רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


פזמונאי ישראלי בעבר | פזמונאי ישראלי תשחץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה פזמונאי ישראלי בעבר. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "פזמונאי ישראלי" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה פזמונאי ישראלי בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. לעתים יכולים להופיע בתשבצים ערכים דומים כמו: מלחין ישראלי, עיתונאי ופזמונאי ישראלי, פזמונאי ומלחין ישראלי, סטיריקן ופזמונאי ישראלי בעבר, פזמונאי וסופר ישראלי, פזמונאי ישראלי, פזמונאי ישראלי וח"כ לשעבר ועוד... 

פזמונאות ישראלית: הקול שעיצב אומה וממשיך להדהד

הפזמונאות הישראלית עוסקת בכתיבת שירים ופזמונים המיועדים להלחנה וביצוע. "פזמונאי" עשוי גם להלחין, בעוד "תמלילן" כותב טקסט ללחן קיים. התפתחות הפזמונאות בארץ החלה מתוך שאיפה ליצור תרבות זמר חדשה המשלבת מסורות עתיקות עם מציאות משתנה. בשנותיה הראשונות, ועד שנות ה-70, שירי הלהקות הצבאיות ביטאו ערכים ציוניים ופטריוטיים. עם חדירת הרוקנרול האנגלו-אמריקני, התפתח סגנון כתיבה קרוב יותר לעברית המדוברת, המתמקד בחיי היום-יום. קשר ייחודי לפזמונאות העברית הוא השפעתה של השירה הלירית על תמלילנים פופולריים. בין הפזמונאים הבולטים שעיצבו את הזמר העברי נמנים יהונתן גפן, יענקל'ה רוטבליט, אהוד מנור ועלי מוהר.


יהונתן גפן: אמן המילים שצייר את מורכבות החיים הישראליים

יהונתן גפן (1947–2023) היה יוצר רב-גוני ומשפיע, שפעל כמשורר, מחזאי, סופר, עיתונאי ופזמונאי. יצירתו העשירה כללה מאות שירים ופזמונים למבוגרים ולילדים, כגון "הכבש השישה עשר", שהפך לאחד התקליטים הנמכרים ביותר בזמר העברי עם שירים כמו "איך שיר נולד" ו"הילדה הכי יפה בגן". כתיבתו התאפיינה בשנינות, דימויים מקוריים, ונימה אישית שנגעה בנושאים כואבים. שיתופי פעולה בולטים היו לו עם דויד ברוזה ("יהיה טוב", "סניוריטה"), יצחק קלפטר ("לוקח את הזמן") ואריק איינשטיין ("כשאת בוכה את לא יפה"). גפן שילב ביצירתו חוויות אישיות עמוקות, כולל שירותו הצבאי במלחמות ישראל והתמודדותו עם הלם קרב, שהשתקפו בכתיבתו החשופה.

יענקל'ה רוטבליט: קול המחאה, החמלה והביקורת החברתית

יעקב (יענקל'ה) רוטבליט (נולד ב-1945) הוא משורר, פזמונאי, סופר ועיתונאי, שיצירתו נודעת באופייה הביקורתי והחברתי. פציעתו הקשה במלחמת ששת הימים עיצבה רבות את תפיסת עולמו. הקריירה הפזמונאית שלו החלה ב-1968 עם "זמר שכזה" ו"שיר לשלום", שהפך לסמל. רוטבליט פרסם טורים סאטיריים בעיתונים וכיהן כיו"ר דירקטוריון אקו"ם. שיתופי הפעולה המוזיקליים שלו כוללים עבודה עם שמוליק קראוס ("רואים רחוק רואים שקוף"), שלום חנוך ("כמה טוב שבאת הביתה") ואריק איינשטיין ("אמא אדמה"). אלבומי הסולו שלו, כמו "כך שחררתי את ירושלים" ו"מדינת היהודים", היוו במה לשירי מחאה פוליטיים וחברתיים. רוטבליט פעיל גם במסגרת פרויקט "החצר האחורית", הממשיך להוציא שירי מחאה חברתית וסביבתית.

אהוד מנור: ענק הזמר העברי – האישי והלאומי משתלבים יחד

אהוד מנור (1941–2005), חתן פרס ישראל, היה פזמונאי, מתרגם, משורר, שדרן רדיו ומנחה טלוויזיה, ואחד הפוריים ביותר בזמר העברי. מותו של אחיו הצעיר במלחמת ההתשה השפיע עמוקות על יצירתו, כפי שבא לידי ביטוי בשירים כמו "אין לי ארץ אחרת". מנור בלט ביכולתו לשלב בין האישי ללאומי, ושיריו, שנכתבו בגוף ראשון, הפכו לשירת רבים. הוא שיתף פעולה עם מגוון אמנים כמו נורית הירש ("בשנה הבאה"), מתי כספי ("ברית עולם") ובעז שרעבי ("הלוואי"). מנור חיבר שירים רבים לאירוויזיון ("אבניבי", "חי"), שירי ילדים וכן תרגם עשרות מחזות זמר ומחזות קלאסיים. שיריו הם מהמושמעים ביותר ברדיו הישראלי ומהווים נדבך מרכזי בתרבות הישראלית.


עלי מוהר: השילוב הייחודי של פזמונאות, עיתונאות ואהבה לתרבות

עלי מוהר (1948–2006) היה פזמונאי ועיתונאי מוערך, שנודע בסגנונו המשלב פיוט, שנינות והומור. בנו של הפזמונאי יחיאל מוהר, עלי שירת בצנחנים ופרסם טורים שבועיים פופולריים בעיתונים "דבר" ו"העיר", בהם עסק בספורט ובחיי היומיום בתל אביב. יצירתו הפזמונאית התאפיינה בשיתופי פעולה עם יוצאי להקת כוורת ויוצרים בולטים. הוא עבד רבות עם יוני רכטר ("העיקר זה הרומנטיקה", "שיר נבואי קוסמי עליז"), גידי גוב ("יורם") ואפרים שמיר ("שיעור מולדת"). עם אריק איינשטיין כתב את "שיר השיירה" ו"אמרו לו", ששיקפו את אהבתם לכדורגל. מוהר גם כתב את שיר הנושא ל"רחוב סומסום". סגנונו המיוחד ויכולתו להפוך את זוטות חיי היומיום ליצירות מרתקות הותירו חותם עמוק על התרבות הישראלית.

מורשת הפזמונאים: ההשפעה המתמשכת על התרבות והחברה הישראלית

הפזמונאים הישראלים, ובהם יהונתן גפן, יענקל'ה רוטבליט, אהוד מנור ועלי מוהר, הותירו מורשת עשירה המעצבת את הזהות התרבותית והחברתית של ישראל. כל אחד מהם תרם לקולקטיב הישראלי באמצעות מילותיו: גפן כ"קול" של דור, רוטבליט כפזמונאי חברתי, מנור כמי ששילב אישי ולאומי, ומוהר כמשלב פיוט וביקורת. שיריהם הפכו לחלק בלתי נפרד מהפסקול הישראלי, מושמעים באירועים ובחיי יומיום, ומהווים בסיס לזיכרון קולקטיבי. הם השפיעו על התפתחות השפה העברית ועל תכנים חברתיים ופוליטיים בזמר העברי. תרומתם אינה רק בכישרון הכתיבה, אלא ביכולתם לגעת בנימים הרגישים ביותר בנפש האדם הישראלי, לבטא שמחות, כאבים ותקוות. יצירותיהם ממשיכות ללמד, לרגש ולעורר מחשבה, ומספקות הצצה ייחודית אל החברה הישראלית, ובכך מבטיחות את מקומם הנצחי בתרבות המדינה. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות: טל, לב
פתרון 3 אותיות: אוז, 
ברק, גפן, חפר, כהן, להב, לוי, נוף, נצר, פרץ
פתרון 4 אותיות: ארצי, בנאי, ברמן, גורי, גושן, גלעד, דדון, חגיז, מדלי, מוהר, מנור, נחמה, פישר, תורן
פתרון 5 אותיות: אפללו, אריאל, בן-דוד, גינאי, גיספן, הפטמן, חיטמן, חלפון, טהרלב, מנוסי, ניצני, פלדמן, פנחסי
פתרון 6 אותיות: אטינגר, אלמגור, אלתרמן, לונדון, מינסטר, פייקוב, קלינגר
פתרון 7 אותיות: בן גריון, סנדרסון‏, רוטבליט
פתרון 8 אותיות: איינשטיין, אמדורסקי, גבריאלוב, גולדהירש
פתרון של שתי מילים ומעלה: אברהם טל, אהוד מנור, אילן גולדהירש, איתן פרץ, אלון לוי, אלישע בנאי, אמיר בן-דוד, אמיר דדון, אסף אמדורסקי, אפי נצר, אריק איינשטיין, אריק ברמן, בובי פנחסי, ברק פלדמן, 
דודו ברק, דוד חלפון, דורון מדלי, דידי מנוסי, דן אלמגור, דני סנדרסון‏, דן מינסטר, דן תורן, זאב נחמה, חיים גורי, חיים חפר, יאיר ניצני, יאיר קלינגר, יהונתן גפן, יואב גינאי, יוסי גיספן, יוסף הפטמן, יורם טהרלב, יחיאל חגיז, יחיאל מוהר (משורר ופזמונאי ישראלי בעבר), יעקב גלעד, יעקב רוטבליט, ירון כהן, ירון לונדון, מאיר אריאל, מוטי גלעדי, מיקי גבריאלוב, נתן אלתרמן, נתן גושן, עוזי חיטמן, עידוא בן גריון, עלי מוהר, עמוס אטינגר, עמיר לב, עקיבא נוף, צרויה להב, קובי אוז, קובי אפללו, שייקה פייקוב, שלמה ארצי, שמואל פישר
ביטויים דומים: פזמונאי ישראלי בעבר מילון, פזמונאי ישראלי בעבר תשחץ, פזמונאי ישראלי בעבר תשבץ, פזמונאי ישראלי בעבר פירוש, פזמונאי ישראלי 7 אותיות, משורר ופזמונאי ישראלי בעבר
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

7 תגובות:

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו