מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה אימננטי . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "אימננטי" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים כדוגמת: ידיעות אחרונות, מעריב או ישראל היום, וגם במגזינים השונים כמו: שבועון לאשה, פנאי פלוס ומוסף 7 ימים.
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה אימננטי בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה.
הפעם, קבלנו את ההגדרה אימננטי . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "אימננטי" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים כדוגמת: ידיעות אחרונות, מעריב או ישראל היום, וגם במגזינים השונים כמו: שבועון לאשה, פנאי פלוס ומוסף 7 ימים.
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה אימננטי בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה.
מהותה של האימננטיות: נוכחות האלוהי בעולם החומרי
המונח "אימננטיות" מתאר תפיסה פילוסופית ותיאולוגית מרכזית הגורסת כי העיקרון האלוהי או הכוח הרוחני הבסיסי אינו נפרד ורחוק מהעולם החומרי, אלא נוכח בו באופן פעיל, חודר אותו ומגולם בתוכו. בניגוד לתפיסות טרנסצנדנטיות, הרואות את האלוהי כקיים מעבר לגבולות המוחשי והארצי, האימננטיות מציעה תמונה של קשר הדוק ובלתי אמצעי בין הרוחני לגמשי. תפיסה זו מוצאת את ביטוייה בדרכים מגוונות בתוך מסגרות אמונה וחקירה פילוסופית שונות. במונותאיזם, לדוגמה, האימננטיות יכולה להתפרש כנוכחות פעילה של האל בבריאה ובחיי האדם, אף על פי שהוא נותר נעלה ובלתי נתפס במהותו. לעומת זאת, בפנתאיזם ובפאנדאיזם, הגבולות מיטשטשים עד כדי זיהוי מלא בין האלוהי לעולם עצמו. פאננתאיזם, לעומת זאת, מציע תפיסה מורכבת יותר, בה האלוהי חובק את העולם כולו אך גם עולה עליו, מה שמאפשר הן אימננטיות עמוקה והן טרנסצנדנטיות. הבנת האימננטיות היא מפתח להבנת גישות שונות לשאלות של קיום, אלוהות והיחסים שבין האדם לעולם הסובב אותו.
האימננטיות ביהדות: שילוב של קרבה ורוממות אלוהית
המסורת היהודית מציגה תמונה מורכבת ועשירה של האימננטיות האלוהית, השזורה בתוך תפיסה של אל אחד וטרנסצנדנטי. מצד אחד, כתבי הקודש והתפילות היהודיות מדגישים את הקשר האישי והקרוב של האל עם בריאתו, כפי שמתבטא בבריתות עם האבות ובפנייה אליו כ"אבינו מלכנו". תחושת נוכחות אלוהית זו בעולם ובחיי הפרט היא ביטוי של אימננטיות. מנגד, שמותיו הרבים של האל בתנ"ך, ובמיוחד השם המפורש, מרמזים על רוממותו ועל טבעו הבלתי נתפס. הקבלה, זרם המיסטיקה היהודית, מעמיקה את הבנת האימננטיות דרך מושג השכינה – הנוכחות האלוהית האימננטית בעולם. השכינה מתוארת כמלווה את עם ישראל בגלותו ומשתתפת בצערם, ובכך מעניקה ממד אימננטי עמוק לתפיסה האלוהית. תורת הצמצום הקבלית אף היא נוגעת בסוגיית האימננטיות, בכך שהיא מתארת את "הצמצום" האלוהי כפעולה שאפשרה את בריאת העולם בתוך המרחב האלוהי עצמו, מה שמצביע על נוכחות מתמדת של האל בבריאה, גם אם באופן נסתר.
האימננטיות בנצרות: התגלמות האל והנוכחות הפועלת של הרוח
במסגרת התיאולוגיה הנוצרית, מושג האימננטיות מקבל משמעות מרכזית דרך דמותו של ישו הנוצרי, הנחשב להתגלמות האלוהית בעולם. ההתגשמות של האל באדם מהווה את הביטוי המובהק ביותר של אימננטיות בנצרות. דרך ישו, האל הטרנסצנדנטי הופך לנגיש ונוכח באופן גשמי בעולם. בנוסף, תפקידה של רוח הקודש נתפס גם הוא כביטוי של אימננטיות אלוהית, ככוח פעיל הנוכח בחיי המאמינים ובעולם כולו. בזרמים שונים בנצרות, כמו בתיאולוגיה הביזנטית, מושג ה"אנרגיות" האלוהיות מתאר את האופנים השונים בהם האל, שמהותו נותרת בלתי נתפסת, פועל ונוכח בעולם. חג ההתגלות (אפיפניה) מציין את התגלות האל בעולם דרך ישו, ובכך מדגיש את נושא האימננטיות כמרכיב יסודי באמונה הנוצרית. השילוב הייחודי בין אמונה באל טרנסצנדנטי לבין ההתגלמות והנוכחות הפעילה שלו בעולם דרך ישו ורוח הקודש מאפיין את הגישה הנוצרית לאימננטיות.
האימננטיות בדתות המזרח: אחדות לא-דואלית וטבע הבודהה
המסורות הרוחניות והפילוסופיות של המזרח מציעות פרספקטיבות ייחודיות על האימננטיות, המתמקדות לעיתים קרובות בתפיסה של אחדות בסיסית שאינה מבחינה באופן חד בין האלוהי לעולם. בבודהיזם הטנטרי ובמסורת הדזוגצ'ן, לדוגמה, קיימת תפיסה של בסיס לא-דואלי משותף לחוויה ולמציאות, שניתן לראות בה ביטוי עמוק של אימננטיות. מושג ה"ריגפה", המתאר מודעות לא-דואלית, נתפס כמצב הטבעי והמושלם של כל היצורים, המצביע על פוטנציאל אימננטי לגילוי האמת בתוך כל אחד. למרות שהמסורות הללו נבדלות ממוניזם, הן מדגישות את החשיבות של חוויה ישירה של אי-דואליות באמצעות מדיטציה וחקירה פילוסופית. תפיסת "טבע הבודהה" בזרמים מסוימים של הבודהיזם גורסת כי הפוטנציאל להארה טמון באופן אימננטי בכל יצור חי. גישות אלה מדגישות את הקשר הפנימי והבלתי נפרד בין הפרט למהות האוניברסלית, ומציעות דרכים לגלות אימננטיות זו באמצעות תרגול רוחני.
האימננטיות בפילוסופיה המערבית: מאחדות סובייקטיבית ועד מישור הקיום
הפילוסופיה המערבית עסקה רבות במושג האימננטיות, תוך שהיא מציעה פרשנויות שונות ומגוונות. פילוסופים כמו ברונו ושפינוזה הציעו תפיסות של אימננטיות שטשטשו את ההבחנה בין אלוהים לטבע. הגל, באמצעות הדיאלקטיקה האימננטית שלו, תיאר תהליך התפתחות של התודעה וההיסטוריה המתרחש מתוך עצמו. קרלייל הציע את רעיון "הסופר-נטורליזם הטבעי", שראה את האלוהי כנוכח באופן אימננטי בטבע, בהיסטוריה ובאדם. ג'ובאני ג'נטילה פיתח את "האידיאליזם האקטואלי", פילוסופיה של אימננטיות שביקשה להימנע מהנחת קיומו של עולם חיצוני עצמאי. במאה ה-20, הפילוסוף הצרפתי ז'יל דלז השתמש במושג האימננטיות כדי לתאר פילוסופיה אמפיריציסטית המתמקדת ביצירת פעולה ותוצאות בתוך מישור הקיום עצמו, ללא הצורך בהנחת טרנסצנדנטים חיצוניים. "מישור האימננטיות" של דלז מתאר תחום קיום בסיסי ובלתי מובחן, שמתוכו נובעים הבדלים וייחודיות.
השלכות ומשמעויות עכשוויות של תפיסת האימננטיות
ההבנה של אימננטיות נושאת עמה השלכות רחבות היקף על האופן בו אנו תופסים את העולם, את מקומנו בו ואת מערכות היחסים שלנו עם הסביבה ועם אחרים. תפיסה המדגישה את האימננטיות יכולה להוביל להערכה עמוקה יותר של הטבע ושל הקשר שלנו אליו, ולתחושה של אחדות בין האדם לעולם הסובב אותו. בהקשרים אתיים ופוליטיים, היא יכולה לעודד תפיסה של אחריות משותפת ושל ערך מובנה בכל יצור. בעידן המודרני, בו גבולות רבים מטשטשים, העיסוק באימננטיות יכול לסייע לנו להבין טוב יותר את הקשרים המורכבים בין טכנולוגיה, טבע ותודעה. היא מעוררת שאלות חשובות על מקומו של האדם בעולם דיגיטלי וטכנולוגי, ועל האפשרות למצוא משמעות ורוחניות בתוך המרחב האימננטי של הקיום עצמו. בחינה מעמיקה של מושג האימננטיות מזמינה אותנו לחשוב מחדש על יחסי הגומלין בין הפנימי לחיצוני, בין הרוחני לממשי, ועל הפוטנציאל הגלום בנו ובעולם הסובב אותנו. בהצלחה !
מודעות
פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות: פנימי
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:
ביטויים דומים: אימננטי מילון, אימננטי פירוש, אימננטי מילה נרדפת, אימננטי 5 אותיות, אימננטי תשחץ
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!