רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


תמים | תמים תשבץ | מה זה "תמים" ?

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה תמים . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "תמים " יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה תמים בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

תמימות, נאיביות וניגודיהן: מסע בין קצוות הנפש האנושית

תמימות, נאיביות, ציניות ואכזריות הן תכונות אנושיות המייצגות קצוות שונים של התנהגות ותפיסת עולם. תמימות מתארת מצב של פשטות וחוסר תחכום, לעיתים קרובות מלווה באמונה בטוב הטבעי של האדם. נאיביות, מונח קרוב אך שונה, מתייחסת לחוסר ניסיון או תמימות הנובעת מהיעדר ידע או הבנה מעמיקה של העולם. בקצה השני של הספקטרום נמצאות הציניות, המאופיינת בחוסר אמון בסיסי במניעים ובטבע האנושי, והאכזריות, המתבטאת בגרימת סבל לאחרים, לעיתים מתוך אדישות או אף הנאה. הבנת מושגים אלה ומקורותיהם מאפשרת לנו לבחון את מורכבות ההתנהגות האנושית ואת האופן שבו תכונות אלו משפיעות על יחסים בין-אישיים ועל החברה בכללותה.

תמימות במקורות היהודיים

במסורת היהודית, המושג 'תמימות' זוכה למשמעות עמוקה ורבת-פנים. בתנ"ך, המילה 'תמים' מופיעה בהקשרים שונים, כאשר לעיתים היא מתייחסת לשלמות פיזית ולעיתים לשלמות מוסרית או רוחנית. בספר במדבר, למשל, נדרש להקריב "כבשים בני-שנה תמימים", כאשר הכוונה היא לבעלי חיים ללא מום. לעומת זאת, בספר דברים מופיע הציווי "תמים תהיה עם ה' אלוהיך", המתייחס לאיכות רוחנית של דבקות ואמונה שלמה. הרעיון של עבודת ה' בתמימות מדגיש את החשיבות של אמונה פשוטה וישירה, ללא פקפוק או חקירה יתרה. בחסידות, ובמיוחד בסיפורי רבי נחמן מברסלב, התמימות מוצגת כמעלה רוחנית גבוהה. ב"מעשה מחכם ותם", למשל, דמות התם מוצגת כמי שזוכה לברכה ולהצלחה בזכות פשטותו ואמונתו התמימה, בניגוד לחכם המתוחכם אך הספקן. תפיסה זו מדגישה את הערך הרוחני של גישה פתוחה ולא שיפוטית לחיים, המאפשרת קבלה והתמודדות טובה יותר עם אתגרי החיים.

נאיביות: מקור המושג והתפתחותו

המושג 'נאיביות' מקורו בשפה הצרפתית, מהמילה 'naïveté', שפירושה המקורי היה טבעיות ופשטות. עם הזמן, משמעות המילה התפתחה והשתנתה, ובימינו היא מתארת לרוב מצב של חוסר ניסיון או תמימות הנובעת מהיעדר ידע או הבנה מעמיקה של המציאות. מעניין לציין כי בעוד שבשימוש היומיומי נאיביות נתפסת לעיתים קרובות כתכונה שלילית, יש הרואים בה דווקא מקור לחיוניות ויצירתיות. למשל, בעולם האמנות, נאיביות מזוהה לעיתים עם יכולת להתפעל ולהתרגש מדברים פשוטים, תכונה המאפשרת ראייה רעננה ובלתי אמצעית של העולם. דוגמה לכך היא תערוכה שנערכה ב-2007 תחת הכותרת "נאיביות – שמחת חיים", שהציגה יצירות של אמנים מצרפת, בלגיה וקנדה. בתחומי המדע וההנדסה, המונח 'נאיבי' משמש לעיתים קרובות לתיאור גישה ראשונית או פשטנית לבעיה מורכבת. כך למשל, בתחום מדעי המחשב, 'אלגוריתם נאיבי' מתייחס לפתרון פשוט וישיר לבעיה, שאינו בהכרח היעיל ביותר אך מהווה נקודת התחלה טובה לפיתוח פתרונות מתקדמים יותר.

ציניות: מקורות היסטוריים והתפתחות

הציניות, כתפיסת עולם וכדרך התנהגות, מקורה בפילוסופיה היוונית העתיקה. הפילוסופים הציניקנים, שהבולט בהם היה דיוגנס מסינופה, דגלו בחיים של פשטות קיצונית ודחיית המוסכמות החברתיות. הם האמינו כי האושר האמיתי טמון בחיים על פי חוקי הטבע ובהשתחררות מצרכים מלאכותיים שהחברה כופה. עם הזמן, המשמעות של המונח 'ציניות' השתנתה באופן משמעותי. בימינו, ציניות מתארת גישה של חוסר אמון בסיסי במניעים ובטבע האנושי, לעיתים קרובות מלווה בספקנות ובביקורתיות כלפי רעיונות ומוסדות מקובלים. הציניקן המודרני נוטה לייחס מניעים אנוכיים או שליליים לפעולות של אחרים, ולעיתים קרובות מביע ספקנות כלפי אידיאלים ומטרות נעלות. דוגמה לאמירה צינית טיפוסית יכולה להיות: "הפוליטיקאי הזה תורם לצדקה רק כדי לשפר את התדמית שלו לקראת הבחירות". חשוב לציין כי בעוד שציניות יכולה להיתפס כשלילית, היא יכולה גם לשמש ככלי לחשיבה ביקורתית ולחשיפת אי-צדק או צביעות חברתית.

אכזריות: הגדרות ומשמעויות

אכזריות היא תופעה מורכבת המתבטאת בגרימת סבל לאחרים, בין אם באופן פיזי או נפשי. בניגוד לתפיסה הרווחת, אכזריות אינה בהכרח תוצאה של שנאה או זדון; לעיתים קרובות היא נובעת מאדישות עמוקה לסבלם של אחרים. במערכת המשפט, המונח 'אכזריות' משמש בהקשרים שונים, כגון בדיני משפחה (כעילה לגירושין) או במשפט הפלילי (בהתייחס לעינויים או לענישה בלתי אנושית). בתחום זכויות בעלי החיים, המאבק נגד אכזריות לבעלי חיים הוביל לחקיקה ולשינויים חברתיים משמעותיים במדינות רבות. במסורת היהודית, ישנה התייחסות מורכבת לנושא האכזריות. מחד, ישנן מצוות רבות שמטרתן להרחיק את האדם מאכזריות, כמו איסור צער בעלי חיים או האיסור לבשל גדי בחלב אמו. מאידך, ישנם מקורות המדגישים כי במצבים מסוימים, מה שנראה כאכזריות עשוי להיות הכרחי או אף מוסרי. הרמב"ם, למשל, מתייחס לחשיבות הרגש בנתינת צדקה, וטוען כי מי שנותן צדקה ללא התעוררות רגשית כלשהי, מאבד את זכות הצדקה.

השוואה וניתוח: תמימות מול ציניות

ההבדל בין גישה תמימה לגישה צינית לחיים הוא עמוק ומשמעותי, ומשפיע רבות על האופן שבו אנשים מתנהלים ומתקשרים עם סביבתם. אדם תמים נוטה לראות את הטוב בכל דבר ולהאמין בכנות ובטוב לבם של אחרים. גישה זו יכולה להוביל לאופטימיות ולפתיחות רבה יותר בחיים, אך גם עלולה לחשוף את האדם לניצול או לאכזבות. לעומת זאת, אדם ציני נוטה לחשוד במניעיהם של אחרים ולהטיל ספק בערכים ובמוסכמות חברתיות. גישה זו עשויה להגן על האדם מפני ניצול ולספק לו ראייה מפוכחת של המציאות, אך היא גם עלולה להוביל לבדידות ולקושי ביצירת קשרים משמעותיים. החברה המודרנית נוטה להעריך תחכום וחשיבה ביקורתית, מה שלעיתים מוביל להערכה גבוהה יותר של גישה צינית. עם זאת, ישנה גם הכרה גוברת בערך של אותנטיות ופשטות, תכונות המזוהות לעיתים קרובות עם תמימות. האתגר העומד בפני רבים הוא למצוא איזון בין שתי הגישות: לשמור על פתיחות ואופטימיות מחד, תוך פיתוח יכולת לניתוח ביקורתי וזהירות מאידך.

השלכות פסיכולוגיות וחברתיות

התכונות של תמימות, נאיביות, ציניות ואכזריות משפיעות באופן עמוק על הפסיכולוגיה של הפרט ועל יחסיו החברתיים. תמימות ונאיביות, למשל, יכולות לתרום לתחושת אופטימיות ולקלות ביצירת קשרים חברתיים. אנשים תמימים נוטים להיות פתוחים יותר לחוויות חדשות ולהתאושש מהר יותר מאכזבות. עם זאת, הם גם עלולים להיות פגיעים יותר לניצול ולמניפולציות. ציניות, מאידך, יכולה לשמש כמנגנון הגנה פסיכולוגי, המסייע לאדם להתמודד עם אכזבות ועם מורכבות החיים. אולם, ציניות מוגזמת עלולה להוביל לבדידות, לדיכאון ולקושי ביצירת יחסים אינטימיים. אכזריות, במובנה הקיצוני, קשורה לעיתים קרובות להפרעות אישיות ולקשיים בהתפתחות הרגשית. בהקשר החברתי הרחב יותר, האיזון בין תמימות לציניות משפיע על אמון חברתי, על השתתפות פוליטית ועל נכונות לשיתוף פעולה בקהילה. חברות המאופיינות ברמות גבוהות של אמון הדדי נוטות להיות יציבות ומשגשגות יותר, בעוד שחברות שבהן שוררת ציניות רבה עלולות לסבול מחוסר יציבות ומקשיים בפתרון בעיות משותפות. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
נאיבי
פתרון 6 אותיות: נאיבית (תמימה)
פתרון 7 אותיות: 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:
ביטויים דומים: תמים מילון, תמים פירוש, תמים מילה נרדפת, תמים 5 אותיות, תמים תשבץ, מה זה תמים?
מחפשים תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
עזרנו לכם למצוא את הפתרון ? תפרגנו לנו בלייק! 
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו