הפעם קבלנו את ההגדרה כינוי לאדם פשוט וחסר השכלה. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "כינוי לאדם פשוט וחסר השכלה" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה כינוי לאדם פשוט וחסר השכלה בתשבץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה.
כינוי לאדם פשוט
הביטוי "עני ממעש", שטעון במשמעות עמוקה, מתאר אדם שחסר מעשים טובים לזכותו. ביטוי זה מעלה שאלות רבות בנוגע למהות האדם, תפקידו בעולם והערך המוסף שהוא מביא עימו. במאמר זה, נצלול לעומקו של ביטוי זה ונבחן את משמעויותיו השונות מנקודות מבט מגוונות.
מקורות הביטוי והקשרו התרבותי
הביטוי "עני ממעש" אינו חדש, שורשיו נעוצים עמוק במסורת היהודית. בתרבות זו, מושם דגש רב על עשיית מעשים טובים ("מצוות") כדרך חיים ותיקון עולם. מצוות אלו, הכוללות בין היתר צדקה, גמילות חסדים, לימוד תורה וקיום מצוות שבין אדם לחברו, נתפסות כאבני דרך חיוניות בבניית אישיות מוסרית וראויה. הביטוי "עני ממעש" מופיע במקורות שונים, ביניהם התלמוד הבבלי והמדרש, שם הוא משמש כנזיפה וכביקורת כלפי מי שאינו תורם לחברה ואינו פועל למען הזולת. דוגמה לכך ניתן למצוא בתלמוד בבלי, מסכת שבת, דף לא עמוד א', שם נאמר: "כל מי שיש בידו לעשות צדקה ואינו עושה - נקרא רשע". אמירה זו מדגישה את החשיבות הרבה שייחסו חז"ל לעשיית מעשים טובים, ואת הביקורת כלפי אלו שנמנעים מכך.
חשוב לציין שגם בתרבויות אחרות קיים מושג דומה, המתייחס לאדם שאינו משפיע באופן חיובי על סביבתו. בנצרות, למשל, מושם דגש על אהבת הזולת, עזרה לנזקקים ו"הליכה בדרכו של ישו", ובבודהיזם, הדגש הוא על חמלה, נדיבות ופעולות למען רווחת כל היצורים החיים.
משמעויות הביטוי "עני ממעש"
לביטוי "עני ממעש" מספר משמעויות אפשריות. ראשית, זוהי המשמעות המילולית והפשוטה ביותר: אדם "עני ממעש" הוא אדם שלא ביצע מספיק מעשים טובים בחייו, או שמא ביצע מעשים שליליים. משמעות זו מתמקדת במעשים עצמם, בין אם מדובר במעשים של חסד ונתינה, ובין אם מדובר במעשים שפוגעים באחרים. שנית, אדם "עני ממעש" יכול להיות אדם שאינו תורם לחברה. אדם כזה עשוי לחיות את חייו מתוך אדישות לסבלם של אחרים, להתעלם מצרכיהם ולחיות בבועה של אינדיבידואליזם. חוסר מעורבות חברתית זו יכולה להתבטא בהיעדר התנדבות, תרומה לקהילה או כל פעילות אחרת למען הכלל. שלישית, אדם "עני ממעש" יכול להיות אדם שלא מימש את הפוטנציאל שלו, שלא השאיר חותם משמעותי בעולם ולא השפיע על אחרים באופן חיובי. משמעות זו מתמקדת בהחמצה - החמצה של הזדמנויות לעזור, לתרום, ליצור ולהשפיע.
"עני ממעש" כביקורת חברתית
השימוש בביטוי "עני ממעש" יכול לשמש ככלי לביקורת חברתית נוקבת. באמצעותו, ניתן להצביע על אנשים או קבוצות שאינם תורמים לחברה, ואף פוגעים בה באופן אקטיבי או פסיבי. הביקורת יכולה להיות מופנית כלפי אנשים פרטיים, אך גם כלפי מנהיגים, פוליטיקאים ובעלי שררה, אשר מנצלים את כוחם ומעמדם לטובתם האישית, תוך התעלמות מצרכי הציבור.
הביטוי "עני ממעש" יכול לשמש כקריאת השכמה, המעודדת אנשים לקחת אחריות על חייהם ולתרום לסביבתם. הוא מזכיר לנו שכולנו חלק מקהילה, ושיש לנו חובה מוסרית לפעול למען טובת הכלל. האחריות החברתית אינה מוגבלת רק לתחום הפוליטי או הכלכלי, אלא כוללת גם מעורבות בקהילה המקומית, עזרה לנזקקים, דאגה לסביבה, וקידום ערכים של צדק ושוויון.
האם "עני ממעש" הוא גזר דין?
חשוב לציין ש"עוני ממעש" אינו גזר דין סופי. כל אדם, בכל גיל, יכול לשנות את דרכיו ולהתחיל לצבור מעשים טובים. גם מעשים קטנים, לכאורה, יכולים להיות בעלי משמעות רבה ולהשפיע לטובה על אחרים. חיוך, מילה טובה, עזרה לקשיש לחצות את הכביש, תרומה קטנה לנזקק - כל אלו הם מעשים טובים שיכולים לשנות את העולם לטובה, אפילו במעט.
התיקון מתחיל בהכרה עצמית ובנכונות לקחת אחריות על מעשינו. ההבנה שאנו יכולים להשפיע על העולם, ושהמעשים שלנו משפיעים לא רק עלינו, אלא גם על הסובבים אותנו, היא הצעד הראשון בדרך לשינוי. לאחר מכן, ניתן להתחיל לפעול למען הזולת, להתנדב, לתרום לקהילה ולעשות מעשים טובים ככל הניתן.
"עני ממעש" - נקודת מבט פילוסופית
הביטוי "עני ממעש" מעלה שאלות פילוסופיות עמוקות בנוגע למשמעות החיים, תפקיד האדם בעולם ומהות הטוב. האם חייבים לעשות מעשים טובים כדי להיחשב לאדם טוב? האם ערכו של האדם נמדד במעשיו? האם מעשים טובים נובעים מרצון טהור לעזור, או שמא מרצון לקבל תגמול, בין אם בעולם הזה ובין אם בעולם הבא?
ישנן גישות פילוסופיות שונות המתייחסות לשאלות אלו. יש הטוענים שערך האדם טמון במהותו הפנימית, ולא במעשיו החיצוניים. לפי גישה זו, אדם יכול להיות "טוב" גם אם אינו מבצע מעשים טובים רבים, כל עוד כוונותיו טובות ומידותיו תרומיות. אחרים טוענים שמעשים טובים הם הדרך היחידה להגיע למימוש עצמי ולאושר אמיתי. לפי גישה זו, האושר האמיתי נובע מתרומה לאחר, מעזרה לזולת ומחיים בעלי משמעות. הפילוסוף עמנואל קאנט, למשל, טען שהמוסר האנושי מחייב אותנו לפעול על פי "הצו הקטגורי", כלומר, לפעול על פי עקרונות שאנו מאמינים שצריכים להיות אוניברסליים. לפי קאנט, מעשים טובים נובעים מחובה מוסרית, ולא מרגש או אינטרס אישי.
לסיכום
הביטוי "עני ממעש" הוא ביטוי טעון ועשיר במשמעויות. הוא משמש ככלי לביקורת חברתית, אך גם כקריאת השכמה וכמנוף לצמיחה אישית. הוא מזכיר לנו שאנו חיים בחברה, ושיש לנו אחריות כלפי עצמנו וכלפי הסובבים אותנו. חשוב לזכור ש"עוני ממעש" אינו גזר דין סופי, וכל אדם יכול לשנות את דרכיו ולהתחיל לצבור מעשים טובים. הדרך לתיקון מתחילה בהכרה עצמית, בנכונות לקחת אחריות ובפעולה אקטיבית למען הזולת והחברה. בהצלחה !
מודעות
פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות: בער
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות: הדיוט
פתרון 5 אותיות: הדיוט
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה: פרימיטיבי
פתרון שתי מילים ומעלה: בור ועם הארץ, נבער מדעת, עני ממעש (כינוי לאדם פשוט), קוטל קנים (כינוי לאדם פשוט וחסר השכלה / כינוי לאדם פשוט והדיוט / כינוי לאדם חסר השכלה ושוטה / כינוי מלגלג לאדם פשוט)
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה: פרימיטיבי
פתרון שתי מילים ומעלה: בור ועם הארץ, נבער מדעת, עני ממעש (כינוי לאדם פשוט), קוטל קנים (כינוי לאדם פשוט וחסר השכלה / כינוי לאדם פשוט והדיוט / כינוי לאדם חסר השכלה ושוטה / כינוי מלגלג לאדם פשוט)
ביטויים דומים: כינוי לאדם פשוט וחסר השכלה מילה נרדפת, כינוי לאדם פשוט וחסר השכלה פירוש, כינוי לאדם פשוט וחסר השכלה מילון, כינוי לאדם פשוט וחסר השכלה תשבץ, כינוי לאדם פשוט וחסר השכלה תשחץ
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!
קטן נפש
השבמחק