מילון התשחצים הגדול ברשת. רוצים לייעל את החיפוש ? הוסיפו 'מורדו' לכל הגדרה ומצאו את הפתרון בקלות !

פתרון תשבצים




דפים

חיפוש חדש


admobile1

ADMOBILE1 -NEXT

קיבוץ בגליל המערבי

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה קיבוץ בגליל המערבי. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "קיבוץ בגליל המערבי" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה קיבוץ בגליל המערבי בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה.

קיבוצי הגליל המערבי: מסע היסטורי אל לב ההתיישבות החלוצית

הגליל המערבי – ערש ההתיישבות החלוצית

הגליל המערבי, אזור ייחודי המשתרע לאורך חוף הים התיכון, מציע נופים מגוונים הכוללים חופים מרהיבים, גבעות מוריקות ונחלים שוצפים. אזור זה, בעל חשיבות היסטורית רבה, היווה ערש להתיישבות חלוצית בתקופת המנדט הבריטי וראשית ימי המדינה. קיבוצים רבים הוקמו בו מתוך חזון ליצור חברה שיתופית חדשה, הקשורה לאדמה ולערכי הציונות. שלושה קיבוצים בולטים בגליל המערבי, גשר הזיו (קיבוץ ליד נהריה), אילון וחניתה, מייצגים את רוח ההתיישבות הייחודית לאזור ואת התמורות שחלו בחברה הקיבוצית לאורך השנים.

גשר הזיו – התחדשות מתוך משבר

גשר הזיו, הקיבוץ היהודי הגדול ביותר במועצה האזורית מטה אשר, הוקם בשנת 1949 על ידי מפוני קיבוץ בית הערבה, אשר נאלצו לנטוש את ביתם בעקבות מלחמת העצמאות, יחד עם חברי תנועת הבונים מאמריקה הצפונית. הקיבוץ נקרא על שם ארבעה עשר לוחמי הפלמ"ח שנפלו בפעולת פיצוץ גשר א-זיב בליל הגשרים בשנת 1946. במשך שנים רבות פעל גשר הזיו כקיבוץ שיתופי מסורתי, אך בשנות ה-90 חווה משבר כלכלי וחברתי שהוביל להפרטת המשק. כיום, הקיבוץ מתנהל כ"אגודה שיתופית להתיישבות כפרית" ומונהג על ידי אגודה מוניציפלית. תהליך ההתחדשות כלל קליטת משפחות חדשות, בניית שכונות מגורים חדשות והשקעה בחינוך ובתרבות. גשר הזיו מהווה דוגמה לקיבוץ שהצליח להתאים את עצמו לשינויים ולהמשיך לשגשג כקהילה תוססת ופעילה.

אילון – חקלאות, תעשייה וקהילה

קיבוץ אילון, הממוקם על כביש הצפון בין הנחלים בצת (נחל גליל המערבי) וכזיב, הוקם בשנת 1938 במסגרת חומה ומגדל. מייסדי הקיבוץ היו חברי גרעין ארצישראלי של השומר הצעיר וגרעין הכשרה של עולים מפולין. הקמת הקיבוץ הייתה כרוכה בהתמודדות עם מגבלות הספר הלבן, שאסר על הקמת יישובים חדשים באזור הגדר. כדי לעקוף את האיסור, הקק"ל רכשה את הקרקע בסמוך לחירבת צמח, שהייתה על תוואי הגדר, והעלתה לשם גרעין מתיישבים. לאחר שהבריטים גילו את המהלך, הם הורו על פירוק היישוב. דוד הכהן, ממקימי הקיבוץ, הציב במקום מגרסת חצץ והצליח לשכנע את הבריטים כי מדובר בפועלים המייצרים חצץ לבניית פילבוקסים, ולא במתיישבים. כך, הודות לתחבולה מתוחכמת, קם קיבוץ אילון. כיום, הקיבוץ עבר תהליך הפרטה ומציע מגורים בשכונת הרחבה לתושבים שאינם חברי קיבוץ, תוך שמירה על אופיו השיתופי בתחומים מסוימים כמו חינוך לגיל הרך. אילון מתאפיין בפעילות חקלאית ענפה הכוללת גידולי אבוקדו, בננות, לול, רפת ומכוורת, לצד מפעלים תעשייתיים בתחום המזון והחקלאות.

חניתה – חומה ומגדל על גבול הצפון

קיבוץ חניתה, הממוקם על גבול לבנון, הוא אחד מיישובי חומה ומגדל המיתולוגיים. ההיסטוריה של חניתה מתחילה עוד בתקופת התלמוד, אז הייתה עיירה יהודית בשם חנותה. בחפירות ארכאולוגיות שנערכו במקום נמצאו ממצאים מתקופות שונות, כולל רצפת פסיפס מרשימה מתקופת בית שני. הקמת הקיבוץ המודרני בשנת 1938 לוותה ברכישת קרקע סבוכה, שכללה הונאה של בעל הקרקע, ג'מיל אבו אביאד, על ידי יוסף סיניגליה, איש הקרן הקיימת לישראל. העלייה לקרקע הייתה מבצע מורכב שכלל פריצת דרך למחנה והתמודדות עם התקפות של ערביי האזור. כיום, בקיבוץ פועל מוזיאון המציג את הממצאים הארכאולוגיים וההיסטוריה של ההתיישבות במקום.

אתגרים והזדמנויות בקיבוצי הגליל המערבי

הקיבוצים בגליל המערבי, כמו קיבוצים רבים ברחבי הארץ, מתמודדים עם אתגרים משמעותיים. הזדקנות האוכלוסייה, קשיים כלכליים ושינויים חברתיים מציבים בפניהם דילמות מורכבות. עם זאת, הגליל המערבי מציע גם הזדמנויות רבות, כמו פיתוח תיירות אקולוגית, חקלאות מתקדמת וקהילות חזקות. קיבוצים כמו גשר הזיו, אילון וחניתה מנסים לנצל את ההזדמנויות הללו ולהתאים את עצמם למציאות המשתנה, תוך שמירה על הערכים והמורשת הקיבוצית.

קיבוצים כמודל לחברה שיתופית

הקיבוצים בגליל המערבי, כמו קיבוצים רבים אחרים, היו ועודם מודל לחברה שיתופית המבוססת על ערכים של שוויון, ערבות הדדית וחיבור לאדמה. הם תרמו רבות לחברה הישראלית בתחומים כמו חקלאות, חינוך, תרבות וביטחון. עם זאת, הקיבוצים עברו שינויים רבים לאורך השנים, והמודל השיתופי המסורתי התפתח והשתנה. כיום, קיבוצים רבים מתמודדים עם השאלה כיצד לשמר את הערכים הקיבוציים בעידן של הפרטה ואינדיבידואליזם. בהצלחה
!



מודעות





תשובה 2 אותיות: 
תשובה 3 אותיות: 
תשובה 4 אותיות: כברי, שמרת  
תשובה 5 אותיות: אדמית, אילון, געתון, חניתה, יחיעם, יסעור, מצובה, עברון, שלומי 
תשובה 6 אותיות: 
תשובה 7 אותיות: 
תשובה (מיוחד מ-8 אותיות): 
תשובה של שתי מילים ומעלה: בית העמק, גשר הזיו, כפר מסריק, כפר ראש הנקרה, לוחמי הגטאות, עין המפרץ
ביטויים דומים: קיבוץ בגליל המערבי תשחץ, קיבוץ בגליל המערבי תשבץ, קיבוץ בגליל המערבי 4 אותיות, קיבוץ בגליל המערבי מילון, שמות של קיבוצים בגליל המערבי
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מצאו עוד פתרונות!