רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


הוראה הניתנת על ידי בג"ץ | הוראה הניתנת על ידי בגץ תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה הוראה הניתנת על ידי בגץ . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה הוראה הניתנת על ידי בית הדין הגבוה לצדק בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית. 

בג"ץ: שומר הסף של הדמוקרטיה הישראלית. מהו בג"ץ?

בית המשפט הגבוה לצדק, הידוע בראשי התיבות בג"ץ, הוא אחד התפקידים המרכזיים שממלא בית המשפט העליון במדינת ישראל. במסגרת זו, בית המשפט דן בעתירות המוגשות נגד רשויות המדינה, גופים ציבוריים ואישים הממלאים תפקידים ציבוריים. סמכותו הייחודית של בג"ץ מאפשרת לו לדון בכל עניין הדורש סעד למען הצדק, גם אם אינו בסמכותו של בית משפט או בית דין אחר. בג"ץ פועל על פי כללים המוסדרים בתקנות סדר הדין בבית המשפט הגבוה לצדק, התשמ"ד-1984, אך פסיקותיו לאורך השנים עיצבו את דרכי פעולתו. מעמדו וסמכויותיו הייחודיות של בג"ץ הם מאפיינים ייחודיים של המשפט בישראל, והוא נתפס כנדבך מרכזי בשמירה על עקרונות הדמוקרטיה ושלטון החוק.

היסטוריה של בג"ץ: מראשית דרכו ועד ימינו

לפני הקמת בית המשפט העליון, בית המשפט המחוזי בתל אביב מילא את תפקיד בית הדין הגבוה לצדק. התכנסותו הראשונה של בג"ץ התקיימה ב-8 ביולי 1948, בעקבות דרישת הביאס קורפוס לגבי עצורי האלטלנה. בית המשפט, בהרכב השופטים נתן ברדקי, שניאור זלמן חשין ושלום קסאן, הוציא צו על תנאי נגד המדינה. לאחר הקמת בית המשפט העליון, עברו אליו סמכויותיו של בג"ץ. עם השנים, העומס על בית המשפט העליון גבר, ובשנות ה-90 החל בג"ץ להעביר סמכויות לבתי המשפט האזרחיים ולבתי המשפט לעניינים מנהליים. תהליך זה נועד לייעל את עבודת בית המשפט ולאפשר לו להתמקד בסוגיות הדורשות את מומחיותו הייחודית. בשנת 2000, אישרה הכנסת את חוק בתי משפט לעניינים מינהליים, שהסדיר את העברת הסמכויות והגדיר את תחומי פעילותם של בתי המשפט המנהליים.

סמכויות בג"ץ: ביקורת שיפוטית

בג"ץ משמש כגורם מבקר מרכזי על פעולות הרשות המבצעת והרשות המחוקקת. הוא מוסמך לבחון את חוקיות פעולות המדינה ולהתערב במקרים של פגיעה בזכויות אדם, חריגה מסמכות או חוסר סבירות קיצוני. בג"ץ מבצע ביקורת שיפוטית על החלטות מנהליות ועל חקיקה, כולל חוקי הכנסת. "המהפכה החוקתית" של שנות ה-90, שקבעה שחוקי היסוד של מדינת ישראל מהווים חוקה גמישה, העניקה לבג"ץ את הסמכות לבטל חוקים שאינם עומדים בסטנדרטים שלה. בביקורת השיפוטית שלו, בג"ץ נעזר בעקרונות הסבירות והמידתיות, המאפשרים לו לבחון האם פעולות המדינה נעשו באופן מידתי והגיוני.

צו על תנאי: כלי מרכזי בפעילות בג"ץ

צו על תנאי הוא כלי משפטי חשוב בארגז הכלים של בג"ץ. הוא צו המוצא נגד רשות או אדם, הדורש מהם להתייצב בפני בית המשפט ולהסביר מדוע לא יורה בית המשפט על ביצוע פעולה מסוימת או על מניעתה. צו על תנאי מאפשר לבג"ץ לבחון את חוקיות פעולות הרשות ולמנוע פגיעה בזכויות הפרט ובאינטרס הציבורי. הוא משמש ככלי יעיל במקרים דחופים, בהם יש חשש לפגיעה בלתי הפיכה. במקרים רבים, הוצאת צו על תנאי מובילה למשא ומתן בין הצדדים ולפתרון הסכסוך בדרכי שלום.

ביקורת על בג"ץ: פולמוס סביב גבולות סמכותו

סמכויות בג"ץ והיקף התערבותו בפעולות הרשויות האחרות מעוררים פולמוס ציבורי מתמשך. יש הטוענים כי בג"ץ חרג מסמכותו והתערב באופן מוגזם בהחלטות הממשלה והכנסת, תוך פגיעה בעקרון הפרדת הרשויות ובריבונות העם. ביקורת זו מתמקדת בעיקר ב"אקטיביזם השיפוטי" שיוחס לבג"ץ בעשורים האחרונים, ובטענה כי שופטי בג"ץ נטו להתערב בהחלטות פוליטיות וחברתיות שנויות במחלוקת. מבקרי בג"ץ טוענים כי התערבות זו פוגעת בדמוקרטיה ומערערת את האמון במערכת המשפט.

הגנה על בג"ץ: חשיבותו בשמירה על הדמוקרטיה

מנגד, תומכי בג"ץ מדגישים את חשיבותו כמגן זכויות האדם והמיעוטים וכגורם ממתן לכוחן של הרשויות האחרות. הם טוענים כי בג"ץ ממלא תפקיד חיוני במדינה דמוקרטית, בכך שהוא מבטיח שהחלטות הממשלה והכנסת יתקבלו בהתאם לחוק ולעקרונות הצדק והשוויון. תומכי בג"ץ מדגישים את תרומתו להגנה על חופש הביטוי, חופש העיסוק, חופש ההתארגנות וזכויות יסוד אחרות. הם טוענים כי בלימת כוחן של הרשויות האחרות היא חיונית לשמירה על הדמוקרטיה ולמניעת עריצות הרוב.

לסיכום: בג"ץ כנדבך מרכזי בדמוקרטיה הישראלית

בג"ץ הוא מוסד מרכזי במערכת המשפט בישראל, המשמש כערכאה עליונה לביקורת שיפוטית וכמגן זכויות האדם. הוא ממלא תפקיד חיוני באיזון בין רשויות השלטון ובשמירה על עקרונות הדמוקרטיה ושלטון החוק. הפולמוס סביב סמכויות בג"ץ והיקף התערבותו בפעולות הרשויות האחרות הוא חלק בלתי נפרד מהדיון הציבורי בישראל על מבנה הדמוקרטיה ועל יחסי הגומלין בין הרשויות. למרות הביקורת המופנית כלפיו, בג"ץ נותר מוסד
חשוב הנתפס כמגן זכויות האדם והאזרח בישראל.

הוא מאפשר לפרט לפנות לערכאה גבוהה ולערער על החלטות של רשויות השלטון, גם כאשר אין לו זכות עמידה בערכאות נמוכות יותר. בג"ץ מספק הגנה חשובה מפני פגיעה בזכויות יסוד, כגון חופש הביטוי, חופש העיסוק וחופש ההתאגדות. בנוסף, בג"ץ ממלא תפקיד חשוב בפיקוח על פעולות הממשלה והכנסת, ובמניעת שחיתות ושימוש לרעה בכוח.

עם זאת, חשוב לזכור כי בג"ץ אינו מעל לביקורת. יש הטוענים כי הוא נוטה להתערב יותר מדי בהחלטות פוליטיות, תוך פגיעה בעקרון הפרדת הרשויות ובריבונות העם. אחרים טוענים כי הוא אינו מתערב מספיק, ומשאיר את האזרח חסר הגנה מפני כוחן של הרשויות. הדיון סביב סמכויות בג"ץ והיקף התערבותו הוא דיון מתמשך וחשוב, המשקף את המתח הקיים בכל דמוקרטיה בין הצורך בהגנה על זכויות הפרט לבין הצורך בשימור סמכותן של הרשויות הנבחרות. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות: 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון של שתי מילים ומעלה: צו מוחלט, צו על תנאי
ביטויים דומים: הוראה הניתנת על ידי בג"ץ 8 אותיות, הוראה הניתנת על ידי בג"ץ מילון, מה זה הוראה הניתנת על ידי בג"ץ?, הוראה הניתנת על ידי בג"ץ תשבץ, הוראה הניתנת על ידי בית הדין הגבוה לצדק מילה נרדפת
עזרנו לכם למצוא את הפתרון ? תפרגנו לנו בלייק! 
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו