רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


הוציא דיבה | הוציא דיבה תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה הוציא דיבה. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "הוציא דיבה" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים כדוגמת: ידיעות אחרונות, מעריב או ישראל היום, וגם במגזינים השונים כמו: שבועון לאשה, פנאי פלוס, מוסף 7 ימים ועוד... 
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה הוציא דיבה בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

כשהמילים פוגעות – השלכות הרכילות והדרך לשיח מכבד

רכילות, אותה לחישה מסתורית העוברת מפה לאוזן, היא תופעה אנושית עתיקת יומין. עוד מימי קדם, פסוקים בתנ"ך כמו "לא תלך רכיל בעמיך" (ויקרא יט, טז) ו"הולך רכיל מגלה סוד" (משלי יא, יג) מלמדים על ההשלכות ההרסניות של דיבור או פטפוט סרק על הזולת. הרכילות, המוגדרת כ"דיבור בגנותו של אחר שלא בנוכחותו", לובשת צורות שונות: רכילות אמת, רכילות שקר, ואפילו רכילות לשם שעשוע. אך למרות השוני בצורתה, מהותה נשארת זהה – פגיעה בכבוד האדם וביחסים בין אישיים. לאורך ההיסטוריה, תרבויות רבות התמודדו עם תופעת הרכילות, וניסו להבין מדוע אנו נמשכים אליה, מהם הגורמים לה, וכיצד ניתן למנוע את השלכותיה השליליות.

הפסיכולוגיה של הרכילות: מדוע אנו מרכלים?

הנטייה האנושית לרכילות היא תופעה מורכבת, המושפעת מגורמים אבולוציוניים, חברתיים ופסיכולוגיים. מבחינה אבולוציונית, הרכילות שימשה כלי חשוב להעברת מידע על איומים וסכנות, וכן ליצירת קשרים חברתיים ולחיזוק הלכידות הקבוצתית. מבחינה חברתית, רכילות יכולה לשמש כאמצעי להשגת סטטוס, שליטה חברתית והגברת לכידות בתוך קבוצה מסוימת. אך מעבר לתפקידים אלו, הרכילות מספקת גם הנאה וסיפוק מיידיים. היא מעוררת בנו ריגוש, סקרנות ותחושת עליונות על מושא הרכילות. מחקרים אף מצביעים על קשר בין רכילות לתכונות אישיות מסוימות, כמו נרקיסיזם ומקיאווליזם, המאופיינות בחוסר אמפתיה וברצון לשלוט באחרים.

המחיר הכבד של הרכילות: השלכות על הפרט והחברה

רכילות אינה משחק תמים, והשלכותיה עלולות להיות הרסניות. הנפגע הישיר מהרכילות עלול לחוות פגיעה קשה במוניטין, בדימוי העצמי, בבריאות הנפשית וביחסים הבין-אישיים. אך לא רק הנפגע משלם את המחיר. גם המרכל עצמו עלול להיפגע, שכן הרכילות שוחקת את האמון בו, פוגעת במערכות היחסים שלו, ואף עלולה לעורר תגובות אלימות מצד הנפגע. מעבר לפגיעה בפרטים, הרכילות פוגעת גם בחברה כולה. היא יוצרת אווירה עוינת ומאיימת, פוגעת בלכידות החברתית, ומעכבת את הפרודוקטיביות והיצירתיות. לא בכדי, המחוקק הישראלי ראה לנכון לחוקק את חוק איסור לשון הרע, המטיל אחריות פלילית ואזרחית על מי שמפיץ דברים שקריים ופוגעניים על הזולת.

רכילות בעידן הדיגיטלי: כשהרשת מעצימה את הפגיעה

העידן הדיגיטלי, על שלל יתרונותיו, הביא עמו גם אתגרים חדשים בתחום הרכילות. הרשתות החברתיות, המאפשרות הפצה מהירה ורחבה של מידע, הפכו לזירה נוחה להפצת רכילות פוגענית. האנונימיות שמציעה הרשת מעודדת התנהגות חסרת מעצורים, והתופעה המכונה "שיימינג" מקוון, שבה אדם מושפל ומוחרם בפומבי, הפכה למכת מדינה. כדי להתמודד עם התופעה, נדרשים מאמצים משולבים של חינוך, חקיקה ואכיפה. חינוך לשימוש מושכל ברשת, הטמעת ערכים של כבוד הדדי וסובלנות, וחיזוק המודעות לנזקי הרכילות הם צעדים חיוניים במאבק בתופעה.

מרכילות לשיח מכבד: כלים לשינוי

המעבר מרכילות לשיח מכבד דורש שינוי תודעתי והתנהגותי. ראשית, עלינו לטפח מודעות עצמית לנטייה שלנו לרכילות ולהבין את המניעים העומדים מאחוריה. שנית, עלינו לפתח אמפתיה כלפי הנפגע ולנסות להבין את הכאב והסבל שנגרמים לו. שלישית, עלינו לתרגל תקשורת מקרבת, המבוססת על שימוש בשפה חיובית ומכבדת, הקשבה פעילה ופתרון קונפליקטים בדרכים בוגרות. ברמה החברתית, עלינו ליצור תרבות של שיח מכבד, שבה כל אדם מרגיש בטוח ומוערך. חינוך לערכים של כבוד הדדי וסובלנות, קידום דיאלוג פתוח ויצירת מרחבים בטוחים לביטוי עצמי הם חלק מהפתרון.

תפקיד החברה והקהילה: חינוך לשיח מכבד

לחברה ולקהילה תפקיד מרכזי בחינוך לשיח מכבד ובמניעת רכילות. מערכת החינוך צריכה להטמיע ערכים של כבוד הדדי, סובלנות והקשבה פעילה כבר מגיל צעיר. תוכניות התערבות בבתי ספר ובקהילה יכולות לסייע בפיתוח מיומנויות תקשורת, פתרון קונפליקטים והתמודדות עם לחץ חברתי. קידום שיח ציבורי על נזקי הרכילות וחשיבות השיח המכבד יכול להעלות את המודעות לנושא ולעודד שינוי חברתי.

סיכום ומבט לעתיד: עולם ללא רכילות?

הרכילות, על אף היותה תופעה אנושית עתיקת יומין, אינה גזירת גורל. באמצעות חינוך, מודעות עצמית ופיתוח אמפתיה, ניתן ליצור תרבות של שיח מכבד, שבה כל אדם מרגיש בטוח ומוערך. המשך המחקר והשיח הציבורי על תופעת הרכילות חיוניים להבנת הגורמים לה ולפיתוח כלים להתמודדות עמה. עולם ללא רכילות אולי נראה כחלום רחוק, אך כל צעד קטן בכיוון של שיח מכבד מקרב אותנו לעבר עתיד שבו המילים משמשות לבנייה ולא להרס. בהצלחה !



מודעות



פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
הכפיש, העליז, השמיץ
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:
הלך רכיל
ביטויים דומים: הוציא דיבה מילון, הוציא דיבה פירוש, הוציא דיבה מילה נרדפת, הוציא דיבה תשחץ, הוציא דיבה 5 אותיות
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

תגובה 1:

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו