מילון התשחצים הגדול ברשת. רוצים לייעל את החיפוש ? הוסיפו 'מורדו' לכל הגדרה ומצאו את הפתרון בקלות !

פתרון תשבצים




דפים

חיפוש חדש


admobile1

ADMOBILE1 -NEXT

בן חרדל מצוי, ארוגולה | בן חרדל מצוי, ארוגולה תשחץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה בן חרדל מצוי, ארוגולה . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "בן חרדל מצוי, ארוגולה " יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים, בשבועונים, בירחונים, בחוברות תשבצים או במגזינים השונים.

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה בן חרדל מצוי, ארוגולה בתשבץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. לעתים יכולים להופיע בתשחץ ערכים דומים כמו: עלים לסלט, בן חרדל מצוי או צמח תבלין, בן-חרדל. 

הכרות עם בן חרדל מצוי - ארוגולה

ארוגולה, או בשמה המדעי Eruca vesicaria, היא צמח חד-שנתי ממשפחת המצליבים, הידועה גם בשמות רוקט ורוקולה. מקורה באגן הים התיכון, שם היא גדלה בר באזורים רבים, כגון דרום אירופה, צפון אפריקה והמזרח התיכון. כיום, היא מגודלת באופן מסחרי במדינות רבות ברחבי העולם, ומהווה מרכיב פופולרי במטבחים רבים, במיוחד במטבח האיטלקי. הארוגולה מוערכת בזכות טעמה הייחודי - חריף, מעט מריר ומרענן, המשתלב היטב בסלטים, פיצות, פסטות ובתבשילים שונים. עלי הארוגולה מאופיינים במראה מנוצה ופרחים לבנים-ורודים המופיעים באביב. היא קלה לגידול יחסית וניתן לגדל אותה גם בעציצים במרפסת או בגינה.

מאפיינים בוטניים

ארוגולה היא צמח חד-שנתי הגדל לגובה של 20 עד 100 ס"מ. עליה מנוצים, כלומר מורכבים ממספר עלעלים המסודרים משני צידי פטוטרת מרכזית, עם 4 עד 10 אונות קטנות ואונה גדולה בקצה. העלים בעלי גוון ירוק כהה ומרקם מעט מחוספס. פרחי הארוגולה הם קטנים יחסית, בקוטר של 2 עד 4 ס"מ, צבעם לבן-קרם עם עורקים סגולים בולטים, והם ערוכים בתפרחת. הפרי הוא תרמיל מוארך באורך 12 עד 25 מ"מ, המכיל מספר זרעים קטנים. הזרעים בצבע חום וניתן להשתמש בהם גם כן למאכל או לצורך הפקת שמן.

מקור השם ותפוצה

מקור השם "ארוגולה" הוא מהמילה האיטלקית "רוקט", שנגזרה מהמילה הלטינית "ארוקה", שפירושה "זחל". שם זה ניתן כנראה בגלל צורת העלים הדומה לזחל. בישראל, הצמח מוכר יותר בשם "רוקולה" או "ג'רג'יר", שהוא שם ערבי. הארוגולה הייתה ידועה עוד מימי הרומאים, ואף נחשבה לצמח בעל סגולות רפואיות ואפרודיזיאק. היא מוזכרת בכתבים רומיים עתיקים, כמו בשירו של וירגיליוס, "מורטום". כיום, היא מגודלת באופן מסחרי במדינות רבות ברחבי העולם, ומהווה מרכיב פופולרי במטבחים רבים, במיוחד במטבח האיטלקי והים תיכוני.

גידול וטיפול

ארוגולה היא צמח קל יחסית לגידול ויכולה לשגשג גם בעציצים במרפסת או בגינה. היא מעדיפה אקלים ממוזג עם שמש מלאה או חלקית, אך יכולה לסבול גם צל חלקי. חשוב לשתול אותה בקרקע מנוקזת היטב ועשירה בחומרים אורגניים. מומלץ לזרוע את זרעי הארוגולה באביב או בסתיו, בעומק של כ-1 ס"מ. יש להשקות באופן קבוע, תוך שמירה על לחות הקרקע, אך חשוב להימנע מהשקיה יתרה שעלולה לגרום לריקבון שורשים. ניתן לקצור את עלי הארוגולה כ-40 יום לאחר הזריעה, כאשר הם צעירים ורעננים. מומלץ לקטוף את העלים בהדרגה, מהחלק החיצוני של הצמח פנימה, כדי לעודד צמיחה חדשה.


ערכים תזונתיים

ארוגולה היא מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים חיוניים, ובהם ויטמין A, הנחוץ לראיית לילה ולבריאות העור, ויטמין C, חשוב לחיזוק מערכת החיסון ולייצור קולגן, ויטמין K, המשתתף בתהליך קרישת הדם ובריאות העצמות. בנוסף, הארוגולה עשירה בחומצה פולית, חיונית לנשים בהריון ולמניעת מומים מולדים, ובמינרלים כגון סידן, הנחוץ לבניית עצמות ושיניים, מגנזיום, המשתתף בתהליכים רבים בגוף, ואשלגן, המסייע בוויסות לחץ הדם. היא גם עשירה בנוגדי חמצון, כגון גלוקוזינולטים ופלבנואידים, אשר תורמים לבריאות הגוף ומסייעים במניעת מחלות כגון סרטן ומחלות לב. בנוסף, הארוגולה דלה בקלוריות ועשירה בסיבים תזונתיים, התורמים לתחושת שובע ולספיגה טובה יותר של רכיבי תזונה.

שימושים קולינריים

ארוגולה משתלבת היטב במגוון רחב של מנות במטבח. היא מוכרת בעיקר כמרכיב בסלטים, אך ניתן להוסיף אותה גם לפיצות, פסטות, כריכים ותבשילים. טעמה החריף והייחודי מעניק עומק וטעם למנות רבות. באיטליה, למשל, משתמשים בארוגולה להכנת פסטה עם רוטב עגבניות וגבינת פקורינו, וכן כתוספת לפיצה לאחר האפייה. בנוסף, ניתן להוסיף ארוגולה למרקים, פשטידות, רטבים למנות בשריות ודגים. היא משתלבת היטב עם גבינות כגון מוצרלה, פרמזן וגבינת עיזים, וכן עם ירקות כגון עגבניות, מלפפונים ופלפלים. ניתן גם להשתמש בפרחי הארוגולה לקישוט מנות שונות.

לסיכום

ארוגולה היא צמח רב-גוני המציע שילוב מוצלח של טעם ובריאות. היא קלה לגידול ומשתלבת היטב במגוון רחב של מנות. כדאי לשלב ארוגולה בתפריט היומי כדי ליהנות מערכיה התזונתיים ומטעמה המיוחד. היא מהווה מקור מצוין לוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, ותורמת לתחושת שובע ולבריאות כללית טובה. נסו לשלב ארוגולה במנות האהובות עליכם וגלו את העולם הקולינרי העשיר שהיא מציעה. בהצלחה !



מודעות




פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות: רוקט
פתרון 5 אותיות: ג'רג'יר

פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
 

פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון של שתי מילים ומעלה:
 בן חרדל מצוי
ביטויים דומים: בן חרדל מצוי, ארוגולה פירוש, בן חרדל מצוי, ארוגולה תשחץ, בן חרדל מצוי, ארוגולה תשבץ, בן חרדל מצוי, ארוגולה מילה נרדפת
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מצאו עוד פתרונות!