רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


מעבורת החלל הראשונה של נאס"א | מעבורת החלל הראשונה של נאס"א תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה מעבורת החלל הראשונה של נאס"א. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "מעבורת החלל הראשונה של נאס"א" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים כדוגמת: ידיעות אחרונות, מעריב או ישראל היום, וגם במגזינים השונים כמו: שבועון לאשה, פנאי פלוס, מוסף 7 ימים ועוד... 
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה מעבורת החלל הראשונה של נאס"א בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

מעבורות החלל: סיפור של חדשנות, אסון ותקווה מחודשת

רעיון מעבורת החלל, חללית רב-פעמית המסוגלת להמריא, לנחות ולתפקד ככלי מחקר בחלל, היה פריצת דרך טכנולוגית משמעותית. התוכנית, שיזמה סוכנות החלל האמריקאית (NASA) בשנות ה-70, שאפה להפוך את החלל לנגיש וזול יותר, באמצעות פיתוח כלי טיס שיוכל לשמש לשיגור לוויינים, ביצוע ניסויים מדעיים והובלת אסטרונאוטים לתחנות חלל. חמש מעבורות חלל נבנו במסגרת התוכנית: קולומביה, צ'לנג'ר, דיסקברי, אטלנטיס ואנדוור. מעבורות אלו ביצעו יחד 135 משימות בין השנים 1981 ל-2011, תקופה שסימנה עידן חדש בחקר החלל.

קולומביה: החלוצה פורצת הדרך

קולומביה, המעבורת הראשונה ששוגרה לחלל באפריל 1981, הייתה לא רק סמל להתקדמות הטכנולוגית, אלא גם למעבורת המחקר העיקרית בצי. היא נשאה ציוד מדעי רב, שאפשר ביצוע ניסויים מגוונים בתחומי האסטרונומיה, הביולוגיה והפיזיקה. אחת ממשימותיה המרכזיות הייתה איסוף לוויין LDEF (Long Duration Exposure Facility) בשנת 1990, לאחר ששהה בחלל כמעט שש שנים. ניסוי זה סיפק מידע רב ערך על ההשפעות של שהייה ממושכת בחלל על חומרים שונים, ובכך תרם להבנת הסביבה החללית והשפעותיה על טכנולוגיות עתידיות. למרבה הצער, אסון קולומביה בפברואר 2003, בו התפרקה המעבורת בעת חזרתה לאטמוספירה, גבה את חייהם של שבעת אנשי הצוות, בינהם טייס החלל הישראלי הראשון, אילן רמון, והוביל לקרקוע כל המעבורות למשך שנתיים.

צ'לנג'ר: השאיפה שהסתיימה באסון

מעבורת החלל צ'לנג'ר, ששוגרה לראשונה ב-1983, נבנתה מגוף ניסוי (STA-099) ולא תוכננה במקור לטיסות חלל. למרות זאת, היא ביצעה תשע משימות מוצלחות, שכללו שיגור לוויינים, ניסויים מדעיים ופריסת אנטנת TDRS (Tracking and Data Relay Satellite). צ'לנג'ר גם הייתה המעבורת הראשונה שנשאה אסטרונאוטית, סאלי רייד, בשנת 1983. עם זאת, אסון צ'לנג'ר בינואר 1986, בו התפוצצה המעבורת 73 שניות לאחר השיגור, קטע את מסלול ההצלחה של התוכנית. התאונה נגרמה כתוצאה מכשל באטם O-ring במאיץ הדלק המוצק הימני, והובילה למותם של שבעת אנשי הצוות. שברי המעבורת נמצאו לאורך השנים בחופי פלורידה (מדינה בדרום מזרח ארה"ב), כולל גילוי אחרון של חלק גדול מהמעבורת בנובמבר 2022.

דיסקברי: שותפה לבניית העתיד בחלל

דיסקברי, ששוגרה לראשונה ב-1984, הייתה שותפה מרכזית בבניית תחנת החלל הבינלאומית (ISS). היא נשאה והרכיבה מודולים שונים של התחנה, סיפקה אספקה והחליפה צוותים. בנוסף, דיסקברי ביצעה שתי משימות תחזוקה לטלסקופ החלל האבל, שאפשרו את המשך פעולתו המוצלחת. המעבורת גם שיגרה לווייני מחקר חשובים, כמו יוליסס, שחקר את השמש. בשנת 1998, דיסקברי זכתה לכבוד לשאת את האסטרונאוט המבוגר ביותר שטס בחלל, ג'ון גלן, במסגרת משימת STS-95. בסך הכל, דיסקברי שהתה בחלל כ-365 ימים במהלך 39 משימותיה. בשנת 2012, היא פרשה משירות והועברה למוזיאון האוויר והחלל הלאומי בוירג'יניה.

אטלנטיס: ספינת הדגל שסגרה עידן

אטלנטיס, המעבורת הרביעית שנבנתה, שוגרה לראשונה ב-1985. היא ביצעה מגוון רחב של משימות, כולל משימות סודיות עבור משרד ההגנה האמריקאי, שיגור לווייני מחקר, אספקת תחנת החלל מיר ותחזוקת טלסקופ החלל האבל. אטלנטיס גם מילאה תפקיד מרכזי בבניית תחנת החלל הבינלאומית, והייתה המעבורת האחרונה שהתחברה לתחנה בשנת 2011. משימתה האחרונה, STS-135, הייתה גם המשימה האחרונה של תוכנית מעבורות החלל כולה, שסימנה את סיומו של עידן.

ביקורת והישגים: מורשת מעורבת

תוכנית מעבורות החלל זכתה לביקורת נוקבת על רקע כשלים בטיחותיים, עלויות גבוהות וסטייה מההבטחות המקוריות. שני אסונות המעבורות, צ'לנג'ר וקולומביה, גבו את חייהם של 14 אסטרונאוטים והעלו שאלות קשות לגבי ניהול הסיכונים ב-NASA. בנוסף, עלויות התוכנית התנפחו וההבטחה להוזלת עלויות השיגור לא התממשה. עם זאת, למרות הביקורת, תוכנית מעבורות החלל רשמה הישגים רבים. היא תרמה תרומה משמעותית למחקר החלל, פיתחה טכנולוגיות חדשות והעניקה השראה לדורות של מדענים וחוקרים. המעבורות אפשרו בניית תחנת החלל הבינלאומית, שהיא הישג הנדסי ומדעי חסר תקדים.

תקווה מחודשת: עתיד הטיסות המאוישות

סיום תוכנית מעבורות החלל ב-2011 לא סימן את סוף הטיסות המאוישות לחלל. להיפך, הוא פתח דלת לעידן חדש של חדשנות ושיתוף פעולה בינלאומי. סוכנויות חלל ברחבי העולם, כולל NASA, מפתחות חלליות חדשות, בטוחות ויעילות יותר, שיאפשרו חזרה לירח, מסע למאדים וחקר יעדים רחוקים יותר במערכת השמש. חברות פרטיות גם הן נכנסות לתחום, ומציעות שירותי שיגור ותיירות חלל. למרות האתגרים הרבים, עתיד הטיסות המאוישות נראה מבטיח מתמיד. הלקחים שנלמדו מתוכנית מעבורות החלל, כמו גם ההתקדמות הטכנולוגית המהירה, מעניקים תקווה לעתיד בו האנושות תמשיך לחקור את החלל ולגלות את סודות היקום. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות: צ'לנג'ר (המעבורת השנייה של נאס"א)
פתרון 6 אותיות: 
אנדוור (המעבורת החמישית של נאס"א)
פתרון 7 אותיות: אטלנטיס (המעבורת הרביעית בצי המעבורות של ארה"ב), 
דיסקברי  (המעבורת השלישית של נאס"א)
פתרון 8 אותיות ומעלה: קולומביה
פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: מעבורת החלל הראשונה של נאס"א מילון, מעבורת החלל הראשונה של נאס"א פירוש, מעבורת החלל הראשונה של נאס"א 8 אותיות
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

4 תגובות:

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו