שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


צמח בר טפילי | צמח בר טפילי תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה צמח בר טפילי. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "צמח בר טפילי" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים כדוגמת: ידיעות אחרונות, מעריב או ישראל היום, וגם במגזינים השונים כמו: שבועון לאשה, פנאי פלוס ומוסף 7 ימים ועוד... 
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה צמח בר טפילי בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

עולם מופלא ומרתק: הצמחים הטפילים – אסטרטגיות הישרדות מיוחדות

צמח טפיל הוא צמח שפיתח אסטרטגיה ייחודית להישרדות – הוא ניזון על חשבון צמח אחר, המכונה "פונדקאי". בדומה לבעלי חיים טפילים, גם צמחים אלו "גונבים" משאבים חיוניים מהפונדקאי, כמו מים, מינרלים, סוכרים ואף חומרי הזנה. עם זאת, חשוב להדגיש כי לא כל הצמחים הטפילים גורמים נזק משמעותי לפונדקאי, וישנם אף מקרים שבהם הטפילות היא חלק ממערכת יחסים אקולוגית מורכבת. בעוד שרובנו מכירים צמחים "רגילים" המייצרים את מזונם באמצעות פוטוסינתזה, הצמחים הטפילים פיתחו מנגנונים מיוחדים המאפשרים להם לשרוד ולשגשג על חשבון אחרים. הם מהווים כ-1% מכלל הצמחים בעולם, וניתן למצוא אותם כמעט בכל סוג של סביבה. אחד המאפיינים הבולטים של הצמחים הטפילים הוא איבר מיוחד שנקרא "הַהַאוּסְטוֹרְיוּם". זהו מעין "שורש" או "מצוץ" שחודר אל תוך רקמות הפונדקאי ויוצר חיבור ישיר למערכת ההובלה שלו – העצה (קסילם) או השיפה (פלואם) -  רקמה בצמחים וסקולאריים
. חיבור זה מאפשר לטפיל לשאוב את המשאבים שהוא זקוק להם. דוגמה מוכרת לצמח טפיל היא הרפלסיה גדולה, אשר פרחיה הענקיים מהווים אטרקציה תיירותית במקומות מסוימים בעולם.


סיווג צמחים טפילים – לפי מיקום, תזונה ויכולת פוטוסינתטית

קיימות מספר דרכים לסווג צמחים טפילים. אחת השיטות הנפוצות היא על פי מיקום החיבור לפונדקאי – טפילים שורשיים וטפילים גבעוליים. שיטה נוספת מתייחסת לסוג המשאבים שהטפיל מקבל – טפילים שמתחברים רק לעצה או גם לשיפה. קיימת גם חלוקה על פי יכולת הפוטוסינתזה של הטפיל. ישנם טפילים המסוגלים לבצע פוטוסינתזה בעצמם, אך עדיין "גונבים" משאבים מהפונדקאי. טפילים אלו נקראים "המיפרזיטים". לעומתם, ישנם טפילים שאיבדו לחלוטין את יכולת הפוטוסינתזה ותלויים לחלוטין בפונדקאי. טפילים אלו נקראים "הולופרזיטים". חשוב להדגיש כי תופעת הטפילות התפתחה בצמחים באופן עצמאי מספר פעמים במהלך האבולוציה. כלומר, אין מדובר בקבוצה טקסונומית אחת, אלא בתופעה שהתפתחה במקביל בקבוצות שונות של צמחים. משפחות צמחים טפילים בולטות כוללות את Balanophoraceae ו-Orobanchaceae.

דבקון: טפיל למחצה עם היסטוריה עשירה

הדבקון הוא דוגמה מוכרת לצמח טפיל למחצה. הוא נפוץ בעיקר על עצים ושיחים, וניתן לזהותו בקלות בעזרת עליו הירוקים ופירות היער הלבנים דביקים שלו. הדבקון אמנם מסוגל לבצע פוטוסינתזה, אך הוא עדיין זקוק לפונדקאי כדי לספק לעצמו מים ומינרלים. מין נפוץ של דבקון בארץ הוא דבקון הזית, הנטפל בעיקר לעצי זית, הדר, שקד ואשחר. מעניין לדעת כי לדבקון יש היסטוריה ארוכה של שימוש על ידי האדם. הוא שימש כקישוט בתרבויות קדומות, וגם כיום הוא נפוץ כקישוט לחג המולד. הדבקון אף נקשר לאמונות עממיות שונות, כמו למשל האמונה שהוא מביא מזל טוב.

כשות השדות: טפיל חסר עלים ושרשים

כשות השדות הוא דוגמה קיצונית לטפילות. זהו צמח טפיל מלא שאינו מסוגל כלל לייצר את מזונו בעצמו. לכשות השדות אין עלים ושרשים, וגבעוליו הדקים והכתומים עוטפים סביב הפונדקאי, ממנו הוא שואב את כל צרכיו. כשות השדות נחשב למזיק לחקלאות, שכן הוא עלול להחליש ואף להרוג גידולים שונים. למרות זאת, ברפואה העממית נעשה שימוש בכשות השדות לטיפול בבעיות שונות.

רפלסיים: משפחה של טפילים אקזוטיים בעלי פרחים ענקיים

משפחת הרפלסיים כוללת צמחים טפילים בעלי פרחים מרהיבים וגדולים במיוחד. אחד המינים המפורסמים במשפחה הוא רפלסיה גדולה (חבצלת הגופה), אשר פרחיו נחשבים לגדולים ביותר בעולם. רפלסיים הם טפילים מלאים, וחיים על חשבון צמחים פונדקאים שונים. הפרחים של הרפלסיים מפיצים ריח חזק של בשר רקוב, אשר מושך חרקים מאביקים.


אבולוציה של טפילות – כיצד התפתחה תופעת הטפילות בצמחים?

האבולוציה של הטפילות בצמחים היא נושא מרתק ומורכב. ההערכה היא כי תופעת הטפילות התפתחה באופן עצמאי בצמחים כ-12-13 פעמים במהלך האבולוציה. מדובר באבולוציה מתכנסת, שבה קבוצות שונות של צמחים פיתחו באופן בלתי תלוי זו בזו את אותה אסטרטגיה של טפילות. אחת התאוריות המקובלות גורסת כי הטפילות התפתחה כתוצאה מחוסר במשאבים סביבתיים, כמו מים או מינרלים. צמחים שהצליחו לפתח מנגנון שיאפשר להם "לגנוב" משאבים מצמחים אחרים זכו ליתרון הישרדותי. עם זאת, חשוב לציין כי לא מדובר בתהליך פשוט. התפתחות הטפילות כרוכה בשינויים רבים במבנה הצמח, בפיזיולוגיה שלו ובמנגנוני הרבייה שלו.

רבייה והפצה של צמחים טפילים – אתגרים ואסטרטגיות

צמחים טפילים מתמודדים עם אתגרים ייחודיים בכל הנוגע לרבייה ולהפצה. ראשית, עליהם להבטיח את נביטת הזרעים בסמוך לצמח פונדקאי מתאים. לשם כך, רבים מהם משתמשים ברמזים כימיים המופרשים על ידי הפונדקאי. זרעים של צמחים טפילים רבים מסוגלים לזהות את הכימיקלים הללו ולנבוט לכיוון הפונדקאי. אתגר נוסף הוא הפצת הזרעים. צמחים טפילים פיתחו מגוון אסטרטגיות להפצת זרעים, כולל היצמדות לבעלי חיים, פיצוץ פירות ושימוש בזרעים דביקים. חלק מהצמחים הטפילים אף פיתחו מנגנונים המאפשרים לזרעים שלהם לשרוד בתרדמה במשך שנים, עד אשר הם מוצאים פונדקאי מתאים. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
כשות (צמח טפילי מטפס)
פתרון 5 אותיות: יחנוק
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: צמח בר טפילי מילון, צמח בר טפילי פירוש, צמח בר טפילי מילה נרדפת, צמח בר טפילי 4 אותיות, מה זה צמח בר טפילי?
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו