שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


עיר בתימן | מערי תימן תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה מערי תימן. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה עיר בתימן בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית. 

תימן וערי הנמל החיוניות שלה: מבט מעמיק על עדן ואל-חודיידה - היסטוריה, אסטרטגיה ועימותים

מבוא - תימן: ציוויליזציה עתיקה בצומת דרכים ימי

הרפובליקה התימנית, השוכנת בדרום-מערב חצי האי ערב, מהווה צומת דרכים גאוגרפי והיסטורי בעל חשיבות רבה. כמדינה השנייה בגודלה בחצי האי, היא מתפרסת על פני שטח של למעלה מחצי מיליון קמ"ר ומתהדרת בקו חוף ארוך הנמתח לאורך כ-2,000 ק"מ, החולש על נתיבי מים אסטרטגיים – הים האדום ממערב, ומפרץ עדן והים הערבי מדרום ומדרום-מזרח. תימן אינה רק ישות מדינית מודרנית; היא ערש של ציוויליזציות עתיקות יומין, מהקדומות במזרח התיכון, עם שורשים המגיעים עד לממלכות קדומות כמו סבא וחמיר, אשר שלטו בנתיבי מסחר ענפים. למרות מורשת מפוארת זו, תימן המודרנית מתמודדת עם אתגרים עצומים. היא מסווגת כאחת המדינות הפחות מפותחות בעולם, עם אוכלוסייה שרובה הגדול מתגורר באזורים כפריים ושבטיים. מאז איחודה בשנת 1990, ההיסטוריה שלה רצופה קונפליקטים ומלחמות אזרחים, שהגיעו לשיא טרגי במלחמת האזרחים הנוכחית, אשר הובילה למשבר הומניטרי מהחמורים בעולם. בלב המורכבות הזו ניצבות ערי הנמל שלה, ובמיוחד עדן ואל-חודיידה, המשמשות לא רק כעורקי חיים כלכליים אלא גם כמוקדים אסטרטגיים בעימותים המעצבים את גורלה.


רקע היסטורי וגאופוליטי - מצפון ודרום למדינה מאוחדת במשבר

ההיסטוריה הארוכה של תימן רצופה תהפוכות וחילופי שלטון, שעיצבו את פניה המורכבים. ממלכות עתיקות שחלשו על מסחר הבשמים והתבלינים פינו את מקומן, עם הגעת האסלאם במאה השביעית, לשלטון הח'ליפים. בצפון המדינה התבסס שלטון האימאמים הזיידים, זרם שיעי שיצר תאוקרטיה שהחזיקה מעמד במשך מאות שנים, בעוד אזורים אחרים חוו השפעות מצריות ועות'מאניות. האימפריה העות'מאנית שלטה בצפון תימן לסירוגין, אך מעולם לא הצליחה לבסס שליטה מוחלטת על האזורים השבטיים ההרריים. במקביל, בדרום, התבססה הנוכחות הבריטית החל מ-1832 עם תפיסת נמל עדן האסטרטגי. חשיבות הדרום גברה דרמטית עם פתיחת תעלת סואץ, והבריטים הרחיבו את השפעתם באמצעות הסכמים ובריתות הגנה עם שליטים מקומיים, עד ליצירת 'מושבת עדן' ושטחי חסות. התפתחויות נפרדות אלו הובילו לשתי ישויות מדיניות שונות לאחר מלחמת העולם הראשונה: צפון תימן העצמאית ודרום תימן תחת שליטה בריטית, שהפכה מאוחר יותר לרפובליקה עממית קומוניסטית (1967). למרות עשורים של עוינות, שתי המדינות התאחדו ב-1990, אך האיחוד היה שברירי. מלחמת אזרחים קצרה ב-1994, המאבק המתמשך עם המורדים החות'ים בצפון (שזכו לתמיכה איראנית), והטלטלה האזורית של 'האביב הערבי' ב-2011 שהובילה להדחת הנשיא סאלח, דרדרו את המדינה למלחמת האזרחים הנוכחית ההרסנית, עם התערבות צבאית אזורית בהובלת ערב הסעודית. כל זאת מתרחש בצל מיקומה הגאוגרפי הקריטי של תימן, החולשת על מצר באב אל-מנדב, שער הכניסה הדרומי לים האדום ולתעלת סואץ.

עדן - הפנינה האסטרטגית של מפרץ עדן: מהאימפריה הבריטית למרכז סחר מודרני

עדן, השוכנת לחופו של מפרץ הנושא את שמה, היא הרבה יותר מעיר נמל; היא סמל לחשיבות האסטרטגית של דרום תימן לאורך הדורות. מיקומה הייחודי, חלקו בלועו של הר געש כבוי, הפך אותה ליעד נכסף עבור מעצמות ששאפו לשלוט בנתיב הימי בין אירופה להודו. הבריטים זיהו פוטנציאל זה וכבשו את העיר ב-1839, הופכים אותה תחילה לחלק מהראג' הבריטי בהודו ובהמשך ל'מושבת עדן'. תחת שלטונם, העיר שגשגה כתחנת תדלוק חיונית לספינות קיטור (תחילה בפחם) וכמרכז מנהלי ומסחרי. מבחינה גאוגרפית, העיר התפתחה וכללה את עיר הנמל ההיסטורית, אזור תעשייה המכונה "עדן הקטנה" (ובה בית זיקוק), ושכונות כמו ח'ורמכסר ושייח' עות'מאן. לאחר עזיבת הבריטים ב-1967 בעקבות התקוממות לאומנית, הפכה עדן לבירתה של הרפובליקה העממית של דרום תימן, בעלת האוריינטציה הקומוניסטית. פרק חשוב בהיסטוריה של העיר קשור לקהילה היהודית העתיקה שלה, שחוותה צמיחה וביטחון יחסי תחת השלטון הבריטי, ועסקה רבות במסחר ושירותים. תהליכים אלו הביאו לגידול משמעותי באוכלוסייה היהודית, בעיקר מיהודים שהגיעו מאזורים אחרים בתימן. עדן שימשה גם כשער יציאה מרכזי לעולים מתימן לארץ ישראל. אולם, בעקבות החלטת החלוקה של האו"ם ב-1947, פרצו פרעות קשות ביהודי העיר, שהובילו לעלייה מואצת ולאחר מכן לעזיבתה הכמעט מוחלטת של הקהילה. עם איחוד תימן ב-1990, איבדה עדן את מעמדה כבירה אך הוכרזה כאזור סחר חופשי, בניסיון לשמר את חשיבותה הכלכלית.

עדן במערבולת המודרנית: בירה זמנית, מאבקי שליטה וחשיבות מתמשכת

העידן שלאחר איחוד תימן, ובמיוחד שנות מלחמת האזרחים הנוכחית, המיטו על עדן מציאות מורכבת ורוויית מאבקים. למרות שאיבדה את תפקידה כבירה לאומית לטובת צנעא, חשיבותה האסטרטגית והכלכלית נותרה בעינה, והיא אף שבה למרכז הבמה הפוליטית בנסיבות טרגיות. כאשר המורדים החות'ים השתלטו על הבירה צנעא בספטמבר 2014, נאלצה ממשלתו המוכרת בינלאומית של הנשיא עבד רבו מנסור האדי להעביר את מושבה לעדן, והפכה אותה דה-פקטו לבירה זמנית. אולם, העיר עצמה הפכה במהרה לזירת לחימה. ב-2015 הצליחו החות'ים להשתלט על חלקים מהעיר לזמן קצר, אך נהדפו על ידי כוחות הנאמנים לממשלה, שזכו לסיוע מהקואליציה בהובלת ערב הסעודית. חוסר היציבות נמשך, ובדצמבר 2015 נרצח מושל העיר, ג'עפר מוחמד סעד, בהתנקשות שיוחסה לגורמי טרור. המורכבות הפוליטית הגיעה לשיא נוסף בפברואר 2018, כאשר כוחות 'מועצת המעבר הדרומית' (STC), גוף פוליטי וצבאי הדוגל בהיפרדות הדרום, השתלטו על חלקים נרחבים מהעיר לאחר עימותים עם כוחות הממשלה. מאז, העיר נותרה מוקד למתיחות בין הממשלה המרכזית ל-STC, המשקפת את השאיפות הבדלניות בדרום ואת הפיצול העמוק בתוך המחנה המתנגד לחות'ים. למרות כל זאת, נמל עדן ונמל התעופה הבינלאומי שלה ממשיכים למלא תפקיד חיוני עבור כלכלת דרום תימן וכנקודת כניסה ויציאה חשובה, ושומרים על חשיבותם האסטרטגית במפרץ עדן.

אל-חודיידה - שער חיוני לים האדום: סיוע הומניטרי, עימותים ותקיפות בינלאומיות

אל-חודיידה, הממוקמת על חוף הים האדום במערב תימן, התפתחה לעיר הנמל הרביעית בגודלה במדינה ולנקודת מעבר קריטית, אך גם למוקד סבל ועימותים במלחמת האזרחים. חשיבותה ההיסטורית המוקדמת כוללת הקמת תחנת אלחוט גרמנית במלחמת העולם הראשונה, ששימשה לתקשורת ותעמולה. לאחר שריפה גדולה ב-1961, העיר ונמלה שוקמו בסיוע סובייטי נרחב, שכלל גם סלילת כביש מהיר לצנעא והקמת בסיס ימי סובייטי שפעל בשנות ה-70 וה-80. אולם, חשיבותה המכרעת כיום נובעת מהיותה שער הכניסה העיקרי לסחורות, דלק ומזון עבור רוב אוכלוסיית תימן, המרוכזת בצפון ובמרכז המדינה. תפקיד זה הפך לקריטי שבעתיים עם פרוץ מלחמת האזרחים, כאשר הנמל הפך לעורק חיים כמעט בלעדי עבור הסיוע ההומניטרי הבינלאומי המיועד למיליוני תימנים. באוקטובר 2014 השתלטו המורדים החות'ים על העיר כמעט ללא התנגדות, מה שהפך אותה ליעד אסטרטגי עבור הקואליציה בראשות סעודיה. בשנת 2018 פתחה הקואליציה במתקפה רחבת היקף לכיבוש העיר ונמלה (הקרב על אל-חודיידה), והצליחה להשתלט חלקית על נמל התעופה, אך הנמל עצמו נותר ברובו בשליטה חות'ית. חשיבותו ההומניטרית הפכה את אל-חודיידה לנקודה מרכזית במאמצים דיפלומטיים, כמו הסכם סטוקהולם, שניסה למנוע קרבות בתוך העיר. לאחרונה, הנמל עלה לכותרות בהקשר אזורי רחב יותר, כאשר חיל האוויר הישראלי תקף מתקנים בנמל אל-חודיידה ובראס עיסא מספר פעמים במהלך 2024 (מבצעי 'יד ארוכה' ו'העיר הלבנה'), בתגובה להתקפות ששיגרו החות'ים לעבר ישראל, מה שמדגיש את הרגישות האסטרטגית של הנמל בעימותים החורגים מגבולות תימן. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות: איב, עדן (עיר נמל בתימן)
פתרון 4 אותיות: זביד, ח'נפר, צנעא (בירת תימן), צעדה, תעיז
פתרון 5 אותיות: 
שיבאם
פתרון 6 אותיות: שגאדרה
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה: אל-חודיידה
ביטויים דומים: עיר בתימן 4 אותיות, עיר בתימן מילון, עיר בתימן פירוש, עיר בתימן מילה נרדפת, רשימת ערים בתימן, עיר נמל בתימן
מחפשים תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
עזרנו לכם למצוא את הפתרון ? תפרגנו לנו בלייק! 
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו