רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


בן לכת יהודית | בן לכת יהודית תשחץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה בן לכת יהודית. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "בן לכת יהודית" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה בן לכת יהודית בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

התפלגות ביהדות כביטוי לדינמיות דתית והיסטורית

היהדות, על אף ליבתה האמונית וההיסטורית המשותפת, התאפיינה לאורך הדורות בפלורליזם מחשבתי ופרשני, שהוליד קשת רחבה של קבוצות וזרמים בעלי מאפיינים ייחודיים. תופעה זו אינה משקפת בהכרח קרע או חולשה, אלא לעיתים קרובות מעידה על חיוניות דתית, על יכולת תגובה לנסיבות היסטוריות משתנות, ועל מאמצים מתמידים להעמיק בהבנת דבר האל וליישמו במציאות החיים המשתנה. מאמר זה יסקור חמש קבוצות מרכזיות שעיצבו את פני היהדות בתקופות שונות: היהדות הרבנית, שהפכה לזרם המרכזי; היהדות הקראית, שערערה על סמכות התורה שבעל פה; השבתאים, תנועה משיחית סוחפת שהותירה חותם עמוק; הפרושים, שהיוו את הבסיס ליהדות הרבנית; והצדוקים, שהתנגדו להשקפות הפרושים בתקופת בית שני. הבנת התפתחותן של קבוצות אלו, עקרונותיהן והיחסים ביניהן, היא חיונית להבנת המסע המורכב של היהדות עד ימינו ולעיצוב זהותה העכשווית.


יהדות רבנית: ממעמד דומיננטי לעמוד התווך של היהדות העכשווית

היהדות הרבנית, כפי שאנו מכירים אותה כיום, היא יורשתה העיקרית של תנועת הפרושים שפעלה בתקופת בית שני. לאחר חורבן בית המקדש וההתפלגות הגוברת מהנצרות, הפרושים הצליחו לבסס את מעמדם ככוח המרכזי ביהודה ובגליל, תוך פיתוח והעמקה של מסורת התורה שבעל פה. מסורת זו, שקיבלה את ביטוייה המרכזי במשנה ובתלמוד, נתפסה כהמשך אותנטי ופירוש מחייב לתורה שבכתב שניתנה למשה בהר סיני. בתקופה מאוחרת יותר, בעיקר בין המאה ה-9 למאה ה-13, התמודדה היהדות הרבנית עם אתגר משמעותי מצד היהדות הקראית, שדחתה את סמכות התורה שבעל פה. עם זאת, עם דעיכת כוחה של הקראות, הפכה היהדות הרבנית לזרם הדומיננטי באופן כמעט מוחלט, עד כי כיום, בהיעדר ציון מפורש אחר, המונחים "יהדות" ו"יהודי" מתייחסים כמעט תמיד לבני עדה זו. הדומיננטיות המוחלטת של היהדות הרבנית הביאה לכך שההלכה, המנהגים והתפיסות האמוניות שלה מהווים את הבסיס הרחב ביותר לזהות היהודית ולפרקטיקה הדתית בקרב רוב רובו של העם היהודי ברחבי העולם.

יהדות קראית: מחלוקת על התורה שבעל פה כזרע לצמיחת זהות עצמאית

היהדות הקראית צמחה במאות ה-9 עד ה-13 כזרם ייחודי בתוך היהדות, אשר עיקר ייחודו נעוץ בדחיית התורה שבעל פה ובקבלת התורה שבכתב בלבד כמקור הסמכות האלוהית המחייב. הקראים לא קיבלו את פסיקות הגאונים ואת הסמכות הפרשנית-הלכתית של חז"ל, ופיתחו שיטות פרשנות עצמאיות המתבססות על הבנה ישירה של המקרא. אחד מעקרונותיה המרכזיים של היהדות הקראית הוא רעיון הפסיקה האישית, לפיו כל אדם מחויב לחפש ולפרש בעצמו את מצוות התורה. עם זאת, לצד עקרון זה, התפתחו בקרב הקראים מסורות ומנהגים שעברו מדור לדור, המכונים "סבל הירושה". היחסים בין הרבניים לקראים היו מורכבים וידעו עליות ומורדות, החל מעימותים תיאולוגיים ופולמוסים חריפים, בעיקר בארץ ישראל, ועד לשיתוף פעולה ויחסים ידידותיים יותר, במיוחד בקרב השכבות הגבוהות במצרים. כיום, מהווה אוכלוסיית הקראים פחות מחצי אחוז מהעם היהודי, אך היא עדיין מקיימת קהילות פעילות בישראל ובעולם, תוך שמירה על זהותה הייחודית ועל עקרונותיה הפרשניים.


שבתאות: גאות ושפל של תנועה משיחית והשפעתה ארוכת הטווח על עולם הקבלה

תנועת השבתאות, שהתעוררה במאה ה-17 סביב דמותו הכריזמטית של שבתי צבי, הייתה תופעה משיחית סוחפת שסחפה חלקים נרחבים בעולם היהודי. על רקע תקוות משיחיות גואות, גזירות קשות והתפשטות תורת הקבלה, הכריז שבתי צבי על עצמו כמשיח, ובעזרת נביאו, נתן העזתי, הצליח לרתום אחריו המוני מאמינים. התנועה חוללה שינויים מרחיקי לכת במנהגים ובפרשנויות, תוך שהיא מבטלת מצוות מסוימות ומנהיגה חדשות, מתוך תפיסה קבלית ייחודית. אולם, שיאה של התנועה הגיע לכדי משבר עמוק עם התאסלמותו של שבתי צבי בשנת 1666, אירוע שהכה בתדהמה את מאמיניו וגרם לרבים מהם לנטוש את האמונה בו. למרות זאת, חלק ניכר מהמאמינים נותר נאמן לשבתי צבי ולתורתו, והתפתחו כתות שבתאיות שונות, כגון הדונמה, שקיימת עד ימינו. פרשת השבתאות הותירה חותם עמוק על העולם היהודי, ובמיוחד על לימוד הקבלה, והובילה להטלת הגבלות על העיסוק בה מחשש להתעוררות תנועות משיחיות שווא נוספות.


פרושים: הנחת היסודות האידיאולוגיים לצמיחת היהדות הרבנית

הפרושים היו אחת מהכיתות היהודיות המרכזיות בתקופת בית שני, והם נחשבים לקודמיה הרוחניים והאידיאולוגיים של היהדות הרבנית. הם האמינו בקיומה של תורה שבעל פה, אשר ניתנה למשה בהר סיני יחד עם התורה שבכתב, וראו בה ככלי הכרחי להבנת ויישום מצוות התורה בחיים המשתנים. הפרושים העמידו כללים שיטתיים לפרשנות ההלכה, המכונים "מידות שהתורה נדרשת בהן", ובאמצעותם דרשו והסבירו את הטקסט המקראי. הם נהנו מתמיכה רחבה בקרב השכבות העממיות והיו בעלי השפעה ניכרת על החברה היהודית. בניגוד לצדוקים האריסטוקרטים, הפרושים האמינו בהישארות הנפש, בשכר ועונש בעולם הבא, בתחיית המתים ובביאת המשיח. לאחר חורבן בית המקדש השני, הצליחו הפרושים, בהנהגת רבן יוחנן בן זכאי, להקים מרכז רוחני חדש ביבנה ולהתאים את ההלכה למציאות החיים ללא מקדש, ובכך הניחו את היסודות לצמיחתה ולשגשוגה של היהדות הרבנית כזרם המרכזי.

צדוקים: אריסטוקרטיה כהנית המתנגדת לחדשנות הפרשנית

הצדוקים היו כיתה יהודית משמעותית בתקופת בית המקדש השני, אשר בלטה בעיקר בשל השתייכותם לאריסטוקרטיה ולמעמד הכהונה. בניגוד לפרושים, הצדוקים דחו את האמונה בתורה שבעל פה ואת הסמכות הפרשנית של החכמים, והתמקדו בפרשנות מצומצמת יותר של התורה שבכתב. הם גם חלקו על הפרושים בנוגע למספר סוגיות הלכתיות מרכזיות, כגון מועד מנחת העומר, דיני עדים, ועונשין. מבחינה תיאולוגית, הצדוקים לא האמינו בהישארות הנפש, בעולם הבא ובתחיית המתים, ובכך נבדלו באופן מהותי מהשקפות הפרושים. מעמדם החברתי והפוליטי היה בדרך כלל גבוה יותר משל הפרושים, במיוחד בתקופות מסוימות בהן נהנו מתמיכת השלטון. עם זאת, השפעתם על רוב העם הייתה פחותה מזו של הפרושים, שנהנו מתמיכה עממית רחבה יותר. לאחר חורבן בית המקדש השני, נעלמה כיתת הצדוקים מהבמה ההיסטורית, ככל הנראה בשל הקשר ההדוק שלהם למערכת הכהונה ולמקדש עצמו, שחדלו להתקיים. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
 קראי, רבני  
פתרון 5 אותיות: איסיי, פרושי, צדוקי 
פתרון 6 אותיות:  
פתרון 7 אותיות: בייתוסי, שומרוני, תרפויטי 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: בן לכת יהודית מילה נרדפת, בן לכת יהודית פירוש, בן לכת יהודית תשחץ, בן לכת יהודית תשבץ, בן לכת יהודית 4 אותיות
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו