שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


מנשיאי בית המשפט העליון | מנשיאי בית המשפט העליון תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה מנשיאי בית המשפט העליון. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "מנשיאי בית המשפט העליון" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה מנשיאי בית המשפט העליון בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה.

נשיאי בית המשפט העליון בישראל: עיצוב פני הצדק

נשיא בית המשפט העליון בישראל הוא לא רק השופט העומד בראש הפירמידה המשפטית, אלא גם דמות מפתח המשפיעה באופן משמעותי על מערכת המשפט כולה ועל החברה הישראלית. מתוקף תפקידו, הנשיא מתווה את סדר היום השיפוטי, משפיע על הרכבי השופטים בדיונים השונים, ומייצג את המערכת בפני רשויות השלטון האחרות והציבור. לאורך שנות קיומה של המדינה, כיהנו בראש בית המשפט העליון משפטנים בעלי שיעור קומה, אשר כל אחד מהם הטביע את חותמו הייחודי על התפתחות המשפט הישראלי. בין נשיאים אלה בולטים במיוחד שמעון אגרנט, מאיר שמגר ואהרן ברק, אשר תקופות כהונתם היוו אבני דרך בהבנת תפקידו ומעמדו של בית המשפט העליון במדינה דמוקרטית.


שמעון אגרנט: ביסוס מעמדו של בית המשפט העליון כמגן חירויות האזרח

שמעון אגרנט, הנשיא השלישי של בית המשפט העליון, כיהן בתפקיד זה בתקופה מכוננת בהיסטוריה של המדינה. עלייתו ארצה מארצות הברית, לימודיו המשפטיים והשקפת עולמו הליברלית השפיעו עמוקות על פסיקותיו. בתקופה בה מדינת ישראל הצעירה עדיין לא גיבשה חוקה פורמלית, אגרנט זיהה את הצורך לבסס את מעמדו של בית המשפט העליון כמגן זכויות האזרח. אחד מפסקי הדין המרכזיים בתקופתו היה בג"ץ קול העם נגד שר הפנים, בו נקבע תקדים חשוב המגן על חופש הביטוי כאחד מעמודי התווך של המשטר הדמוקרטי. אגרנט לא הסתפק רק בפרשנות מצומצמת של החוק, אלא שאף שאב השראה ממגילת העצמאות וראה בה מקור עקרוני להגנה על חירויות הפרט. מעבר לכך, אגרנט היה מעורב באופן משמעותי במשפטי השואה שהסעירו את המדינה, כמו משפט קסטנר ומשפט אייכמן, בהם גילה רגישות היסטורית ומשפטית עמוקה. תרומה נוספת וחשובה של אגרנט הייתה בראשותו של ועדת אגרנט הראשונה, אשר עסקה בהגדרת סמכויות היועץ המשפטי לממשלה וביססה את מעמדו כעושה צדק ושומר סף של שלטון החוק במערכת הממשלתית.

מאיר שמגר: בין שמירה על ביטחון המדינה להגנה על חופש הביטוי

מאיר שמגר, אשר כיהן כנשיא בית המשפט העליון לאחר אגרנט, הביא עמו רקע משפטי עשיר שכלל שירות כפרקליט הצבאי הראשי וכיועץ המשפטי לממשלה. תקופת כהונתו התאפיינה בניסיון לאזן בין הצורך בשמירה על ביטחון המדינה, נוכח האתגרים הביטחוניים שניצבו בפני ישראל, לבין ההגנה על זכויות האדם וחירויות האזרח. שמגר הדגיש במיוחד את חשיבות חופש הביטוי, גם כאשר הביקורת הייתה נוקבת או לא מדויקת, וקבע כי חופש זה חיוני לתפקוד תקין של חברה דמוקרטית. הוא אף הכיר הלכה למעשה בחיסיון עיתונאי, מתוך הבנה כי הגנה על מקורות מידע חיונית לתפקיד העיתונות בחברה חופשית. יחד עם זאת, שמגר לא היסס לקבל החלטות שהעמידו את ביטחון המדינה בראש סדר העדיפויות במקרים מסוימים. לאחר פרישתו, שמגר המשיך לתרום לציבור באמצעות עמידה בראש ועדות חקירה שונות ומתן חוות דעת משפטיות, ובכך המשיך להשפיע על השיח הציבורי והמשפטי בישראל.


אהרן ברק: עידן המהפכה החוקתית והאקטיביזם השיפוטי המורחב

אהרן ברק, הנשיא שפרש מתפקידו בשנת 2006, נחשב לאחת הדמויות המשפיעות ביותר על המשפט הישראלי. תקופת כהונתו כנשיא התאפיינה בקידום אינטנסיבי של מה שכונה "המהפכה החוקתית". ברק הוביל את התפיסה לפיה חוקי היסוד, ובמיוחד חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק, מעניקים לבית המשפט העליון סמכות לבטל חוקים של הכנסת הסותרים עקרונות אלה באופן לא מידתי. גישה זו, המכונה אקטיביזם שיפוטי, הרחיבה באופן משמעותי את תחומי ההתערבות של בית המשפט העליון במגוון רחב של נושאים ציבוריים. ברק גם הרחיב את מבחן זכות העמידה, דבר שאפשר ליותר אזרחים וארגונים לפנות לבג"ץ בעתירות ציבוריות, ופיתח את עילת הסבירות ככלי מרכזי לביקורת על החלטות הרשויות המנהליות. תקופת כהונתו של ברק עוררה דיון ציבורי נרחב וביקורת מצד גורמים שונים בחברה הישראלית, אך אין חולק על כך שהוא חולל שינוי משמעותי במעמדו ובסמכויותיו של בית המשפט העליון.

התפתחות תפקיד נשיא בית המשפט העליון והשפעת הנשיאים על עיצובו

בחינת כהונותיהם של שמעון אגרנט, מאיר שמגר ואהרן ברק מלמדת על התפתחות הדרגתית בתפקיד נשיא בית המשפט העליון ובמעמד המוסד עצמו. אגרנט הניח את היסודות להגנה על זכויות האדם בתקופה בה המדינה הייתה צעירה וטרם התגבשה חוקתית. שמגר המשיך את מגמת החיזוק של בית המשפט תוך התמודדות עם אתגרים ביטחוניים מורכבים והדגשת חשיבות חופש הביטוי. ברק הוביל את בית המשפט העליון לעידן של אקטיביזם שיפוטי מורחב, בו בית המשפט לקח על עצמו תפקיד מרכזי יותר בעיצוב הנורמות החברתיות והמשפטיות במדינה. כל אחד מהנשיאים פעל בהתאם להשקפת עולמו ולתקופה בה כיהן, אך יחד הם תרמו באופן משמעותי לביסוס מעמדו של בית המשפט העליון כרשות עצמאית ומשפיעה במערכת השלטון הישראלית.

מורשת הנשיאים והאתגרים העומדים בפני בית המשפט העליון כיום

מורשתם של שמעון אגרנט, מאיר שמגר ואהרן ברק ממשיכה להדהד במערכת המשפט הישראלית גם כיום. הם הותירו אחריהם שורה של פסקי דין תקדימיים ועקרונות משפטיים חשובים המהווים נדבך מרכזי בהבנת המשפט הישראלי. עם זאת, בית המשפט העליון והעומד בראשו ניצבים בפני אתגרים מתמשכים, כגון שמירה על אמון הציבור, איזון בין ביקורת שיפוטית להתערבות יתר ברשויות הנבחרות, והתמודדות עם שינויים חברתיים ופוליטיים. הדיונים הציבוריים סביב סמכויות בית המשפט העליון ושיטת מינוי הנשיא מעידים על החשיבות הרבה שהחברה הישראלית מייחסת למוסד זה ולתפקידו בשמירה על עקרונות הדמוקרטיה ושלטון החוק. נשיאי בית המשפט העליון, לאורך השנים, היוו דמויות מפתח בעיצוב פני הצדק בישראל ומורשתם תמשיך להשפיע על עתיד מערכת המשפט. בהצלחה !


מודעות





פתרון 2 אותיות: 
פתרון 3 אותיות: ברק, כהן
פתרון 5 אותיות: אגרנט, אולשן, ביניש, זוסמן, זמורה (ראשון נשיאי בית המשפט העליון), לנדוי
פתרון 6 אותיות: בייניש, גרוניס  
פתרון 7 אותיות:           
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון של שתי מילים ומעלה: אהרן ברק, אסתר חיות, אשר גרוניס, דורית ביניש, יואל זוסמן, יצחק אולשן, יצחק כהן, מאיר שמגר, מרים נאור, משה זמורה, משה לנדוי, שמעון אגרנט
ביטויים דומים: מנשיאי בית המשפט העליון 4 אותיות, רשימת נשיאי בית המשפט העליון, מנשיאי בית המשפט העליון מילון, מנשיאי בית המשפט העליון תשבץ
מחפשים תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
עזרנו לכם למצוא את הפתרון ? תפרגנו לנו בלייק! 
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!

2 תגובות:

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו