רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


תרכובת גזית חסרת צבע | תרכובת גזית חסרת צבע תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה תרכובת גזית חסרת צבע. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "תרכובת גזית חסרת צבע" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה תרכובת גזית חסרת צבע בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה.
 
כמו שאתם בטח זוכרים משיעורי מדעים בחטיבה ובתיכון תרכובת היא חומר הבנוי משני יסודות או יותר. לתרכובת תכונות ייחודיות (ושונות ממרכיביה). קיימים תרכובות היוצרים גזים, נוזלים ומוצקים. לדוגמה, המלח הוא תרכובת של יסוד נתרן ויסוד כלור. עקב החיבור ביניהם נוצר המלח שהוא חומר חדש. 

בהגדרה זו נחפש תרכובות גזיים ללא צבע.

כלורופורם: מאפיינים ושימושים

כלורופורם (CHCl3) הוא תרכובת אורגנית חסרת צבע הידועה גם בשם טריכלורומתאן. כלורופורם נמצא לראשונה ב-1831 על ידי כימאי גרמני בשם סמואל גוטפריד היינריך הרמן. כלורופורם נודע בעיקר בזכות השימוש שלו כחומר מרדים, בעיקר במאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, עד שהתגלו תופעות הלוואי החמורות שלו, כולל סיכון להרעלה וקרצינוגניות. כיום, כלורופורם משמש בעיקר בתעשייה הכימית כממס ובתהליכי ייצור שונים. הוא משמש גם בהפקת תרכובות פלואוריות ובפרט לפוליטטרפלואורואתילן (PTFE), הידוע יותר בשם טפלון. כלורופורם נמצא בטבע בכמויות קטנות, לרוב במי שתייה ובאוויר, כתוצאה מפירוק של חומר אורגני בנוכחות כלור.

אצטילן: תכונות ושימושים בתעשייה

אצטילן (C2H2) הוא גז חסר צבע ודליק מאוד המשמש בעיקר בתעשייה לייצור פלסטיק וחומרים כימיים. אצטילן התגלה לראשונה בשנת 1836 על ידי אדמונד דייווי ונמצא בשימוש נרחב בתחומים שונים. הוא ידוע בעיקר בזכות השימוש שלו בלהבי ריתוך וחיתוך, בשל היכולת שלו לייצר להבות חמות במיוחד כאשר הוא נשרף בנוכחות חמצן. השימוש באצטילן התרחב גם לתחום הפטרוכימיה, שם הוא משמש כחומר גלם לייצור מגוון רחב של תרכובות אורגניות, כולל פוליוויניל כלוריד (PVC), אקרילוניטריל, ותרכובות נוספות. בשל התכונות הדליקות שלו, יש לנקוט באמצעי זהירות מיוחדים כאשר עובדים עם אצטילן, כולל אחסון נכון ומניעת מגע עם מקורות חום.

אמוניה: מאפיינים ושימושים

אמוניה (NH3) היא תרכובת גזית חסרת צבע בעלת ריח חריף וחד. אמוניה מופקת בעיקר מתהליכי חנקן ומימן ומשמשת כחומר גלם חשוב בתעשיות רבות, כולל דשנים, חומרי ניקוי ותרופות. האמוניה היא גם חומר חשוב בתהליך ההבאבר-בוש לייצור דשני חנקן, שהם קריטיים לחקלאות המודרנית. אמוניה נמצאת בשימוש נרחב גם בתעשיית המזון כמקרר ובתהליכי קירור תעשייתיים. אחת התכונות הייחודיות של האמוניה היא יכולתה להתמוסס בקלות במים, מה שמאפשר להשתמש בה כחומר ניקוי יעיל במיוחד. עם זאת, בשל הרעילות הפוטנציאלית שלה, יש לטפל באמוניה בזהירות רבה, במיוחד במערכות סגורות שבהן יש סיכון לחשיפה לריכוזים גבוהים של הגז.

מתאן: גז טבעי ושימושים

מתאן (CH4) הוא גז חסר צבע וריח המהווה את המרכיב העיקרי של גז טבעי. מתאן מופק באופן טבעי מבקטריות בתהליכי פירוק אנאירוביים, והוא נמצא גם בשדות גז טבעי ובמכרות פחם. מתאן משמש בעיקר כדלק להפקת חשמל וחום, ונחשב לאחד מהדלקים הפוסיליים היעילים ביותר. בנוסף, מתאן הוא חומר גלם חשוב בתעשייה הכימית לייצור מימן (יסוד כימי), אמוניה, ומגוון רחב של תרכובות אורגניות נוספות. מתאן הוא גם גז חממה חזק מאוד, מה שמעלה את החשיבות של ניהול נכון והפחתת הפליטות שלו לסביבה. במדינות רבות, מתקיימים מאמצים להפחתת הפליטות של מתאן משדות נפט וגז וממזבלות כדי למזער את השפעתו על שינוי האקלים.

בנזן: תרכובת אורגנית ושימושים

בנזן (C6H6) הוא תרכובת אורגנית חסרת צבע עם ריח מתוק קל המהווה את הבסיס למבנים ארומטיים רבים בכימיה האורגנית. בנזן התגלה לראשונה במאה ה-19 והוא משמש בעיקר כחומר גלם בתעשיות הפטרוכימיות לייצור פלסטיק, גומי סינטטי, צבעים, תרופות ודטרגנטים. בנזן מופק בעיקר מזיקוק נפט ותהליכי פירוליזה, והוא מהווה חלק מרכזי בתעשייה הכימית המודרנית. אחת התכונות הייחודיות של בנזן היא המבנה הטבעתי שלו, שמקנה לו יציבות כימית רבה ומגוון רחב של שימושים. עם זאת, בנזן ידוע גם כרעלן מסוכן וכקרצינוגן, מה שמחייב טיפול ואחסון זהיר, במיוחד במקומות עבודה שבהם קיימת חשיפה פוטנציאלית לריכוזים גבוהים של הגז.

סיכום: חשיבות הטיפול הנכון בתרכובות גזיות חסרות צבע

תרכובות גזיות חסרות צבע כמו כלורופורם, אצטילן, אמוניה, מתאן ובנזן משחקות תפקיד מרכזי בתעשיות שונות ומשמשות במגוון רחב של יישומים. כל אחת מהתרכובות הללו מציעה תכונות ייחודיות המאפשרות את השימוש בה בתחומים שונים, אך דורשת גם טיפול ואחסון נכון בשל הסיכונים הפוטנציאליים הנלווים לה. השימוש בתרכובות אלו מחייב ידע ומיומנות גבוהים מצד העוסקים בהן, ונדרשת הקפדה על נהלי בטיחות מחמירים למניעת תקלות ותאונות. היכרות מעמיקה עם התכונות והשימושים של התרכובות הללו מאפשרת ניצול מיטבי של יתרונותיהן תוך צמצום הסיכונים. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות: 
פתרון 3 אותיות: 
פתרון 4 אותיות: בנזן, מתאן
פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות:
אמוניה, אצטילן
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
כלורופורם (
נוזל נדיף המשמש כסם הרדמה)
פתרון של שתי מילים ומעלה: מתילן כלוריד (דיכלורומתאן)
ביטויים דומים: תרכובת גזית חסרת צבע , תרכובת גזית חסרת צבע מילון, תרכובת גזית חסרת צבע פירוש
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

תגובה 1:

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו