שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


סירנה המופעלת בטעות | סירנה המופעלת בטעות תשחץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה סירנה המופעלת בטעות. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "סירנה המופעלת בטעות" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה סירנה המופעלת בטעות בתשבץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

אזעקה בישראל: קו הגנה משתנה לאורך ההיסטוריה

שורשי ההתרעה

מהמנדט הבריטי ועד מלחמת העצמאות: תחילת השימוש באמצעי התרעה בארץ ישראל נעוצה בתקופת המנדט הבריטי, בשנות ה-30 וה-40 של המאה ה-20. הצורך בהגנה מפני הפצצות אוויריות, בעיקר במהלך מלחמת העולם השנייה (כמו ההפצצות האיטלקיות על חיפה), הוביל להצבת צופרים ידניים. צופרים אלו, שהופעלו באמצעות מנואלה, היו נפוצים בעיקר בבסיסים צבאיים וביישובים ללא אספקת חשמל סדירה. במקביל, במרכזי אוכלוסייה גדולים יותר הותקנו צופרים אלקטרומכניים, שפעלו באמצעות מנוע חשמלי וניתן היה להפעילם מרחוק. צופרים אלו שימשו גם במהלך מלחמת העצמאות, כנגד תקיפות אוויריות של חיל האוויר המצרי. בתקופה זו, עד 10 ביוני 1948, צפירת המלחמה הייתה צפירה ממושכת, וצפירת ההרגעה הייתה צפירה עולה ויורדת. לאחר תאריך זה, הוחלפו המשמעויות, ומאז ועד מלחמת המפרץ, צפירת מלחמה הייתה עולה ויורדת, והרגעה ממושכת. תקופה זו עיצבה את התודעה הציבורית לגבי משמעות הצפירה והחשיבות של היערכות למצבי חירום.


התעצמות הטכנולוגיה

ממלחמת ששת הימים ועד מלחמת יום כיפור: התקופה שבין מלחמת ששת הימים למלחמת יום כיפור אופיינה בהתפתחות טכנולוגית משמעותית בתחום מערכות האזעקה. החל מעבר לצופרים פנאומטיים, שהופעלו באמצעות לחץ אוויר וסיפקו עוצמת קול גבוהה משמעותית. צופרים אלו, שיוצרו בעיקר על ידי חברת HÖRMANN הגרמנית (דגמי F71 ו-HLS273), נפרסו בעיקר במרכזי אוכלוסייה גדולים. במקביל, המשיכו הצופרים האלקטרומכניים לשרת בעיקר ביישובים קטנים יותר. בנוסף, החל שימוש בפרוטוקול DTMF, פרוטוקול טלפוניה שאיפשר הפעלה מרחוק של הצופרים באמצעות חיוג למספר סודי. חידושים אלו שיפרו את יעילות מערכת האזעקה ואפשרו תגובה מהירה יותר לאיומים.

מלחמת המפרץ

מלחמת המפרץ סימנה נקודת מפנה משמעותית בתחום האזעקות בישראל. השימוש הנרחב בטילי סקאד, ששוגרו לעבר ישראל, חשף את חוסר היעילות של צפירת ההרגעה המסורתית בתרחיש של מתקפת טילים. בניגוד להפצצות אוויריות, בהן היה ברור מתי הסתיים גל התקיפה, שיגור טילים לא אפשר הגדרה ברורה של סיום האירוע. כתוצאה מכך, הופסק השימוש התדיר בצפירת ההרגעה, ובמקומה החל פיקוד העורף לתת הנחיות מראש לגבי משך השהייה במרחב המוגן. כמו כן, מלחמת המפרץ הדגישה את הצורך במעבר לטכנולוגיות התרעה מתקדמות יותר, והחלה מגמה של מעבר לצופרים אלקטרוניים, אם כי הפעלת הצופרים באותה עת עדיין התבססה על הפעלה ידנית על ידי חיילי מילואים, שקיבלו את הסיסמה "נחש צפע" בשידורי הרדיו והטלוויזיה כהתרעה לתחילת הפעלת המערכת.

מהפכת האלקטרוניקה

הצופרים החכמים נכנסים לתמונה: סוף שנות ה-90 ותחילת המאה ה-21 הביאו עמם מהפכה של ממש בתחום מערכות האזעקה, עם כניסתם של הצופרים האלקטרוניים. צופרים אלו, שיוצרו על ידי חברות כמו מוטורולה, Altec, Federal Signal, Whelen וטלקול, החליפו בהדרגה את הצופרים הפנאומטיים והאלקטרומכניים. יתרונם הבולט היה בפשטות ההתקנה, באמינות הגבוהה וביכולת הכריזה המילולית. הצופרים האלקטרוניים, המורכבים מרמקולים ומאותות חשמליים, אפשרו גם שידור הודעות מוקלטות והנחיות לציבור. דגמים כמו ECN3000 של HÖRMANN ו-HPSS32 של ATI Systems הפכו לנפוצים, והותקנו בעיקר על גגות מבני ציבור. מעבר זה סימל קפיצת מדרגה ביכולות ההתרעה וההגנה על האוכלוסייה.
אזורי הצפירה: מדיוק גאוגרפי להתרעה אפקטיבית: אחת ההתפתחויות המשמעותיות ביותר במערכות האזעקה בישראל היא המעבר מאזורי צפירה כלליים לאזורים קטנים ומדויקים יותר. במלחמת המפרץ, האזעקה הופעלה בכל רחבי המדינה בעת שיגור טילים. במלחמת לבנון השנייה, חולקה המדינה ל-25 אזורי צפירה. במבצע צוק איתן (2014) גדל מספר האזורים ל-255, ובשנת 2019 כבר היו 1,800 אזורי צפירה. חלוקה זו אפשרה התרעה ממוקדת ויעילה יותר, והפחיתה את ההפרעות לשגרת החיים באזורים שלא היו תחת איום ישיר. דיוק זה התאפשר בזכות טכנולוגיות מתקדמות לאיתור וחישוב מסלולי טילים ורקטות, המאפשרות הפעלת אזעקה רק באזורים הנדרשים.


התרעות מודרניות 

שילוב טכנולוגיות להגברת המיגון: לצד מערכת הצופרים, התפתחו בישראל מגוון אמצעי התרעה מודרניים, המבוססים על טכנולוגיות מתקדמות. יישומון פיקוד העורף, מסרונים לטלפונים סלולריים (באמצעות טכנולוגיית Cell Broadcast), הודעות מתפרצות ברדיו ובטלוויזיה והתרעות באתרי אינטרנט – כל אלו משלימים את מערך ההתרעה ומספקים מידע חיוני בזמן אמת. ההתרעות בטלוויזיה עברו אף הן התפתחות משמעותית, מהודעות פשוטות ועד להצגה גרפית מפורטת של אזורי ההתרעה, כולל פירוט היישובים בכל אזור. כמו כן, הושקה אפליקציה ייעודית לטלוויזיות חכמות, המאפשרת קבלת התרעות גם בזמן צפייה בתכנים באינטרנט. שילוב טכנולוגיות אלו מבטיח כי מידע ההתרעה יגיע לציבור בצורה המהירה והיעילה ביותר. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון של שתי מילים ומעלה: 
אזעקת שווא
ביטויים דומים: סירנה המופעלת בטעות 9 אותיות, סירנה המופעלת בטעות מילון, סירנה המופעלת בטעות תשחץ, סירנה המופעלת בטעות תשבץ
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו