רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


בירת צפון אירלנד | עיר הבירה של צפון אירלנד תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה עיר הבירה של צפון אירלנד . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה בירת צפון אירלנד בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית. 

צפון אירלנד: מדינה בממלכה המאוחדת ורקע היסטורי מורכב

צפון אירלנד, חבל ארץ בצפון מזרח האי אירלנד, היא מדינה מרכיבה של הממלכה המאוחדת – הקטנה מבין "אומות הבית". עם אוכלוסייה של כ-1.9 מיליון איש (2021) ושטח של 13,843 קמ"ר, בירתה היא בלפסט. ההיסטוריה שלה נשלטת על ידי מתח מתמשך בין ה"יוניוניסטים" (בעיקר פרוטסטנטים), השואפים להישארות בממלכה המאוחדת, לבין ה"לאומנים" (בעיקר קתולים), הדוגלים באיחוד אירי. סכסוך זה הוביל להיעדר דגל והמנון לאומי רשמיים: דגל "היד האדומה" בוטל ב-1972, והיוניוניסטים מניפים כיום את "היוניון ג'ק", בעוד הלאומנים משתמשים בדגל אירלנד ובדגלי מפלגות, מה שמדגיש את השסעים הקיימים.


מ"הצרות" לשלום: הסכם יום שישי הטוב

ההיסטוריה של צפון אירלנד ספוגה בסכסוך אתני שנמשך מאות שנים, מאז יישוב האנגלים הפרוטסטנטים. צפון אירלנד נוצרה רשמית ב-1921, בעקבות "חוק הממשלה האירית, 1920". אף שהוגדרה בתחילה כחלק מאירלנד החופשית, מחוזותיה בחרו לפרוש ולהישאר חלק מהממלכה המאוחדת ב-1922. מאז, התאפיינה ההיסטוריה באלימות, שהגיעה לשיאה בתקופת "הצרות" (The Troubles) משנות השישים, עם מעשי טרור מצד ה-IRA הלאומני. נקודת מפנה משמעותית הייתה חתימת "הסכם יום שישי הטוב" ב-1998. הסכם זה הוביל לשיפור המצב הפנימי, שלטון אוטונומי, ושיתוף פעולה מוגבר עם אירלנד. למרות המתחים שנותרו, ההסכם פתח עידן של יציבות יחסית ותרם לעלייה בתיירות.

שינויים דמוגרפיים: פלגים דתיים וזהות פוליטית

הדמוגרפיה של צפון אירלנד היא מפתח להבנת הפוליטיקה והחברה שלה. רוב התושבים מזהים את עצמם כ"יוניוניסטים" (בעיקר פרוטסטנטים) או "לאומנים" (בעיקר קתולים). אף שצפון אירלנד עוצבה גאוגרפית מלכתחילה עם רוב יוניוניסטי, חל בה שינוי דמוגרפי משמעותי. במפקד האוכלוסין של 2021, 42.3% מהאוכלוסייה הזדהו כקתולים, לעומת 37.3% פרוטסטנטים/נוצרים אחרים, מה שהפך את הקתולים לקבוצה הדמוגרפית הגדולה ביותר. רוב הקתולים תומכים עקרונית באיחוד האי, אך סקרים מראים כי כ-20% מהם תומכים בהישארות בממלכה המאוחדת. אחוז הפרוטסטנטים המעוניינים באיחוד קטן בהרבה (3-5%).

המערכת הפוליטית: פיצול והתפתחות מפלגתית

המערכת הפוליטית בצפון אירלנד מפוצלת בין מפלגות המייצגות את הקהילות השונות. בצד הלאומני, המפלגות המרכזיות הן שין פיין וה-SDLP. שין פיין נחשבת למפלגה מהפכנית וסוציאליסטית, הקשורה בעבר ל-IRA, ומושכת בעיקר קתולים עירוניים. ה-SDLP היא מפלגה סוציאל-דמוקרטית התומכת באיחוד אך דוחה אלימות. בצד היוניוניסטי, בולטות ה-DUP וה-UUP. ה-UUP הייתה בעבר המפלגה הדומיננטית, וכיום ה-DUP שואבת את כוחה בעיקר מאזורים כפריים וממעמד הפועלים העירוני. ה-DUP היא מפלגה ימנית בנושאים חברתיים ומתנגדת להסכם יום שישי הטוב. קיימות גם מפלגות בין-קהילתיות, כמו מפלגת "הברית", שאינן מזוהות עם קהילה ספציפית.


בלפסט: בירת צפון אירלנד – מורשת תעשייתית והתחדשות עירונית

בלפסט, בירת צפון אירלנד והעיר הגדולה ביותר בה, היא מרכז מנהלי, כלכלי ותרבותי. עם כ-348,005 תושבים (וכ-670,000 במטרופולין), היא ממוקמת לשפך נהר הלאגאן ומוקפת בגבעות. מקור שמה הוא "שפך הפארסט" באירית. העיר עברה התחדשות משמעותית, ומרכזה הפך ברובו לאזור הולכי רגל. מבנים ויקטוריאניים ואדוארדיים מרשימים, כמו בית העירייה ואוניברסיטת המלכה, מעידים על עברה העשיר. בעבר הייתה בלפסט מרכז תעשייתי חשוב לבניית ספינות (בה נבנתה הטיטניק), ועדיין ניתן לראות בה את המבדוק היבש הגדול בעולם ועגורני "שמשון וגוליית". בלפסט היא גם מרכז אקדמי ותרבותי, עם קמפוס אוניברסיטת אלסטר וגן חיות. היא משרתת על ידי שני שדות תעופה.

בלפסט: ביטויים תרבותיים, אקלים וקהילה יהודית קטנה

השסעים הפוליטיים והדתיים באים לידי ביטוי תרבותי בולט בבלפסט, במיוחד דרך ציורי הקיר המפורסמים במערב העיר. ציורים אלו, ברחובות שנקהיל הפרוטסטנטי ופולס הקתולי, משקפים נאמנות פוליטית ודתית, ומעידים על ההיסטוריה הסבוכה של העיר שסבלה מ"הצרות". בלפסט, שנוסדה במאה ה-17 כמרכז פרוטסטנטי, הופצצה במלחמת העולם השנייה. היא נהנית מאקלים ימי מתון וגשום, המאופיין במזג אוויר בלתי צפוי. בעבר מכוסה ביערות, כיום רוב האזור מכוסה בדשא ירוק. בעיר קיימת גם קהילה יהודית קטנה של כ-800 נפשות. בעבר, יהודי בלפסט נטו להזדהות עם הפלג הפרוטסטנטי שאוהד את ישראל. בקיץ 2014, אירעו מספר אירועים אנטישמיים כלפי הקהילה, כולל ונדליזם ופגיעה בשלטים, אירועים המעידים על רגישות חברתית גם בימינו. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות: 
בלפסט
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות: 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:
ביטויים דומים: עיר הבירה של צפון אירלנד 5 אותיות, עיר הבירה של צפון אירלנד מילון, בירת צפון אירלנד 5 אותיות
מחפשים תשובות נוספות השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
עזרנו לכם למצוא את הפתרון ? תפרגנו לנו בלייק! 
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו