רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


אל הים היווני | אל הים במיתולוגיה היוונית תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה אל הים במיתולוגיה היוונית. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "אל הים היווני" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים כדוגמת: ידיעות אחרונות, מעריב או ישראל היום, וגם במגזינים השונים כמו: שבועון לאשה, פנאי פלוס ומוסף 7 ימים. 
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה אל הים היווני בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. להגדרה זו מתאימים גם ההגדרות נאלו: אל הים במיתולוגיה היוונית, מקבילו של נפטון ברומי או אל הים הרומי

המיתולוגיה היוונית: מסע אל עולם של אלים וגיבורים

המיתולוגיה היוונית, אוסף סיפורים מרתק שנוצר ביוון העתיקה, שובה את דמיוננו כבר אלפי שנים. סיפורים אלו, המלאים באלים בעלי תכונות אנושיות, גיבורים אמיצים ומפלצות איומות, מעניקים לנו הצצה לעולם קדום, עשיר בדמיון ויצירתיות. המיתולוגיה היוונית השפיעה רבות על התרבות הרומית, ולכן ניתן למצוא סיפורים דומים בשתי התרבויות, אך בשמות שונים. כך, למשל, זאוס, מלך האלים במיתולוגיה היוונית, מוכר בשם יופיטר במיתולוגיה הרומית. במדריך זה נצא למסע מרתק אל עולם המיתולוגיה היוונית, נתוודע לדמויות מפתח כמו הומרוס, פוסידון, טריטון ונראוס, ונגלה את סיפוריהם המרתקים.

הומרוס - משורר האלים

הומרוס, מגדולי המשוררים של יוון העתיקה, הוא דמות מרכזית בהבנת המיתולוגיה היוונית. שתי יצירותיו המפורסמות, האיליאדה והאודיסיאה, נחשבות לאבני יסוד בספרות המערבית ומקור מידע חשוב על המיתולוגיה היוונית. האיליאדה מספרת על מלחמת טרויה, בעוד האודיסיאה מתארת את מסעו הארוך של אודיסאוס חזרה לביתו. אף על פי שהומרוס נחשב לאבי השירה האפית היוונית, קיימת מחלוקת בקרב החוקרים לגבי זהותו האמיתית. יש הטוענים שהיה משורר עיוור שחי במאה ה-8 לפנה"ס, בעוד אחרים סבורים שמדובר בדמות בדיונית, או קבוצת משוררים שאספו ועיבדו סיפורים בעל פה. למרות אי הוודאות לגבי זהותו, השפעתו של הומרוס על הספרות והתרבות ניכרת עד היום.

פוסידון - שליט הימים הסוער

פוסידון, אל הימים והאוקיינוסים, הוא אחד משנים-עשר האלים האולימפיים במיתולוגיה היוונית. הוא מתואר כאל רב עוצמה, בעל מזג סוער ויכולת לשלוט בגלי הים ובסערות. פוסידון אחראי גם לרעידות אדמה, ולכן נחשב לאל מסוכן שיש לרצות אותו. סמלו המוכר ביותר הוא הטריידנט - קלשון בעל שלוש שיניים, שהיה נשקו העיקרי. פוסידון היה אל חשוב במיוחד עבור יורדי הים, שהתפללו אליו להפלגה בטוחה. הוא תואר לעיתים קרובות כרוכב במרכבה רתומה לסוסים לבנים, שועט על פני הגלים. במיתולוגיה הרומית, פוסידון מוכר בשם נפטון, והיה גם הוא אל חשוב, שזכה לפולחן נרחב.

טריטון - בן הים הקסום

טריטון, בנו של פוסידון, הוא אל ים בעל מראה ייחודי: פלג גוף עליון של אדם ופלג גוף תחתון של דג. הוא מתואר כשליח המצולות, המסייע לאביו פוסידון לשלוט בים. טריטון נושא עמו קלשון, בדומה לאביו, אך סמלו המיוחד הוא קונכייה, שבה הוא נושף כדי להרגיע או לעורר את גלי הים. טריטון מופיע במספר סיפורים מיתולוגיים, ביניהם סיפור מסעו של הגיבור איניאס, שבו טריטון מופיע כישות עוצמתית המסוגלת לשלוט בים.

נראוס - נביא המצולות

נראוס הוא אל ים קדום, המתואר כזקן חכם בעל יכולת נבואה. הוא ידוע כ"זקן הים" ונחשב לאביהן של הנראידות, נימפות הים. נראוס מתואר כישות ידידותית לבני האדם, המוכן לעזור להם אם יתפסו אותו. אך תפיסתו אינה משימה קלה, שכן נראוס מסוגל לשנות את צורתו כדי לחמוק ממי שמנסה ללכוד אותו. נראוס הוא דמות חשובה במיתולוגיה היוונית, המסמלת את החוכמה והידע הקשורים בים.

אל הים בראי האמנות

דמויותיהם של פוסידון, טריטון ונראוס מופיעות רבות באמנות היוונית והרומית. פסלים, ציורי קיר ותבליטים מתארים את האלים הללו במלוא הדרם, תוך הדגשת סממניהם המוכרים. פוסידון, למשל, מתואר לעיתים קרובות כאל חסון בעל זקן, אוחז בטריידנט ומלווה בדולפינים. טריטון מתואר כיצור היברידי בעל פלג גוף עליון של אדם ופלג גוף תחתון של דג, נושף בקונכייה. נראוס, לעומת זאת, מתואר כזקן חכם בעל זקן ארוך, לעיתים קרובות כשהוא מוקף בנראידות. יצירות האמנות הללו מעניקות לנו הצצה לאופן שבו תפסו היוונים והרומאים את האלים הללו, ואת חשיבותם בתרבותם.

הים כמקור השראה

הים, עם עוצמתו, מסתוריותו ויופיו, שימש כמקור השראה מרכזי במיתולוגיה היוונית. דמויותיהם של פוסידון, טריטון ונראוס, כל אחד בדרכו הייחודית, מייצגות את הקשר העמוק בין האדם לים. פוסידון, אל הסערות והרעידות, מייצג את כוחו ההרסני של הים, בעוד טריטון, שליח המצולות, מייצג את יופיו ואת קסמו. נראוס, זקן הים החכם, מייצג את הידע והחוכמה הטמונים במעמקי הים. דמויות אלו, יחד עם סיפורים מיתולוגיים רבים אחרים, מלמדות אותנו על האופן שבו תפסו היוונים הקדמונים את הים, ועל חשיבותו בחייהם.

לסיכום - מורשתם של אלי הים

המיתולוגיה היוונית, עם שלל דמויותיה וסיפוריה המרתקים, ממשיכה להקסים ולעורר השראה גם כיום. דמויותיהם של פוסידון, טריטון ונראוס, שלושת אלי הים, מייצגות היבטים שונים של הקשר העמוק בין האדם לים. פוסידון, אל הסערות, מייצג את כוחו ההרסני של הטבע, בעוד טריטון, בן הים הקסום, מייצג את יופיו ואת קסמו. נראוס, זקן הים החכם, מייצג את הידע והחוכמה הטמונים במעמקי הים. סיפוריהם של אלי הים, יחד עם שאר סיפורי המיתולוגיה היוונית, ממשיכים להדהד בתרבות שלנו, ומעניקים לנו הצצה לעולם קדום ומלא דמיון. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות: 
טריטון (הוא אל ים ושליח המצולות במיתולוגיה היוונית), פורקיס (אל ים יווני קדמון)
פתרון 7 אותיות: פוסידון 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: אל הים היווני 7 אותיות, אל הים היווני מילון, שמו של אל הים במיתולוגיה היוונית, אל הים במיתולוגיה היוונית תשחץ
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו