רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


השתתק | השתתק תשחץ | השתתק מילון

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה השתתק. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "השתתק" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה השתתק בתשבץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

היעדר רעש או מצב נפשי?

השקט הוא מושג מורכב, רב-ממדי, שניתן לפרשו בדרכים רבות. מצד אחד, ניתן להגדיר אותו כהיעדר רעש או צלילים. מצד שני, ניתן לראות בו מצב נפשי של רגיעה, שלווה ושלווה.

השקט אינו רק היעדר רעש, אלא עולם שלם בפני עצמו. הוא מאפשר לנו להתנתק מההמולה החיצונית ולהפנות את תשומת לבנו פנימה. השקט הוא כר פורה ליצירתיות, מדיטציה, תרגול מיינדפולנס ויוגה הן דרכים נהדרות ליהנות מהיתרונות של השקט ולטפח רוגע פנימי.

תקשורת שקטה: שפת גוף, לחישה ודיבור פנימי

בניגוד לרעש, השקט מציע עולם של אפשרויות תקשורת. תקשורת בלתי-מילולית יכולה להתבצע ללא שימוש בקול על ידי שפת גוף, מחווה גופנית או הבעות פנים. המחווה המקובלת לבקשת שמירה על השקט מתבצעת על ידי קירוב האצבע לשפתיים.

דיבור שקט מכונה לעיתים "לחישה" והוא נועד לצורך תקשורת בין שני אנשים או יותר, כאשר הדוברים לא מעוניינים שהסביבה תשמע את חילופי הדברים ביניהם. רצון זה יכול לנבוע מתוך התחשבות כדי לא להפריע, או מתוך רצון לשמור על פרטיות או סודיות של הדברים הנאמרים.

דיבור פנימי הוא ביטוי שקט של דיבור המכוון אל העצמי ונעשה ללא שימוש בקול. הוא יכול לשמש ככלי למיון מחשבות, קבלת החלטות ופיתוח רעיונות.

שפת סימנים היא שפה טבעית המשתמשת בתנועות ידיים, מחוות גוף והבעות פנים כאמצעים העיקריים להעברת מסרים וליצירת תקשורת בין הדוברים. היא משמשת בעיקר אנשים חירשים או כבדי שמיעה, אך יכולה לשמש גם אנשים שומעים שמעוניינים לתקשר בסביבה רועשת או כאשר אין רצוי לדבר בקול.

השקט בתרבות ודת

לדמייה יש שימוש נרחב בהקשר התרבותי, והיא עוררה עניין רב בקרב פסיכולוגים, חוקרי דת, פילוסופים וסופרים רבים. ביניהם ניתן למצוא את פרויד, יונג, מירצ'ה אליאדה, רודולף אוטו, גרשום שלום, מרטין בובר, אנדרה נהר, ליוטרד, מרלו-פונטי, ויטגנשטיין, היידגר, בורחס, מלארמה, אנדרייב, קפקא ובקט.

דאואנהאור התמקד רבות בהיבטים השונים של תופעת הדמייה, בעוד שביידמן בחן עבודותיהם של יוצרים רבים שעסקו בנושא. ויזל, אדורנו וסלן כתבו על הדמייה בהקשר של השואה.

ביידמן מתלבט לגבי טיבו של השקט: האם הוא "נוכח" או "נעדר", "ריק" או "מלא", "מרחב שלילי" או "חיובי"? האם הוא "משהו" או "כלום"? האם הוא "מטאפיזי" או "ממשי"? האם הוא "פרלוד" או "פינאלה"?

לדעתו של ביידמן, כל התשובות נכונות, ועל כן השקט אינו פועל על פי ההיגיון. מצד אחד, הוא יכול למקד אותנו בהווה, ומצד שני, להרחיק אותנו למרחבי זמן ומקום בלתי נתפסים. ניתן לנסות להתעלם ממנו, אך הסיכוי לכך קלוש.

השקט ככלי תרבותי ופסיכולוגי

מנקודת מבט "דתית", השקט הוא פרקטיקה נפוצה, המבוטאת במדיטציה. מטרתו היא להשיג ניקיון הדעת, לעיתים מול אתגרים קשים מנשוא. דוגמה מהמקרא ניתן למצוא בסיפור מותם של בני אהרון, כאשר אלוהים לוקח אותם משום שחטאו ("ויידום אהרון").

בימינו, השקט נתפס כמצב רצוי, המעניק מרחב נוחות בעולם עתיר גירויים. הוא גם כלי רב ערך בטיפול פסיכולוגי, המאפשר להגיע לתובנות עמוקות.

בנוסף, ניתן לראות בשקט חלק מהשפה והדיבור, שבו הוא ממלא תפקידים חיוביים ושליליים רבים. הוא אינו רק הרווח שבין המילים, אלא גם אכזרי בכך שהוא מצמצם את כושר ההבעה, לעיתים בכוונת תחילה מצד השומר על השקט.

לפעמים השקט כאילו מבקש שישברו אותו והוא נועד לומר דרשני. למעשה, השקט הוא הפסק בחיבור בין האדם לסביבתו. הוא נותן שהות לעבור לעולם תקשורתי אחר. בפועל, השקט הוא סוג של שיח עקיף, שפירושיו הרבים האפשריים תלויים בנסיבות. כדוגמה, השקט יכול להוות תחליף למילים דו-משמעיות. לרוב הוא ממלא תפקיד שלילי, שכן הוא מגביל את כוחן של המילים - או נותן תוקף משנה למילים.

לדעת דאואנהאור, בניגוד לאילמות, השקט הוא פנומן ואובייקט ממשי של המודעות האנושית. לדידו, השקט הוא בעל משמעות מיוחדת והוא חלק בלתי נפרד מהמבע. הוא מונה שלושה סוגים של שקט: שקט שמתערב בשיח, שקט שקודם למבע או בא בעקבותיו והשקט העמוק.

בעוד שהשקט המתערב מעניק טעם למילים וממלא תפקיד קצבי ומלודי, סוג השקט השני - כשהוא לא מוסבר - מוביל לבלבול ולמצוקה. לעומת אלו, השקט העמוק אינו קשור לשום מבע, אך עולה עליו מבחינת ערכו. דאואנהאור התמקד בשקט העמוק והביא דוגמות מתוך שקט בין קרובים, בשקט בתפילה ובשקט של הלא-נאמר.

בהצלחה !


מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות: דמםנדם, סתם, שקט, שתק
פתרון 4 אותיות: נאלם
פתרון 5 אותיות: החריש
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה: בלע את הלשון, דבקה לשונו לחיכו, השמיע קולות של שטיח, מילא פיו במים, נאלם דום, נאלם דומיה, נעתקו מילים מפיו, סגר את הפה, סתם את הג'ורה
ביטויים דומים: השתתק 3 אותיות,השתתק תשחץ, השתתק תשבץ, השתתק פירוש, השתתק מילה נרדפת, השתתק 3 אותיות
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו