מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה מראשי השב"כ בעבר. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "מראשי השב"כ" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה הההה בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה.
הפעם קבלנו את ההגדרה מראשי השב"כ בעבר. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "מראשי השב"כ" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה הההה בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה.
מבוא לשירות הביטחון הכללי ותפקידיו
שירות הביטחון הכללי, המכונה בקיצור השב"כ, הוא ארגון הביון הישראלי האחראי על הגנת המדינה מפני איומים פנימיים כגון ריגול, חתרנות וטרור. השב"כ הוא חלק מקהילת המודיעין הישראלית ותפקידיו העיקריים כוללים סיכול ריגול, אבטחת אישים חשובים, סיכול טרור פנימי, חקירות ביטחוניות, פיקוח ואבטחת נכסים אסטרטגיים ומתן סיווג ביטחוני. הארגון עומד בחזית המאבק להגנת ביטחון המדינה ואזרחיה מפני איומים חמושים ואיומים חתרניים מבית.
חוק שירות הביטחון הכללי - הבסיס החוקי לפעילות הארגון
בשנת 2002 אושר בכנסת חוק שירות הביטחון הכללי, המסדיר את פעילות הארגון בפעם הראשונה. החוק נחקק בעקבות אירועים שהצביעו על הצורך בפיקוח ובקרה על פעולות השב"כ. החוק קובע את ייעודו, תפקידיו וסמכויותיו של השירות, את מבנהו וכללי המינוי של ראש השירות. כמו כן, החוק מגדיר את הפיקוח הממשלתי והפרלמנטרי על הארגון, קובע חובת דיווח של חברות תקשורת, מבטיח חיסיון מידע ומתווה סמכויות חקירה מיוחדות לעובדי השירות.
תפקיד ראש שירות הביטחון הכללי וכהונתו
ראש השב"כ הוא האחראי הישיר על ניהול השירות, הפעלתו ופיתוח יכולותיו. הוא ממונה על ידי הממשלה לתקופת כהונה של חמש שנים, לאחר שעבר בדיקת התאמה מקיפה על ידי ועדה מייעצת למינוי בכירים. החוק קובע שאדם שהורשע בעבירה חמורה לא יוכל לכהן כראש השירות. תפקידו של ראש השב"כ הוא קריטי להצלחת הארגון ולשמירה על ביטחון המדינה.
יוסף הרמלין - ראש השב"כ בשתי קדנציות
יוסף הרמלין כיהן כראש שירות הביטחון הכללי בשתי קדנציות - 1964-1974 ו-1986-1988. הרמלין נולד בוינה ועלה לארץ ישראל בנערותו. הוא גויס להגנה והשתתף במלחמת העצמאות. בשנת 1949 הצטרף לשב"כ והתקדם בדרגה עד שמונה לראש השירות בתחילת שנות ה-60. לאחר פרישתו כיהן כשגריר ישראל באיראן ובדרום אפריקה. ב-1986, לאחר פרשת קו 300, נקרא הרמלין לשוב ולעמוד בראש השב"כ במשימת שיקום הארגון.
פרשת קו 300 - משבר האמון בהנהגת השב"כ
בשנת 1984 נחשפה פרשת קו 300, שבמהלכה חוסלו שני מחבלים פלסטינים כפותים על ידי לוחמי השב"כ בניגוד לפקודות. ראש השירות דאז, אברהם שלום, מעורב היה בפרשה ונהג שלא כשורה להסתרתה. אירוע זה חשף את התרבות הפנימית הבעייתית שרווחה בשב"כ באותן שנים. בעקבות הפרשה דרשו גורמים בכירים בשירות את התפטרותו של שלום, אך הוא סירב להתפטר. רק לאחר חקירה ממושכת ולחץ ציבורי עז התפטר שלום באמצע 1986.
מינויו של יוסף הרמלין לראשות השב"כ - שיקום הארגון
בעקבות התפטרותו של אברהם שלום, מונה יוסף הרמלין לכהן בשנית כראש שירות הביטחון הכללי. הרמלין נדרש לשקם את הארגון ולפעול לשיקום האמון הציבורי בו בעקבות הפגיעה שנגרמה כתוצאה מפרשת קו 300. כניסתו של הרמלין לתפקיד, שוב, סימלה את הפנייה לדף חדש בהנהגת השב"כ - הנהגה ערכית, מקצועית, ראויה ונטולת פניות זרות.
יצחק (איזי) דורות - ראש השב"כ השני
יצחק (איזי) דורות (1916-1980) כיהן כראש השב"כ השני במשך שנה אחת בשנת 1953. דורות עלה ארצה מפולין בשנת 1936 והצטרף למשטרת היישובים העבריים. במלחמת העולם השנייה שירת בצבא הבריטי ולאחריה גויס לשירות הידיעות (ש"י) של ההגנה. עם הקמת המדינה הצטרף לשב"כ ובשנים 1953-1963 כיהן גם כסגן ראש המוסד. במהלך כהונתו כראש השב"כ ניהל את מבצע ההאזנה לבכירי מפ"ם מחשש לפעילות עוינת כלפי ישראל.
אברהם אחיטוב - ראש השב"כ בשנים 1974-1980
אברהם אחיטוב (1930-2009) כיהן כראש השב"כ החמישי בשנים 1974-1980. אחיטוב נולד באשכנזים שבגרמניה (מדינה באירופה) ועלה לארץ ישראל בגיל 5. בנעוריו הצטרף לארגון ההגנה ולשירות הביטחון הפנימי שהפך לשב"כ. בתקופת כהונתו כראש השב"כ יזם אסטרטגיה התקפית להחדרת סוכנים לארגוני הטרור הפלסטינים. במקביל נקט ב"מתינות פרקטית" כלפי ערביי ישראל והזהיר מפני הזנחתם. אחיטוב היה גם האחראי על המעקב אחר אסיר המלחמה אסף יגורי עקב חששות מחתרתיים. בעת עלייתה של ממשלת הליכוד ב-1977 הורה להגביר את המודעות לפעילות קיצונים יהודים בהתנחלויות.
סיכום - חשיבות השב"כ והצורך בפיקוח ובבלמים
השב"כ הוא ארגון ביטחוני קריטי להגנת אזרחי המדינה ושלטונה מפני איומים פנימיים. עם זאת, ריכוזה של סמכויות נרחבות בידיו מחייב קיומם של פיקוח ובלמים משמעותיים. חקיקת חוק שירות הביטחון הכללי, לצד ההסדרים הקבועים בחוקים נוספים, יוצרת מנגנוני פיקוח, בקרה ואיזונים שנועדו להבטיח את שמירת החוק והיושרה בפעילות הארגון ובכך לאפשר את הגשמת תפקידיו החיוניים לחברה הישראלית. בהצלחה !
מודעות
פתרון 2 אותיות: בר
פתרון 3 אותיות: כהן, פרי
פתרון 4 אותיות: הראל, שלום
פתרון 5 אותיות: אילון, בנדור, גילון (מראשי השב"כ בשנות ה-90), דורות, דיכטר
פתרון 6 אותיות: אחיטוב, דיסקין, הרמלין
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה: אבי דיכטר, אברהם אחיטוב, אברהם שלום-בנדור, איזי דורות (מראשי השב"כ), איסר הראל, יובל דיסקין, יוסף הרמלין, יורם כהן, יעקב פרי, כרמי גילון, עמוס מנור, עמי איילון, רונן בר
ביטויים דומים: מראשי השב"כ שם משפחה, מראשי השב"כ תשחץ, מראשי השב"כ פירוש, מראשי השב"כ 3 אותיות, מראשי השב"כ בעבר מילון, מראשי השב"כ בעבר מילה נרדפת
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!