מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה שדה אבטיחים. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "שדה אבטיחים" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה שדה אבטיחים בתשבץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה.
שדה חקלאי: מרחב גידול פורה
שדה חקלאי הינו שטח אדמה המוקדש לגידול צמחים למטרות שונות, בעיקר למזון. בשדה, החקלאי מעבד את האדמה, זורע זרעים או שותל שתילים, משקה ומטפל בצמחים עד להבשלתם ולקצירם. קיימים שני סוגים עיקריים של שדות: שדה בעל, אשר מסתמך על מי גשמים בלבד, ושדה שלחין, אשר מושקה באופן מלאכותי. בשדה החקלאי מתרחשים תהליכים שונים לאורך השנה, החל מהכנת הקרקע לזריעה, דרך הטיפול בצמחים הגדלים ועד לקציר ואיסוף היבול. הקציר הינו תהליך ניתוק היבול מהאדמה, והאסיף הינו תהליך איסוף היבול מהשדה והעברתו למקום אחסון או עיבוד. לעיתים, התבואה נאגרת באסם, מבנה ייעודי לאחסון תבואה, הממוקם בשדה או בסמוך לו.
ביהדות, לשדה החקלאי ישנה משמעות מיוחדת. על פי ההלכה, בעלי השדות בארץ ישראל מחויבים במתנות עניים, הכוללות השארת חלק מהיבול לעניים, לאלמנות, ליתומים ולגרים. מתנות אלו כוללות לקט (שיבולים הנופלות בעת הקציר), שכחה (עומר שנשכח בשדה) ופאה (התבואה שבשולי השדה). מצוות אלו מבטאות את החשיבות של ערבות הדדית וחלוקה צודקת של המשאבים.
מקשה: גידולים משלימים בשדה אחד
מקשה היא שיטה חקלאית שבה מגדלים מספר גידולים יחדיו באותו שדה, לרוב גידולים ממשפחת הדלועיים כמו אבטיחים, מלונים וקישואים. גידולים אלו חולקים מאפיינים דומים מבחינת תנאי הגידול, כמו דרישות השקיה, דישון ואקלים, מה שמאפשר להם לגדול בהרמוניה יחסית. גידול במקשה מציע יתרונות רבים, ביניהם ניצול יעיל יותר של משאבי השדה, הפחתת הסיכון למחלות ומזיקים והגברת המגוון הביולוגי בשדה. בנוסף, גידולים מסוימים במקשה יכולים להשפיע לטובה על גידולים אחרים, למשל על ידי הצללה או משיכת מאביקים.
אך גידול במקשה טומן בחובו גם אתגרים. תחרות על משאבים כמו מים וחומרי הזנה היא אתגר נפוץ, כמו גם הצורך להתאים את הטיפול והדישון לכל הגידולים במקשה. כמו כן, מחלות ומזיקים יכולים להתפשט בקלות בין הגידולים. לכן, תכנון קפדני ובחירת גידולים מתאימים הם קריטיים להצלחת המקשה.
אבטיח: מלך הקיץ המתוק והעסיסי
האבטיח הוא צמח חד-שנתי ממשפחת הדלועיים, המוכר בפריו הגדול והעסיסי. הפרי, המכונה גם הוא אבטיח, הוא ענבה גדולה המכילה זרעים רבים וטעמה מתוק. האבטיח גדל במקור באפריקה המשוונית והדרומית, והוא מסוגל לשגשג בתנאי חקלאות בעל, כלומר ללא השקיה מלאכותית, הודות ליכולתו לאגור מים בכמויות גדולות. תהליך ההאבקה של האבטיח נעשה בעיקר על ידי חרקים, בעיקר דבורים, המושכים לפרחיו הגדולים והצהובים.
מבחינה תזונתית, האבטיח הוא פרי דל בקלוריות ועשיר במים, ויטמינים ונוגדי חמצון. הוא מקור מצוין לליקופן, נוגד חמצון הידוע בתכונותיו הבריאותיות, וכן לוויטמין C וויטמינים מקבוצת B. קליפת האבטיח מכילה גם ריכוזים משמעותיים של ציטרולין, חומצת אמינו בעלת השפעות חיוביות על מערכת הלב וכלי הדם.
במטבח, האבטיח משמש בעיקר למאכל טרי, אך ניתן גם להכין ממנו ריבות, מיצים ואף יין. זרעי האבטיח, השחורים או הלבנים, משמשים להכנת פיצוחים או להפקת שמן מאכל. שמן זה משמש גם בתעשיית הקוסמטיקה והרפואה.
מלון: מתיקות זהובה בקיץ
המלון, הידוע גם כקנטלופ, הוא צמח מטפס ממשפחת הדלועיים, המניב פרי מתוק וריחני. מוצאו של המלון בתת-יבשת הודו, והוא טופח במשך אלפי שנים ליצירת מגוון זנים בעלי צורות, גדלים וטעמים שונים. הפרי, המכונה גם הוא מלון, הוא למעשה פרי מזויף, כלומר הוא אינו מתפתח מהשחלה בלבד אלא גם מחלקים אחרים של הפרח.
המלון הוא מקור מצוין למים, סוכר וויטמינים, במיוחד ויטמין A וויטמין C. הוא דל בקלוריות ושומן, מה שהופך אותו לבחירה בריאה ומרעננת לימי הקיץ החמים.
במטבח, המלון משמש בעיקר למאכל טרי, אך ניתן גם להכין ממנו סלטים, מיצים, ריבות ואף גלידות. הוא נפוץ במיוחד בסלט פירות ובשילוב עם גבינות ונקניקים.
קישוא: ירק רב-גוני במטבח
הקישוא הוא צמח ממשפחת הדלועיים, המוכר בפריו הצעיר והאכיל. קיימים שני סוגים עיקריים של קישואים: זנים משתרעים, הדומים למלפפון, וזנים שיחיים, בעלי גבעולים זקופים. הקישוא הוא צמח חד-ביתי, כלומר הוא מפתח פרחים זכריים ונקביים על אותו הצמח, ודורש האבקה על ידי חרקים, בעיקר דבורים, כדי לפתח פרי.
הקישוא נקטף בדרך כלל כשהוא עדיין צעיר וקטן, לפני שהזרעים שבתו מתפתחים. בשלב זה, טעמו עדין ומרקמו רך. הקישוא הוא ירק דל בקלוריות ועשיר באשלגן וויטמין A. הוא גם מכיל סיבים תזונתיים וויטמינים נוספים מקבוצת B.
במטבח, הקישוא משמש במגוון רחב של מאכלים. הוא יכול להיות מבושל, מאודה, צלוי, מטוגן או ממולא. הוא נפוץ במיוחד במאכלים מהמטבח הים תיכוני והמזרח תיכוני, כמו גם במטבחים אסייתיים שונים. פרחי הקישוא, הזכריים והנקביים, הם גם הם אכילים ומשמשים במאכלים שונים, בעיקר במטבח האיטלקי והמקסיקני. בהצלחה !
הפעם קבלנו את ההגדרה שדה אבטיחים. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "שדה אבטיחים" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה שדה אבטיחים בתשבץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה.
שדה חקלאי: מרחב גידול פורה
שדה חקלאי הינו שטח אדמה המוקדש לגידול צמחים למטרות שונות, בעיקר למזון. בשדה, החקלאי מעבד את האדמה, זורע זרעים או שותל שתילים, משקה ומטפל בצמחים עד להבשלתם ולקצירם. קיימים שני סוגים עיקריים של שדות: שדה בעל, אשר מסתמך על מי גשמים בלבד, ושדה שלחין, אשר מושקה באופן מלאכותי. בשדה החקלאי מתרחשים תהליכים שונים לאורך השנה, החל מהכנת הקרקע לזריעה, דרך הטיפול בצמחים הגדלים ועד לקציר ואיסוף היבול. הקציר הינו תהליך ניתוק היבול מהאדמה, והאסיף הינו תהליך איסוף היבול מהשדה והעברתו למקום אחסון או עיבוד. לעיתים, התבואה נאגרת באסם, מבנה ייעודי לאחסון תבואה, הממוקם בשדה או בסמוך לו.
ביהדות, לשדה החקלאי ישנה משמעות מיוחדת. על פי ההלכה, בעלי השדות בארץ ישראל מחויבים במתנות עניים, הכוללות השארת חלק מהיבול לעניים, לאלמנות, ליתומים ולגרים. מתנות אלו כוללות לקט (שיבולים הנופלות בעת הקציר), שכחה (עומר שנשכח בשדה) ופאה (התבואה שבשולי השדה). מצוות אלו מבטאות את החשיבות של ערבות הדדית וחלוקה צודקת של המשאבים.
מקשה: גידולים משלימים בשדה אחד
מקשה היא שיטה חקלאית שבה מגדלים מספר גידולים יחדיו באותו שדה, לרוב גידולים ממשפחת הדלועיים כמו אבטיחים, מלונים וקישואים. גידולים אלו חולקים מאפיינים דומים מבחינת תנאי הגידול, כמו דרישות השקיה, דישון ואקלים, מה שמאפשר להם לגדול בהרמוניה יחסית. גידול במקשה מציע יתרונות רבים, ביניהם ניצול יעיל יותר של משאבי השדה, הפחתת הסיכון למחלות ומזיקים והגברת המגוון הביולוגי בשדה. בנוסף, גידולים מסוימים במקשה יכולים להשפיע לטובה על גידולים אחרים, למשל על ידי הצללה או משיכת מאביקים.
אך גידול במקשה טומן בחובו גם אתגרים. תחרות על משאבים כמו מים וחומרי הזנה היא אתגר נפוץ, כמו גם הצורך להתאים את הטיפול והדישון לכל הגידולים במקשה. כמו כן, מחלות ומזיקים יכולים להתפשט בקלות בין הגידולים. לכן, תכנון קפדני ובחירת גידולים מתאימים הם קריטיים להצלחת המקשה.
אבטיח: מלך הקיץ המתוק והעסיסי
האבטיח הוא צמח חד-שנתי ממשפחת הדלועיים, המוכר בפריו הגדול והעסיסי. הפרי, המכונה גם הוא אבטיח, הוא ענבה גדולה המכילה זרעים רבים וטעמה מתוק. האבטיח גדל במקור באפריקה המשוונית והדרומית, והוא מסוגל לשגשג בתנאי חקלאות בעל, כלומר ללא השקיה מלאכותית, הודות ליכולתו לאגור מים בכמויות גדולות. תהליך ההאבקה של האבטיח נעשה בעיקר על ידי חרקים, בעיקר דבורים, המושכים לפרחיו הגדולים והצהובים.
מבחינה תזונתית, האבטיח הוא פרי דל בקלוריות ועשיר במים, ויטמינים ונוגדי חמצון. הוא מקור מצוין לליקופן, נוגד חמצון הידוע בתכונותיו הבריאותיות, וכן לוויטמין C וויטמינים מקבוצת B. קליפת האבטיח מכילה גם ריכוזים משמעותיים של ציטרולין, חומצת אמינו בעלת השפעות חיוביות על מערכת הלב וכלי הדם.
במטבח, האבטיח משמש בעיקר למאכל טרי, אך ניתן גם להכין ממנו ריבות, מיצים ואף יין. זרעי האבטיח, השחורים או הלבנים, משמשים להכנת פיצוחים או להפקת שמן מאכל. שמן זה משמש גם בתעשיית הקוסמטיקה והרפואה.
מלון: מתיקות זהובה בקיץ
המלון, הידוע גם כקנטלופ, הוא צמח מטפס ממשפחת הדלועיים, המניב פרי מתוק וריחני. מוצאו של המלון בתת-יבשת הודו, והוא טופח במשך אלפי שנים ליצירת מגוון זנים בעלי צורות, גדלים וטעמים שונים. הפרי, המכונה גם הוא מלון, הוא למעשה פרי מזויף, כלומר הוא אינו מתפתח מהשחלה בלבד אלא גם מחלקים אחרים של הפרח.
המלון הוא מקור מצוין למים, סוכר וויטמינים, במיוחד ויטמין A וויטמין C. הוא דל בקלוריות ושומן, מה שהופך אותו לבחירה בריאה ומרעננת לימי הקיץ החמים.
במטבח, המלון משמש בעיקר למאכל טרי, אך ניתן גם להכין ממנו סלטים, מיצים, ריבות ואף גלידות. הוא נפוץ במיוחד בסלט פירות ובשילוב עם גבינות ונקניקים.
קישוא: ירק רב-גוני במטבח
הקישוא הוא צמח ממשפחת הדלועיים, המוכר בפריו הצעיר והאכיל. קיימים שני סוגים עיקריים של קישואים: זנים משתרעים, הדומים למלפפון, וזנים שיחיים, בעלי גבעולים זקופים. הקישוא הוא צמח חד-ביתי, כלומר הוא מפתח פרחים זכריים ונקביים על אותו הצמח, ודורש האבקה על ידי חרקים, בעיקר דבורים, כדי לפתח פרי.
הקישוא נקטף בדרך כלל כשהוא עדיין צעיר וקטן, לפני שהזרעים שבתו מתפתחים. בשלב זה, טעמו עדין ומרקמו רך. הקישוא הוא ירק דל בקלוריות ועשיר באשלגן וויטמין A. הוא גם מכיל סיבים תזונתיים וויטמינים נוספים מקבוצת B.
במטבח, הקישוא משמש במגוון רחב של מאכלים. הוא יכול להיות מבושל, מאודה, צלוי, מטוגן או ממולא. הוא נפוץ במיוחד במאכלים מהמטבח הים תיכוני והמזרח תיכוני, כמו גם במטבחים אסייתיים שונים. פרחי הקישוא, הזכריים והנקביים, הם גם הם אכילים ומשמשים במאכלים שונים, בעיקר במטבח האיטלקי והמקסיקני. בהצלחה !
מודעות
פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות: מקשה
פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:
ביטויים דומים: שדה אבטיחים 4 אותיות, שדה אבטיחים מילה נרדפת, שדה אבטיחים מילון, מה זה שדה אבטיחים?, שדה אבטיחים או מלונים תשבץ
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!