה" עדינה של הענפים, או ממוכן, באמצעות "מנערת" שמטלטלת את העץ כולו, או אפילו בשיטת השאיבה האוטומטית, בה מכונה נוסעת לאורך השורות במטע ושואבת את הפרי ישירות מהעץ. 
כך או כך, המטרה היא אחת: להגיע לבית הבד כמה שיותר מהר, כדי שהשמן יישמר בטעמו הטוב ביותר.


גדיד וארייה: סודות התמרים והתאנים

ישנם פירות שדורשים יחס מיוחד, והשפה העברית יצרה עבורם מונחים משלה. הגדיד הוא השם הספציפי לקטיף תמרים, שמבשילים בשיא הקיץ. תמרים, עם מתיקותם העזה, דורשים קטיף עדין שמבטיח שלא ייפגעו. ואז יש לנו את הארייה – קטיף התאנים. מילה עתיקה שמשמעותה המקורית הייתה איסוף, אך עם הזמן התייחדה רק לתאנים. מעניין לדעת שהתאנה נאספת בהדרגה, לא הכל בבת אחת. "אורים אותה אחת אחת, ואחר כך שתים, ואחר כך שלושה..." – כך מתאר המדרש את הליקוט האיטי והמדויק. עתיקות התאנה מוכיחה את חשיבותה: שרידים ארכאולוגיים מראים כי היא הייתה בין הצמחים הראשונים שבויתו, והיא ממשיכה לספר את סיפורה ההיסטורי והחקלאי דרך פעולת הארייה הייחודית שלה.

מעבר לקטיף: המסע מהאדמה לשולחן שלנו

הקטיף, על כל צורותיו וגווניו – קציר, בציר, מסיק, גדיד וארייה – הוא הרבה יותר מפעולה חקלאית. הוא חיבור עמוק למחזוריות הטבע, למסורת ולסיפור של האדמה שלנו. המונחים הייחודיים בעברית אינם רק עניין לשוני, אלא עדות לידע רב-שנים שנצבר על כל פרי ופרי. מהשיטות הידניות של ימי קדם ועד למיכון המתקדם ביותר, הטכנולוגיה שינתה את פני החקלאות, אך הכבוד לפרי ולעמל נשאר. הקטיף הוא רק שלב אחד בשרשרת ארוכה, שמחברת את הזרע שנזרע באדמה עם האוכל המזין שמגיע לצלחת שלנו. בפעם הבאה שתראו פרי או ירק, זכרו את הסיפור המרתק שמאחוריו – את הידיים שקטפו, את הטכנולוגיה שייעלה ואת המסורת שהשתמרה. בהצלחה !



מודעות





תשובה 2 אותיות: 
תשובה 3 אותיות: ארה (קטף תאנים)
תשובה 4 אותיות: גדיד
תשובה 5 אותיות: גדידה
תשובה 6 אותיות: 
תשובה 7 אותיות: 
תשובה (מיוחד מ-8 אותיות):
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו