מילון התשחצים הגדול ברשת. רוצים לייעל את החיפוש ? הוסיפו 'מורדו' לכל הגדרה ומצאו את הפתרון בקלות !

פתרון תשבצים




דפים

חיפוש חדש


admobile1

ADMOBILE1 -NEXT

תשלום העובר ממשפחת החתן למשפחת הכלה | תשלום העובר ממשפחת החתן למשפחת הכלה תשבץ

מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם קבלנו את ההגדרה תשלום העובר ממשפחת החתן למשפחת הכלה. בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש. הביטוי "תשלום העובר ממשפחת החתן למשפחת הכלה" יכול להופיע במדור התשחצים בעיתונים היומיים כדוגמת: ידיעות אחרונות, מעריב או ישראל היום, וגם במגזינים השונים כמו: שבועון לאשה, פנאי פלוס, מוסף 7 ימים ועוד..

לרשותכם ייסדנו את מילון התשבצים - מורדו, שיסייע לכם לפתור את התשחץ במהירות ובקלות. ראשית, נסתכל על ההגדרה תשלום העובר ממשפחת החתן למשפחת הכלה בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה, ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש שבצנו את התשובות לפי סדר האלפבית. אז למה אתם מחכים - בואו למצוא את התשובה הנכונה. 

נישואין ומסורות עתיקות יומין (תקופת המקרא)

טקס הנישואין, מאז ומתמיד, היה אירוע מרכזי בחיי הפרט והחברה. כבר בתקופת המקרא, אנו מוצאים עדויות למסורות ומנהגים שליוו את המעבר לחיי זוגיות. שתיים מהמסורות הבולטות הן מוהר ונדוניה, שתיהן עוסקות בהעברת תשלום בין משפחות החתן והכלה. המוהר, כפי שמוזכר בספר בראשית (פרק ל"ד, פסוק י"ב) ובספר שמות (פרק כ"ב, פסוקים ט"ו-ט"ז), הוא תשלום שניתן ממשפחת החתן למשפחת הכלה. לעומת זאת, הנדוניה, המוזכרת בספר ירמיהו (פרק כ"ט, פסוק ו'), היא תשלום ממשפחת הכלה לחתן או לשני בני הזוג. מסורות אלו, המופיעות במקורותינו הקדומים, משקפות את ההקשרים הכלכליים והחברתיים של מוסד הנישואין לאורך הדורות.

מוהר - פיצוי על אובדן כוח עבודה (תקופת המקרא ועד ימינו)

ההיגיון מאחורי מנהג המוהר נעוץ בתפיסה לפיה נישואי האישה גורמים לאובדן כוח עבודה עבור משפחתה. בחברות פטרילוקליות, בהן האישה עוברת להתגורר עם משפחת בעלה לאחר החתונה, משפחת הכלה מאבדת את תרומתה הכלכלית למשק הבית. המוהר נועד, אם כן, לפצות את משפחת הכלה על אובדן זה. תפיסה זו, שהייתה נפוצה בחברות חקלאיות מסורתיות, השפיעה רבות על גובה המוהר, שכן ככל שתרומתה של האישה למשק הבית הייתה משמעותית יותר, כך גובה המוהר היה גבוה יותר.

אך בעוד שבחברות מסורתיות מוהר גבוה נחשב לנכס חשוב, הרי שמנקודת מבט מודרנית, יש הרואים בו ביטוי ליחס פטריארכלי כלפי נשים. ביקורת זו גורסת כי מנהג המוהר תופס את האישה כרכוש, שערכו נקבע על פי תרומתה הכלכלית למשפחה.

נדוניה: ביטחון כלכלי לאישה (תקופת התלמוד ועד ימינו)

נדוניה, לעומת זאת, נועדה להבטיח את עתידה הכלכלי של האישה. בתקופות קדומות, בהן נשים היו תלויות כלכלית בגברים, נדוניה שימשה כמעין רשת ביטחון במקרה של מות הבעל או גירושין. היא הבטיחה שלאישה יהיו משאבים כלכליים להתקיים, גם אם לא תוכל להסתמך על תמיכת בן זוג.

מעבר לכך, נדוניה יכלה לשמש ככלי מיקוח במשא ומתן על נישואין. משפחות אמידות יכלו להציע נדוניה גבוהה יותר כדי למשוך חתנים מבטיחים, ובכך להבטיח לבנותיהן עתיד כלכלי וחברתי טוב יותר.

כיום, בחברות שוויוניות יותר, נדוניה ניתנת לעיתים קרובות לשני בני הזוג, כסיוע בהקמת ביתם המשותף. שינוי זה משקף את התמורות שחלו במעמד האישה בחברה, ואת השאיפה לשוויון בין המינים.

נדוניה בהלכה היהודית (תקופת התלמוד)

ההלכה היהודית, כפי שהתפתחה בתקופת התלמוד, דנה בהרחבה בדיני נדוניה. על פי ההלכה, על האב מוטלת החובה לתת נדוניה לבתו, וזאת על סמך פסוק בספר ירמיהו: "ואת בנותיכם תנו לאנשים". חז"ל פירשו פסוק זה כמצווה על האב לדאוג לרווחת בתו, גם לאחר נישואיה.

ההלכה קובעת כללים ברורים לגבי הבעלות והשימוש בכספי הנדוניה. הבעל מקבל את זכות השימוש בהם, אך הם אינם הופכים לשלו באופן מוחלט. במקרה של מות הבעל או גירושין, האישה זכאית לקבל את דמי הנדוניה חזרה. בנוסף, ההלכה מבחינה בין נדוניה המתרבה (כסף) לנדוניה הפוחתת (כלי בית), וקובעת כללים שונים לגבי חלוקתן במקרה של מות הבעל.

כתובת בנין דכרין: הבטחת זכויות הבנים (תקופת התלמוד)

כחלק מדיני הנדוניה, תיקנו חז"ל את תקנת כתובת בנין דכרין. תקנה זו נועדה להבטיח את זכויותיהם של בניה של האישה במקרה שהיא מתה לפני בעלה. על פי התקנה, בניה של האישה יירשו מאביהם את סכום הכתובה והנדוניה שהכניסה אמם. טעם התקנה הוא לעודד את האב לתת נדוניה הגונה לבתו, ביודעו שנכדיו ייהנו ממנה לאחר מות חתנו.

תקנת כתובת בנין דכרין, שנועדה במקור להגן על זכויות הנשים ובניהן, עוררה לאורך הדורות שאלות הלכתיות רבות. חז"ל דנו בהרחבה בהגבלות לתקנה זו, כגון "מותר דינר", המבטיחות שלא תעקר לחלוטין את דין הירושה המקראי.

מוהר ונדוניה: השוואה וניגוד (לאורך ההיסטוריה)

מוהר ונדוניה, שתי מסורות עתיקות יומין, משקפות את ההקשרים הכלכליים והחברתיים של מוסד הנישואין לאורך ההיסטוריה. בעוד שמוהר נועד לפצות את משפחת הכלה על אובדן כוח עבודה, נדוניה נועדה להבטיח את עתידה הכלכלי של האישה.

שתי המסורות עברו שינויים רבים לאורך הדורות. בחברות מודרניות רבות, מוהר ונדוניה ניתנים לעיתים קרובות לשני בני הזוג, כסיוע בהקמת ביתם המשותף. שינוי זה משקף את התמורות שחלו במעמד האישה בחברה, ואת השאיפה לשוויון בין המינים.

לסיכום

מוהר ונדוניה, שרידים מרתקים מהעבר, ממשיכים להתקיים בחברות רבות ברחבי העולם. מסורות אלו, המלוות את טקס הנישואין, משקפות את התמורות שחלו במעמד האישה ובמוסד המשפחה.

חקר מנהגי המוהר והנדוניה, על מורכבותם וגיוונם, מאפשר לנו הצצה מרתקת אל תרבויות שונות ואל תפיסות עולם מגוונות. הבנת התמורות שחלו במנהגים אלו לאורך ההיסטוריה, מאפשרת לנו להבין טוב יותר את ההווה ולעצב את עתיד היחסים בין המינים. בהצלחה !



מודעות



פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
מוהר (תשלום ממשפחת החתן להורי הכלה
פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות: סבלונות
פתרון 7 אותיות:
 
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה:

ביטויים דומים: תשלום העובר ממשפחת החתן למשפחת הכלה מילון, תשלום העובר ממשפחת החתן למשפחת הכלה פירוש, תשלום העובר ממשפחת החתן למשפחת הכלה 4 אותיות
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!

מצאו עוד פתרונות!