רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


קרם שוקולד ושמנת | קרם שוקולד ושמנת תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה קרם שוקולד ושמנת. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "קרם שוקולד ושמנת" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה קרם שוקולד ושמנת בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

שמנת ושוקולד: לפצח את הקוד המושלם שישדרג כל קינוח

אי פעם תהיתם מהו הסוד מאחורי הציפוי המבריק והאלגנטי שעוטף עוגות יוקרה, או מהו המילוי הקטיפתי והנמס בפה של פרלין שוקולד משובח? התשובה, במקרים רבים, היא גנאש. אבל מהו בעצם החומר הכמעט-קסום הזה? הרבה יותר מסתם שוקולד מומס, גנאש הוא תוצאה של אלכימיה קולינרית: אמולסיה מושלמת. זהו התהליך שבו משכנעים שני חומרים, שומן ומים, לזנוח את נטייתם הטבעית להיפרד ולהתאחד לכדי מרקם אחיד, חלק ועשיר. באופן מפתיע, התגלית הזו נולדה בכלל מטעות. הסיפור לוקח אותנו למטבח פריזאי סואן במאה ה-19, שם שוליה צעיר שפך בטעות שמנת רותחת לקערת שוקולד. המאסטר שלו כינה אותו "Ganache" – "טיפש" – אך מהר מאוד הבין שה"אסון" הזה הוא למעשה יצירת מופת בהתהוות. אותה טעות מקרית הולידה את אחד הכלים היצירתיים והרבגוניים ביותר בארסנל של כל קונדיטור, חומר גלם שמסוגל לשנות צורה ולהתאים את עצמו לכל חזון קולינרי.

אבני הבניין: כיצד בחירת השוקולד והשמנת מכתיבה את אופי הגנאש

הנשמה של הגנאש שלכם נקבעת עוד לפני שהתחלתם לערבב. הכל מתחיל ונגמר בבחירה מושכלת של שני השחקנים הראשיים: השוקולד והשמנת. סוג השוקולד שתבחרו הוא שיקבע את פרופיל הטעם ואת עמוד השדרה של הגנאש. שוקולד מריר, עם אחוז מוצקי קקאו גבוה, יעניק את הבסיס האינטנסיבי והמתוחכם, עם מרירות עדינה שמאזנת את המתיקות. שוקולד חלב, לעומתו, הוא הבחירה המנחמת והקרמית יותר, וייצור גנאש רך ומתוק שילדים ומבוגרים אוהבים. שוקולד לבן, המבוסס על חמאת קקאו טהורה, משמש כקנבס חלק ומתוק, שמוכן לספוג לתוכו טעמים אחרים. השחקן השני, השמנת, הוא לא פחות חשוב. חשבו על אחוז השומן בשמנת כעל עמוד התווך שמחזיק את כל המבנה. שימוש בשמנת עם אחוז שומן נמוך מדי (פחות מ-30%) הוא הימור כמעט בטוח לגנאש ש"יישבר" ויתפרק. לכן, כדי להבטיח תוצאה יציבה, עשירה וחלקה, הבחירה הנכונה היא שמנת מתוקה להקצפה עם 38%-32% שומן – זהו המפתח שלכם לאמולסיה מושלמת בכל פעם.


אמנות היחסים: הנוסחה הסודית לשליטה במרקם הגנאש

כאן אנחנו נכנסים לטריטוריה של המקצוענים, אבל האמת היא שכל אחד יכול לשלוט בה. הסוד ליצירת גנאש לכל מטרה טמון בהבנת נוסחה פשוטה: היחס בין כמות השוקולד לכמות השמנת. זה לא סתם מתכון, זוהי שפת שליטה במרקם. רוצים ליצור ציפוי מבריק שנשפך על עוגה בצורה מושלמת, או רוטב שוקולד חם שיעטוף כדור גלידה? הנוסחה שלכם היא יחס של 1:1, כלומר, כמות שווה של שוקולד ושמנת. שואפים ליצור כמהוני שוקולד (טראפלס) עשירים, כאלה שניתן לגלגל בידיים לכדורים מושלמים? כאן תצטרכו מסה יציבה יותר, ולכן תשנו את הנוסחה ל-2:1 – פי שניים שוקולד מכמות השמנת. ואם הפרויקט שלכם דורש מילוי יציב ועמיד במיוחד, כזה שיחזיק את צורתו בין שכבות עוגה או בתוך פטיפור עדין, תצטרכו את הנוסחה המרוכזת ביותר: 3:1. רוצים טוויסט נוסף? קחו גנאש שהוכן ביחס 1:1, קררו אותו לחלוטין, והקציפו אותו. תוך דקות תקבלו קרם שוקולד אוורירי וקליל, מושלם לזילוף.

מהקלאסי למודרני: לשחרר את היצירתיות ולהמציא את הגנאש מחדש

הבנתם את הבסיס? מצוין. עכשיו מתחיל הכיף האמיתי. הגנאש הקלאסי הוא נקודת פתיחה נפלאה, אבל הוא גם קנבס שמזמין אתכם לצייר עליו טעמים חדשים. אחת הדרכים האלגנטיות ביותר לעשות זאת היא באמצעות השריית טעמים. דמיינו שאתם מחממים בעדינות את השמנת שלכם עם מקל וניל טרי, פולי קפה שנקלו זה עתה, תרמילי הל או אפילו עלי נענע רעננים. השמנת סופגת לתוכה את תמציות הטעם, ולאחר סינון, היא הופכת לבסיס ארומטי לגנאש שיפתיע בכל ביס. אבל למה לעצור שם? קונדיטורים נועזים מחליפים כיום חלק מהשמנת במחיות פרי טהורות. גנאש פטל עם צבע ורוד עז, גנאש פסיפלורה טרופי וחמצמץ – האפשרויות הן אינסופיות ומאפשרות ליצור קינוחים רעננים וקלילים יותר. כניסתם של סוגי שוקולד חדשים כמו רובי או בלונדי פותחת עוד יותר את מגרש המשחקים, ומאפשרת ליצור גנאשים בעלי צבעים וטעמים טבעיים ומסקרנים, שמאתגרים את כל מה שחשבתם שאתם יודעים על שוקולד.


מסביב לעולם עם גנאש: ממקדשי השוקולד של פריז ועד הפתעה הונגרית

בואו נצא למסע קצר בעקבות הגנאש. התחנה הראשונה, כמובן, היא פריז, שם הוא מככב בתפקיד הראשי. תמצאו אותו כליבה הרך והעשיר של כמהון שוקולד קטיפתי, או כמעטה המבריק והמושלם שעוטף פטיפור עדין. זוהי התגלמות האלגנטיות הצרפתית. אבל המסע לא עוצר כאן. אם נפנה מזרחה, נגלה בהונגריה שימוש מפתיע וגאוני בגנאש: ה"גלידת חורף" (Téli fagylalt). זהו פתרון יצירתי לתקופה שבה גלידה קרה נחשבה לא מתאימה לחורף – גביע ופל קריספי שבתוכו לא מסתתר כדור קפוא, אלא מילוי נדיב של גנאש שוקולד יציב, שטעמו עשיר ומנחם ואינו דורש קירור כלל. זוהי הוכחה לכך שהגנאש הוא אמן של הסתגלות, המסוגל להתאים את עצמו לכל אקלים, תרבות וצורך. בין אם הוא משמש כמילוי עדין למקרון, כלבה רותחת של עוגת פונדנט או כשכבה דקדנטית בעוגת אופרה, הגנאש תמיד יודע איך לגנוב את ההצגה.

גנאש במטבח הישראלי: איך להביא את הקסם אליכם הביתה בקלות

אז איך לוקחים את כל הידע הזה והופכים אותו למציאות טעימה במטבח שלכם? זה פשוט יותר ממה שנדמה. אתם לא צריכים ציוד מתוחכם או רכיבים נדירים. סצנת השוקולד המקומית, שהתפתחה ממפעלים היסטוריים כמו "עלית" ו"ליבר", מציעה היום מגוון רחב של אפשרויות. נשק סודי אחד שכבר נמצא אצלכם במקרר הוא שמנת מתוקה להקצפה 38% – היא בעלת הברית המושלמת שלכם לגנאש יציב ונטול תקלות. ומה קורה אם למרות הכל, התערובת נראית שומנית ומתחילה להיפרד? אל תיבהלו. הנה טיפ מקצועי שיציל את המצב: הוסיפו כף אחת בלבד של נוזל חם מאוד (שמנת או מים) וטרפו במרץ מהמרכז כלפי חוץ. ברוב המקרים, תראו את האמולסיה מתאחדת חזרה לנגד עיניכם. היכולת ליצור גנאש היא לא רק טכניקה, היא כלי המאפשר לכם להפוך שוקולד ושמנת פשוטים לקינוח שנראה ומרגיש כמו יצירת אמנות. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות: גנש (קרם משוקולד ושמנת)
פתרון 4 אותיות: גנאש

פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: קרם שוקולד ושמנת פירוש, קרם שוקולד ושמנת תשחץ, קרם שוקולד ושמנת מילה נרדפת,קרם שוקולד ושמנת 4 אותיות, מה זה קרם שוקולד ושמנת?
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו