מילון התשחצים הגדול ברשת. רוצים לייעל את החיפוש ? הוסיפו 'מורדו' לכל הגדרה ומצאו את הפתרון בקלות !

פתרון תשבצים




דפים

חיפוש חדש


admobile1

ADMOBILE1 -NEXT

לוחמת טאקוונדו ישראלית | לוחמת טאקוונדו ישראלית תשחץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה לוחמת טאקוונדו ישראלית. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "לוחמת טאקוונדו ישראלית" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה לוחמת טאקוונדו ישראלית בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה.

טאקוונדו: אמנות לחימה קוריאנית

טאקוונדו, שפירושו המילולי "דרך הבעיטה והאגרוף", היא אמנות לחימה קוריאנית מסורתית שהתפתחה לספורט לחימה מודרני. אמנות לחימה זו ידועה בבעיטות הגבוהות והמהירות שלה, המשלבות עוצמה, גמישות ודיוק. בטאקוונדו קיימים שני זרמים עיקריים: WT, הזרם הגדול והנפוץ יותר, המוכר כספורט אולימפי, ו-ITF, ארגון שהוקם בשנת 1966 על ידי גנרל צ'וי הונג הי, ושם דגש רב יותר על הגנה עצמית. היסטוריה ארוכה ועשירה עומדת מאחורי אמנות לחימה זו, שהפכה לסמל תרבותי ופופולרי ברחבי העולם.

היסטוריה של הטאקוונדו: מלוחמי עלית לספורט אולימפי

שורשיו של הטאקוונדו נטועים עמוק בהיסטוריה של קוריאה. ציורי קיר עתיקים, המתוארכים לפני כ-2,300 שנה, מעידים על קיומן של אמנויות לחימה קוריאניות כבר בתקופות קדומות. לוחמי ההווארנג, קבוצת עלית של לוחמים בממלכת שילה הקוריאנית, תרגלו טכניקות לחימה שונות, ששילבו שליטה רוחנית וגופנית, והיוו גורם מרכזי באיחוד חצי האי הקוריאני תחת שלטון שילה. עם עליית שושלת קוריו לשלטון, הוכרזו אימוני אמנויות לחימה כחובה לכל ילד מגיל 6, מסורת שנמשכה כ-500 שנה. בתקופת הכיבוש היפני (1910-1945), נאסר על הקוריאנים לעסוק באמנויות לחימה, אך המסורת נשמרה בסתר. לאחר קבלת העצמאות, התפתחו בקוריאה שיטות לחימה רבות, שבשנת 1965 אוחדו לשיטה אחת תחת השם "טאקוונדו". בשנת 1973 הוקמה ההתאחדות העולמית לטאקוונדו, ובשנת 2000 הוכר הטאקוונדו כספורט אולימפי רשמי.

טאקוונדו בישראל: סיפור הצלחה

הטאקוונדו הגיע לישראל בשנת 1977, עם הקמת המועדון הראשון בירושלים על ידי מישל מדר. בשנת 1980 נוסדה ההתאחדות הישראלית לטאקוונדו, ובשנת 1981 התקיימה אליפות ישראל הראשונה. מאז, התפתח ענף הטאקוונדו בישראל והגיע להישגים מרשימים בזירה הבינלאומית. ספורטאי טאקוונדו ישראלים משתתפים בתחרויות רבות ברחבי העולם, ובהם המשחקים האולימפיים, אליפות העולם ואליפות אירופה. בשנת 2021, רשמה אבישג סמברג היסטוריה, כאשר זכתה במדליית ארד באולימפיאדת טוקיו, המדליה האולימפית הראשונה של ישראל בטאקוונדו. ההתאחדות הישראלית לטאקוונדו פועלת לקידום ופיתוח הענף בישראל, תוך דגש על טיפוח ספורטאים צעירים, קידום טאקוונדו נשים ושילוב אוכלוסיות חלשות.

חלקי הטאקוונדו: יותר מקרבות

טאקוונדו הוא יותר מסתם קרבות. אמנות לחימה זו מורכבת משלושה חלקים עיקריים: קרבות, פומסה והגנה עצמית. הקרבות הם החלק התחרותי, בו לומדים להילחם תוך שימוש בבעיטות ואגרופים, בהתאם לחוקים ולכללים של הטאקוונדו. הפומסה, הנקראת גם "קיונים" או "תבניות", היא סדרה של תנועות, התקפות והגנות המבוצעות מול יריב דמיוני. הפומסה מפתחת יציבות, דיוק, קואורדינציה, ריכוז ומודעות גופנית. חלק ההגנה העצמית מלמד טכניקות להתמודדות עם מצבי תקיפה שונים, כמו הגנה מפני סכין, אגרוף או חניקה. שלושת החלקים הללו משלימים זה את זה, ומפתחים את הלוחם מבחינה גופנית, מנטלית וטכנית.

קרבות ושיטת הניקוד: חוקים וכללים

קרבות טאקוונדו מתקיימים על מזרן מרופד, בדרך כלל בצורת ריבוע. הקרב מחולק לשלושה סבבים, והמנצח הוא זה שצובר יותר נקודות או מנצח בשני סבבים. מותר לבעוט בכל חלקי הגוף מעל גובה החגורה, ואגרופים מותרים רק לאזור הבטן. שיטת הניקוד מעניקה נקודות על פי סוג הפגיעה ועוצמתה: 3 נקודות לבעיטה לראש, 2 נקודות לבעיטה לגוף ונקודה אחת לאגרוף לגוף. עבירות, כמו דחיפה, יציאה מהזירה או מכה לא חוקית, גורמות להורדת נקודות. "נוקאאוט" מתרחש כאשר יריב אינו מסוגל להמשיך את הקרב, ו"נוקדאון" מתרחש כאשר יריב מומם מהמכה אך מצליח להתאושש.

ציוד מגן ולבוש: הדובוק והמגנים

לוחמי טאקוונדו לובשים "דובוק", חליפה לבנה מסורתית המורכבת מחולצה ומכנסיים. הצבע הלבן מסמל טוהר, והצווארון מסמל את דרגת הלוחם. מתחת לדובוק לובשים מגני גוף, מגיני ראש, מגיני שיניים, מגיני אמה, מגיני שוק ומגיני אשכים (לגברים). הציוד נועד להגן על הלוחמים מפני פציעות במהלך הקרבות והאימונים. באימונים ניתן לנעול נעליים מיוחדות בעלות סוליה חלקה, המסייעות לשמור על שיווי משקל במהלך ביצוע בעיטות. השימוש בציוד מגן הוא חובה בכל קרב וברוב האימונים, ומבטיח את בטיחותם של הלוחמים.

שיפוט ותחרויות: שופטים וטכנולוגיה

שיפוט קרבות טאקוונדו נעשה על ידי צוות של שופטים, הכולל שופט מרכזי, שופטי פינה ושופט שולחן. שופטי הפינה רושמים את הנקודות בעזרת מערכת אלקטרונית, המבוססת על מגנים אלקטרוניים הרגישים למגע. שופט השולחן אחראי על בדיקת ערעורים בעזרת מערכת "וידאו ריפליי". השימוש בטכנולוגיה מבטיח שיפוט הוגן ומדויק. תחרויות טאקוונדו מתקיימות ברמות שונות, החל מתחרויות מקומיות ועד לתחרויות בינלאומיות כמו המשחקים האולימפיים ואליפות העולם. השתתפות בתחרויות מאפשרת ללוחמים לבחון את יכולותיהם, לצבור ניסיון ולהתפתח כספורטאים. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות: מדר
פתרון 4 אותיות: גטרר
פתרון 5 אותיות: סמברג, ערוסי, שמידע
פתרון 6 אותיות: מירקין
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון של שתי מילים ומעלה:
 אבישג סמברג (זוכת מדליית ארד מאולימפיאדת טוקיו 2020), אליה מדר, אניה מירקין, בת אל גטרר, מאיה ערוסי, נועה שמידע

ביטויים דומים: לוחמת טאקוונדו ישראלית 10 אותיות, לוחמת טאקוונדו ישראלית שם משפחה, לוחמת טאקוונדו ישראלית תשחץ, לוחמת טאקוונדו ישראלית תשבץ
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מצאו עוד פתרונות!