מילון התשחצים הגדול ברשת. רוצים לייעל את החיפוש ? הוסיפו 'מורדו' לכל הגדרה ומצאו את הפתרון בקלות !

פתרון תשבצים




דפים

חיפוש חדש


admobile1

ADMOBILE1 -NEXT

קרום המכסה את המעיים | קרום המכסה את המעיים תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה קרום המכסה את המעיים . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "קרום המכסה את המעיים" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה קרום המכסה את המעיים בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

הקרום המכסה את המעיים ותפקידו

בתוך חלל הבטן שלנו, בין האיברים השונים, שוכן קרום דק ושקוף בשם "הצפק" (Peritoneum). קרום זה, אשר לעיתים קרובות אינו זוכה לתשומת הלב הראויה לו, ממלא תפקיד חיוני בשמירה על בריאות מערכת העיכול שלנו. הצפק עוטף את דפנות חלל הבטן ואת רוב האיברים הפנימיים, ומהווה מעין "שומר ראש" המגן עליהם מפני זיהומים ופגיעות. תפקודו התקין של הצפק חיוני לתנועתיות תקינה של המעיים ולמניעת דלקות ובעיות אחרות במערכת העיכול.

מבנה הצפק: שתי שכבות ונוזל מסכך

הצפק בנוי משתי שכבות עיקריות: הצפק הדופני (Peritoneum parietale), הצמוד לדפנות חלל הבטן, והצפק הקרבי (Peritoneum viscerale), העוטף את האיברים הפנימיים. בין שתי שכבות אלו נמצא נוזל מסכך, המופרש על ידי הצפק עצמו. נוזל זה מאפשר תנועה חלקה של האיברים בתוך חלל הבטן, ומפחית את החיכוך ביניהם. בנוסף, נוזל המסכך מסייע במניעת הידבקויות בין האיברים, ובכך תורם לשמירה על תפקודם התקין.

התפתחות הצפק: מסע אל תוך חלל הבטן

במהלך ההתפתחות העוברית, איברי הבטן מתחילים את דרכם מחוץ לתחומי הצפק. חלקם חודרים לתוך חלל הצפק ומשלימים שם את התפתחותם, בעוד שאחרים נותרים מחוץ לו או נכנסים באופן חלקי בלבד. איברים אלו, כמו הכליות, נקראים "איברים מאחורי הצפק" (retroperitoneale). איברים אחרים, כמו הקיבה והמעי הדק, חודרים במלואם לתוך חלל הצפק ועטופים לחלוטין בצפק הקרבי. יחד עם האיברים התוך-צפקיים, נמשכים גם כלי הדם והעצבים שלהם לתוך חלל הצפק, ועוברים בתוך שכבה כפולה של צפק המכילה רקמת חיבור רפה ורקמת שומן.

אמתח הפדר: מבנה ייחודי ותפקידיו

אמתח הפדר (Bursa omentalis) הוא חלל נוסף בתוך הצפק, אשר קשור לחלל הצפק העיקרי דרך פתח קטן. אמתח הפדר ממוקם בחלקו העליון של חלל הבטן, מאחורי הקיבה, ותפקידו העיקרי הוא להגן על האיברים הפנימיים מפני זיהומים. בנוסף, אמתח הפדר מסייע בספיגת נוזלים עודפים ובמניעת התפשטות דלקות.


הפדר הגדול והפדר הקטן: סינרים מגנים

הפדר הגדול (Omentum majus) והפדר הקטן (Omentum minus) הם שני קפלים גדולים של צפק, אשר יורדים מהקיבה ומכסים את המעיים. הפדר הגדול, המכונה גם "סינר הבטן", יורד כמעין וילון מחלקה התחתון של הקיבה ומגיע עד לאגן, שם הוא מכסה את החלק הקדמי של המעיים. הפדר הקטן עולה מהחלק העליון של הקיבה עד לכבד. שני הפדרים הללו ממלאים תפקיד חשוב בהגנה על המעיים מפני זיהומים ופגיעות, וכן מסייעים בתהליכי ריפוי פצעים בבטן.

מחלות ובעיות הקשורות בצפק

למרות תפקידו החשוב בהגנה על המעיים, הצפק עצמו עלול להיפגע ממחלות שונות. אחת המחלות הנפוצות ביותר היא דלקת הצפק (פריטוניטיס), אשר נגרמת לרוב מזיהום חיידקי. דלקת הצפק עלולה להיות מסכנת חיים, ודורשת טיפול רפואי דחוף. בעיות נוספות הקשורות בצפק כוללות גידולים בצפק, הצטברות נוזלים בחלל הצפק (מיימת) ועוד. שמירה על תזונה בריאה, היגיינה נאותה וביקורים סדירים אצל הרופא יכולים לסייע במניעת מחלות ובעיות הקשורות בצפק.

לסיכום

הצפק הוא קרום חיוני אשר ממלא תפקיד מרכזי בשמירה על בריאות מערכת העיכול שלנו. הוא מגן על המעיים מפני זיהומים ופגיעות, מסייע בתנועתיות תקינה של המעיים ותורם לתפקוד תקין של מערכת החיסון. חשוב להכיר את תפקידו של הצפק ואת המחלות השונות שעלולות לפגוע בו, על מנת לשמור על בריאותנו ולפנות לטיפול רפואי במידת הצורך. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות: צפק
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
 
פתרון 8 אותיות ומעלה: פריטונאום 

פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: קרום המכסה את המעיים מילון, קרום המכסה את המעיים 3 אותיות, קרום המכסה את המעיים פירוש, קרום המכסה את המעיים תשחץ, קרום המכסה את המעיים תשבץ
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מצאו עוד פתרונות!