מילון התשחצים הגדול ברשת. רוצים לייעל את החיפוש ? הוסיפו 'מורדו' לכל הגדרה ומצאו את הפתרון בקלות !

פתרון תשבצים




דפים

חיפוש חדש


admobile1

ADMOBILE1 -NEXT

תמרור לרכבות | תמרור לרכבות תשבץ

פתרון תשחצים. כל התשובות בחינם.  התשובות להגדרה "תמרור לרכבות" הן:

רכבות: סמפור, מסוט וסימנור - מורה נבוכים למערכות איתות ובקרה

מבוא: רכבות, שהומצאו במאה ה-18, חוללו מהפכה בתחבורה והפכו לאמצעי חיוני להובלת נוסעים ומטענים. התפתחותן של מערכות איתות ובקרה מתוחכמות, כמו סמפור, מסוט וסימנור, מילאה תפקיד מכריע בשיפור הבטיחות והיעילות של תנועת הרכבות. מאמר זה יבחן את שלושת המרכיבים הללו, תוך התמקדות בהיסטוריה, בתפקוד ובסוגים השונים שלהם.

סמפור - איתות חזותי ראשוני: הסמפור, שהופיע לראשונה באמצע המאה ה-18, נחשב לאחד מאמצעי האיתות הראשונים שפותחו לשליטה ובקרה על תנועת רכבות. מטרתו הייתה לספק לנהגי הרכבת הוראות נסיעה ברורות, גם ממרחק רב, בתקופה בה לא היו אמצעי תקשורת אלקטרוניים זמינים. הסמפור מורכב מזרוע בצבע בולט, בדרך כלל אדום ולבן, המותקנת על עמוד בצד המסילה. זווית הזרוע ביחס לעמוד מעבירה מסר לנהג: זרוע ניצבת לעמוד מסמנת עצירה, בעוד שזרוע נוטה כלפי מעלה או מטה מאפשרת המשך נסיעה. בלילה, זוג עדשות צבעוניות, הממוקמות בסמוך לציר הזרוע, משנות את צבע האור הנראה לנהג בהתאם לזווית הזרוע, ומספקות איתות ברור גם בתנאי ראות לקויים.

סוגי סמפורים ושימושם: קיימים שני סוגים עיקריים של סמפורים: רביע תחתון, בו הזרוע נוטה כלפי מטה, ורביע עליון, בו הזרוע נוטה כלפי מעלה. בעבר, סמפורים שימשו גם לוויסות מהירות הרכבת, כאשר זווית של 45 מעלות ציינה מהירות מוגבלת. כיום, רוב הסמפורים הם בעלי שני מצבים בלבד: עצור או סע. סמפורים בצבע צהוב משמשים לאזהרה או להגבלת מהירות. בנוסף, קיימים סמפורים ייעודיים לעיתוק רכבות, בעלי זרועות קצרות יותר וסימון מיוחד, המאפשרים להזיז רכבות בין רציפים או מסילות שונות בתחנות.

מסוט - ניתוב תנועת רכבות: המסוט, המכונה גם מפלג, הוא התקן מכני המאפשר לרכבות לעבור בין מסילות סמוכות או למזג שתי מסילות לאחת. המסוט מורכב ממסילה מפוצלת, הניתנת להזזה כדי ליצור חיבור רציף עם אחת משתי המסילות הסמוכות. בעבר, המסוטים נשלטו ידנית על ידי עובדי רכבת, שכונו סווטים, שהזיזו ידית כדי לשנות את מצב המסוט. כיום, רוב המסוטים מופעלים באופן אוטומטי על ידי מערכות בקרה מרכזיות, המקבלות מידע על מיקום הרכבות ומסלולן המתוכנן.

סוגי מסוטים ומהירות נסיעה: קיימים מספר סוגי מסוטים, ביניהם מסוט כפול (הצטלבות), המאפשר מעבר בין שתי מסילות מכל כיוון, מסוט פשוט, המפצל מסילה אחת לשתיים, ומסוט תלת כיווני, המפצל מסילה אחת לשלוש. מהירות הנסיעה המותרת במסוט נקבעת על פי אורכו, כאשר מסוט ארוך יותר מאפשר נסיעה מהירה יותר בשל עיקול חד פחות. גורמים נוספים, כמו מצב המסילה ותוואי השטח, עשויים להשפיע גם הם על מהירות הנסיעה המותרת.

סימנור - איתות מודרני: הסימנור, הלחם של המילים "סימן" ו"אור", הוא מתקן איתות מודרני לרכבות, הדומה לרמזור, אך שונה ממנו באופן פעולתו. הסימנור מציג אורות צבעוניים, בדרך כלל אדום, צהוב וירוק, המספקים לנהג הרכבת מידע על מצב המסילה שלפניו. אור אדום מסמן עצירה, אור צהוב מציין אזהרה או מהירות מוגבלת, ואור ירוק מאפשר המשך נסיעה. הסימנור מבטיח שרק רכבת אחת תימצא בכל קטע מסילה נתון בכל זמן, ובכך מונע התנגשויות.

סוגי סימנורים ותפקידם: קיימים סוגים שונים של סימנורים, המותאמים לצרכים שונים לאורך המסילה. סימנור ראשי הוא הסימנור הבסיסי, המורה לנהג לעצור או להמשיך. סימנור מוקדם מוצב במרחק מה לפני סימנור ראשי, ומטרתו להזהיר את הנהג מראש על מצב הסימנור הראשי, כדי שיוכל להאט במידת הצורך. סימנור עיתוק משמש להכוונת רכבות בעת עיתוק, כלומר, הזזתן ממקום למקום בתחנה, למשל, בין רציפים שונים.

התפתחות מערכות האיתות: מערכות איתות ובקרה ברכבות עברו שינויים משמעותיים במהלך השנים. בתחילת דרכן של הרכבות, נעשה שימוש באמצעים פרימיטיביים כמו דגלים, שרביטים או טפסים, כדי לציין "בעלות" על קטע מסילה מסוים ולמנוע התנגשויות. בהמשך, הומצא הסמפור, שאפשר איתות חזותי מרחוק. עם התפתחות הטכנולוגיה, פותחו הסימנורים האלקטרוניים, המאפשרים בקרה מרכזית יעילה ובטוחה יותר על תנועת הרכבות. כיום, מערכות איתות מודרניות משלבות טכנולוגיות מתקדמות כמו GPS ומערכות תקשורת אלחוטית, כדי לספק מידע מדויק ועדכני לנהגי הרכבות ולמנוע תאונות. בהצלחה!



מודעות





תשובה 2 אותיות: 
תשובה 3 אותיות: 
תשובה 4 אותיות:  
תשובה 5 אותיות: סמפור
תשובה 6 אותיות: 
תשובה 7 אותיות: 
תשובה (מיוחד מ-8 אותיות):
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מצאו עוד פתרונות!