מורדו פתרון תשחצים ותשבצים - כי ידע לא קונים בכסף.
הפעם, קבלנו את ההגדרה פוד פרוססור . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה "פוד פרוססור" בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית.
הפעם, קבלנו את ההגדרה פוד פרוססור . בכמה צעדים פשוטים נמצא את הפתרון המבוקש.
ראשית, נסתכל על ההגדרה "פוד פרוססור" בתשחץ, ונמנה את מספר המשבצות המרכיבות את הפתרון. אחר כך נגולל את המסך מטה ומיד יופיע מאגר של תשובות אפשריות. על מנת להקל על החיפוש ארגנו את התשובות לפי סדר האלפבית.
המכשיר שחושב אחרת: ההבדל שבין קיצוץ לריסוק
אם אי פעם ניסיתם להכין בצק פריך בבלנדר או לקצץ בצל למרקם אחיד בתוך ממחה נוזלים, כנראה גיליתם מהר מאוד שזה לא עובד. הטעות הנפוצה ביותר במטבח היא המחשבה שמעבד מזון ובלנדר הם אותה הגברת בשינוי אדררת, אך האמת ההנדסית שונה לחלוטין. מעבד המזון לא נועד לייצר שייקים או מרקים נוזליים. הוא נולד כדי להתמודד עם אתגרים מוצקים. בעוד שהבלנדר זקוק למים או שמן כדי ליצור מערבולת שתמשוך את המזון אל הלהב הקבוע בתחתית, מעבד המזון פועל בחלל רחב ונמוך עם מערכת סכינים ודיסקות הניתנים להחלפה. המבנה הזה מאפשר לו לעבד מזון מוצק או מוצק למחצה מבלי להפוך אותו למחית חסרת זהות, אלא אם כן זו המטרה שלכם. היכולת לעבוד עם מעט מאוד נוזלים היא זו שמאפשרת למכשיר לשמור על המרקם המדויק של חומרי הגלם, מה שהופך אותו לכלי עבודה חיוני לכל מי שרוצה לחסוך זמן מבלי להתפשר על איכות התוצאה הסופית.
מסע בזמן: מהמוסך הגרמני ועד למסעדות היוקרה של פריז
ההיסטוריה של מעבד המזון היא סיפור על אנשי מכירות ומהנדסים שזיהו את העייפות של הטבחים. הכל התחיל בשנת 1946 עם מכשיר גרמני בשם Starmix, שנראה כמו שילוב בין בלנדר לשואב אבק מוקדם, אך פריצת הדרך הממשית הגיעה מצרפת בשנות ה-60. איש מכירות בשם פייר ורדן צפה בלקוחותיו מחברת קייטרינג מבלים שעות בקיצוץ ידני מתיש. הפתרון שלו היה פשוט אך גאוני: קערה עם להב מסתובב בבסיסה. כך נולדה חברת "רובוט-קופ" (Robot-Coupe), שסיפקה בהתחלה פתרונות רק לתעשיית ההסעדה הכבדה. רק בשנת 1972 הגיע המכשיר הראשון לשוק הביתי, ושנתיים לאחר מכן הופיע המג'ימיקס המפורסם בבריטניה. במקביל, בצד השני של האוקיינוס, המהנדס האמריקאי קארל סונטהמייר הוקסם מהטכנולוגיה הצרפתית ופיתח את ה"קוסינארט" (Cuisinart) בשנת 1973. מעניין לדעת שבאותן שנים גם בברית המועצות יוצר דגם משוכלל בשם "מריה", שהיה מבוסס על מנוע מרכזי עם שש תוספות שונות, מה שמוכיח שהצורך בקיצור תהליכים במטבח היה אוניברסלי וחצה גבולות פוליטיים.
עיצוב לכולם: המהפכה של מארק הריסון ששינתה את הכל
לפעמים, השינוי הכי גדול במכשיר חשמלי לא קורה במנוע, אלא בדרך שבה אנחנו לוחצים על הכפתורים. בשנת 1978, חברת קוסינארט שכרה את שירותיו של פרופסור לעיצוב תעשייתי בשם מארק הריסון כדי לעדכן את עיצוב המכשיר. הריסון לא רצה רק שהמכשיר ייראה יפה יותר, הוא רצה שהוא יהיה נגיש לכולם. הוא התמקד באנשים עם מוגבלויות מוטוריות עדינות או קשיי ראייה, והטמיע שינויים שהיום נראים לנו מובנים מאליהם: כיתובים גדולים וברורים על בסיס המכשיר, ידיות אחיזה נוחות וכפתורי הפעלה רחבים שאינם דורשים לחיצה חזקה מדי. המחקר של הריסון הוכיח שעיצוב נגיש הוא פשוט עיצוב טוב יותר עבור כולם. כתוצאה מכך, המכשיר הפך לידידותי גם עבור ילדים הלומדים לבשל וגם עבור אנשים מבוגרים, והפך ממוצר הייטק מסובך לכלי עבודה בסיסי שכל אחד יכול להפעיל בקלות ובביטחון.
איך זה עובד? המדע שמאחורי הקערה והלהבים
בלב מעבד המזון נמצא מנוע חשמלי עוצמתי שמסובב ציר אנכי. על הציר הזה אנחנו מלבישים קערה, בדרך כלל מפלסטיק שקוף ועמיד, המצוידת במכסה עם פתח הזנה. הקסם קורה כשבוחרים את האביזר המתאים: להבי הפלדה מותקנים קרוב לתחתית הקערה לקיצוץ וטחינה, בעוד שדיסקות הפריסה והגירור מותקנות בחלק העליון, ממש מתחת למכסה. בטיחות היא שם המשחק כאן. יצרנים מודרניים התקינו מנגנוני בטיחות (Interlocks) שמונעים מהמנוע להסתובב אם הקערה לא נעולה בבסיסה או אם המכסה לא סגור כהלכה. השימוש ב"דוחסן" הייעודי הוא קריטי - הוא לא רק עוזר למזון להגיע ללהבים בצורה אחידה, אלא בעיקר מגן על האצבעות שלנו. זהו שילוב מדויק בין כוח מכני לבקרה אלקטרונית, המאפשר למכשיר לבצע תוך שניות פעולות שהיו לוקחות דקות ארוכות של עבודה ידנית מאומצת.
סו-שף במכשיר אחד: מה באמת אפשר להכין איתו?
מעבד מזון הוא הרבה יותר מסתם קוצץ ירקות. אם יש לכם מנוע חזק מספיק, המכשיר הזה יכול להפוך למכונת לישה מקצועית לבצק לחם או פיצה, מה שחוסך את הצורך במיקסר עומד יקר. הוא מצטיין בטחינת בשר טרי לקציצות, בהכנת ממרחי אגוזים חלקים כמו חמאת בוטנים, ובגירור הררי גבינה צהובה לפיצה משפחתית. ישנם דגמים המגיעים עם אביזרים ייעודיים להכנת צ'יפס, הקצפת חלבונים או אפילו סחיטת מיץ. עבור משימות קטנות יותר, כמו קיצוץ שן שום בודדת או חופן עשבי תיבול, קיימים "קוצצי מזון" (Food Choppers) שהם הגרסה המוקטנת והקומפקטית של המכשיר. הורסטיליות הזו מאפשרת למשתמש המיומן להכין ארוחה שלמה - החל מהבצק ללחם, דרך רוטב המטבל ועד לסלט הקצוץ דק - והכל בעזרת מכשיר אחד מרכזי שמחליף חמישה אביזרים אחרים במטבח.
סודות המקצוענים: כך תוציאו 100% ממעבד המזון שלכם
כדי שמעבד המזון שלכם יחזיק מעמד עשור ולא רק שנתיים, יש כמה כללי ברזל שחשוב להכיר. הטיפ החשוב ביותר הוא השימוש בכפתור ה"פולס" (Pulse). במקום לתת למנוע לרוץ ברציפות, הפעלות קצרות מאפשרות לכם לשלוט על גודל החיתוך ומונעות מהמזון שבתחתית להפוך למחית בעוד שהמזון למעלה נשאר שלם. מבחינת ניקיון, למרות שרוב החלקים ניתנים לשטיפה במדיח כלים, מומלץ לשטוף את להבי הפלדה ידנית במים פושרים וסבון. חומרי הניקוי החזקים והחום הגבוה במדיח עלולים להקהות את הסכינים לאורך זמן. בנוסף, תמיד כדאי לחתוך ירקות קשים כמו גזר או סלק לקוביות גסות לפני שמכניסים אותם לקערה, כדי להקל על המנוע ולהבטיח חיתוך אחיד. שמירה על כללים פשוטים אלו, לצד הקפדה על אי-חריגה מהכמות המקסימלית המותרת בקערה, תבטיח שהמכשיר שלכם יישאר חד, עוצמתי ואמין לכל משימה קולינרית שתטילו עליו. בהצלחה !
מודעות
פתרון 2 אותיות:
פתרון 3 אותיות:
פתרון 4 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
פתרון 5 אותיות:
פתרון 6 אותיות:
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה: מעבד מזון
ביטויים דומים: מה זה "פוד פרוססור" ?, פוד פרוססור מילון, "פוד פרוססור" פירוש, פוד פרוססור מילה נרדפת, פוד פרוססור 8 אותיות
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!
פתרון 7 אותיות:
פתרון 8 אותיות ומעלה:
פתרון שתי מילים ומעלה: מעבד מזון
ביטויים דומים: מה זה "פוד פרוססור" ?, פוד פרוססור מילון, "פוד פרוססור" פירוש, פוד פרוססור מילה נרדפת, פוד פרוססור 8 אותיות
כדי למצוא תשובות נוספות - השתמשו בתיבת החיפוש בראש הדף.
יש לכם פתרון אחר להציע? כתבו לנו בתיבת התגובות!
עזרנו לכם למצוא את הפתרון לתשבץ? תפרגנו לנו בלייק!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
יש לכם פתרון אחר להציע ? רשמו אותו כאן. תודה!