רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


צד הכביש | צד הכביש תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה צד הכביש. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "צד הכביש" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה צד הכביש בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

מהו כביש?

כביש הוא נתיב תחבורה סלול, העשוי לרוב מאספלט או בטון, ומשמש לתנועת כלי רכב. על פי החוק בישראל, "כביש" מוגדר כ"חלק הדרך המיועד לתנועת כלי רכב, או שנסלל או שופר לשם כך, או שתנועת כלי רכב נוהגת לעבור בו, למעט שולי הדרך". הגדרה זו מבדילה בין "כביש" ל"נתיב", כאשר "נתיב" הוא "חלק מרחבו של כביש, בין שסומן ובין שלא סומן, המספיק לתנועת טור אחד של כלי רכב, למעט רכב הנע על שני גלגלים". כבישים מהווים חלק בלתי נפרד מהנוף העירוני והבין-עירוני, ומחברים בין רחובות, ערים ויישובים, לעיתים לאורך קילומטרים רבים. כבישים מאפשרים תנועה יעילה של אנשים וסחורות, תורמים לפיתוח כלכלי וחברתי, ומקשרים בין קהילות ותרבויות.

היסטוריה של הכבישים

הכבישים העתיקים ביותר הוקמו לפני אלפי שנים, כמו ה-Sweet Track causeway באנגליה, שנבנה בסביבות שנת 3800 לפני הספירה. כבישים אלו, עשויים מעץ, שימשו בעיקר להולכי רגל ולבהמות משא. הרומאים והאינקה בנו רשתות כבישים נרחבות, ששימשו בעיקר לצרכים צבאיים ומנהליים. עם זאת, עד המהפכה התעשייתית, רוב התחבורה התבצעה בים, עקב הקיבולת הגדולה יותר של ספינות לעומת עגלות. המהפכה התעשייתית הביאה עמה התפתחות משמעותית בבניית כבישים, עם פיתוח שיטות סלילה חדשות, כמו שיטת "דרך סולינג" של ג'ון לאודון מקאדם, שאפשרה בניית כבישים חזקים ועמידים יותר. במקביל, התפתחו גם מסילות הרכבת, אך הכבישים נותרו עורק תחבורה מרכזי, במיוחד עבור כלי רכב בעלי גלגלים.

מאפייני הכבישים

כבישים מודרניים כוללים מגוון מאפיינים, המשתנים בהתאם לסוג הכביש ומיקומו. כבישים עירוניים, למשל, מתאפיינים במהירות נסיעה נמוכה יותר, לרוב עד 50 קמ"ש, מספר נתיבים מצומצם, ותנועה רבה של הולכי רגל. לעיתים קרובות הם כוללים גם מדרכות, שבילי אופניים, ומעברי חציה. לעומתם, כבישים בין-עירוניים מאפשרים מהירות נסיעה גבוהה יותר, עד 80 או 90 קמ"ש, כוללים מספר נתיבים רב יותר, ומיועדים בעיקר לתנועת כלי רכב. כבישים מהירים הם סוג ספציפי של כביש בין-עירוני, המאפשר זרימת תנועה גדולה במהירות גבוהה, עד 110 קמ"ש בישראל. כבישים מודרניים כוללים גם סימוני דרך, תמרורים, ומפגשי דרכים בצורות שונות, כמו צמתים, מעגלי תנועה ומחלפים.


כבישים בישראל - היסטוריה

מערכת הכבישים בישראל החלה להתפתח בתקופת המנדט הבריטי, עם סלילת כבישים ראשיים כמו כביש 60 (נצרת-באר שבע), שחיבר את צפון הארץ עם דרומה, וכביש יפו-ירושלים. הבריטים השקיעו רבות בפיתוח תשתיות תחבורה בארץ, וסללו כבישים רבים שחיברו בין ערים ויישובים. לאחר קום המדינה, המשיכה מערכת הכבישים להתרחב, עם סלילת כבישים חדשים ושדרוג כבישים קיימים. חברת נתיבי ישראל (לשעבר מע"צ) אחראית על תכנון, פיתוח ותחזוקת רוב הכבישים הבינעירוניים בישראל. בשנים האחרונות, נבנו גם מספר כבישי אגרה, כמו כביש 6 (חוצה ישראל), שמקצר משמעותית את זמן הנסיעה בין צפון הארץ לדרומה, ומנהרות הכרמל, שמקלות על עומסי התנועה בחיפה.

כבישי ישראל - מאפיינים ייחודיים

בישראל, כמו ברוב מדינות אירופה ואמריקה, נוסעים בצדו הימני של הכביש. החלטה זו התקבלה עוד בתקופת השלטון העות'מאני, ונשמרה גם בתקופת המנדט הבריטי ולאחר קום המדינה. המהירות המותרת בכבישים משתנה בהתאם לסוג הכביש, ויכולה להגיע עד 110 קמ"ש בכבישים מהירים. בכבישים עירוניים, המהירות המותרת היא בדרך כלל 50 קמ"ש, אך ישנם רחובות בהם המהירות מוגבלת ל-30 קמ"ש. עם זאת, קיימים גם כבישים שאינם מוגדרים ככבישים מהירים, אך המהירות המותרת בהם היא 100 קמ"ש. חשוב לציין שגם כאשר המהירות המותרת גבוהה, יש לנהוג במהירות סבירה בהתאם לתנאי הדרך והתנועה.

שוליים - תפקידם וחשיבותם

שולי הכביש הם רצועות הקרקע הנמצאות משני צדדיו של הכביש, ואינן מיועדות לתנועת כלי רכב. לשוליים תפקיד חשוב בבטיחות בדרכים, בכך שהם מספקים מקום לעצירה במקרה חירום, כמו תקר בגלגל או תקלה במנוע, מונעים התדרדרות של כלי רכב לתעלה או לשטח מחוץ לכביש, ומאפשרים מעבר בטוח להולכי רגל ורוכבי אופניים. בנוסף, שוליים משמשים לניקוז מים, מונעים הצפות של הכביש, ותורמים לשמירה על הסביבה. במקרים מסוימים, שוליים יכולים לשמש גם כנתיבי חירום, שבילי אופניים, או מעברים אקולוגיים לבעלי חיים, המאפשרים להם לחצות את הכביש בבטחה.

אתגרים עתידיים

מערכת הכבישים בישראל ניצבת בפני אתגרים רבים, כמו גידול האוכלוסייה, עומסי תנועה, ותאונות דרכים. כדי להתמודד עם אתגרים אלו, יש צורך בפיתוח פתרונות תחבורה יצירתיים, כמו שיפור התחבורה הציבורית, קידום טכנולוגיות חכמות, כמו מערכות ניהול תנועה מתקדמות, ועידוד השימוש בתחבורה בת קיימא, כמו רכיבה על אופניים והליכה ברגל. בנוסף, יש צורך בהשקעה מתמשכת בתשתיות כבישים, כדי לשמור על בטיחותם ויעילותם. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות: שול (צד הדרך)
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: צד הכביש מילון, צד הכביש 3 אותיות, צד הכביש פירוש, צד הכביש תשבץ, צד הכביש תשחץ
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו