מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה קערה עמוקה למרק. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "קערה עמוקה למרק" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה קערה עמוקה למרק בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה.
הפעם קבלנו את ההגדרה קערה עמוקה למרק. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "קערה עמוקה למרק" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה קערה עמוקה למרק בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה.
מרקים: הרבה מעבר לקערה של חום
הידעתם שלפני שהיו סירים מודרניים, אנשים כבר בישלו מרק? זה התחיל בבורות באדמה, עם אבנים לוהטות שחיממו את הנוזל, והמשיך לקדרות חרס פשוטות. המרק, שהיה פעם מאכל הישרדותי לפשוטי העם, הוא כיום עולם קולינרי שלם שמאפשר לנו לחוות סיפורים וטעמים מכל קצוות הגלובוס. מרק הוא לא רק אוכל; הוא דרך למצות את הטוב ביותר מכל רכיב, מרכיבים כמו עצמות ושורשים שבדרך כלל מתעלמים מהם. מהמרקים הצחים והמסוננים ביותר ועד לתבשילים הסמיכים שממלאים את הקיבה, כל קערה מספרת סיפור על תרבות, היסטוריה וטעם. בואו נצא למסע בין כמה מהמרקים המיתולוגיים ביותר בעולם.
גולאש: תבשיל רועי הבקר שהפך לסמל הונגרי
דמיינו את עצמכם על ערבות הונגריה, רועי בקר מבשלים סיר ענק של בשר ובצל על אש גלויה. זהו הסיפור האמיתי של הגולאש. המאכל הזה, שנקרא על שם רועי הבקר (Gulyás), היה פתרון חכם וטעים לשימוש בחלקי בשר פחות איכותיים. הבישול הארוך ריכך את הבשר והפך אותו לתבשיל עשיר ומשביע. סוד הקסם שלו הוא בפפריקה ההונגרית, שמעניקה לו צבע אדום עמוק וטעם ייחודי. חשוב לדעת שבהונגריה הגולאש הוא מרק ולא נזיד, בניגוד לגרסאות שאנו מכירים במקומות אחרים. הוא מוגש כמנה ראשונה חמה ומנחמת, והוא עדות למורשת קולינרית מפוארת שנולדה מתוך צורך.
צ'ורבה רומנית: חמוץ ומעורר תיאבון
מה קורה כשמרק הופך להיות שם נרדף לטעם? התשובה היא צ'ורבה. ברומנית, המילה "צ'ורבה" משמעותה מרק ירקות חמוץ, והיא מבדילה אותו מה"סופה" הרגילה. החמיצות המיוחדת הזו נוצרה בעבר באמצעות "בורש" – מחמצת מיוחדת של סובין ודגנים ששהו במים, והיא פתרון יצירתי לתקופה של מחסור בפירות הדר. כיום משתמשים גם במיץ לימון או עלי תבלין כמו לאושטיאן. למרק יש אינספור גרסאות: עם כדורי בשר, עם בשר קיבה, או בגרסה צמחונית עשירה בירקות שורש וכרוב. הוא מרענן, מחמם ומחזיר את הגוף לאיזון. ברומניה ובמולדובה, מכינים צ'ורבה ממגוון רחב של מרכיבים, כולל ירקות, עשבי תיבול, ובשרים שונים.
האם ידעתם שמרק העדשים שלכם הוא כנראה אחד המאכלים העתיקים ביותר על כדור הארץ? עדשים נמצאו בחפירות עתיקות ביוון ובמזרח התיכון שהן בנות אלפי שנים. המרק הזה אינו רק מאכל, אלא סמל. בסיפור התנ"כי המפורסם, יעקב בישל מרק עדשים אדומות כדי לקנות את הבכורה מעשו. צורתן העגולה של העדשים מסמלת את גלגל החיים, ולכן מרק עדשים הוא מאכל מסורתי בסעודות אבלים. הווריאציות למרק מגוונות: עדשים אדומות שמתפרקות ויוצרות מרקם עשיר, עדשים ירוקות שנשארות שלמות, ותיבול שמגיע מקמון, שום וכמובן, הרבה מיץ לימון שמקליל את הטעם. מנה קטנה של מרק עדשים היא תזונה מלאה בחלבון וסיבים תזונתיים.
מרק עוף: "הפניצילין היהודי" וקצת יותר
אולי המרק המוכר והאהוב מכולם הוא מרק העוף. למרות שהוא מזוהה עם המטבח היהודי, הוא אומץ בכל רחבי העולם. במטבחים כמו המטבח האשכנזי, הוא היה חלק משיטה לניצול יעיל של חלקי העוף. האטריות הקלאסיות (לוקשען), שמיר ופטרוזיליה הן רק ההתחלה. ביוון הוא הופך ל"אבגולמונו" עם לימון וביצה, ובקוריאה מוסיפים לו ג'ינסנג ואורז דביק. המוניטין של מרק העוף כתרופה עממית נובע מאמונות עתיקות יומין, כבר מתקופת הרמב"ם. למרות שהמדע עדיין לא הוכיח זאת בוודאות, מחקרים מודרניים רומזים כי ייתכן שרכיבי המרק מאטים את פעילות תאי הדם הלבנים ומקלים על תסמיני צינון.
חרירה: המרק שמבשר על סוף הצום
"חרירה" בערבית הוא "משי עדין", ושם זה מתאר בצורה מושלמת את מרקמו של המרק הצפון אפריקאי הזה. החרירה הוא הרבה יותר ממרק פשוט – הוא חלק מטקס. הוא מוגש בסיום צום יום כיפור בקרב יהודים ובסיום צום הרמדאן בקרב מוסלמים. הוא מבוסס על עדשים, גרגירי חומוס, ירקות ובשר כבש או בקר. תיבול עשיר של כורכום, קינמון וג'ינג'ר הוא שמעניק לו את טעמו הייחודי. המרקם הסמיך והמלטף של החרירה, המושג באמצעות קמח או ביצים, הוא בדיוק מה שהגוף צריך אחרי שעות ארוכות של צום. הוא מוגש לרוב לצד לחמים מסורתיים, תמרים ופירות יבשים, והוא מהווה מסורת עתיקה של נחמה ואיחוד.
קונסומה: אמנות הזיקוק של הטעם
קונסומה הוא מרק שמעלה את אמנות הבישול לרמה של מדע. זהו מרק צלול, שקוף ובעל טעם עמוק ומרוכז, שמתקבל מציר עשיר ש"זוּקַק" בתהליך מורכב. במקום להיות סתם מרק, הוא מסמל את הדיוק וההשקעה של המטבח הצרפתי. הכנתו מתחילה בתוספת של תערובת בשר טחון, תערובת ירקות (מירפואה) וחלבוני ביצה לציר. בזמן הבישול, חלבוני הביצים יוצרים "רפסודה" שסופחת אליה את כל המשקעים והשומנים מהנוזל, ומשאירה אותו צלול לחלוטין. התוצאה היא נוזל בצבע ענבר עשיר, שבתוכו יש ריכוז טעמים מדהים, אך אין בו עכירות או שומן. בשל תהליך הזיקוק הממושך והשימוש בכמות גדולה של בשר, קונסומה נחשב למנה יוקרתית. הוא מוגש לרוב חם, עם קישוטים מינימליסטיים, שכן הוא עצמו הוא גולת הכותרת. בהצלחה !
מודעות
פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות: מגס
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:
ביטויים דומים: קערה עמוקה למרק מילון, קערה עמוקה למרק 3 אותיות, קערה עמוקה למרק תשבץ, מה זה קערה עמוקה למרק?, קערה עמוקה למרק תשחץ, קערת מרק, כלי עמוק להגשת מרק
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!