רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


מדען צרפתי | מדען צרפתי בעבר תשבץ | פיזיקאי צרפתי מילון

פתרון תשחצים. כל התשובות בחינם.  התשובות להגדרה "מדען צרפתי" | פיזיקאי צרפתי הן:

חלוצי המדע הצרפתי: מסע מרתק בעקבות חדשנות, תגליות ומהפכות מחשבתיות

צרפת, לאורך ההיסטוריה, הייתה מוקד פורה של מחשבה מדעית פורצת דרך, ומתוכה צמחו אישים שהגדירו מחדש את הבנתנו את העולם. חמש דמויות בולטות אלו - אטיין-ז'ול מארה, פייר טייאר דה שארדן, ז'אן-בטיסט דה לאמארק, ניקול-ריין לפו ואמילי דה שאטלה - מייצגות קשת רחבה של תחומי ידע ותקופות זמן, אך משותפת לכולם הרוח החלוצית והתשוקה לגילוי. הם לא רק תרמו תרומות משמעותיות לתחומיהם הספציפיים, אלא גם השפיעו עמוקות על התפתחות המדע והטכנולוגיה כפי שאנו מכירים אותם כיום, כל אחד בדרכו הייחודית.

אטיין-ז'ול מארה - אמן התנועה: מחקר פיזיולוגי פורץ דרך ועד לידת הסינמטוגרפיה

אטיין-ז'ול מארה, איש אשכולות צרפתי מהמאה ה-19, החל את דרכו כרופא, אך עד מהרה פנה לחקר הפיזיולוגיה, שם גילה כישרון יוצא דופן להמצאה ופיתוח של מכשור מדעי. מארה נחשב לאחד ממייסדי הביומכניקה, והשפעתו ניכרה בתחומים מגוונים כמו קרדיולוגיה, תעופה ומכניקה. עם זאת, עיקר פרסומו בא בזכות עבודתו פורצת הדרך בתחום הצילום, הקולנוע וההנפשה המדעית. הוא פיתח כלים חדשניים כמו הספיגמוגרף למדידת הדופק, ובהמשך התמקד בתיעוד תנועה. "רובה הצילום" שהמציא, לדוגמה, אפשר לצלם רצף של תמונות בתדירות גבוהה, ובכך לנתח תנועות מהירות שלא היו ניתנות לצפייה בעין בלתי מזוינת. שיאו של מחקרו היה פיתוח הכרונופוטוגרפיה, טכניקה שאיפשרה לצלם מספר שלבים של תנועה על גבי לוח צילום אחד. ניסוייו אלו, שתיעדו תנועות של בעלי חיים ובני אדם באופן חסר תקדים, הניחו את היסודות להתפתחות הסינמטוגרפיה והפכו אותו לחלוץ בתחום תיעוד התנועה באמצעים טכנולוגיים.


ז'אן-בטיסט דה לאמארק - מהפכן הביולוגיה: חזון ההתפתחות לפני דרווין ומורשת הלאמארקיזם

ז'אן-בטיסט דה לאמארק, חוקר טבע צרפתי מהמאה ה-19, נחשב לאחת הדמויות המרכזיות בהתפתחות רעיון האבולוציה. למרות שהמונח "אבולוציה" במובנו המודרני טרם היה קיים בתקופתו, לאמארק היה מהראשונים שהציעו תיאוריה מקיפה על שינוי הדרגתי של מינים לאורך זמן, תיאוריה שלימים נקראה על שמו - לאמארקיזם. הוא טען כי מינים משתנים ומתפתחים כתוצאה מהתאמה לסביבתם, וכי תכונות נרכשות במהלך חיי הפרט יכולות לעבור לדורות הבאים. לדוגמה, הוא הסביר את צוואר הג'ירף הארוך כתוצאה מדורות של מתיחת צוואר כדי להגיע לעלים גבוהים. בנוסף, לאמארק היה הראשון שהשתמש במושג "ביולוגיה" במובן המודרני, כחקר החיים והחוקים הפועלים בהם. למרות שתורתו נדחתה מאוחר יותר על ידי תיאוריית הברירה הטבעית של דרווין, לאמארק הניח את היסודות לחשיבה אבולוציונית והשפיע רבות על התפתחות הביולוגיה המודרנית, במיוחד בתחום חקר חסרי החוליות, בו תרם תרומה משמעותית בסיווגם.

אמילי דה שאטלה - אשת האשכולות של עידן הנאורות: בין מתמטיקה, פיזיקה ותרגום מופת של ניוטון

אמילי דה שאטלה, מדענית, מתמטיקאית ופילוסופית צרפתייה מהמאה ה-18, הייתה דמות מרכזית בעידן הנאורות. למרות מגבלות החברה שהקשו על נשים לעסוק במדע, היא הצליחה להותיר חותם משמעותי בזכות כישרונה האינטלקטואלי יוצא הדופן. הישגה הגדול ביותר היה תרגום ספרו המונומנטלי של אייזק ניוטון, "עקרונות מתמטיים של פילוסופיית הטבע" ("פרינקיפיה"), מלטינית לצרפתית. תרגום זה, שהיה הראשון והיחיד המלא, הפך את רעיונותיו המהפכניים של ניוטון לנגישים לקהל רחב יותר באירופה. דה שאטלה לא הסתפקה בתרגום בלבד, אלא הוסיפה לו הערות, ניתוחים והבהרות משלה, שתרמו רבות להבנת המושגים המורכבים שבספר. בין היתר, היא עסקה במושג האנרגיה, והייתה מהראשונות שהבינו את הקשר בין אנרגיה קינטית, מסה ומהירות. בנוסף, חיברה את הספר "יסודות הפיזיקה", שבו סקרה רעיונות מדעיים ופילוסופיים חדשים, והשתתפה באופן פעיל בדיונים מדעיים חשובים של תקופתה, ובכך ביססה את מעמדה כאחת האינטלקטואליות הבולטות של עידן הנאורות.


ניקול-ריין לפו - הכוח החישובי מאחורי הכוכבים: אסטרונומית פורצת דרך שנשכחה לעיתים קרובות

ניקול-ריין לפו הייתה מתמטיקאית ואסטרונומית צרפתייה מהמאה ה-18, שתרמה תרומה משמעותית להתפתחות האסטרונומיה, אך לעיתים קרובות זכתה להכרה מועטה מדי. היא שיתפה פעולה עם האסטרונום המפורסם ז'רום לאלנד ובן זוגה, השען ז'אן אנדרה לפו, ובמהלך שנות פעילותה עסקה בחישובים אסטרונומיים מורכבים. אחד מהישגיה הבולטים ביותר היה סיועה בחישוב התאריך המדויק של שובו של השביט האלי בשנת 1759, חישוב שהיה קריטי לאישוש תיאוריית הכבידה של ניוטון. לפו גם עסקה בחישובים של ליקויי חמה, כולל ליקוי החמה של 1764, ויצרה מפות מפורטות של התופעה. בנוסף, היא הפיקה אלמנכים אסטרונומיים ("ידיעת הזמנים") עבור האקדמיה הצרפתית למדעים, בהם חישבה את מיקומם של גרמי השמיים. למרות תרומתה המשמעותית, שמה של לפו לא תמיד צוין כראוי, ועבודתה לעיתים קרובות יוחסה לגברים ששיתפה איתם פעולה, אך היא נותרה דמות חשובה בהיסטוריה של האסטרונומיה.

פייר טייאר דה שארדן - בין מדע לרוח: פילוסוף, כומר ופלאונטולוג שחקר את התפתחות התודעה

פייר טייאר דה שארדן היה פילוסוף וכומר ישועי צרפתי מהמאה ה-20, שהיה גם פלאונטולוג וגאולוג בעל שם. הוא ידוע בעיקר בזכות ניסיונו לשלב בין המדע לדת, ופיתוח תיאוריות חדשניות על התפתחות החיים והתודעה. דה שארדן היה שותף בגילוי "אדם פקין", ממצא חשוב בחקר האבולוציה האנושית. הוא פיתח את תיאוריית "נקודת האומגה", המייצגת את נקודת השיא של התפתחות התודעה והיקום, והרחיב את רעיון ה"נוספירה" - שכבת המחשבה הגלובלית. השקפותיו, ששילבו בין אבולוציה ביולוגית להתפתחות רוחנית, עוררו מחלוקת בכנסייה הקתולית, אך השפיעו רבות על הוגים ותיאולוגים מודרניים. ספרו המפורסם "התופעה האנושית" מציג את חזונו על התפתחות האדם והיקום לקראת נקודת האומגה, ומבטא את האמונה באחדות האדם והטבע.

מורשת והשראה - רוח החדשנות הצרפתית שחוצה דורות

חמשת המדענים הצרפתים הללו, כל אחד בתחומו ובתקופתו, מייצגים את פסגת המחשבה המדעית הצרפתית ואת רוח החדשנות והחקירה שמאפיינת אותה. מארה פתח לנו צוהר לעולם התנועה והניח את אבן הפינה לקולנוע, לאמארק הציע תיאוריה פורצת דרך על התפתחות החיים, דה שאטלה הנגישה את יסודות הפיזיקה של ניוטון והוסיפה להם תובנות משלה, לפו תרמה תרומה חשובה לאסטרונומיה באמצעות חישוביה המדויקים, ודה שארדן ניסה לגשר בין המדע לרוחניות. למרות שהם פעלו בתקופות שונות והתמודדו עם אתגרים שונים, משותפת לכולם התשוקה לידע, החתירה לגילוי והנכונות לחשוב מחוץ לקופסה. מורשתם ממשיכה להדהד עד ימינו, ומעוררת השראה דורות של מדענים, חוקרים ופשוט אנשים סקרנים המבקשים להבין את העולם הסובב אותם. בהצלחה !



מודעות





תשובה 2 אותיות: 
תשובה 3 אותיות: דאן, ז'נל, לפו, פלה, פרן
תשובה 4 אותיות: אמפר, בלון, בקרל (פיזיקאי צרפתי), גייה, זרקא, מארה, פוקו, פסטר (מדען צרפתי, תרם רבות לחיסון מפני מחלות / מדען צרפתי בעבר), פרנל, קירי (מדען צרפתי בעבר / פיזיקאי צרפתי), קרנו
תשובה 5 אותיות: אראגו, בופון, בראיק, דוורה, דקארט, הופמן, ווקלן, ליפמן, מאלאר, פלאמל, שארדן, שוורל
תשובה 6 אותיות: ברטראן, גוטייה, לאמארק, לגראנז', לקרואה, סקליגר, פואסון (מדען צרפתי בעבר), פונטנל, שוליאק, שרדונה
תשובה 7 אותיות: ברוניאר, דה-בולון, דה-שאטלה, ריין לפו
תשובה 8 אותיות: דולומייה, ז'יסט אאיאי
תשובה של שתי מילים ומעלה: אוגוסטן ז'אן פרנל, אטיין-ז'ול מארה, איב שארל זרקא, אלכסנדר ברוניאר, אלרי דה שרדונה, אמילי דה שאטלה, אנדרה בראיק, אנדרה מרי אמפר, אנטואן לקרואה, אנרי בקרל, ברנאר דה פונטנל, גבריאל ליפמן (פיזיקאי צרפתי), גי דה שוליאק, גיום בנז'מן אמנד דושן דה בולון, דאודה דה דולומייה, ז'אן-בטיסט דה לאמארק, ז'אן-בטיסט פרן, ז'וזף לואי לגראנז', ז'ול הופמן, ז'וליו קירי, ז'ורז' דוורה, ז'ורז'-לואי לקלר דה בופון, יוזף יוסטוס סקליגר, לאון גייה, לאון פוקו, לואי ניקולה ווקלן, לואי פסטר, לזאר קרנו, מארי קירי, מארת גוטייה, מישל שוורל, מרסל אלכסנדר ברטראן, ניקולא פלאמל, ניקול-ריין לפו, סאדי קרנו, סטניסלס דאן, סימאון דני פואסון, פייר בלון, פייר טייאר דה שארדן, פייר קירי (פיזיקאי צרפתי), פרנסואה ארנסט מאלאר, פרנסואה ז'אן דומיניק אראגו, רנה דקארט רנה ז'יסט אאיאי, רנה ז'נל, שארל פלה
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

11 תגובות:

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו