רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


דלקת מפרקים כרונית, פודגרה | דלקת מפרקים כרונית פודגרה תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה דלקת מפרקים כרונית, פודגרה. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "דלקת מפרקים כרונית, פודגרה" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים כדוגמת: ידיעות אחרונות, מעריב או ישראל היום, וגם במגזינים השונים כמו: שבועון לאשה, פנאי פלוס ומוסף 7 ימים. 
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה דלקת מפרקים כרונית, פודגרה בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

מהי דלקת מפרקים?

דלקת מפרקים היא שם כולל לקבוצת מחלות הגורמות לנזק במפרקי הגוף. זוהי אחת הבעיות הרפואיות הנפוצות ביותר, ומהווה גורם מוביל לנכות בקרב האוכלוסייה המבוגרת מגיל 65. עם זאת, חשוב לציין שדלקת מפרקים יכולה להופיע גם בגילאים צעירים יותר, ואף בילדים ותינוקות. הסיבות לדלקת מפרקים מגוונות וכוללות בין היתר מחלות אוטואימוניות כמו פסוריאזיס, שקיעת גבישים במפרקים, זיהומים ודלקת מפרקים ניוונית. דלקת מפרקים ניוונית, הידועה גם בשם שחיקת סחוסים, יכולה להתפתח כתוצאה מטראומה, זיהום, נטייה גנטית, שימוש יתר במפרק או פשוט כתוצאה מתהליך ההזדקנות הטבעי, כאשר הסחוס המגן על קצות העצמות במפרקים נשחק בהדרגה.

סוגי דלקות מפרקים

ניתן לסווג דלקות מפרקים לפי מספר המפרקים המעורבים. כאשר דלקת מפרקים מופיעה במפרק אחד בלבד, היא נקראת מונוארטריטיס. לעומת זאת, דלקת הפוגעת במספר מפרקים נקראת פוליארטריטיס. פוליארטריטיס מתחלקת לתתי סוגים בהתאם למיקום ומספר המפרקים המעורבים: דלקת פריפריאלית אוליגוארטיקולרית (עד 4 מפרקים בגפיים), דלקת פריפריאלית פוליארטיקולרית (מעל 4 מפרקים בגפיים) ודלקת פריפריאלית עם מעורבות צירית (הכוללת גם את עמוד השדרה). בין סוגי הדלקות הנפוצים ביותר ניתן למנות את דלקת מפרקים ניוונית, המופיעה בכ-50% מהאוכלוסייה מעל גיל 60, ודלקת מפרקים שגרונית, המופיעה בכ-1% מהאוכלוסייה, לרוב בגילאים צעירים יותר. סוגים נוספים של דלקת מפרקים כוללים דלקת מפרקים אידיופטית של גיל הילדות, דלקת חוליות מקשחת ודלקת מפרקים פסוריאטית.

דלקת מפרקים ניוונית

דלקת מפרקים ניוונית היא הסוג הנפוץ ביותר של דלקת מפרקים. היא נגרמת כתוצאה משחיקה הדרגתית של הסחוס, הרקמה המגנה על קצות העצמות במפרק. שחיקת הסחוס גורמת לחיכוך בין העצמות, מה שמוביל לכאב, נוקשות, הגבלת תנועה ונפיחות. גורמי סיכון להתפתחות דלקת מפרקים ניוונית כוללים גיל מבוגר, השמנת יתר, פציעות קודמות במפרק, נטייה גנטית ועיסוק במקצועות הדורשים עומס רב על המפרקים. תסמיני דלקת מפרקים ניוונית יכולים להשתנות מאדם לאדם, ויכולים לכלול כאב בעת תנועה או מנוחה, נוקשות במפרקים, במיוחד בבוקר או לאחר תקופות מנוחה, הגבלת טווחי תנועה, נפיחות במפרק וקולות פצפוץ או חריקה בעת תנועה.

דלקת מפרקים שגרונית

דלקת מפרקים שגרונית היא מחלה אוטואימונית כרונית, שבה מערכת החיסון תוקפת את רקמות הגוף, ובמקרה זה, את המפרקים. היא מאופיינת בתקופות של התלקחויות והפוגות. תסמיניה כוללים כאב, נפיחות, נוקשות, עייפות וחולשה. דלקת מפרקים שגרונית יכולה לפגוע בכל מפרק בגוף, אך לרוב היא פוגעת במפרקים קטנים בכפות הידיים והרגליים. המחלה יכולה להוביל לנזק בלתי הפיך למפרקים ולמוגבלות תפקודית, ולכן חשוב לאבחן ולטפל בה מוקדם ככל האפשר. בנוסף לתסמינים במפרקים, דלקת מפרקים שגרונית יכולה לגרום גם לתסמינים כלליים כמו עייפות, חום נמוך, אובדן תיאבון וירידה במשקל.

אבחון דלקת מפרקים

אבחון דלקת מפרקים מתחיל בבדיקה גופנית מקיפה ולקיחת היסטוריה רפואית. במהלך הבדיקה, הרופא יבדוק את טווחי התנועה של המפרקים, יחפש אחר סימנים של דלקת כמו נפיחות, אדמומיות וחום, וימשש את המפרקים לאיתור רגישות או עיוותים. בנוסף לבדיקה הגופנית, ייתכן שיהיה צורך בבדיקות נוספות, כמו בדיקות דם, הדמיה (רנטגן, CT, MRI) ובדיקת נוזל סינוביאלי (הנוזל שנמצא בתוך המפרק). בדיקות אלו מסייעות בזיהוי סוג הדלקת, הערכת חומרתה וקביעת תוכנית טיפול מתאימה. חשוב לציין שתהליך האבחון עשוי להיות מורכב, שכן תסמיני דלקת מפרקים יכולים לחקות תסמינים של מחלות אחרות, ולעיתים קשה להבדיל בין סוגים שונים של דלקת מפרקים.

טיפול בדלקת מפרקים

הטיפול בדלקת מפרקים מותאם אישית בהתאם לסוג הדלקת, חומרתה והשפעתה על המטופל. מטרות הטיפול הן להקל על הכאב, לשפר את התפקוד ולמנוע נזק נוסף למפרקים. אפשרויות הטיפול כוללות תרופות, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, טיפולים משלימים וניתוח. התרופות הנפוצות כוללות משככי כאבים, נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (NSAID), סטרואידים ותרופות ביולוגיות. פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק מסייעים בשיפור טווחי התנועה, חיזוק השרירים ושמירה על תפקוד. במקרים חמורים, ייתכן שיהיה צורך בניתוח להחלפת מפרק פגום. חשוב לציין שטיפול תרופתי עשוי להיות כרוך בתופעות לוואי, ולכן יש לשקול את היתרונות והחסרונות של כל תרופה.

חיים עם דלקת מפרקים

דלקת מפרקים היא לרוב מחלה כרונית, אך ניתן לנהל אותה ולשמור על איכות חיים טובה. ניהול אורח חיים בריא הכולל תזונה מאוזנת, פעילות גופנית סדירה ושמירה על משקל תקין חשובים מאוד. חשוב להישאר פעילים ולשמור על תנועתיות המפרקים, תוך הימנעות מפעילויות הגורמות לכאב. תמיכה רגשית וחברתית חשובה גם היא להתמודדות עם האתגרים של דלקת מפרקים. חשוב לזכור שדלקת מפרקים אינה גזר דין סופי, ועם טיפול ותמיכה מתאימים, ניתן לחיות חיים מלאים ומספקים. בנוסף, חשוב להקפיד על מעקב רפואי סדיר, על מנת לעקוב אחר התקדמות המחלה ולבצע התאמות בטיפול במידת הצורך.

הבהרה: המידע המוצג במאמר זה נועד למטרות ידע כללי בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. בכל שאלה או חשש בנוגע לבריאותך, יש לפנות לרופא או לאיש מקצוע רפואי מוסמך. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
צינית 
פתרון 6 אותיות: שיגדון

פתרון 7 אותיות:
 

פתרון 8 אותיות ומעלה: ארטריטיס

פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: דלקת מפרקים כרונית פודגרה מילון, דלקת מפרקים כרונית, פודגרה פירוש, דלקת מפרקים כרונית, פודגרה מילה נרדפת, דלקת מפרקים כרונית פודגרה 5 אותיות
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

4 תגובות:

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו