רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


תואר לראש ממשלת גרמניה | תואר לראש ממשלת גרמניה תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה תואר לראש ממשלת גרמניה . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה תואר לראש ממשלת גרמניה בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית. 

תואר ראש ממשלה בגרמניה

בגרמניה, תואר ראש הממשלה הוא קנצלר, תואר שמקורו במילה הלטינית "cancellarius" שמשמעותה "פקיד". באופן מסורתי, נקרא ראש ממשלת גרמניה "קנצלר", אך משמעות התואר השתנתה עם הזמן בהתאם למבנה הפוליטי של המדינה.

בין השנים 1871 ל-1945, בתקופת הקיסרות הגרמנית והרייך השלישי, נקרא התפקיד "רייכסקנצלר", שמשמעותו "קנצלר הקיסרות". לאחר מלחמת העולם השנייה, עם כינון הרפובליקה הפדרלית של גרמניה, שונה שם התפקיד ל"בונדסקנצלר", שמשמעותו "קנצלר פדרלי". השינוי בשם משקף את השינוי במבנה הפוליטי של גרמניה, ממדינה ריכוזית למדינה פדרלית.

הקנצלר הוא ראש הרשות המבצעת בגרמניה, והוא אחראי על ניהול הממשלה וקביעת מדיניותה. הוא ממונה על ידי הפרלמנט הגרמני, הבונדסטאג, והוא מכהן כל עוד הוא זוכה לאמונו.

אוטו פון ביסמרק: קנצלר הברזל

אוטו פון ביסמרק, המכונה "קנצלר הברזל", היה מדינאי גרמני דגול ואחת הדמויות המשפיעות ביותר בהיסטוריה של גרמניה ואירופה. ביסמרק, יליד 1815, היה איש צבא ופוליטיקאי פרוסי, שהוביל את איחוד גרמניה ב-1871 והפך לקנצלר הראשון של הקיסרות הגרמנית המאוחדת.

ביסמרק נודע במדיניותו הריאליסטית והנחרצת, שכונתה "ריאלפוליטיק", ובכישוריו הדיפלומטיים. הוא הנהיג את גרמניה במשך כמעט שלושה עשורים, והצליח לשמור על יציבות ושלום באירופה, למרות המתחים הרבים בין המעצמות. ביסמרק נחשב לאחד מגדולי המדינאים בכל הזמנים, והשפעתו על גרמניה ואירופה ניכרת עד היום.

מלחמות האיחוד

אוטו פון ביסמרק, מתוך הבנתו את הצורך באיחוד גרמניה תחת הנהגה פרוסית חזקה, הוביל סדרה של מלחמות ששינו את פני אירופה.  הוא פתח במלחמת שלזוויג השנייה בשנת 1864,  בה נלחמה פרוסיה לצד אוסטריה נגד דנמרק על השליטה במחוזות שלזוויג והולשטיין. ניצחון זה,  אשר הוביל לחלוקת השליטה במחוזות בין פרוסיה לאוסטריה,  היה רק הצעד הראשון בדרך לאיחוד.

בשנת 1866,  במהלך שכונה "מלחמת שבעת השבועות",  הוביל ביסמרק את פרוסיה למלחמה נגד אוסטריה,  במטרה להדיח אותה ממעמדה ככוח הדומיננטי בגרמניה.  הניצחון הפרוסי המהיר והמכריע הדהים את אירופה,  והוביל לפירוק הקונפדרציה הגרמנית ולהקמת הקונפדרציה הצפון-גרמנית,  שכללה את כל המדינות הגרמניות מצפון לנהר מיין,  תחת הנהגתה של פרוסיה.


המלחמה האחרונה והדרמטית ביותר בדרך לאיחוד גרמניה הייתה מלחמת צרפת-פרוסיה בשנים 1870-1871.  ביסמרק,  באמצעות תמרונים דיפלומטיים מבריקים,  הצליח לגרור את צרפת למלחמה,  תוך שהוא מאחד את שאר מדינות גרמניה לצד פרוסיה.  הניצחון הפרוסי המוחץ הוביל לכיבוש פריז ולהכרזת הקיסרות הגרמנית בארמון ורסאי בשנת 1871,  אירוע שסימל את שיא תהליך איחוד גרמניה ואת עלייתה כמעצמה אירופאית מובילה.

הדיפלומטיה האירופית של ביסמרק

לאחר איחוד גרמניה, ביסמרק התמקד בשמירה על מאזן הכוחות באירופה ובמניעת מלחמות חדשות. הוא יצר מערכת בריתות מורכבת, שנועדה לבודד את צרפת ולשמור על השלום. ביסמרק השתתף בוועידות בינלאומיות רבות, והצליח לשמור על יציבות יחסית באירופה במשך שני עשורים.

אחת הדוגמאות הבולטות למדיניותו הדיפלומטית המתוחכמת היא קונגרס ברלין (1878), שבו הצליח ביסמרק לתווך בין המעצמות ולמנוע מלחמה בין רוסיה לבין בריטניה ואוסטריה-הונגריה.

הפוליטיקה הפנימית של ביסמרק

בפוליטיקה הפנימית, ביסמרק הנהיג מדיניות שמרנית ואוטוריטרית. הוא התנגד לסוציאליזם, ונקט בצעדים לחיזוק המדינה והצבא. עם זאת, הוא גם קידם רפורמות חברתיות, כמו ביטוח בריאות ופנסיה, במטרה להגביר את תמיכת הציבור במשטרו.

ביסמרק ניהל מאבק ממושך נגד הכנסייה הקתולית, שכונה "מלחמת התרבות" (Kulturkampf), אך בסופו של דבר נאלץ לסגת ממנו. הוא גם התנגד לדמוקרטיה פרלמנטרית, ושלט באמצעות ביורוקרטיה חזקה ומאומנת.

לסיכום

תפקיד הקנצלר בגרמניה עבר שינויים רבים לאורך ההיסטוריה, אך הוא תמיד היה תפקיד מרכזי בפוליטיקה הגרמנית. אוטו פון ביסמרק, הקנצלר הראשון של גרמניה המאוחדת, היה דמות מפתח בעיצוב התפקיד ותפקודו. מורשתו של ביסמרק, הן בהקשר של איחוד גרמניה והן בהקשר של מדיניות החוץ והפנים, ממשיכה להשפיע על גרמניה ואירופה עד היום. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות: 
קנצלר (תואר ראש ממשלת גרמניה)
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:

פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: תואר לראש ממשלת גרמניה 5 אותיות, תואר לראש ממשלת גרמניה מילון, תואר לראש ממשלת גרמניה פירוש, תואר לראש ממשלת גרמניה תשבץ
מחפשים תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
עזרנו לכם למצוא את הפתרון ? תפרגנו לנו בלייק! 
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו