מילון התשחצים הגדול ברשת. רוצים לייעל את החיפוש ? הוסיפו 'מורדו' לכל הגדרה ומצאו את הפתרון בקלות !

פתרון תשבצים




דפים

חיפוש חדש


admobile1

ADMOBILE1 -NEXT

מיילדת מקראית | מיילדת מקראית תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה מיילדת מקראית. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "מיילדת מקראית" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה מיילדת מקראית בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

חשיבות המיילדות בתקופת המקרא

המיילדות מילאו תפקיד מכריע בחברה העתיקה, ובמיוחד בתקופת המקרא. סיפורן של שפרה ופועה, המופיע בתחילת ספר שמות, מדגים את חשיבותן ואת ההשפעה העמוקה שהייתה להן על מהלך ההיסטוריה. מיילדות אלו לא רק סייעו בלידות, אלא גם נדרשו להתמודד עם דילמות מוסריות מורכבות ולקבל החלטות גורליות. הסיפור המקראי מציג אותן כדמויות מפתח בתקופה קריטית של עם ישראל במצרים, כאשר גזרותיו של פרעה איימו על המשך קיומו של העם. מעשיהן של שפרה ופועה מהווים דוגמה לאומץ, לנאמנות מקצועית ולמחויבות מוסרית, ומשמשים כמקור השראה עד ימינו.

זהותן של שפרה ופועה: מחלוקת ופרשנויות

זהותן המדויקת של שפרה ופועה היא נושא למחלוקת בין פרשנים וחוקרים. הטקסט המקראי מתאר אותן כ"מיילדות העבריות", אך פרשנות ביטוי זה אינה חד-משמעית. יש הרואים בהן נשים עבריות, בעוד אחרים טוענים כי היו מצריות שטיפלו בנשים עבריות. יוסף בן מתתיהו, בספרו "קדמוניות היהודים", טען כי היו אלה מיילדות מצריות, שכן פרעה סבר שהן לא יפרו את הוראותיו בשל נאמנותן לעמן. לעומתו, פרשנים יהודיים מסורתיים, כגון רש"י, זיהו אותן עם דמויות מרכזיות בהיסטוריה היהודית - יוכבד ומרים, אמו ואחותו של משה. מחלוקת זו משקפת את המורכבות של הסיפור ואת האתגרים בפירוש טקסטים עתיקים. היא גם מדגישה את החשיבות של בחינת הקשרים היסטוריים ותרבותיים בהבנת סיפורי המקרא.

משמעות שמותיהן: פירושים ומקורות

שמותיהן של שפרה ופועה הם ייחודיים בכך שהן המיילדות היחידות הנזכרות בשמן במקרא. פירוש השמות הללו זכה לתשומת לב רבה מצד פרשנים ומדרשים. על פי התלמוד במסכת סוטה, "שפרה" מתפרשת כמי ש"משפרת את הולד" או כמי שבימיה "שפרו ורבו ישראל". "פועה" מתפרשת כמי ש"פועה (מדברת) ומוציאה את הולד" או כמי ש"פועה ברוח הקודש". מחקרים מודרניים הציעו פירושים נוספים. למשל, חוקרים קשרו את השם "פועה" עם "פע'ת", שם של דמות באפוס האוגריתי, המשמעותו "ילדה" או "בחורה". השם "שפרה" נמצא גם בפפירוס מצרי עתיק, מה שמחזק את האותנטיות ההיסטורית של השמות. מגוון הפירושים והמקורות מדגיש את העושר התרבותי והלשוני של התקופה, ומספק תובנות לגבי תפקידן ומעמדן של המיילדות בחברה העתיקה.

תפקידן ואחריותן: היקף עבודתן של המיילדות

תפקידן של שפרה ופועה היה רחב ומורכב. הן לא רק סייעו בלידות עצמן, אלא גם היו אחראיות על טיפול ביילוד ובאם לאחר הלידה. הטקסט המקראי מרמז על היקף עבודתן הנרחב, מה שמעלה שאלות לגבי היכולת של שתי מיילדות לטפל באוכלוסייה גדולה של נשים עבריות. פרשנים כמו אבן עזרא הציעו שהן היו למעשה ממונות על מערך גדול יותר של מיילדות. לעומת זאת, חוקרים מודרניים כמו אליהו שץ טענו כי בהתחשב בקצב הלידות של התקופה, שתי מיילדות מיומנות יכלו לטפל באוכלוסייה זו. תפקידן כלל גם אחריות מוסרית ומקצועית גדולה, במיוחד לאור גזרת פרעה. הן נדרשו לא רק למיומנות רפואית, אלא גם לתבונה, דיסקרטיות ואומץ לב. היקף אחריותן משקף את מורכבות תפקיד המיילדת בחברה העתיקה, שחרג הרבה מעבר לסיוע טכני בלידה.

גזרת פרעה והדילמה המוסרית: אתגר ערכי ומקצועי

גזרת פרעה להמית את הבנים הזכרים היוותה אתגר מוסרי ומקצועי עצום עבור שפרה ופועה. המניעים של פרעה, כפי שמתוארים במקרא, נבעו מחשש מפני התרבות והתחזקות של בני ישראל במצרים. פרשנויות מאוחרות יותר, כמו זו של רש"י, מייחסות לפרעה מניע נוסף - חשש מנבואה על לידת מושיע לעם ישראל. הדילמה שעמדה בפני המיילדות הייתה מורכבת: מחד, הן נדרשו לציית לצו מלכותי; מאידך, פעולה זו הייתה מנוגדת לחלוטין לאתיקה המקצועית ולערכים המוסריים שלהן. החלטתן לא לציית לגזרה מדגימה את העדיפות שנתנו לערכי החיים ולאתיקה המקצועית על פני ציות לסמכות. סיפור זה מעלה שאלות עמוקות על גבולות הציות לחוק, על אחריות מקצועית ועל אומץ מוסרי בפני רודנות - נושאים שנותרו רלוונטיים לאורך ההיסטריה ועד ימינו.

מעשה ההצלה ותגובת המיילדות: אסטרטגיה של התנגדות

תגובתן של שפרה ופועה לגזרת פרעה מדגימה אסטרטגיה מתוחכמת של התנגדות פסיבית. הן לא רק סירבו לבצע את הגזרה, אלא גם הצליחו להערים על פרעה באופן שאפשר להן להמשיך בתפקידן ולהציל חיים. התירוץ שנתנו - שהנשים העבריות יולדות במהירות לפני הגעת המיילדת - מראה על תושייה ועל הבנה עמוקה של המערכת החברתית והפוליטית בה פעלו. מעשיהן לא רק הצילו חיים באופן מיידי, אלא גם היוו השראה להתנגדות רחבה יותר לגזרות פרעה. הסיפור מדגיש את כוחן של נשים בודדות לחולל שינוי משמעותי, גם כאשר הן פועלות תחת משטר דכאני. ההשלכות של מעשיהן היו מרחיקות לכת, לא רק עבור העם העברי באותה תקופה, אלא גם כמודל היסטורי להתנגדות לא אלימה ולאומץ מוסרי.

שכרן של המיילדות: פרשנויות ומשמעויות

הביטוי "ויעש להם בתים" (שמות א', כ"א), המתאר את שכרן של שפרה ופועה, זכה לפרשנויות רבות ומגוונות. פרשנים מסורתיים כמו רש"י פירשו זאת כהקמת שושלות חשובות - בתי כהונה ולוויה או בתי מלכות. פרשנות זו מדגישה את חשיבות מעשיהן בעיני ההשגחה האלוהית. פרשנים אחרים, כמו סעדיה גאון, ראו בכך הגנה אלוהית מפני עונשו של פרעה. גישות מודרניות יותר מציעות פרשנויות מעשיות, כמו הקמת מוסדות רפואיים שאפשרו להן להרחיב את פעילותן. מגוון הפרשנויות משקף את העושר הרעיוני והסמלי של הסיפור, ואת האופן שבו הוא שימש כמקור להשראה ולמחשבה לאורך הדורות. השכר שניתן למיילדות מדגיש את ההכרה בחשיבות מעשיהן, לא רק כפעולה חד-פעמית של הצלת חיים, אלא כמעשה בעל השלכות היסטוריות ארוכות טווח. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות: פועה, שפרה
פתרון 5 אותיות: 
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: מיילדת מקראית מילון, מיילדת מקראית תשחץ, מיילדת מקראית תשבץ, מיילדת מקראית 4 אותיות, מיילדת מקראית תשחץ, מיילדת עברייה המוזכרת בספר שמות
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

תגובה 1:

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מצאו עוד פתרונות!