רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


השפיע שלא לעשות, מנע | משפיע שלא לעשות, מנע תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה משפיע שלא לעשות, מנע. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "השפיע שלא לעשות, מנע" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה משפיע שלא לעשות, מנע בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

הֵנִיא: מניעה, השפעה וביטול – ממעמקי המקרא ועד לשון ימינו

הפועל "הֵנִיא" הינו פועל עברי עתיק יומין, שורשיו נטועים עמוק בלשון המקרא, אך למרבה הצער, רבים אינם מודעים לקיומו או למשמעותו. הוא מהדהד בלשוננו בת זמננו, אך לעיתים קרובות אנו משתמשים בו מבלי להבין את מלוא עומק משמעותו או את הקשריו ההיסטוריים. במאמר זה נצלול אל מעמקי הפועל "הֵנִיא", נבחן את משמעויותיו השונות, ננתח את הופעותיו במקרא, ונבחן כיצד הוא משמש אותנו בלשון ימינו. נבין כיצד פועל זה, שמקורו בטקסטים עתיקים, עדיין רלוונטי וחיוני לתקשורת שלנו כיום.

שורשים דקדוקיים: ניתוח מעמיק

הפועל "הֵנִיא" שייך לשורש נ־ו־א, והוא משתייך לשתי גזרות: גזרת נע"ו/י וגזרת נל"א. הוא מופיע בבניין הפעיל, המדגיש את פעולת ההשפעה או המניעה. הבנה של שורשיו הדקדוקיים של הפועל מאפשרת לנו להבין טוב יותר את משמעותו ואת אופן השימוש בו. ניתוח מעמיק של שורש הפועל והשתייכותו לגזרות שונות, מעניק לנו תובנות לגבי התפתחות השפה העברית והקשרים בין מילים שונות. למשל, ניתן לראות את הקשר בין "הֵנִיא" לבין פעלים כמו "הֵבִיא", המשתייכים גם הם לגזרת נע"ו/י. הבנת קשרים אלו מעשירה את הידע הלשוני שלנו ומאפשרת לנו להשתמש במילים בצורה מדויקת ומגוונת יותר.

משמעויות הפועל "הֵנִיא": יותר ממניעה

הפועל "הֵנִיא" נושא עמו מספר משמעויות, הנעות בין מניעה לעיכוב, ועד לביטול מוחלט. "הֵנִיא" יכול לתאר פעולה של מניעת התרחשות דבר מה, כמו למשל כאשר אדם מניא את חברו מלקבל החלטה פזיזה. במקרה זה, "הֵנִיא" מתאר פעולה של שכנוע או הפעלת לחץ, במטרה למנוע את התרחשות הפעולה. בנוסף, "הֵנִיא" יכול לשמש גם לתיאור עיכוב של פעולה, כמו למשל כאשר גשם מניא את הילדים מלצאת לשחק בחוץ. במקרה זה, "הֵנִיא" מתאר גורם חיצוני שמונע את התרחשות הפעולה, ולא בהכרח פעולה מכוונת של מניעה. במקרא, "הֵנִיא" מופיע לעיתים במשמעות חזקה יותר של ביטול מוחלט, כמו למשל ביטול תוכנית של אויב. במשמעות זו, "הֵנִיא" מתאר פעולה של הכשלה או סיכול, המונעת לחלוטין את התרחשות הפעולה.


הופע
ותיו של "הֵנִיא" במקרא: מסע בזמן

במקרא מופיע הפועל "הֵנִיא" מספר פעמים, ותמיד בהקשר של מניעה, עיכוב או ביטול. בספר במדבר, פרק ל, פסוק ו, נאמר: "וְאִם הֵנִיא אָבִיהָ אֹתָהּ בְּיוֹם שָׁמְעוֹ כָּל־נְדָרֶיהָ וֶאֱסָרֶיהָ אֲשֶׁר אָסְרָה עַל נַפְשָׁהּ לֹא יָקוּם...". במקרה זה, האב מונע מ בִּתו לקיים את נדריה. פסוק זה מעיד על סמכותו של האב במשפחה ועל יכולתו לבטל את נדרי בִּתו. בספר במדבר, פרק לב, פסוק ז, נאמר: "וְלָמָּה תְנִיאוּן אֶת־לֵב בְּנֵי יִשְׂרָאֵל מֵעֲבֹר אֶל־הָאָרֶץ אֲשֶׁר־נָתַן לָהֶם יהוה?". כאן, משה רבנו נוזף ב ראשי שבטי ראובן ו גד על שהם מניאים את בני ישראל מלהיכנס לארץ כנען. פסוק זה מדגיש את חשיבות ההליכה אחרי ה' ואת הסכנה שבסטייה מהדרך. בספר תהילים, פרק לג, פסוק י, נאמר: "יהוה הֵפִיר עֲצַת־גּוֹיִם; הֵנִיא מַחְשְׁבוֹת עַמִּים.". במקרה זה, ה' מונע מהגויים להוציא אל הפועל את מזימותיהם נגד עם ישראל. פסוק זה מבטא את אמונת העם בה' ובעזרתו.

"הֵנִיא" בלשוננו בת זמננו: שימור מורשת

הפועל "הֵנִיא" שרד את מבחן הזמן והוא עדיין בשימוש פעיל בלשוננו בת זמננו. אנו משתמשים בו כדי לתאר מצבים שבהם אדם אחד מנסה לשכנע אדם אחר שלא לעשות דבר מה, כמו למשל: "היא ניסתה להניא אותו מלעזוב את עבודתו". במקרה זה, "הֵנִיא" מתאר פעולה של דאגה וחברות, כאשר אדם אחד מנסה לעזור לאדם אחר לקבל החלטה טובה יותר. אנו משתמשים בו גם כדי לתאר מצבים שבהם גורם חיצוני מונע מאיתנו לעשות דבר מה, כמו למשל: "הגשם הניא אותנו מלצאת לטיול". במקרה זה, "הֵנִיא" מתאר מצב של תסכול או אכזבה, כאשר תוכניותינו מתבטלות בגלל גורמים שאינם בשליטתנו. השימוש ב"הֵנִיא" בלשוננו בת זמננו מעיד על חשיבות המורשת הלשונית שלנו ועל הקשר העמוק שלנו לשורשים שלנו.


לסיכום

הפועל "הֵנִיא" הינו פועל עשיר במשמעויות, המשמש אותנו הן בהקשרים היסטוריים והן בלשון ימינו. הבנת משמעויותיו והקשריו השונים תורמת להעשרת הידע הלשוני שלנו ומאפשרת לנו להשתמש בו באופן מדויק ומדויק יותר. היכרות עם פועל זה פותחת צוהר לעולם עשיר של שפה והיסטוריה, ומחברת אותנו לשורשים שלנו ולמורשת שלנו. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות: הניא, מניא
פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: השפיע שלא לעשות, מנע 4 אותיות, השפיע שלא לעשות, מנע תשבץ, השפיע שלא לעשות, מנע תשחץ, משפיע שלא לעשות, מנע מילה נרדפת, מה זה משפיע שלא לעשות, מנע?
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו