רשמו את ההגדרה, וגלו את התשובה!
מי שאוהב את הפתרונות שלנו, יאהב גם את העמוד שלנו! :-)
עזרנו לכם למצוא את הפתרון החסר? פרגנו לנו בלייק! כי אם אתם חובבי תשבצים ואוהבים לאתגר את עצמכם – זה המקום בשבילכם.
אתר מורדו מכיל מאגר גדול של הגדרות תשבצים ותשחצים המתעדכנים באופן שוטף. לנוחיותכם, לכל הגדרה קיים מגוון רחב של פתרונות לפי סדר האלף בית ומספר המילים.
אז לחצו לייק ולחיצה שנייה לאישור >>

מודעות


כלום, שום דבר | שום דבר, כלום תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה שום דבר כלום . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה כלום, שום דבר בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית. 

שום דבר וכיצד הוא מתבטא בחיי היומיום

השום דבר, במובן הפשוט ביותר שלו, מתאר מצב של העדר מוחלט, בין אם מדובר בהעדר חפצים, פעולות או אפילו מחשבות. אף על פי שהוא נשמע טריוויאלי, הרעיון של שום דבר יכול לשחק תפקיד מרכזי בחיי היומיום שלנו. לדוגמה, כאשר אנו אומרים שאין לנו דבר לעשות, אנחנו מתארים מצב שבו אין לנו התחייבויות או פעילויות שמצריכות את תשומת לבנו. אך האם זה באמת נכון? לרוב, גם כשנראה שאין לנו מה לעשות, תמיד ישנם דברים שניתן לבצע או לחשוב עליהם, כמו מטלות ביתיות, זמן איכות עם המשפחה או אפילו רגע של רגיעה ומדיטציה. יתרה מזאת, שום דבר יכול גם להתייחס לתחושת ריקנות פנימית שאנשים חווים לעיתים, מצב נפשי שבו הם מרגישים שאין להם משמעות או מטרה ברורה.

שום דבר במונחים פילוסופיים

בפילוסופיה, הרעיון של שום דבר זכה לתשומת לב רבה לאורך ההיסטוריה. הפילוסופים תוהים על מהות הקיום וההעדר שלו, כשהם בוחנים שאלות כמו "מהו שום דבר?" ו-"האם אפשר לתאר או להבין שום דבר?" לדוגמה, הפילוסוף היווני פרמנידס טען שהמחשבה על שום דבר היא בלתי אפשרית, מכיוון שהמחשבה עצמה היא על משהו. מצד שני, הפילוסוף הצרפתי בעבר, ז'אן-פול סארטר התמקד ברעיון של ריקנות כאחד המושגים המרכזיים באקזיסטנציאליזם שלו, כשהוא מתאר את התחושה האנושית של חסר ומשמעות כמצב שבו יש להתמודד עם הקיום במלואו. הפילוסופיה מאתגרת אותנו להרהר על הריקנות לא כמצב של העדר בלבד, אלא כמרחב פוטנציאלי של יצירה והבנה עמוקה.

שום דבר במדע

גם המדע מתעניין בשום דבר, במיוחד בתחום הפיזיקה. הריק המוחלט, ואקום, הוא מושג מרכזי בהבנת היקום. בעולמות הקוואנטיים, אפילו הוואקום אינו באמת ריק, שכן הוא מלא בחלקיקים ווירטואליים הנוצרים ונעלמים במהירות עצומה. תיאוריות כמו תורת המיתרים והקוסמולוגיה בוחנות את משמעות הריקנות וההשפעה שלה על היקום כולו. מעבר לכך, נושא הוואקום המוחלט והשפעתו על התפשטות היקום ועל מבנה החומר מאתגר את ההבנה שלנו לגבי מהו כלום באמת, ומראה לנו שגם בריקנות לכאורה, ישנם תהליכים פעילים ומשמעותיים.

שום דבר באמנות ובספרות

אמנים וסופרים רבים מצאו בשום דבר השראה רבה, כשהם משתמשים בריקנות כדי ליצור משמעות ועניין. לדוגמה, הצייר הבלגי רנה מגריט יצר עבודות שהציגו אובייקטים במקומות בלתי צפויים, מעוררות שאלות על מהותם והעדרם. הספרות מציעה אף היא התייחסויות מרתקות לשום דבר, כמו בכתיבתו של המחזאי האירי,  סמואל בקט במחזה "מחכים לגודו", שם הדמויות מוצאות את עצמן במצב של המתנה אינסופית ללא מטרה ברורה. האמנות והספרות משתמשות בשום דבר כדי לעורר את הדמיון וליצור דיאלוג עם הקהל על המשמעות העמוקה של הקיום, הזמן והריקנות.

שום דבר בתרבות המזרח

בתורות המזרח, במיוחד בבודהיזם, שום דבר מקבל משמעות עמוקה ורוחנית. במדיטציה ובתרגולים רוחניים אחרים, המטרה היא לעיתים קרובות להגיע למצב של ריקות פנימית, שקט נפשי והעדר מחשבות. הריקות אינה נתפסת כהעדר אלא כמצב של שלמות ושלווה. בודהה עצמו תיאר את הריקות כמרחב שבו אין אחיזה לתשוקות ולמחשבות מטרידות, ובו ניתן למצוא את האמת הפנימית והשלווה המוחלטת. גישות אלו מציעות לנו לראות בריקנות לא רק כחוסר אלא כהזדמנות לחיים משמעותיים ועמוקים יותר.

שום דבר במתמטיקה

במתמטיקה, המושג של שום דבר מתבטא במספר אפס. האפס הוא יסוד חשוב במתמטיקה המודרנית, ומשמש כנקודת התחלה לספירה, וכסימן להעדר כמות. ההיסטוריה של האפס מתועדת בתרבויות עתיקות כמו הבבלים וההודים, כאשר בכל אחת מהן הוא התפתח בצורה שונה עד שהתבסס במתמטיקה כפי שאנחנו מכירים אותה היום. האפס משחק תפקיד מרכזי באלגברה, אנליזה ומתמטיקה דיגיטלית, ומאפשר לנו לתאר את המעבר מריקנות למספרים שלמים, ולהבין טוב יותר את המושג של אינסוף והאין-סוף.

שום דבר ככלי לחשיבה יצירתית

חשיבה על שום דבר יכולה לעזור בפיתוח יצירתיות ופתרון בעיות. כשמניחים את כל המידע הקיים בצד ומתמקדים בריקנות, ניתן להגיע לתובנות חדשות ולא צפויות. זוהי גישה שנעשה בה שימוש במגוון תחומים, כמו פיתוח מוצרים, כתיבה יצירתית ואפילו בניהול אישי. הריקנות מאפשרת לנו לשחרר את המוח ממגבלות קיימות ולחשוב מחוץ לקופסה. על ידי קבלת המושג של שום דבר כמרחב יצירתי, ניתן ליצור פתרונות חדשניים ולפתח רעיונות מקוריים שאולי לא היו עולים במחשבה רגילה ומוגבלת.

המדריך הזה מראה לנו שהמושג של שום דבר רחוק מלהיות פשוט או חסר משמעות. החל מהיומיום ועד לפילוסופיה, המדע, האמנות, התרבות, המתמטיקה והחשיבה היצירתית, כל אחד מהתחומים הללו מציע לנו דרך שונה ומרתקת לבחון את הריקנות ואת מה שהיא יכולה ללמד אותנו.
בהצלחה !


מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות: אפס
פתרון 4 אותיות: 
מאום
פתרון 5 אותיות: מאומה
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:
לא כלום (שום דבר)
ביטויים דומים: שום דבר, כלום מילון, כלום שום דבר פירוש, מה זה כלום שום דבר?, שום דבר כלום מילה נרדפת, כלום, שום דבר תשחץ
לציאת תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
עזרנו לכם למצוא את הפתרון ? תפרגנו לנו בלייק! 
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!

תגובה 1:

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מורדו סודוקו להדפסה. בשלוש רמות: קל, בינוני וקשה. לחצו על הבאנר למעבר לסודוקו