רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


משירי חיים נחמן ביאליק | משירי ביאליק תשחץ | שיר של חיים נחמן ביאליק מילון

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה משירי חיים נחמן ביאליק. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "משירי ביאליק" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה שיר של חיים נחמן ביאליק בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

חיים נחמן ביאליק: שירה וחיים שלובים זה בזה

חיים נחמן ביאליק (1873-1934) לא היה רק משורר. הוא היה מנהיג תרבותי, מחנך, עורך ומו"ל, שנטל חלק פעיל בעיצוב דמותה של היהדות והתרבות העברית המתחדשת. שיריו, סיפוריו ומאמריו ביטאו את כמיהתו של עם ישראל לגאולה, את אהבתו לארץ ישראל ואת געגועיו לעולם של ילדות אבודה. במאמר זה נצלול אל עולמו הפיוטי של ביאליק, תוך התמקדות בשלושה משיריו הבולטים: "נדנדה", "ברכת עם" ו"הכניסיני תחת כנפך", ונבחן כיצד שירים אלו משקפים את אישיותו המורכבת ואת רוח התקופה בה חי ופעל.

נדנדה: מסע פילוסופי בין שמים וארץ

"נדנדה", שיר ילדים קצר וקליט, לכאורה פשוט ותמים, מתאר שני ילדים המתנדנדים בהנאה. אולם, מבט מעמיק יותר מגלה רבדים פילוסופיים עמוקים, המשתלבים עם תנועת הנדנדה מעלה ומטה. חוקרים סבורים כי ביאליק, בהשראת המדרש האומר "אין לך רשות לומר מה למטה? מה למעלה? מה לפנים? מה לאחור?", התייחס בשיר לשאלות קיומיות הנוגעות למגבלות התפיסה האנושית. הוא מזמין את הקוראים, ילדים ומבוגרים כאחד, להרהר בשאלות של זמן ומרחב, חיים ומוות, עבר ועתיד, תוך שהוא רומז כי ישנם דברים שעומדים מעבר להשגתנו.

הנדנדה, בתנועתה המחזורית, יכולה להתפרש גם כמטאפורה למאבק הפנימי שחווה ביאליק בין עולם הרוח לעולם המעשה, בין שאיפה להתעלות רוחנית לבין הצורך להתמודד עם המציאות הארצית. ביאליק עצמו, בנאום שנשא לרגל פתיחת האוניברסיטה העברית בירושלים, דיבר על הצורך לחבר בין שני עולמות אלו: "אין אנו גורסים כלל חלוקה ופירוד זה בין חומר לרוח... פוסקים אנו עכשיו הלכה לא כבית שמאי שהשמים נבראו תחילה, ולא כבית הלל שהארץ נבראה תחילה, אלא כחכמים ששניהם כאחד ובמאמר אחד נבראו, ואין לזה מציאות וקיום בלי זה". ניתן לראות בשיר "נדנדה" ביטוי פואטי לאותה תפיסה, המבקשת למצוא איזון בין שמים לארץ, בין רוח וחומר.


ברכת עם: קריאה להתחדשות לאומית

"ברכת עם", שיר פטריוטי שנכתב בשנת 1894, הולחן על ידי אברהם צבי אידלסון והפך להמנון מרכזי בתנועת העבודה הציונית. השיר, שנודע בשמו העממי "תחזקנה", מבטא את רוח התקופה, בה ראו החלוצים את עצמם כנושאי דגל התחייה הלאומית. הוא קורא להם להתחזק ולהתמיד במפעל הציוני, ומדגיש את חשיבות ההקרבה למען בניין הארץ. מילותיו השאובות מנבואות הנחמה בספר זכריה ("אַל-תִּירָאוּ, תֶּחֱזַקְנָה יְדֵיכֶם"), מעוררות רגשות לאומיים ומחזקות את תחושת השליחות.

השיר משקף את האידיאל של הקרבה עצמית למען הכלל, שאפיין את החלוצים שהגיעו לארץ ישראל בתחילת המאה ה-20. הקשר בין החלוץ לאדמה הוצג כקשר של דם, זיעה וייסורים, והשיר שיקף את הנכונות למסור את הנפש למען הגשמת החזון הציוני. "תחזקנה" הפך לסמל של תקומה והתחדשות לאומית, והוא מושר עד היום בטקסים ואירועים רשמיים.

הכניסיני תחת כנפך: געגועים לאהבה וביטחון

"הכניסיני תחת כנפך", שיר לירי ונוגע ללב, פורסם בשנת 1905 וזכה ללחנים וביצועים רבים. זהות הנמענת בשיר נותרה בגדר תעלומה, ופרשנים הציעו כי מדובר באהובתו של ביאליק, אשתו, או דמות מטאפורית המייצגת את המולדת. השיר מבטא תחושות של בדידות, אובדן נעורים וכמיהה לאהבה, לצד חיפוש אחר משמעות ותכלית בחיים.

הכמיהה לחום, למגע ולנחמה, המובעת בשורות "הכניסיני תחת כנפך / והיי לי אם ואחות ורעיה", מעוררת הזדהות עמוקה בקרב קוראים רבים. ביאליק, שידע בחייו גם רגעים של משבר אישי, מצליח לגעת בשיר זה בפחדים ובחלומות האנושיים הבסיסיים ביותר. הוא מבקש מחסה בכנפיה של הנמענת, ומייחל למצוא בה מקור של אהבה, ביטחון ותמיכה.

ביאליק: משורר, מחנך ומנהיג תרבותי

חיים נחמן ביאליק, יליד 1873, נחשב לאחד מגדולי המשוררים העבריים בכל הזמנים. יצירתו השפיעה רבות על התרבות העברית המתחדשת, והוא זכה לכינוי "המשורר הלאומי". שיריו, המשלבים בין אהבת הארץ, כמיהה לגאולה וגעגועים לעולם ילדות אבוד, תורגמו לשפות רבות וזכו להערכה בינלאומית.

ביאליק לא היה רק משורר, אלא גם מחנך, עורך ומו"ל. הוא פעל רבות לקידום החינוך והתרבות העברית, ותרם תרומה משמעותית להחייאת השפה העברית. הוא היה מעורב בייסוד מוסדות תרבות חשובים, כמו "דביר" ו"מוסד ביאליק", ועסק בתרגום ועיבוד של יצירות מופת מספרות העולם.


השפעת שיריו של ביאליק על התרבות הישראלית

שיריו של ביאליק, ובמיוחד "נדנדה", "ברכת עם" ו"הכניסיני תחת כנפך", נטמעו עמוק בתרבות הישראלית. הם מושרים בבתי ספר, גנים ואירועים ציבוריים, ומילותיהם מהדהדות בזיכרון הקולקטיבי. השירים הללו ממשיכים לעורר השראה, לעורר דיון ולגעת בלבבות גם כיום, שנים רבות לאחר שנכתבו. הם מהווים גשר בין הדור הישן לחדש, ומחברים בין מסורת לתמורה.
ביאליק: בין מסורת לחידוש

ביאליק, שגדל וחונך בעולם המסורת היהודית, שילב ביצירתו יסודות מהמקורות לצד רעיונות מודרניים. שיריו מעידים על מאבק פנימי בין אמונה וספק, בין מסורת לחילון, בין כמיהה לשורשים לבין שאיפה לחדש ולהתחדש. הוא ביטא את קולו של היהודי המודרני, המתמודד עם אתגרי התקופה ומחפש את מקומו בעולם המשתנה.
מורשתו של ביאליק לדורות הבאים

חיים נחמן ביאליק הותיר אחריו חותם בל יימחה על התרבות העברית. שיריו וסיפוריו ממשיכים להיקרא ולהיות נלמדים בבתי ספר ואוניברסיטאות, ומורשתו מהווה מקור השראה לאמנים ויוצרים עד היום. ביאליק, "המשורר הלאומי", ייזכר לדורות כמי שנתן קול לדור שלם, ביטא את כאביו ותקוותיו, ועיצב את פניה של השפה העברית. הוא הצליח לגעת בנבכי הנפש האנושית, וליצור שפה פואטית ייחודית, עשירה ורגישה, שנותרה רלוונטית גם בימינו. בהצלחה !



מודעות





פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות: לבדי
פתרון 5 אותיות: אוניה, בגינה, נדנדה, עיניה
פתרון 6 אותיות: המתמיד, ציפורת, תחזקנה
פתרון 7 אותיות: אופניים, 
אצבעוני, צפרירים
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון של 2 מילים:
אחרי מותי, אל הציפור (שירו הראשון של ביאליק), 
אלף בית, בעיר ההריגה, ברכת עם, בשל תפוח, היש כעוללי, הפרח לפרפר, הפרפר לפרח, הקיץ גווע, יעקב ועשיו, לכבוד החנוכה, לכבוד שבת, למתנדבים בעם, מאחורי הגדר, מאחורי השער, מעבר לים, מקהלת נוגנים (יוסי בכינור), על השחיטה, עציץ פרחים, קומי צאי, קן לציפור, שבת המלכה, שיר לחמוטל, תרזה יפה
פתרון של 3 מילים ומעלה: אכן חציר העם (משירי ביאליק), היא יושבה לחלון (משירי ביאליק), הכניסיני תחת כנפך, חוזה לך ברח, ים הדממה פולט סודות, יש לי גן, לא ביום ולא בלילה, לא זכיתי באור מן ההפקר, מתי מדבר האחרונים, צנח לו זלזל, שיר העבודה והמלאכה, תאמר אהיה רב
ביטויים דומים: משירי חיים נחמן ביאליק מילון, רשימת שירים חיים נחמן ביאליק, משירי ביאליק 7 אותיות, שירים של ביאליק, משירי חיים נחמן ביאליק תשחץ, שיר של חיים נחמן ביאליק 6 אותיות
מחפשים תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
עזרנו לכם למצוא את הפתרון ? תפרגנו לנו בלייק! 
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!

27 תגובות:

  1. קן לציפור ולא אל הציפור

    השבמחק
  2. שיר נוסף 7 אותיות שלא רשום באתר - אצבעוני

    השבמחק
  3. חוזה לך ברח. שיר של ינקלה רוטבליט

    השבמחק
  4. שתי מילים,ארבע ושש אותיות

    השבמחק

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו