מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה כספר בבנק . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה כספר בבנק בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית.
הפעם, קבלנו את ההגדרה כספר בבנק . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה כספר בבנק בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית.
מהו בנק ותפקידיו המרכזיים
בנק הוא מוסד פיננסי שעיסוקו העיקרי הוא טיפול ותיווך בכסף. בנק ממלא תפקיד מרכזי וחיוני בכלכלה המודרנית על ידי קבלת פיקדונות כספיים מפרטים, עסקים ותאגידים במסגרת חשבונות שונים ומתן הלוואות לאחרים. במילים אחרות, הבנק משמש כגורם מתווך בין אלו שיש להם עודפי כספים לבין אלו המבקשים להשתמש בממון זה למגוון מטרות. תפקיד התיווך הזה חשוב ביותר כדי לאפשר הקצאה יעילה של כספים פנויים למימון פעילות כלכלית ולקדם צמיחה וחדשנות.
התפתחות הבנקאות לאורך ההיסטוריה
צורות מוקדמות של בנקאות התקיימו כבר בתקופה העתיקה, בציוויליזציות קדומות כמו בבל וסין, שם הופקדו כספים במקדשים. ברומא העתיקה אף היו מוסדות בנקאיים מפותחים שהציעו משכנתאות. אולם השפעת הנצרות, שאסרה על הלוואה בריבית בשל היותה נחשבת כניצול לא מוסרי, עיכבה במידה רבה את התפתחות המוסדות הבנקאיים במהלך ימי הביניים. תפקיד המלווים הפרטיים בריבית במהלך התקופה הזו מולא רבות על ידי יהודים, שכן הדת היהודית לא אסרה הלוואה לגויים בריבית. רק במאות ה-18 וה-19, עם התפתחות המסחר הבינלאומי, התעשייה והקפיטליזם, החלו להיווסד בנקים מודרניים בדמות זו שאנו מכירים היום.
מנגנון יצירת הכסף על ידי הבנקים
למרות שבנקים אינם יכולים להדפיס שטרות כסף חדשים, פעילותם גורמת בפועל להגדלת כמות הכסף במשק. הדבר נובע מכך שהבנקים אינם נדרשים להחזיק בידם כמות מזומנים השווה לכלל הפיקדונות שקיבלו, אלא רק חלק מהם כרזרבה. את היתרה הם יכולים להלוות ללקוחות אחרים. למשל, ביחס רזרבה של 6%, כאשר לקוח מפקיד 100 ש"ח, הבנק צריך להחזיק 6 ש"ח כרזרבה והיתרה של 94 ש"ח הוא יכול להלוות לאחר. כך נוצר מנגנון ריבוי הכסף במשק דרך ההלוואות. לפיכך, ניהול זהיר של עסקי הבנק הוא קריטי, כפי שהודגש בפסיקת בית המשפט העליון.
תפקידו של הטלר (קופאי) בבנק
טלר הוא קופאי הבנק העובד בקבלת פיקדונות מלקוחות, פרעון המחאות המוגשות לו ומתן שירות ללקוחות. על הטלר חלה אחריות כבדה, שכן הוא צריך לרשום כל תקבול שהבנק מקבל סמוך לקבלתו וליתן קבלה המתארת את העסקה, בהתאם להוראות מס הכנסה. רישום התקבולים באופן מלא ומדויק על ידי הטלר הוא חיוני על מנת לא לסכן את פעילות הבנק ולחשוף אותו לקנסות ואף ענישה פלילית בשל חשש להעלמת מס. בבנקים גדולים קיימים מספר טלרים העובדים רק בתפקיד זה.
הרגולציה והפיקוח על הבנקים
מערכת הבנקאות נתונה לפיקוח וולנטרי במרבית המדינות כדי לשמור על יציבותה ולמנוע משברים המסכנים התמוטטות של בנקים המשפיעה על כלל המשק. שלטונות הפיקוח נועדו לוודא שהבנקים עומדים ביחסי נזילות והון עצמי מינימליים, שהם מתנהלים באופן תקין והוגן ושפעילותם לא מסכנת את כספי המפקידים במקרה של מצוקה פיננסית. כאשר בנק מתקרב לסכנת התמוטטות, הבנק המרכזי עשוי לתת לו אשראי לשם יציבותו. במדינות רבות גם קיים ביטוח פיקדונות הממלכתי המבטיח את כספי המפקידים אצל הבנקים.
מצב הרגולציה בישראל
בישראל, המפקח על הבנקים מטעם בנק ישראל הוא הגורם המרכזי האמון על מתן רישיונות לבנקים ופיקוח על פעילותם. הוא גם מטפל בתלונות ציבור כנגד הבנקים, דבר חשוב במיוחד לאור קיומו של שוק אשראי ריכוזי עם מעט מאוד מתחרים. קיימת ביקורת על עודף רגולציה בתחום הבנקאות בישראל, המקשה על פתיחת בנקים חדשים וגורמת לחוסר תחרות ולחנק אשראי במשק הישראלי. טענה נפוצה היא שהרגולציה המכבידה אינה כלכלית ומונעת כניסתם של שחקנים חדשים לתחום זה שנים רבות. עם זאת, ישנם גם הסבורים שרגולציה זהירה היא הכרחית לאור חשיבות המערכת הבנקאית והשלכותיה הרחבות על המשק והציבור.
יתרונות הבנקים השיתופיים
בשנים האחרונות, לאור המשבר הפיננסי העולמי של 2008, הודגשו היתרונות של הבנקים השיתופיים על פני הבנקים המסחריים המבוססים על מודל העסקי הרווחי. בנקים שיתופיים אלו, הנשלטים על ידי חבריהם הלקוחות ולא על ידי משקיעים פרטיים, מאופיינים ביציבות פיננסית גבוהה בהרבה. הם כמעט ולא נפגעו מהמשבר האחרון ולא נזקקו לסיוע ממשלתי בניגוד לבנקים המסחריים הגדולים. מבנה השליטה השיתופי מפחית את הסיכון והתמריץ לנקוט בהרפתקנות מסוכנות לצורך השאת רווחים לבעלים. מאידך, טענה נפוצה היא כי בנקים שיתופיים חסרים תמריצים להתייעלות ולחדשנות.
לסיכום
הבנקים ממלאים תפקיד מרכזי בכלכלה המודרנית בתיווכם בין מפקידים ללווים. למרות שהבנקאות התקיימה בצורות מוקדמות כבר בעת העתיקה, המוסדות הבנקאיים המוכרים לנו כיום החלו להתפתח באירופה במאות ה-18 וה-19 לנוכח צמיחת המסחר, התעשייה והקפיטליזם. הבנקים משפיעים משמעותית על היצע הכסף במשק דרך מנגנון ההלוואות תוך החזקת רזרבות חלקיות. עובדת מפתח בבנק היא הטלר שעליו מוטלת אחריות כבדה ברישום מלא של התקבולים. לאור חשיבות המערכת הבנקאית, היא נתונה לפיקוח וולנטרי במטרה לשמור על יציבותה. בישראל יש טענות לעודף רגולציה הפוגע בתחרות. לעומת זאת, הבנקים השיתופיים הציגו יתרון של יציבות פיננסית גבוהה יותר במשבר האחרון. בהצלחה !
מודעות
פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות: טלר
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:
ביטויים דומים: כספר בבנק 3 אותיות, כספר בבנק מילון, כספר בבנק פירוש, מה זה כספר בבנק?, כספר בבנק מילה נרדפת, כספר בבנק תשבץ, פקיד בבנק
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:
ביטויים דומים: כספר בבנק 3 אותיות, כספר בבנק מילון, כספר בבנק פירוש, מה זה כספר בבנק?, כספר בבנק מילה נרדפת, כספר בבנק תשבץ, פקיד בבנק
עזרנו לכם למצוא את הפתרון ? תפרגנו לנו בלייק!
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!