רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


אמוניאק, נשדור | נשדור, אמוניאק תשחץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה אמוניאק, נשדור. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "אמוניאק, נשדור" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה נשדור, אמוניאק בתשבץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

מבוא – אמוניה: תרכובת חיונית אך מורכבת

אמוניה (NH3), תרכובת כימית המורכבת מאטום חנקן ושלושה אטומי מימן, היא גז חסר צבע בעל ריח חריף וייחודי. למרות ריחה הלא נעים, אמוניה היא תרכובת חיונית לתעשייה ולחקלאות, המשמשת כחומר גלם לייצור דשנים, חומצות, סיבים סינתטיים ועוד. עם זאת, השימוש באמוניה מצריך זהירות רבה בשל רעילותה הגבוהה והפוטנציאל שלה לגרום לקורוזיה ולזיהום סביבתי. הבנת תכונותיה, שימושיה והשלכותיה של האמוניה חיונית לכל מי שבא איתה במגע, בין אם בתעשייה, בחקלאות או אפילו בחיי היומיום.

היסטוריה – מהצורך לדשן לפריצת דרך מדעית

בראשית המאה ה-20, עם הגידול המהיר באוכלוסיית העולם והתפתחות התעשייה, גבר הצורך בדשנים חנקניים כדי להגדיל את יבולי המזון. מקורות טבעיים כמו מלחת צ'ילה, שהייתה מקור עיקרי לניטראט, לא יכלו לעמוד בביקוש הגדל. הצורך הדחוף הזה הוביל לפריצת דרך מדעית משמעותית: פיתוח תהליך הבר-בוש. מדענים גרמנים, פריץ הבר וקארל בוש (כימאי ומהנדס גרמני), הצליחו לפתח שיטה לייצור אמוניה באופן סינתטי מחנקן אטמוספרי ומימן. תהליך זה, שנחשב לאחת ההמצאות החשובות ביותר במאה ה-20, איפשר ייצור דשנים בקנה מידה תעשייתי, ובכך תרם תרומה מכרעת להגדלת ייצור המזון העולמי.

שימושים באמוניה – דשנים, חומצות, סיבים ועוד

השימוש העיקרי והחשוב ביותר באמוניה הוא בייצור דשנים חנקניים. אמוניה משמשת כחומר גלם לייצור דשנים כמו אמוניום חנקתי ואוריאה, המספקים חנקן לצמחים ומסייעים להגביר את היבולים. בנוסף, אמוניה היא מרכיב מרכזי בייצור חומצה חנקתית, חומר גלם חיוני לייצור דשנים, חומרי נפץ, תרופות ומוצרים נוספים. אמוניה משמשת גם בתעשיית הטקסטיל לייצור סיבים סינתטיים כמו ניילון, וכן בתעשיית הצבעים, התרופות והפלסטיק. בעבר, אמוניה שימשה גם כגז קירור במקררים ובמערכות קירור תעשייתיות, אך השימוש בה למטרה זו פחת בשל רעילותה.

השפעה ובטיחות – רעילות, קורוזיה וסיכונים סביבתיים

אמוניה היא חומר רעיל ומסוכן לבני אדם ולסביבה. שאיפת אמוניה עלולה לגרום לגירוי של דרכי הנשימה, לכוויות כימיות בעור ובעיניים, ובריכוזים גבוהים אף לנזק בלתי הפיך לריאות ולמוות. מגע של אמוניה עם העור עלול לגרום לכוויות קשות, ובמגע עם העיניים היא עלולה לגרום לעיוורון. בנוסף, אמוניה היא חומר קורוזיבי הפוגע במתכות מסוימות, במיוחד נחושת וסגסוגותיה. לכן, אחסון והובלה של אמוניה דורשים אמצעי זהירות מיוחדים, כולל שימוש במכלים ובצינורות העשויים מחומרים עמידים לקורוזיה. דליפות של אמוניה עלולות לגרום לזיהום קרקע ומקורות מים, ולפגוע בחי ובצומח.

אמוניה בישראל – יבוא, אחסון ואתגרים

בעבר יוצרה אמוניה בישראל, אך כיום היא מיובאת ממדינות אחרות. האמוניה המיובאת מאוחסנת במכל גדול במפרץ חיפה, המכיל אלפי טונות של החומר. אחסון זה מעורר דאגה בקרב תושבי האזור בשל הסיכון הבטיחותי והסביבתי הנשקף מדליפה אפשרית. בעקבות זאת, הועלו הצעות שונות להעתקת המכל או להקמת מתקן ייצור אמוניה בישראל, כדי להפחית את התלות ביבוא ולשפר את הבטיחות. בישראל, אמוניה משמשת בעיקר לייצור דשנים, ובמידה פחותה לייצור חומצה חנקתית, ניילון ומוצרים נוספים.

עתיד האמוניה – פתרונות לאתגרי האחסון והבטיחות

האתגרים הכרוכים באחסון ובשימוש באמוניה מובילים לחיפוש אחר פתרונות חדשניים. אחת האפשרויות היא הקמת מתקני ייצור אמוניה מקומיים, אשר יפחיתו את התלות ביבוא ובכך יקטינו את הסיכונים הכרוכים בהובלת כמויות גדולות של החומר. בנוסף, פותחו טכנולוגיות אחסון מתקדמות, כמו מערכות קירור משופרות ומכלים העשויים מחומרים עמידים יותר בפני קורוזיה, המפחיתות את הסיכון לדליפות. במקביל, מתקיים מחקר ופיתוח של חלופות לדשנים מבוססי אמוניה, אשר עשויות להפחית את התלות בתרכובת זו ולהקטין את ההשפעה הסביבתית השלילית שלה.

לסיכום – אמוניה: הכרח המצריך זהירות

אמוניה היא תרכובת כימית חיונית לתעשייה ולחקלאות, אך גם חומר מסוכן ורעיל הדורש טיפול זהיר ואחראי. הבנת תכונותיה, שימושיה והשלכותיה של האמוניה חיונית לכל מי שבא איתה במגע. פיתוח פתרונות חדשניים לאחסון בטוח ובר-קיימא של אמוניה, כמו גם פיתוח חלופות לדשנים מבוססי אמוניה, עשויים להפחית את הסיכונים הכרוכים בשימוש בתרכובת חשובה זו. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות: אושק
פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: נשדור, אמוניאק מילה נרדפת, נשדור, אמוניאק פירוש, אמוניאק, נשדור תשבץ, אמוניאק, נשדור תשחץ, אמוניאק, נשדור 4 אותיות
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו