מילון התשחצים הגדול ברשת. רוצים לייעל את החיפוש ? הוסיפו 'מורדו' לכל הגדרה ומצאו את הפתרון בקלות !

פתרון תשבצים




דפים

חיפוש חדש


admobile1

ADMOBILE1 -NEXT

שום דבר | שום דבר תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה שום דבר. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "שום דבר" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים כדוגמת: ידיעות אחרונות, מעריב או ישראל היום, וגם במגזינים השונים כמו: שבועון לאשה, פנאי פלוס ומוסף 7 ימים. 
לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה שום דבר בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

הפרדוקס של הקיום וההיעדר

"אנחנו נידונים להיות חופשיים", הכריז הפילוסוף הצרפתי ז'אן-פול סארטר, ובכך הדגיש את פרדוקס הקיום האנושי: החופש המוחלט שלנו לבחור, מול הריק הקיומי המאיים לבלוע אותנו. אך מהו אותו "כלום" שאנו כה חוששים ממנו? האם הוא באמת "שום דבר", או שמא הוא טומן בחובו פוטנציאל בלתי מוגבל? המושגים "שום דבר" ו"כלום" מתעתעים בנו, מטשטשים את הגבול בין הקיים ללא קיים. האם "כלום" יכול בכלל להתקיים? האם יש לו משמעות מעבר להיעדר? שאלות אלו העסיקו את מיטב ההוגים והמדענים לאורך ההיסטוריה, והתשובות מפתיעות לא פחות מהשאלות עצמן. מסענו אל לב ליבו של הריק ייקח אותנו מהפילוסופיה היוונית העתיקה, דרך הפיזיקה הקוונטית ועד לחוויית ה"כלום" בחיי היום-יום, תוך ניסיון לפענח את סודו של הבלתי נתפס.

"כלום" בפילוסופיה – היסטוריה של חלל

כבר ביוון העתיקה, הפילוסוף היווני הקדום, פרמנידס טען ש"כלום" אינו יכול להתקיים, שכן המחשבה עליו היא פרדוקסלית. לעומתו, הפילוסופיה המזרחית, ובפרט הבודהיזם והטאואיזם, ראתה ב"כלום" מצב תודעתי נעלה, מקור של חוכמה ושלווה פנימית. בתפיסה זו, ה"כלום" אינו היעדר מוחלט, אלא התחלה של הכל, פוטנציאל טהור שממנו נובע הקיום. הפילוסופיה המודרנית, לעומת זאת, התייחסה ל"כלום" כאל איום קיומי. ניטשה ראה בו את התהום הפעורה מתחת לרגלינו, בעוד היידגר וסארטר הדגישו את החרדה שהוא מעורר בנו. עם זאת, הם גם זיהו את ה"כלום" כמקור לחופש ויצירה, שכן רק מול הריק המוחלט אנו יכולים לבחור את מהותנו וליצור משמעות לחיינו.

"כלום" בפיזיקה – הריק המלא

במבט ראשון, הוואקום הקלאסי נראה כמו התגלמות ה"כלום" – מרחב ריק מחומר. אולם, פיזיקת הקוונטים חושפת מציאות שונה לחלוטין. על פי עקרון אי-הוודאות, גם בריק המוחלט קיימות תנודות אקראיות של אנרגיה, המכונות אנרגיית נקודת האפס. תנודות אלו מולידות חלקיקים וירטואליים, המופיעים ונעלמים כהרף עין. כך, ה"כלום" הקוונטי הוא למעשה ים סוער של פעילות, מקור פוטנציאלי של חומר ואנרגיה. יתרה מכך, החומר האפל והאנרגיה האפלה, המהווים את רוב המסה והאנרגיה ביקום, הם עדיין בגדר תעלומה. האם הם צורות של "כלום" שטרם פענחנו את טבען? ואולי המפץ הגדול עצמו, האירוע שעל פי התאוריה המקובלת יצר את היקום, הוא עדות לכך שניתן ליצור יש מאין?

"כלום" בפסיכולוגיה – הפחד מהריק

הפחד מ"כלום" אינו רק נחלתם של פילוסופים ומדענים. הוא טבוע עמוק בנפש האנושית. חרדת הריק, הצורך האנושי במילוי, משמעות ומטרה, מניעה אותנו לפעולה מתמדת, להימנעות משעמום ומחשבות על המוות. דיכאון וריקנות הם ביטויים קיצוניים של חוויית ה"כלום" הפנימי, תחושה של חוסר משמעות וחוסר תקווה. אך האם "כלום" הוא בהכרח מקור לסבל? שיטות מדיטציה ומיינדפולנס מלמדות אותנו לחוות "כלום" בצורה חיובית, כמצב של שקט פנימי, התבוננות והתחדשות. האם ייתכן שה"כלום" הוא לא רק איום, אלא גם הזדמנות לשחרור וצמיחה?

"כלום" באמנות – ייצוג הבלתי ניתן לייצוג

ה"כלום" הוא אתגר לא רק לפילוסופים ולמדענים, אלא גם לאמנים. כיצד ניתן לייצג את הבלתי ניתן לייצוג? בספרות, יצירות כמו "המשפט" של קפקא מתארות עולם אבסורדי וחסר משמעות, שבו הגיבור מתמודד עם הריק הקיומי. באמנות הפלסטית, החלל הריק הופך למרכיב מרכזי ביצירותיהם של אמנים כמו איב קליין ורוברט ראושנברג, המזמינים את הצופה להתבונן במה שנראה כהיעדר, אך למעשה טומן בחובו עושר של משמעויות. במוזיקה, השקט הוא מוטיב מרכזי ביצירותיהם של מלחינים כמו ג'ון קייג', המשתמשים בו כדי ליצור מתח, ציפייה והתבוננות פנימית. האם האמנות מצליחה ללכוד את מהות ה"כלום", או שמא היא רק מצביעה על קיומו, ומשאירה את הפענוח הסופי בידי הצופה או המאזין?

סיכום – "כלום" כפרדוקס פורה

מסענו אל לב ליבו של ה"כלום" חשף בפנינו את מורכבותו ואת הפרדוקסליות שלו. הוא היעדר, אך גם פוטנציאל. הוא איום, אך גם הזדמנות. הוא ריק, אך גם מלא. הוא סוף, אך גם התחלה. ה"כלום" הוא פרדוקס פורה, שמזמין אותנו לחקור את גבולות התודעה והקיום, לחפש משמעות בתוך הכאוס, וליצור עולם שבו ה"כלום" אינו רק היעדר, אלא גם מקור של השראה, יצירתיות וחופש. בהצלחה !


מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
מאום
פתרון 5 אותיות:
מאומה (כלום, שום דבר)
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה: 
לא כלום
ביטויים דומים: שום דבר מילון, שום דבר פירוש, שום דבר מילה נרדפת, שום דבר 6 אותיות, שום דבר תשבץ
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מצאו עוד פתרונות!