מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה מאכל הונגרי . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה מאכל הונגרי בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית.
הפעם, קבלנו את ההגדרה מאכל הונגרי . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה מאכל הונגרי בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית.
המטבח ההונגרי: מסע קולינרי שישאיר אתכם עם טעם של עוד
המטבח ההונגרי הוא לא עוד מטבח אירופאי – הוא סיפור מרתק על היסטוריה, תרבות וטעמים שנשזרו יחד לכדי חוויה קולינרית ייחודית! דמיינו מטבח שנולד מתוך מסורות הנוודים המדיארים, עם תבשילי קדרה עשירים כמו הגולאש המפורסם, אך ספג לאורך השנים השפעות מכל עבר. המלך מתיאש הוניאדי הביא את הבצל מאיטליה, והטורקים, ששלטו כאן מאה וחצי, השאירו מתנה יקרה מפז: את הפפריקה האדומה והחריפה, שהפכה לנשמת אפה של כל מנה הונגרית. הוסיפו לזה את השטרודל והבלינצ'ס מהאוסטרים, וקיבלתם מטבח שמשלב את הלבביות המזרחית עם דייקנות אירופאית, וכל ביס הוא הפתעה. אם אתם חובבי טעמים עשירים, לעיתים חריפים, המטבח ההונגרי הוא בהחלט בשבילכם.
גולאש ופפריקש: סודות התיבול ההונגרי
שני תבשילים הם חוד החנית של המטבח ההונגרי, אך אל תתבלבלו – הם שונים לחלוטין! הגולאש (Gulyás), שפירושו "רועה בקר", הוא למעשה מרק סמיך, כמעט נזיד, שנחשב ל"הונגריקום (שיר ההישג)" לאומי. הוא מלא בבשר בקר, בצל, פלפל אדום והרבה פפריקה. בהונגריה, הוא תמיד מוגש כמנה ראשונה, ושימש פעם כמאכל רועים משביע שנאכל כארוחה שלמה. לעומתו, הפפריקש (Paprikás) הוא סיפור אחר לגמרי. זהו אמנם אחד המאכלים הלאומיים, אך הוא מתחיל בטיגון הבצל בשומן, ואז – שימו לב – מסירים מהאש ורק אז מוסיפים את הפפריקה! זה הסוד: הפפריקה משחררת את טעמיה הכי טוב בשומן, בלי להישרף ולהיות מרירה. רק אז מוסיפים בשר (לרוב עוף, אבל גם טלה או בקר), מבשלים קלות ומוסיפים מעט מים לאידוי איטי. הפפריקש גם נוטה לשלב שמנת חמוצה, השפעה גרמנית ככל הנראה, שהופכת אותו לקרמי ועשיר יותר. אז זכרו: גולאש זה מרק, פפריקש זה תבשיל ברוטב. ההבדל הקטן עושה את כל ההבדל!
קדירת תפוחי אדמה (Rakott Krumpli): מנה מנחמת לכל המשפחה
מהי המנה שממלאת להם את הבטן? הכירו את קדירת תפוחי אדמה (Rakott Krumpli) – המנה ההונגרית המושלמת של "קערה אחת" שכל המשפחה תאהב. זוהי מנה ביתית ופופולרית להפליא, המוזכרת כבר בספרי בישול מ-1840! היא מורכבת משכבות של תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים, נקניק איכותי (לרוב נקניק דברצני), ביצים קשות, ושמנת חמוצה. לפעמים מוסיפים גם שומן חזיר או נקניקיות, ואפילו יש גרסאות צמחוניות עם גבינה במקום בשר. ההכנה פשוטה: שכבות-שכבות של כל הטוב הזה, כשתפוחי האדמה הם תמיד השכבות החיצוניות. מעל הכל מורחים שמנת חמוצה נוספת, ואז לתנור עד שהכל זהוב, פריך ועשיר. זו מנה שמספרת סיפור של פשטות, שובע וחיבור למסורת, והיא מושלמת לימים קרים או כארוחה משפחתית משותפת.
ריגויאנצ'י (Rigójancsi): הקינוח שנוצר מאהבה אסורה
יש קינוחים שהם פשוט טעימים, ויש כאלה עם סיפור מרתק. ריגויאנצ'י (Rigójancsi) שייך לקטגוריה השנייה! מדובר בקינוח קובייתי אלגנטי, המבוסס על עוגת ספוג שוקולד עם קרם שוקולד עשיר. אבל מה שבאמת הופך אותו למיוחד הוא הסיפור שמאחורי שמו: הוא נקרא על שם ריגו יאנצ'י, כנר צועני הונגרי מפורסם, שניהל רומן מתוקשר עם קלרה וורד, בתו העשירה של מיליונר אמריקאי, שהייתה נשואה לנסיך בלגי! הקונדיטור שיצר את העוגה לכבוד סיפור האהבה הסוער – קרא לה על שמו. העוגה עצמה מורכבת משתי שכבות עוגת שוקולד דקיקות, שביניהן מלית נדיבה של קרם שוקולד קצפת, לעיתים בתוספת רום או וניל. סוד קטן: שכבה דקיקה של ריבת משמש מרוחה על הבצק התחתון, והכל מצופה בזיגוג שוקולד מריר מבריק. הריגויאנצ'י הוא הוכחה שאהבה יכולה להיות מתוקה, במיוחד כשהיא מוגשת כקינוח.
לצ'ו (Lecsó) ומרק דובדבנים חמוצים (Meggyleves): הונגריה על הצלחת, ממתוק לחריף
המטבח ההונגרי יודע להפתיע, והוא לא רק בשר ותבשילי קדרה. הכירו את הלצ'ו (Lecsó) – תבשיל ירקות קלאסי, שהוא הגרסה ההונגרית לשקשוקה, אבל עם טוויסט! הוא מכיל בצל, עגבניות בשלות, פלפלים ירוקים (ולעתים אדומים או צהובים), מלח ופפריקה. ההבדל הגדול? במתכון הבסיסי אין ביצה, וגם אם יש, היא מקושקשת פנימה ולא מבושלת כעין. לעיתים תמצאו בו גם קותלי חזיר מטוגנים, והוא מוגש עם אורז, בצקניות או אפילו כמנה עיקרית בפני עצמה.
וכדי לקרר קצת את האווירה – מרק דובדבנים חמוצים (Meggyleves). כן, שמעתם נכון! זהו מרק מעט מתוק וחמצמץ, עשוי משמנת חמוצה, סוכר ודובדבנים חמוצים טריים, ומוגש צונן. הוא פופולרי במיוחד בקיץ, כשיש שפע של דובדבנים בהונגריה. זהו קינוח מרענן, מנה ראשונה מפתיעה, והוא מדגים את הטווח המדהים של המטבח ההונגרי, שיודע לנוע בקלות בין הטעמים החמים והפיקנטיים לבין הרעננים והמתוקים.
גומבוץ (Gombóc) : כופתאות מתוקות לכל עונה
אם אתם מחפשים קינוח הונגרי מסורתי ומשביע, הגעתם למקום הנכון: גומבוץ (Gombóc) – כופתאות בצק מתוקות שמתאימות לכל עונה. יש כמה גרסאות, והן משתנות לפי פירות העונה. בקיץ ובסתיו, הכופתאות ממולאות בשזיפים (Szilvás Gombóc) או באפרסקים (Barackos Gombóc) טריים. הן עשויות מכדורי בצק תפוחי אדמה, מבושלות במים רותחים, ואז מגולגלות בפירורי לחם שטוּגנו בחמאה ואבקת סוכר. רק שימו לב: הכופתאות הללו מלאות במיץ פירות רותח! בחורף, כשהפירות הטריים פחות זמינים, ממלאים אותן בריבת פובידל או בשזיפים מיובשים, לפעמים עם קוביית סוכר קטנה במקום הגלעין. יש גם גרסאות של כופתאות גבינה (Túros Gombóc) קלילות יותר, העשויות מקמח, סולת, ביצים וגבינה. הגומבוץ, על כל סוגיו, הוא קינוח מנחם שמשלים בצורה מושלמת כל ארוחה הונגרית, ומראה איך ממטבח עשיר יודעים לנצל כל פרי עונתי למעדן. בהצלחה !
מודעות
פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות: לצ'ו
פתרון 4 אותיות: גולש
פתרון 5 אותיות: גולאש, דובוש, לנגוש
פתרון 6 אותיות: בלינצ'ס, גומבוץ, פפריקש, קורטוש (קינוח מהמטבח ההונגרי)
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:
ביטויים דומים: שם של מאכל הונגרי, מאכל הונגרי מילון, מאכל הונגרי פירוש, מאכל הונגרי 3 אותיות, מה זה מאכל הונגרי?, תבשיל הונגרי
עזרנו לכם למצוא את הפתרון ? תפרגנו לנו בלייק!
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!